22 Temmuz 2011 Cuma

* Kasırga-2’de 3 tahliye var

Rüşvet çetesi lideri ve irtikap ile suçlananlara tutuksuz yargılanmak üzere tahliye çıktı.
Kasırga-2 Operasyonu’nda irtikap ile suçlanan Muratpaşa Belediyesi Zabıta Müdürü Mehmet Baki Uçar, sekreteri Leyla Atasoy ve şoförü Ali Kulaksız bu suçlardan önceki gün Antalya’daki duruşmada tahliye edildi. Uçar, Kasırga-1 kapsamında da suçlandığı için tutuklu kalmaya devam edecek.

2 isim serbest
Atasoy ve Kulaksız ise şu anda tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 2010 yılında Muratpaşa Belediyesi’nin Zabıta Müdür Yardımcısı dahil 5 çalışanı, tutuklu olan Zabıta Müdürünün sekreter ve şoförü, Semt Pazarcılar Odası Başkanı ve işadamlarından oluşan 10 kişi, Kasırga-2 Operasyonu’nda gözaltına alınmıştı. Rüşvet karşılığı denetim yapmadıkları ve ruhsatsız işyeri faaliyetine göz yumulduğu iddiasıyla düzenlenen Kasırga-2 isimli operasyonda bir çok esnaf ve bazı esnaf oda başkanları gözaltına alınmış dönemin Muratpaşa Belediye Zabıta Müdürü Baki Uçar bu kez de ‘rüşvet çetesi lideri’ olmaktan ikinci kez tutuklanmıştı.

Çete liderliğiyle suçlandı
O dönem Kasırga 2 operasyonunda adliyeye sevk edilen zanlılardan zabıta müdürü Mehmet Baki Uçar’ın sekreteri Leyla Atasoy ile şoförü Ali Kulaksız tutuklanmıştı. Uçar’a bu davada da tutuklama kararı çıkmıştı. Uçar iki ayrı suçtan yargılanıyor. Adliyeye sevk edilen zanlılardan Antalya Pazarcılar Odası Başkanı İsmail Öz ile işletme sahipleri B.A., A.D., İ.T. ve D.U., savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı.

29 Temmuz da duruşmaları var
Öte yandan Kasırga-1 Operasyonu’nun üçüncü duruşması da 29 Temmuz günü İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek. Antalya merkezli Kasırga-1 Operasyonu kapsamında 36'sı tutuklu 105 sanığın İzmir 10.Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı davanın ikinci duruşmasında savcı tutuklu 2 belediye başkanı dahil 17 kişiye tahliye istemişti. Tutuklu sanıklardan 11'i, mevcut delil durumuna göre tahliye edilmişti.

Kasırga-3’te de tahliye çıkmıştı
2010’daki Kasırga-3 Operasyonu’nda Antalya, Bursa, Hatay ve Kütahya’da çeşitli belediyelerin 7 adet temizlik ve güvenlik ihalesine fesat karıştırarak 2 milyon zarara sokmak iddiasıyla tutuklu bulunan AÇIKEL Temizlik-Güvenlik sahibi Abdullah Açıkel ile çalışanlar Bülent Açıkel, Adil Üstündağ, Canbaz Temizlik şirketi sahibi akrabaları Ahmet Canbaz ve Ahmet Y.’de, 12 Temmuz 2001 günü Antalya 2.Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki ilk duruşmada tahliye edilmişti. Muratpaşa Belediyesi Temizlik İşleri Eski Şube Müdür Yardımcısı Mustafa Çetin, Filiz F. ve Selim E. ise nöbetçi mahkemede serbest bırakılmıştı.

Kasırga operasyonu nedir
3 bölüm halinde yapılan Antalya merkezli Kasırga Operasyonu’nun birinci bölümü 7 Haziran 2010’da gerçekleştirildi. Diğer bölümlerin operasyonları ise kısa aralıklar ile art arda yapıldı. 3 bölüm halinde yapılan Kasırga Operasyonu’nda Antalya ve ilçeleri Muratpaşa, Kepez, Korkuteli, Manavgat, Çolaklı, İzmir ve ilçesi Buca, Ankara ve ilçesi Altındağ, Adana ve ilçesi Çukurova, Bursa, Kütahya, Hatay’da 7 ildeki çeşitli sayıda belediyenin çok sayıda ihalesi mercek altına alınmıştı. Kasırga-1’de şüpheliler suç örgütü kurmak, üye olmak, örgüte bilerek-isteyerek yardım etmek, rüşvet alıp vermek, ihalelere fesat ve edimin ifasına fesat, tehdit, bıçakla yaralama, rüşvet vermeye ve almaya aracılık etmek, görevi kötüye kullanmak ve resmi evrakta sahtecilik suçlarıyla itham ediliyor.

Ne olmuştu
3 bölüm halindeki Kasırga Operasyonu’nun ilk dalgası ile ilgili operasyon 5 il ve ilçelerinde belediyelerin güvenlik-oto kiralama-personel alımı-temizlik ve benzeri ihalelerine fesat karıştırıldığı, suç örgütü kurulduğu, rüşvet alınıp verildiği iddiasıyla 7 Haziran 2010 tarihinde gerçekleştirildi. Operasyonda aralarında belediye başkanları, üst düzey belediye bürokratları, belediye başkan yardımcıları, vekilleri, temizlik-güvenlik-kiralama firmaları sahipleri gözaltına alındı ve büyük bölümü tutuklandı.

Şükrü AĞIRMAN
http://www.akdenizmanset.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder