12 Haziran 2015 Cuma

Sümer Tilmaç hayatını kaybetti

Ünlü sanatçı Sümer Tilmaç 67 yaşında, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Alınan bilgiye göre, 67 yaşındaki ünlü sanatçı Sümer Tilmaç, Ortaköy Esma Sultan Yalısı'nda katıldığı bir düğün töreninde rahatsızlandı. Hastaneye kaldırılan Tilmaç'ın burada hayatını kaybettiği bildirildi.
Hastane önünde gazetecilerin sorularını cevaplandıran televizyoncu Mesut Yar, "Sümer abimizi keybettik. Birlikte bir düğüne gittik. Aynı arabadaydık, aynı masadaydık. Sohbet ederken gitti bir anda." dedi.
SÜMER TİLMAÇ KİMDİR?
Sümer Tilmaç, 1948 yılında Malatya'da doğdu. Arena Tiyatrosu'nda 1964'te oyunculuğa başlayan Tilmaç, 1968'de İstanbul Belediye Konservatuvarı'ndan mezun oldu. Tilmaç, Münir Özkul ve Gazanfer Özcan gibi sanatçıların öğrencisi olarak yetişti.

Tiyatro çalışmalarının yanı sıra, "Meraklı Köfteci", "Vatandaş Rıza", "Ah Güzel İstanbul", "Gırgıriye", "Kılıbık", "Damga", "Acı Dünyalar", "Reis Bey", "Kahpe Bizans", "Hemşo" ve "Çakallarla Dans"ın da aralarında bulunduğu 210'dan fazla filmde rol aldı.

"Süper Baba" ve "Karaoğlan" adlı televizyon dizilerinde oynayan Sümer Tilmaç, 2002 yılında 7. Sadri Alışık Ödülleri'nde "Son" filmindeki rolüyle "En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu" ödülüne layık görüldü.
HABERCİ / Mehmet BULUT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder