16 Ocak 2013 Çarşamba

Av.MUSTAFA KÖSE’den CHP’ye 2B CEVABI


Biraz samimi olun!.. “
 AK Parti İl Başkanı Av. Mustafa Köse, 2B yasası ile devlet-millet arasındaki ihtilafın çözüldüğünü ve barışın sağlandığını belirterek, “Görüyoruz ki; seçim meydanlarında 2B’yi çözeceğini vaat edip, sonra da yapılan düzenlemeleri Anayasa Mahkemesi’ne götürmek suretiyle iptal ettirenler, engellemeye çalıştıkları 2B yasasıyla ilgili samimiyetten uzak söz ve tavırlarıyla yine vatandaşın kafasını karıştırmaya çalışıyorlar” dedi.
 AK Parti İl Başkanı Av. Mustafa Köse, AK Parti hükümetinin, 1981 yılı sonu itibariyle Orman vasfını kaybetmiş arazilerin hazineye devredilmesi neticesinde 30 yılı aşkın bir süredir yaşanan 2B sorununun kalıcı ve adil bir çözüme kavuşturulduğunu belirterek, “Devlet ile millet arasındaki ihtilaf 2B yasası ile ortadan kaldırıldı ve Devlet-Millet arasında barış sağlandı. Gerçek hak sahiplerinin arazilerinin tapusuna kavuşmasının önü açıldı. Ülkemizdeki toplam 473 bin 419 hektar 2B arazisinin yaklaşık yüzde 10’u Antalyamız’da bulunuyor. Dolayısıyla; yıllardır yaşanan bu sıkıntıyı en fazla, 2B sahibi olan Antalyalı vatandaşlarımız biliyor” diye konuştu.
 AK Parti’nin iktidara geldiği ilk günden itibaren 2B sorunu çözme kararlılığı içinde olduğunu hatırlatan Köse, “İktidara geldiğimiz ilk dönemde yaptığımız 2B düzenlemesinin CHP tarafından Anayasa Mahkemesi’ne götürülmek suretiyle iptal ettirildiğini herkes biliyor. Meydanlarda 2B’yi seçim malzemesi yapan CHP, seçim öncesi vatandaşa vaat ettiklerinin aksine çözüme yaklaşmayıp, bu konudaki yasal düzenlemeleri engellemeye çalışmış, iptali için yargıya taşımıştır. Her türlü engelleme çabasına rağmen başarısız olan CHP, bu kez rayiç bedellerin yüksek olduğu iddiaları ile vatandaşa korku salıp, kafasını karıştırmaya çalışmaktadır” dedi.
 CHP’nin, millet yararına her iş ve hizmette olduğu gibi samimiyetten uzak tavır ve eylemler ile hareket ettiğini belirten İl Başkanı Mustafa Köse, “Halka karşı biraz samimi olun. Millet, 2B ile sorunu olan herkes, baştan beri, 2B’nin çözümü konusunda samimiyetten ne kadar uzak olduğunuzu gayet iyi biliyor. Seçim meydanlarında çözeceğiz deyip de, mecliste yaptıklarınızı, sonra da Anayasa Mahkemesi’ne koşup, iptal ettirdiğinizi unutmadı. Yine seçim öncesi ‘2B’leri bedava dağıtacağız’ söylemlerinizi de samimi bulmadığı için inanıp, güvenmedi. 2B ile ilgili en son konuşması gereken CHP’dir. Zira, daha önce yargıya taşıyıp iptal ettiren, her platformda engelleme girişiminde bulunan ve Devlet ile millet arasında barışın sağlanmasını istemeyen CHP’dir” diye konuştu.
 2B arazileri ile ilgili Defterdarlık görevlileri tarafından 2010 yılında başlatılan rayiç bedel tespitlerinin bazı bölgelerde yüksek olduğuna ilişkin şikayetler aldıklarını belirten Köse, “Bu şikayetlerle ilgili olarak Maliye Bakanımız ile görüşüp, yeniden tespit yapılmasını istedik. Görevliler, şikayet konusu bölgelerde tekrar tespit çalışması yaptılar. Hak sahibi vatandaşlarımızın yararlanabilmesi için 28 Şubat tarihine kadar uzatılan başvuru süresince büyük çoğunluğun başvuru yaptığını biliyoruz. Vatandaşlarımız bu süreçte peşin ödeme indirimi ve taksitli ödeme kolaylığından faydalanabilir” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder