8 Temmuz 2012 Pazar

Daha Adil ve Eşit Bir Dünya


AK Parti Antalya Milletvekili, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Üyesi Gökçen Özdoğan Enç, Gümüşhane ve Malatya’da “Türkiye’de Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’ni Sağlamaya Yönelik Ortamın Desteklenmesi Ortak Programı” konulu toplantılara katıldı.
TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu ve UNDP Türkiye ortaklığında yapılan toplantı, Gümüşhane’de Giresun, Trabzon, Artvin, Ordu ve Rize illerinden, Malatya’da ise, Elazığ, Tunceli ve Bingöl illerinden gelen vali, sivil toplum kuruluş yetkilileri, dernek yetkilileri belediye başkanları, kalkınma ajansı yetkilileri ve çok sayıda katılımcı ile gerçekleşti.
Ak Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, toplantıların amacının daha adil ve eşit bir dünyada yaşamak olduğunu ifade ederek, “İnsan olarak her birey eşit haklara sahiptir. Ama toplumda birçok birey bu haklara ulaşmak için engellerle karşılaşıyor. Bizim amacımız karşılaşılan engellerin neler olduğunu tespit edip çalışmalarımızı bu doğrultuda sürdürmektir. Komisyon olarak Gümüşhane’de, Giresun, Trabzon, Artvin, Ordu ve Rize, Malatya’da da Elazığ, Tunceli ve Bingöl illerinin katılımıyla toplantılar düzenledik. Hizmet sunumu yoluyla toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına yönelik olarak ne gibi çalışmalar yapılıyor? Toplumsal cinsiyet eşitliğinin yaygınlaşmasına yönelik karşılaşılan engeller ve fırsatlar nelerdir? TBMM Kadın Erkek Fırsat eşitliği Komisyonu ile yerelde toplumsal cinsiyet eşitliği alanında çalışan kurum ve kuruluşlar arasındaki etkin koordinasyon ve bilgi akışının güçlendirilmesine ilişkin ne gibi adımlar atılmalıdır? Bu sorulara cevap bulabilmek için fikir alışverişinde bulunduk” diye konuştu.
 Ak Parti Kocaeli Milletvekili, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı Azize Sibel Gönül ise, “TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu üyesi milletvekili arkadaşlarımız ile Doğu Karadeniz Kalkınma Bölgesi ve Malatya’da toplantı yaptık. Toplantımız sağlık, eğitim, istihdam, karar alma mekanizmaları, şiddet, erken yaşta evlilik gibi birçok alanı kapsıyor. Toplantının sonunda bu konularla ilgili bir eylem planı çıkaracağız. Bu bölgedeki insanımızın çalışkan ve gayretli, önündeki engelleri aşmak için çaba harcayan bir yapısı var. Bu bölgelerde, bu politikaların yerleşmesi konusunda hep birlikte hareket ettiğimizde, çok daha ileri bir toplumun gelişmesine katkı sağlayabiliriz” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder