2 Kasım 2016 Çarşamba

Öğrenciler Atık Pil topladılar okullarına yazıcı kazandırdılar

Öğrenciler Atık Pil topladılar okullarına yazıcı kazandırdılar
Döşemealtı Belediyesi tarafından "Doğanın Pili Bitmesin" sloganıyla başlatılan atık pil toplama kampanyasında geçen yıl 230 kilogram pil toplayarak birinci olan Yukarı Karaman Perge Rotary İlköğretim Okuluna çok amaçlı yazıcı ve fotokopi işlevi gören cihaz hediye edildi. Geçtiğimiz yıl İlçede bulunan 28 okulun katıldığı kampanya kapsamında yarım ton atık pil toplanırken, bu yılda yine aynı slogan ile atık pil toplama kampanyasının startı verildi.

İlk kez Akvaryumla tanıştılar…
Döşemealtı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Atık Pil
toplama kampanyası başladı. 1 Nisan 2017 tarihine kadar okullarında oluşturulan atık pil toplama
alanlarına pil getirecek olan öğrencilere yine hediye ve sürpriz gezi düzenlenecek. Geçtiğimiz yıl kampanyaya katılan okullardan toplam 218 öğrenci ve 35 öğretmene Antalya Akvaryum gezisi düzenlenmiş ve öğrencilerin hemen hemen tamamı ilk defa akvaryum ile tanışmıştı.

Bu yıl da sürpriz hediyeler var…
Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçılar Derneği (TAP) tarafından en çok pili gönderen okula verdiği
hediyeyi okul müdürü Saime Canöztürk'e teslim eden Döşemealtı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Figen Çörekçi öğrencilere bu yıl ki kampanyada daha çok atık pil toplamalarını istedi. Çörekçi, Hem doğanın korunacağını hemde atık pillerin geri dönüşüme kazandırılacağını söyleyerek, "öğrencilerin sosyal sorumluluk bilincini artırmayı hedefliyoruz" dedi. Çörekçi, "Geçtiğimiz yıl köpekbalığından küçük süs balıklarına kadar bir çok çeşit deniz canlısını ilk kez gören öğrencilerin mutlulukları görülmeye değerdi. Bu yıl 4’ncüsünü düzenleyeceğimiz kampanyaya tüm okullarımızın ve öğrencilerimizin katılmasını bekliyoruz” dedi.

HABER / Mehmet BULUT