17 Ekim 2011 Pazartesi

- Barçın yeniden başkan


AK Parti Muratpaşa İlçe Kadın Kolları 1. Olağan kongresi yapıldı. Muratpaşa İlçe Kadın Kolları Başkanlığına Ayşe Barçın yeniden seçildi.
Divan kurulunun oluşturulması ile başlayan kongrede, saygı duruşu ve istiklal marşının ardından faaliyet raporu okundu.



Barcın ”Çocuklarımız için aydınlık ve başarılı bir geleceğe”

1,5 yıldır Muratpaşa İlçe Kadın Kolları Başkanlığı görevini yürüttüğünü belirten İlçe Kadın Kolları Başkanı Ayşe Barcın, “Göreve başladığım süre içerisinde referandum ve 2011 genel seçimleri geçirdik. Çalışma ekimiz ile elimizden geleni yaptık. Bugün burada siyasette bizde varız mesajını vermek için toplandık. Siyasetin farklı alanlarına baktığımız zaman il, ilçe, belediye başkanlığı ve meclis üyeliğinde kadının sayısı yok denecek kadar az. Devletin diğer alanlarında Vali, Kaymakam ve Genel Müdür düzeyine baktığımız zaman kadının adı yok. Biz bunların bilincinde olarak birbirimize destek vermeliyiz. Cumhuriyet Türkiye’sine baktığımız zaman kadın her alanda geride bırakılmıştır. Bugüne bakıldığı zaman kadınlara destek veren Genel Başkanımız ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Muratpaşa Kadın Kolları olarak, ‘Haydi kadınlar el ele, çocuklarımız için aydınlık ve başarılı bir geleceğe’ diyoruz



Topcu, “Yeni hedeflere hep birlikte beraber yürüyeceğiz”

AK Parti teşkilatlarının kadına gereken önemi verdiğini belirten Muratpaşa İlçe Başkanı Mesut Topcu, “Kadın kollarımız her alanda çok iyi çalışmalar ortaya koymaktadır. Bugüne kadar yapılan çalışmalarda ev ev, sokak sokak gezerek AK Parti’nin yaptığı hizmetleri anlatmışlardır. Kadınlarımız bizim için kutsaldır. Muratpaşa’da yeni seçilen arkadaşlarımız ile önemli çalışmalara imza atacağız. Bütün çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Önümüzdeki günlerde yeni ekiplerle yeni umutlara, yeni hedeflere hep birlikte beraber yürüyeceğiz” diye konuştu.



Yoldan, “Başarılar diledi”

AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Nezihe Yoldan Tezcan, “Türk siyasi tarihinin en önemli seçimlerinden birisini Muratpaşa ilçemizde de başarı ile tamamladık. 2009 yerel seçimlerinde yüzde 26,5 gibi bir oy almamıza rağmen, 2011 yerel seçimlerinde yüzde 35 oy aldık. Buradaki oy oranımızdaki artış göz önündedir. Bundan sonraki süreçte de kadın kollarımızın yeni yönetimi ile çalışmalarını sürdüreceğine inanıyorum. Başarılarının devamını diliyorum” dedi.



Köse, “Bizler çok önemli bir davanın mensuplarıyız’

Kadın kollarının partideki önemine değinen AK Parti İl Başkanı Av. Mustafa Köse, “Bir yerde başarı varsa orada kadın kollarımız var demektir. Siyaseti erkeklerden daha çok kadınlar yapıyor. Kadınlar daha çok AK Partili. Çünkü kadınların çocukları, eşleri var ve yarınlarda daha güçlü, müreffeh ve çocuklarının daha iyi yaşayabileceği bir Türkiye istiyorlar. Hangi görevde olursak olalım, bizler çok önemli bir davanın mensuplarıyız” dedi. Bizi bir araya getiren samimiyettir. Bu samimiyet ile bu dava bugünlere geldi. Bizler yaptığımız görevin gereğini yerine getirmek durumundayız. Yaptığımız ziyaretlerde bizlere, ‘Size inanıyor ve güveniyoruz’ diyorlar. Bizler çalışmak zorundayız. Çünkü bu milletin bizden beklentisi var. Dün seçim bitti. Biz yerel seçim çalışmalarına başladık. İnanırsanız ve çalışırsanız başarırsınız” diye konuştu.



Yapılan konuşmaların ardından tek liste olarak gerçekleştirilen seçimde AK Parti Muratpaşa İlçe Kadın Kolları Başkanlığına Ayşe Barçın seçilirken, asil üyeliklere Hacer Sak, Aynur Yanar, Gülsüm Türköz, Nurgül Turhan, Gülsüm Kökdere, Hasibe Doğan, Hatice Motör, Hatice İmal, Ruhsar Kayacan, Ayten Değirmencioğlu, Yüksel Karatoy, Ünsiye Oskay, Filiz Tuğrul, Kamile Aralı, Berrin Gülderen Gökçen, Emel Gel, Gülay Bektaş Koyuncu, Feyza Dağ, Pakize Öz, Birgül Alagöz, Selma Nergiz, Zuhal Aksu, Selma Viran, Nalan Bozdemir, Saniye Bayram, Begüm Yiğitbaşı, Hatice Aykurt, Asiye Sarıca, Ferah Çopur seçildi.



Kongreye, AK Parti İl Başkanı Av. Mustafa Köse, İl başkan yardımcısı Ömer Duman, Cemal Lütfü Öner, Kadın Kolları İl Başkanı Av. Nezihe Yoldan Tezcan, Gençlik Kolları İl Başkanı Hıfzullah Şahbaz, Muratpaşa İlçe Başkanı Mesut Topcu, Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar, Kemer İlçe Başkanı Zafer Yaman, Tekirova Belediye Başkanı Yusuf Üras, kadın ve gençlik kolları katıldı.
http://www.akdenizhaberci.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder