30 Ocak 2016 Cumartesi

MÜSİAD'ın "Antalya Bölgesel İş Geliştirme Toplantısı"

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkan Vekili Nazım Özdemir, "Üyelerimizle yaptığımız anketlerde, 2016'nın geçen yıldan daha iyi olacağına dair önemli işaretler aldık" dedi.
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkan Vekili Nazım Özdemir, "Üyelerimizle yaptığımız anketlerde, 2016'nın geçen yıldan daha iyi olacağına dair önemli işaretler aldık" dedi.
MÜSİAD'ın "Antalya Bölgesel İş Geliştirme Toplantısı" Konyaaltı ilçesindeki bir otelde yapıldı.
Derneğin genel başkan vekili Özdemir, yaptığı konuşmada, 46 bin iş yeri ile temsil edilen MÜSİAD'ın, Türkiye ekonomisinin yüzde 20'sine denk gelen bir iş hacmine sahip olduğunu söyledi.
Bölgesel iş geliştirme toplantılarının iş bağlantıları kurulması açısından önemli olduğuna işaret eden Özdemir, bu toplantıların sürekli geliştirilerek devam ettirildiğini kaydetti.
7 Haziran seçiminden sonra Türkiye'de özellikle kötü bir atmosfer oluşturulmaya çalışıldığını hatırlatan Özdemir, "Türkiye'nin kredi notunun düşürülmesiyle bir kaos oluşturularak ülke yönetiminin sürdürülemez bir ortama sürüklenmesi istendi. Ancak bunlara rağmen Türkiye ekonomisi 2015'in üçüncü yarısında bile yüzde 4 oranında bir büyüme sergiledi" diye konuştu.
Bu yıl için de umutlu olduklarını kaydeden Özdemir, "Üyelerimizle yaptığımız anketlerde, 2016'nın geçen yıldan daha iyi olacağına dair önemli işaretler aldık. Önümüze daha güvenle bakabildiğimiz bir 4 yıl var. Yeni açıklanan paketlerle ülke ekonomisinin daha iyi olacağına inanıyoruz" dedi.
Antalya Valisi Muammer Türker ise yaptığı konuşmada Türkiye ekonomisine Antalya'nın turizm ve tarımsal alanda yaptığı katkıya değindi. Bu sektörlerdeki en önemli partnerlerinin Rusya olduğunu anımsatan Türker, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Rusya ile yaşanan krizden en fazla etkilenen Antalya oldu. Tatil rezervasyonlarının yapıldığı bu dönemde, geriye doğru bir gidiş olduğunu görüyoruz. Ülke olarak bu sorunları aşacak tecrübe ve güce sahibiz. Bu sıkıntıları yapısal değişikliklerle daha da güçlenerek aşacağımıza inanıyorum."
MÜSİAD'ın ülke ekonomisinin önemli köşe taşlarından olduğunu ifade eden Türker, ekonomiyi büyütmek için gerçekleştirilen bölgeler iş geliştirme toplantılarını önemsediğini sözlerine ekledi.
Toplantıda, Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, katılımcılarla iş tecrübelerini paylaştı.

HABER / Mehmet BULUT

YÖRSİAD ''Uluslararası Akdeniz Ekonomik Zirvesi’ni gerçekleştireceğiz ''

3. Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirerek yoluna kararlılık ile devam eden YÖRSİAD (Yörük Sanayici ve İş Adamları Derneği ), üyelerinin özveri ve destekleri ile Antalya’nın birleştirici gücü olarak çalışmalarına devam ediyor. YÖRSİAD Porto Bello Hotel’de düzenlenen Basın Toplantısı ile gelecek 3 yılda belirlenen yol haritasını ve gelecekteki çalışmalarını düzenlediği basın toplantısı ile paylaştı. Toplantıda Başkan Semih Beken’in yanı sıra, Yönetim Kurulu üyeleri Erhan Tunç, Ezgican Aydoğan, Funda Gülel, Okan Kırmızı, Alper Oral, Aykut Ege, Murat Ulusoy, Nursel Aydın, Osman Güngör, Reşat Güney, Seyfettin Şahin de yer aldı. Toplantıda üç yıllık proje özetini Yönetim Kurulu Üyesi Reşat Güney yaptı.
Uluslararası Akdeniz Ekonomik Zirvesi’ni gerçekleştireceğiz!
Çok sayıda basın mensubunun takip ettiği toplantıda konuşan Başkan Semih Beken, YÖRSİAD olarak derneğin hem kültür hem de ekonomi tarafının bulunduğunu söyleyerek, çok önemsedikleri ve bu yıl Ekim-Kasım-Aralık dönemlerinde arasında öngördükleri “Uluslar arası Akdeniz Ekonomi Zirvesi”ni gerçekleştireceklerini söyledi.
Semih Beken’ yaptığı açıklamasında “Geniş katılımlı ve ilk kez yapılacak “Uluslararası Akdeniz Ekonomi Zirvesi“ni 2016 Ekim-Kasım aylarında gerçekleştireceğiz. Zirveyi her yıl gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Uluslararası Akdeniz Ekonomik Zirvesi ile dünyadan ve Türkiye’den önemli konuşmacıları ve iş insanlarını buluşturacağız. Zirvede Global ve yerel konuları tartışacağız. Dünyaca ünlü ekonomistleri, dünyanın ve Türkiye’nin en büyük şirketlerinin CEO ve yöneticileri ile siyaset dünyasından önemli isimleri konuşmacı olarak davet edeceğiz. Sonuçlarını her zirve sonrasında rapor haline getirerek paylaşımda bulunacağız. Gelenekselleştirerek Antalya’yı ekonominin zirve merkezlerinden biri haline getirmeyi hedefliyoruz.Bu çalışmalarda ülkemizin ve Antalya’nın önemli tüm kurum ve kuruluşlarını ziyaret ederek desteklerini isteyeceğiz. YÖRSİAD olarak Bu zirveyi Antalya’mıza kazandıracağız” dedi.
Sosyal projelere destek veriyoruz!
YÖRSİAD’ın her geçen yıl daha da profesyonel bir yapı ile hareket etiğine dikkat çeken YÖRSİAD Başkanı Semih Beken, YÖRSİAD’ın amaçlarını da şöyle özetledi:
“ Amaçlarımız tek güç haline gelerek, kurumsal yapısı ile ülkemizin, bölgenin ve üyelerinin gelişimi için çalışmak ticari iş birliklerini, bilgiyi geliştirmek ve güçlendirmek, derneğimizin bölgesel bir güç olmasını sağlamak ve kamuoyuna fayda sağlayacak sosyal projeler üretmek, destek sağlamaktır”
YÖRÜK köyünü ülkemize ve turizme kazandıracağız!
Toplantıda üç yıllık proje özetini Yönetim Kurulu Üyesi Reşat Güney sundu. Güney yaptığı sunumda, “Kadın üye sayımızı arttırarak bölgemiz içindeki en yüksek orana ulaşmayı istiyoruz. Ulusal bir SİAD olmak için İstanbul’da (önceliğimiz) İzmir’de bölgemizden çıkarak iş hayatlarını sürdüren iş adamları ile buluşarak YORSİAD ı ülke çapına taşımak istiyoruz. Üyelerimiz için ülkemizdeki ve dünyadaki ticari web sayfalarına üye olarak bilgilendirmede bulunacağız.Bölgemizde ve Ülkemizdeki tüm iş adamları dernekleri ile iletişimi sürekli kılacağız. Bölgemizin ve üyelerimizin gelişimi için YORSİAD Akademi‘yi hayata geçirdik ve eğitimlerimize hız kesmeden devam edeceğiz. Bölgemizin ve üyelerimizin gelişimi için YORSİAD Aktif’i hayata geçireceğiz, böylelikle farklı spor ve aktivitelerinin Antalya da olmasını sağlayacağız. Şehri ve gündemi ilgilendiren güncel her konuda, toplantıda, davet ve etkinlikte YK olarak katılım sağlayıp destek olacağız. Bölgemizdeki başarılı bir sporcumuzu destekleyerek gelişimine ve başarılarına destek olacağız. AÇEV Eğitimleri ile aile ve çocuk eğitimine destek vermeye devam edeceğiz. En büyük hedeflerimizden bir tanesi de YÖRÜK köyünü ülkemize ve turizme kazandıracağız. Yörük Kültürünü tüm dünyaya tanıtmayı hedefliyoruz” dedi.
Yörük kültürünü koruma ve yaşatmayla ilgili proje ve oluşumları destekleyeceğiz!
Reşat Güney son olarak yaptığı açıklamasında, “Amaç ve Hedeflerimizi Ülkemizin ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkıda bulunarak; sektörel, bölgesel ve ulusal politikaların oluşmasını, Üyelerimiz arasındaki koordinasyon ve işbirliğinin en üst düzeye çıkarılmasını sağlamak ile Yörük kültürünü koruma ve yaşatmayla ilgili proje ve oluşumları desteklemek olan vizyonumuza uygun olarak belirledik” dedi.

HABER / NesLihan BAT



20 Ocak 2016 Çarşamba

Antalya Okul Sporları Gençler Yüzme Yarışması yapıldı

Adnan Menderes kapalı yüzme havuzunda Pazartesi ve Salı günü Okul sporları Gençler yüzme yarışmasıyapıldı. 
Yarışlarda dereceye giren öğrenciler
Erkeklerde ve bayanlarda Antalya İstek Yeditepe Koleji Antalya 1.si olmuştur. bayanlarda Tuana Bahtoğlu,,Derin Anar, Ecenur Kulaksız, Ekinsu Tezel, Şevval Ay, Doğa Anar, Ekin kaya ve Ekin Özden 
Erkeklerde Kerem Öktener, Mert Sırdoğu Duru, Erinç Usta, Şeref Anar, Doruk Kaymakçıoglu, mert Somak ve bora Çzdagan katıldıkları tüm yarışlardan madalya almıştır.
Okul sporları Gençler yüzme yarışlarında  50 Kelebek 100 Kelebek branşlarında Antalya birincisi 100 Serbest branşında Antalya ikincisi olan Ecenur kulaksız göz doldurdu
Antalya İstek Yeditepe Koleji Antalya 1.si olmuştur.

HABER / Mehmet BULUT






15 Ocak 2016 Cuma

Engelli Sporcular ve STK lar kahvaltıda bir araya geldi

Türkiye Engelliler Federasyonu Antalya İl Temsilcisi Nevin TUNÇ'lu,Antalya’da STK’ları engelliler adına kahvaltıda bir araya getirdi.. Yoğun katılımın gerçekleştiği Kahvaltı programında Mart Ayına Kadar Çalıştay kurulup engellilerin tüm istekleri Belediye Başkanları ve Siyasilere tanıtım organizasyonu ile bildirilecek...
Eski lara yolunda bir Otelde gerçekleşen kahvaltı programına Türkiye, Avrupa ve Dünya Birincilikleri bulunan Engelli Sporcular ile birçok Sivil Toplum Kuruluşunun yanı sıra  24.Dönem AK Parti Diyarbakır Milletvekili ve Yeni Medeniyet Stratejik Düşünce Hareketi Genel Başkanı Cuma İçten, Akil Gençler Platformu Genel Başkanı Delil Ateş katıldı. Toplantıda Dilek ve İsteklerin yanı sıra Hayatımızın bir gerçeği olan Engelli Vatandaşlarımız için neler yapmalıyız konuları işlendi.
Toplantıda konuşmasına Teşekkürle başlayan Nenin Tunçlu; “Antalya’da bir çok Engelli vatandaşımız var ve maalesef  her birine ulaşamıyoruz. Bizler Antalya’da kaç adet Engelli olduğunu ve nerelerde olduğunu bilmemiz gerekiyor ki yardımcı olalım. Yetkililerin sayılar ile alakalı çalışmar yapması bizim en baştaki temennimiz. Bizler Antalya’da bulunan Engelli sporcularımız için Projeler hazırlamaya başladık. Belediye Başkanlarımız ve Siyasilerimizde bu çalışmalarımızda bizleri yalnız bırakmıyorlar. Mart Ayında 2 günlük bir Çalıştay düzenleyip Projelerimizi Siyasi ve Belediye Başkanlarımızı da davet ederek sunmak istiyoruz.” Dedi.

HABER / Mehmet BULUT


14 Ocak 2016 Perşembe

Antalya Gazeteciler Cemiyetinin 32.yıl çoşkusu

Antalya Gazeteciler Cemiyeti kuruluşunun 32. yıl dönümü nedeniyle, ’Dayanışma ve Kaynaşma Yemeği’ düzenledi.
AGC bahçesinde düzenlenen yemeğe; Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AGC Başkanı Mevlüt Yeni, AGC kurucu üyeleri Erdoğan Kayha, Ahmet Dökdök, Abdulkadir Kalender, Kenan Değer, Cevat Alp, basın kuruluşlarının temsilcileri ve çalışanları katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, yemek öncesi düzenlenen toplantıda gazetecilerle bir araya geldi.

AGC Başkanı Yeni, Menderes Türel’in basın sektöründen geldiğinin altını çizerek, bunun da kendileri için gurur verici olduğunu söyledi. Türel’in gazeteci olarak çeşitli görevlerde yer aldığını ve bugün de belediye başkanlığı görevini yürüttüğünü aktaran Yeni, “Başka bir partide de olabilirdi hangi partide olduğu önemli değil. Sorunların çözümü çoğunlukla siyasetten geçiyor. Buralarda ehil insanların yer alması son derece önemlidir. Yanlış yapıldığı zaman gazeteci olarak eleştirmeyi ve uyarmayı anlayışla karşılayacaktır. Bir gazeteci olarak bunlardan da feyiz alacaktır” dedi.
Yeni, Türel’den gazeteci akreditasyonu ile ilgili kararları gözden geçirmesini isteyerek, “Yanlış yapanlar hakkında elbette yargı gereğini yapar. Yerel gazetelerin belediyenin tüm projelerini ayrım yapmaksızın takip etmelerini istiyoruz. Gazeteci cebine kimliğini koyduğu vakit sınırların dışına çıkmaması gerekiyor. Gazetecilik sınırlarının dışına çıktığı zaman arkasından başka yaptırımlar geliyor. Muhabir arkadaşlarımızın gazetecilik dışı davranışlarına tepkimizi koyacağız” diye konuştu.Başkan Türel ise AGC’nin yarım asırlık dev bir çınar olma yolunda ilerlediğini belirterek, “Hayatını kaybeden bütün kurucularımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Siyasi sıfatımdan öte bir mensubu olarak aranızdayım. Her zaman buluşmalarımıza destek vereceğim. AGC mensubu olmaktan dolayı iftihar duyuyorum. Gazeteci kimliğim bugün siyasi görevler açısından bana da katkı sağlamaktadır. Bizler hep sonuç odaklı yaşarız. Bizim işimizde daha kolay sonuca ulaşmama fayda sağlıyor. Böyle bir mesleğe sahip olmaktan onur duyuyorum” ifadelerini kullandı.

Antalya’nın hızlı şekilde gelişip büyüdüğüne değinen Başkan Türel, “Antalya adeta kabuk değiştiriyor. Antalya birçok zenginliği olan şehirdir. Önemli olan Antalya’da yaşamak değil, Antalya’yı yaşamaktır. Ben de bu şehrin yaşayanıyım. Elbette yerel siyaset yapıyoruz önceliğimiz Antalya. ‘Antalya kazanacaksa ben kaybetmeye hazırım’ diyorum her zaman. Benim için öncelik her zaman Antalya’dır. Önce milletimiz ondan sonra siyaset diyorum. Siyaset hizmet kulvarlarından en önemlisinden biridir” dedi.
Konuşmaların ardından bahçede düzenlenen yemeğe geçildi. Yemeğe katılımlarından ve desteklerinden dolayı AGC Başkanı Mevlüt Yeni, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e kalem hediye etti. Ardından Yeni ve Türel, AGC’nin hayatta kalan kurucu üyelerine de kalem hediye etti.
Öte yandan, AGC’nin kurucu üyesi olan ve aynı zamanda bugün doğum günü olan Kenan Değer için pasta kesildi. Program Muratpaşa Müftüsü Celil Karaca tarafından, hayatını kaybeden gazeteciler için dua edilmesiyle sona erdi

HABER / Mehmet BULUT


.

Başkan Türel: "Gazeteciliğin itibarına gölge düşürmek isteyenlerle mücadelem sürecek”

Başkan Türel: Gazeteciliğin itibarına gölge düşürmek isteyenlerle mücadelem sürecek”Antalyalı gazetecilerle bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “Aranızdan çıkmış bir belediye başkanı, gazetecilik mesleğinin fevkalade itibarlı bir meslek olduğunu bilen ve bunu yaşayan bir arkadaşınız olarak bu itibara gölge düşürmek isteyenlerle de mücadelem her zaman devam edecek. Eğer mesele gazetecilik ise herkesin başımın üstünde yeri var. Ama mesele gazeteciliği kullanarak bu ülkeye ihanet ise onların hepsi, karşılarında Menderes Türel’in dimdik ayakta durarak, bu mücadeleyi vermeye devam ettiğini görecek” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 32’nci kuruluş yıl dönümünde mensubu olduğu Antalya Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek, meslektaşları ile buluştu. Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni’yi kutlayan Türel, gazetecilerle ile sohbet etti.Türel, “AGC, neredeyse yarım asırlık dev bir çınar olma yolunda emin adımlarla bugünlere kadar geldi. Bundan sonra da devam edecektir. Bugün burada siyasi sıfatından öte AGC’nin bir mensubu olarak aranızdayım. Sayın Başkan yeniden seçilmesi nedeniyle beni ziyaret ettiğinde bu böyle bir toplantı tertip etmeyi böyle bir gelenek başlatmayı düşündüğümü ifade ettiğimde büyük bir içtenlikle kabul ettiler. İnşallah her yıl dönümünde bu buluşmayı daha da güçlendirerek devam ettiririz. Ben bu buluşmaya her türlü desteği vereceğimi bir kez daha ifade ediyorum” diye konuştu.

AGC MENSUBU OLMAKTAN BÜYÜK İFTİHAR DUYUYORUM
AGC mensubu olmaktan büyük bir iftihar duyduğunu dile getiren Başkan Türel,  “Gazetecilik bugün yürütmekte olduğum siyasi görevlerden açısından bana büyük bir katkı sağlamıştır. Bizler hep sonuç odaklı yaşamışızdır, yaşam alışkanlıklarımız böyle gelişmiştir. Bu sonuç odaklılık işte bugünkü işimizde daha iyi netice alamız açısından da büyük avantaj sağlıyor. Böyle bir mesleğe sahip olmaktan büyük onur duydum ve duymaya devam edeceğim” dedi.

ÖNEMLİ OLAN ANTALYA’YI YAŞAMAK
Antalya’nın hızlı bir şekilde kalkındığını ve adeta kabuk değiştirdiğine dikkat çeken Türel şunları söyledi: “Antalya bir çok zenginlikleri olan bir şehir. Önemli olan Antalya’da yaşamak değil, Antalya’yı yaşamaktır. Bugün buradaki çok kıymetli meslektaşlarım Antalya’yı yaşayan dostlarımız. Ben de bu şehrin insanıyım. Antalya’yı yaşamanın çok önemli olduğunu düşünüyorum. Ve bu bilinci taşıdığımızda, Antalyamızın kalkınmasına ve gelişmesine çok önemli bir destek vereceğimizi ifade edebilirim. Elbette yerel siyaset yapıyoruz. Antalya kazanacaksa ben kaybetmeye hazırım diye her fırsatta söylüyorum. Benim için öncelik her zaman Antalya’dır. Ben her çalışmamda önce Antalya, önce milletimiz, hemşerilerimiz sonra siyaset diyorum. Bunu iyi idrak ettiğimizde siyasetin Antalya’nın önüne geçmesini önlediğimiz takdirde o zaman Antalya’nın gelişimi çok daha kolay olacaktır. Siyaset hizmet kulvarındaki en önemli kulvarlardan birisidir.”

MİLYARLIK YATIRIMLAR BU YIL BAŞLIYOR
Antalya’da 2016 senesi içerisinde milyarlık yatırımların artık ardı arkasına ihaleleri yapılmak
suretiyle başlayacağını müjdeleyen Başkan Menderes Türel, “Bu projeler Antalya’nın marka değerini güçlendirecek. Antalya’da şu anda 7 ayrı müze çalışması devam ediyor. Dünyanın birçok yerinde 7 ayrı müze çalışmasının yapıldığına tanıklık etmek zordur. Bunun 3 tanesi Büyükşehir Belediyesi tarafından, 2 tanesi Kepez Belediyesi tarafından yürütülüyor.  2 tanesi de Kent Konseyi’nin projesi aşamasında. Ve bu örnek bile Antalya’nın nasıl bir kabuk değişimi yaşadığını gösteriyor” dedi.

ANTALYA ŞANTİYE ALANINA DÖNDÜ
Antalya’nın adeta bir şantiye alanına döndüğüne dikkat çeken Türel şöyle devam etti: “Ne mutlu bize ki Antalyalı hemşerilerimiz de bize bu çalışmalarda büyük destek veriyorlar ve sabır gösteriyorlar. O yüzden Antalya’daki bütün hizmetlerin gerçek sahiplerinin hemşerilerimiz olduğunu bu şehirde yaşayan vatandaşlarımız olduğunu söylüyorum. Onların sabırları, destekleri olmasaydı bugün bu hizmetler gerçekleştirilemezdi. Antalya’nın batısına baktığınızda Boğaçayı Projesi, Konyaaltı Sahil Projesi ve Tünektepe Projesi, kuzeye çıktığınızda Kepezaltı Santral Kentsel Dönüşüm Projesi, merkeze geldiğinizde Balbey Kentsel Yenilemesi, Doğu Garajı’ndaki Nekropol ve Çarşı Merkezi, biraz daha güneye indiğinizde Kent Müzesi kısa süre içinde başlayacağımız çalışmalar. Doğu’ya doğru gittiğimizde Aksu EXPO’ya giden raylı sistem çalışması ve sadece proje alanı içerisinde
yapılan 1.8 katrilyonluk bir EXPO projesi var. Antalya’da ilk dönemimizde Büyükşehir Belediyesi olarak toplamda 1 katrilyonluk yatırım ile önemli bir gayret ortaya koyduğumuzu ifade ediyorduk. Hükümetimizin yatırımları yaklaşık 7 katrilyon civarındaydı. Toplamda 8-9 katrilyonluk bir yatırımı, 2004- 2009 arasında Antalya’da hükümetimizle birlikte gerçekleştirmiştik. Bugün tek başına EXPO’ya baktığınızda 2 katrilyonluk bir yatırım. Tek başına Aksu-EXPO-Meydan hattına baktığımızda yarım katrilyona yaklaşan bir yatırım. Bunlarla Antalya, Antalyalılar kazanıyor. Bu projeler ne mutlu ki artık Antalya’da gerçekleştirilebiliyor.”

HİZMET SAĞANAĞI BAŞLADI
Zaman zaman yatırımları yapan kurumlarla ilgili tartışmalar olduğunu ifade eden Başkan Türel şöyle konuştu: “Açık söyleyeyim bu tartışmaları hiç önemsemiyorum.  İşte bu yatırımları Karayolları, Maliye Bakanlığı yapıyor, Sağlık Bakanlığı yapıyor, Büyükşehir Belediyesi yapıyor, ilçe belediyesi yapıyor. Bunların benim için zerre kadar önemi yok. Bu yatırımlar yapılsın da kim yaparsa yapsın. Niye 5 senedir yapılmıyordu, onun hesabını soralım. 5 senedir yapılmamasının hesabını vermesi gerekenler, hizmet hırsızlığı yapmaya çalışıyor. Siz yapılanlara teşekkür edin. Bu yatırımlar neden 2014 Martı’nda Menderes Türel seçilinceye kadar yapılamadı, bunun hesabını hep birlikte muhasebesini yapalım. O yüzden ne mutlu ki bize bugün Antalya hizmet sağanağı ile karşı karşıya. Bu hizmet sağanağı sayesinde ortaya çıkan büyük eserleri Menderes Türel tamamladığında cebine koyup gitmeyecek.”

BU ESERLER ANTALYA’YA KALACAK
Yapılan eserlerin Antalya’ya kalacağını vurgulayan Başkan Menderes Türel, sözlerini şöyle sürdürdü: “Nasıl ki yaptırmayalım diye didindikleri ancak 5 sene geciktirebildikleri 33 bin kişilik stadyum bugün Antalya’ya kaldıysa, birkaç ay sonra açacağımız Dünya Basketbol Şampiyonası’na ev sahipliği yapabilme fırsatını siyasi kaprislerle ve siyasi fırsatçılık nedeniyle kaçırdığımız 10 bin kişilik arena nasıl Antalya’ya kalacaksa bundan sonra yapılacakların hepsi Antalya’ya kalacak. Ben bununla iftihar ediyorum. Tabi birileri bahanelerin ardına sığınabilir. Bunlar benim işim değil. Antalya’nın doğusuna bakıyorsunuz Kruvaziyer Limanı, Yat limanları ve Kundu-Expo yolu, Belek yolu ile artık iki yakası bir araya gelen bir Antalya. Antalya’da güzel şeyler oluyor. Güzel şeyler olmaya da devam edecek. Birileri ayağımıza çelme takmaya çalışsın. Artık biz alıştık. Biz milletimizin duası ile desteği ile belki biraz gecikebiliriz ama stadyumda, kapalı spor salonunda olduğu gibi Allah’ın yardımı ve izni ile aşıyor, bu eserleri Antalya’ya kazandırmakla iftihar ediyoruz. Bu iftihar Antalya’nın. Biz vesileyiz. Vesile olmaktan da gurur duyuyoruz.”

MESLEK İTİBARINA GÖLGE DÜŞÜRENLERLE MÜCADELEM SÜRECEK
“Aranızdan çıkmış bir belediye başkanı olarak gazetecilik mesleğinin fevkalade itibarlı bir meslek olduğunu bilen ve bunu yaşayan bir arkadaşınız olarak bu itibara gölge düşürmek isteyenlerle de mücadelem her zaman devam edecektir” diyen Başkan Türel, “Bunu sizler adına yapıyorum. Gazeteci bir belediye başkanı olarak ben bunu yapmazsam sizin farkınız kalmaz.  Siz de diğerleri gibi farklı gözlükle bakan meslektaşlarım olursunuz. Benim bunu kabul edebilmem mümkün değil. Zaman zaman tartışmalar yapılıyor. Gazetecilik imtiyazlı iş. Bir takım suçlar eğer bu ülkede göz ardı edilecekse çıksın biri söylesin. Ben bunu milletvekilliğim dönemimde meclis kürsüsünde söyledim. Tutuklu gazetecilerden bahsediliyorken o tutuklu gazetecilerin hemen hemen hepsinin bir adli suç ve terör nedeni ile cezaevinde olduğunu, gazetecilik suçundan dolayı içerde olmadığını meclis kürsüsünde söyledim. Yanlış anlamayın banka soyan bir gazeteci var. Tecavüz suçu işlemiş gazeteci var.

Terör faaliyetine karışmış gazeteci var. Biz şimdi bunları da aynı arkadaşlarımızla aynı kefeye
koyarsak o zaman gazetecilik mesleğine saygısızlık etmiş oluruz. Ben iyi biliyorum ki bugün kurucu ağabeylerimiz vardır. Başkanımız aramızda siz çok kıymetli gazeteci arkadaşlarımız da aramızda. Bu mücadeleyi bugün vermiyoruz biz. Gazetecilik mesleğini kullanarak kendisine maddi menfaat sağlayan gazetecilik mesleğini bir imtiyazmış gibi gösteren, bir takım yanlış işlerin içine girenler sadece bugün değil ben gazetecilik mesleğinin içine girdiğim 1981 yılından beri fiilen var. Biliyorum” ifadelerini kullandı.

KARŞILARINDA MENDERES TÜREL’İ BULURLAR
Gazeteciliğin bu ülkeye ihanet edenlerin sığınacağı bir liman olamayacağını belirten Türel, “Ben buna müsaade etmeyeceğim. Ben bunu gazetecilik mesleği adına yapacağım. Yapıyorum ve yapmaya da devam edeceğim. Çünkü herkes kendi haddini bilecek. Herkes yerini bilecek. Eğer mesele gazetecilik ise herkesin başımın üstünde yeri var. Ama mesele gazeteciliği kullanarak bu ülkeye ihanet ise onların hepsi, karşılarında Menderes Türel’i dimdik ayakta durarak, bu mücadeleyi vermeye devam ettiğini görecek. Buna kendi mesleğim adına bu meseleye gönül vermiş gazetecilik sevdalısı arkadaşlarımla müsaade etmem.  Bu mesleği kendi hain emellerine alet edecekler ve ondan sonrada biz gazeteciyiz diye ortalıkta gezinecekler. Buna hep birlikte mücadele etmeliyiz” diye konuştu.

HABER / Neslihan BAT

10 Ocak 2016 Pazar

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Kutlu Olsun

Gazetecilerin toplumun gören gözü, işiten kulağı ve haykıran sesi "Basın çalışanlarının haklarını düzenleyen 212 sayılı yasanın yürürlüğe girişinin 52.yıldönümünü kutluyoruz. Halkın sorunlarını dile getiren ve bunların çözüme kavuşturulması noktasında takipçisi olan basın mensuplarının, çok daha iyi şartlarda görev yapması hepimizin ortak temennisidir
Kamuoyunu, doğru, dürüst ve tarafsız bir şekilde bilgilendiren, gece gündüz demeden haberleri kamuoyuna ulaştıran gazetecilerimizin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum. Ayrıca görevlerini ifa ederken hayatlarını kaybeden gazetecilerimize de Allah’tan rahmet diliyorum
HABER / Mehmet BULUT

8 Ocak 2016 Cuma

Başkan Ümit UYSAL‘Kadınlar, iş hayatına dinamizm ve nezaket katıyor’

‘Kadın İşletmelerine Finansman ve Danışmanlık Desteği Programı’nda konuşan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal; kadın işletmecilerin, iş hayatına; merhametli, hoşgörülü bakış açıları ile dinamizm ve nezaket kattıklarını söyledi.
İş hayatında olmaları önemli
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ATSO) koordinatörlüğünü yürüttüğü TOBB Antalya Kadın Girişimciler Kurulu’nun ev sahipliğinde, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası tarafından uygulanan ‘Kadın İşletmelerine Finansman ve Danışmanlık Desteği Programı’ gerçekleştirildi. Programa, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal da katılarak, kadın işletmecilere seslendi. Kadınların iş hayatında olmasının önemine değinen Başkan Uysal, 2015 yılında yaşamını yitiren şair Gülten Akın’ndan alıntılar yaptığı konuşmasında, belediye tarafından kadınlara yönelik olarak sunulan hizmetleri anlattı.
Merhametli, hoşgörülü bakış açısı
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal; “Kadın olmak, bizim coğrafyamızda daha zordur. Kadınların araba kullanamadığı, tek başına alışverişe gidemediği ülkeler bulunuyor. Ülkemiz; Cumhuriyemizle birlikte, inanç değerlerimizi de koruyarak ileri düzeye taşındı. Daha da ilerleyeceğiz. Ülkemizde, kadınlarımız; eşitlik mücadelesi verirken aynı zamanda, vahşileşebilen kapitalizmde yerel kültürün korunmasını da sağlıyor. Merhametli, hoşgörülü bakış açıları ile aktif oldukları iş hayatına dinamizm ve nezaket katıyorlar” diye konuştu. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Türkiye ve Kıbrıs Küçük İşletmelere Danışmanlık Direktör Yardımcısı Jaap Sprey’e seminer anısına bir tablo hediye etti.

HABER / Mehmet BULUT

7 Ocak 2016 Perşembe

Aydın, ANTİAD projelerini anlattı

Aydın, ANTİAD projelerini anlattı
ANTİAD Başkan Adayı Tayfun Aydın ve ekibi; Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı ve New World Media Yayın Grubu Genel Yayın Yönetmeni Mevlüt Yeni’yi ziyaret etti

9 Ocak 2016 Cumartesi günü olağan genel kurulunu yapacak olan Antalya İşadamları Derneği’nin (ANTİAD) Başkan Adayı Tayfun Aydın ve ekibi, Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı ve My Gazete ile My Dergi’nin Genel Yayın Yönetmeni Mevlüt Yeni’yi ziyaret etti.

Ziyarette Tayfun Aydın projelerini anlattı. ANTİAD üyesi işadamlarının ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Yeni, “Antalya’nın iki önemli STK’sı, kent ve iş dünyası adına bir çok projeyi ortaklaşa hayata geçirebilir. AGC’deki tecrübe ve birikimlerimizi özellikle Avrupa projelerinde partnerimiz olarak sizlerle paylaşabiliriz” dedi.

Mevlüt Yeni, “Avrupa’da sivil toplum örgütleri, yerel yönetimler kadar etkilidir. Neden bu işbirliğini Antalya’da biz başlatmayalım. Ortak projelerimiz belki de Türkiye’ye örnek olacaktır” diyerek iş dünyası ve basın sektörünün bir çok projede bir araya gelebileceğini söyledi.

Yeni “AGC gibi ANTİAD da Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde kardeş partnerlerle yürümeli ve üyelerine dünyanın kapılarını açmalıdır. Dünya ile entegre olan bir ‘SİAD’ sadece üyelerine değil iş dünyasına ve kente kazanımlar elde edecektir” dedi. Ziyaretten memnuniyetini dile getiren Mevlüt Yeni, Cumartesi yapılacak seçimde Tayfun Aydın ve ekibine başarılar diledi.

Tayfun Aydın ve ekibi, Mevlüt Yeni’ye projelerini anlattı. Hazırladıkları çalışmalar hakkında bir sunumda bulundu.

HABER / Mehmet BULUT

Dünya Tıp ve Sağlık Oyunları Masa Tenisi Dünya Şampiyonu Kürşat Çavuşoğlu

‘Hiçbir başarı tesadüf değildir’
18-25 Temmuz 2015 tarihlerinde İrlanda’nın Limerick kentinde yapılan Dünya Tıp ve Sağlık Oyunları’nda (Medigames-World Medical and Health Games) masa tenisi dalında teklerde üst üste dördüncü altın madalyasını kazanan Çavuşoğlu başlıkta sunduğumuz ifadesinde dediği gibi bu başarı için çok çalışmış bir kişidir. O bir dünya şampiyonu, Türkiye’nin adını bütün dünyaya duyurdu, tanıttı ve alkışlattı. Avusturya'da yapılan 35. Dünya Tıp ve Sağlık Oyunları’nda Türkiye’ye iki altın madalya kazandırdı, Avusturya'yı fethetti! Türkiye’nin gururu oldu. 2012’nin Spor “En”leri belli olurken, listede Kürşat Çavuşoğlu kendisine en iyiler arasında yer edindi ve “Yılın hekimi” seçildi. Çavuşoğlu, Kerkük’ten geldi, anavatanı Türkiye’ye yerleşti ve müthiş  başarılara imza attı. Türkiye’ye kazandırdığı 4 dünya şampiyonluğu ve madalyaları, büyük bir alçak gönüllükle ülkeme olan gönül borcumdur” diyor.Üstelik onu ilginç kılan sadece başarıları değil, aynı zamanda oldukça renkli bir yaşam öyküsü olması...

Bize biraz kendinizden bahseder misiniz?
Irak’ın Türkmen kenti Kerkük’te doğdum. İlk ve orta eğitimimi Kerkük’te bitirdikten sonra, 1978’de üniversite öğrenimi için anavatanım Türkiye’ye geldim. Önce 1979’da Ankara Ü. Dişhekimliği Fakültesi’ne başladım, 1980’de İstanbul Ü. Dişhekimliği Fakültesi’ne yatay geçiş yaptım. 1985’te mezun oldum. 9.5 yıl yurtdışında hem eğitimimi sürdürdüm hem de çalıştım. Evli ve iki çocuk babasıyım. Beş yabancı dil konuşuyorum. Antalya’da serbest olarak mesleğimi ve spor yaşamını sürdürüyorum.

Sporun geçmişte de hayatınızda çok yer kaplıyor muydu?
Babam sporcuydu ve beni hep spora yönlendirdi. Kardeşlerimle, yer alması oldukça zor olan Kerkük karmasında forma giydik. Daha sonra ben o zamanlar Kerkük’ün en ünlü kulübü El-Savra’ya (Devrim) üye oldum. Bu arada Irak milli takımının Çinli antrenörünün Kerkük’te düzenlediği masa tenisi kampına katıldım ve kısa zamanda Kerkük’te 1 numara oldum ve 1977’de Irak genç milli takımına seçildim.
Uluslararası turnuvalarda Irak’ı temsil ettim. Kerkük karmasının kaptanlığını yıllarca yaptım. Çiftlerde Kerkük için yarıştığım milli eğitim karmaları şampiyonasında Süleymaniye şehrinde finalde Bağdat karmasını yenerek Irak birincisi olduk.

Sporcu bir ailede büyüdünÇocukluk yıllarında, spor yaptığın için özel bir çocuk olduğunu hiç hissettin mi?
Mahalledeki çocuklardan çok da farkım yoktu. Çocukların düzenli olarak spor yaptığı bir ortamda büyüdüm. Spor yapıyordum; çünkü bizim orada, tüm çocuklar bunu yapardı. Futbol, basketbol, voleybol, Atletizm, yüzme, bisiklet, masa tenisi... Bizim oranın çocukları, bunlardan birini mutlaka yapardı. O yüzden, ilk çocukluk yıllarımda, sadece spor yaptığım için özel bir çocuk olduğumu hissetmedim. Arkadaşlarımdan ayrışmam. Onların biraz önüne geçmem için yaşımın ilerlemesi ve büyümem gerekti. Aynı şekilde, kardeşlerimle ilişkim de hiç anormal olmadı. Onlar da sporun içimdeydiler. Hatta belli bir yaşa kadar, ailede en başarılı sporcu sıralaması yapılsa, muhtemelen ben onların gerisinde yer alırdım. Büyüdükçe ve başarılı olduğumu gördükçe, sporla ilgili başarılı olabileceğimi düşünmeye başladım.

Türkiye’de katıldığınız, derece aldığınız turnuvalar var mı?
Fakülteye girdiğim yıl 1979’da Ankara Ü. Dişhekimliği Fakültesi masa tenisi takımını oluşturduk ve Türkiye Dişhekimleri Şampiyonası’nda birinci olduk. Ertesi yıl İstanbul’a yatay geçiş yaptım, orada da dört yıl hem fakülte hem de üniversite masa tenisi takımında oynadım. 1980’de İstanbul TED Spor Kulübü masa tenisi takımında çalışmalara başladım. Orada dokuz yıl oynadım, Terfi Liginden başladık Süper Lig’e kadar yükseldik.

Uzun süre yurtdışında kalmışsınız. Orada da devam edebildiniz mi masa tenisine?
Tabii, ihtisas yapmak için bir yıl kaldığım Danimarka’da da Arhus SİSU Spor Kulübü’nde oynadım. Danimarka’nın komşusu İsveç o tarihte dünyanın en müreffeh ülkesiydi, benim için de şartlar uygundu, İsveç’e gittim, eğitimimi orada sürdürdüm. Umea şehrinde Umea Spor Kulübü’nde İsveç Bölge ligi’nde oynamaya başladım. Dört ülkenin (Irak, Türkiye, Danimarka ve İsveç) liglerinde masa tenisi oynamış ender sporculardan biriyim sanırım.
Umea Şampiyonası’nda hem ferdi hem de çiftlerde birinci oldum. Altı yıl İsveç’te kaldım, hem mesleğimi hem de sporu devam ettirdim. 1995’te Kanada’da bir burs kazandım. 2 yıl 2 ay da Kanada’da kaldıktan sonra anavatanım Türkiye’ye döndüm ve Antalya’ya yerleştim.

Antalya’da nerede devam ettiniz?
Antalya’nın ligde takımının olmadığını öğrendiğimde çok şaşırdım. Antrenör Yahya Gürcüm ve isimsiz üç kişi Kürşat Çavuşoğlu, Akif Özsarı ve Kader Dönmez Antalya için güç birliği yaparak çalışmalara Medical Park Antalyaspor Kulübü’nde başladık. 2002’de  2. Lig’e, 2005’te de Süper Lig’e çıktık. Süper lige çıkmamız aslında azmin, inancın ve çok çalışmanın zaferiydi. 10 yıl Medical Park Antalyaspor’un hem oyuncu hem de kaptanlığını yaptım.
Haziran 2015’de 13. Kuruluşlararası Açık Masa Tenisi Turnuvası, Sinop’ta gerçekleştirildi. 46 takım ve 200 sporcunun katıldığı şampiyonada, Antalya Dişhekimleri Odası takımı (Kürşat Çavuşoğlu, Kader Dönmez, Burhan Yazar ve Ertürk Yazar) olarak Türkiye üçüncüsü olduk ve Süper Lige yükseldik.
Antalya Akdeniz Veteran Takımı, Kürşat Çavuşoğlu, Murat Günay ve Turgay Albayrak’tan oluşan kadrosuyla 12-13 Aralık 2015 tarihleri arasında Türkiye Masa Tenisi Federasyonu’nun İstanbul Tozkoparan Spor Salonunda organize ettiği Veteranlar Takım Türkiye Şampiyonası’nda 1. olduk. Türkiye Şampiyonu olarak kupayla Antalya’ya döndük ve takım olarak büyük bir başarıya imza attık

Dünya Tıp ve Sağlık Oyunları’na ne zamandan beri katılıyorsunuz?
2012’de Antalya’da yapılan Dünya Tıp ve Sağlık Oyunları’na ilk kez katıldım, hem tekler hem de çiftlerde ülkeme iki altın madalya kazandırdım. 2013’te Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’de düzenlenen şampiyonada teklerde altın, çiftlerde gümüş madalya, 2014’te Avusturya’nın Wels kentinde yapılan şampiyonada hem tekler hem de çiftlerde iki altın madalya ve son olarak da 18-25 Temmuz 2015 tarihlerinde İrlanda’nın Limerick kentinde düzenlenen şampiyonada teklerde altın, çiftlerde ise gümüş madalya kazandım.

Sizce en büyük başarınız neydi?
2012’de Antalya’da yapılan Dünya Tıp ve Sağlık Oyunları. Hem tekler hem de çiftlerde iki altın madalya kazandım. Bu branşta iki altın madalya kazananilk Türk sporcu oldum. Türkiye masa tenisi tarihinde de bir ilkti. Ülkem adına benim için büyük bir gururdu.

Temel motivasyonunuz neydi? Kazanmak, rekabet, mükemmel maça ulaşmak?
Rekabet. Mücadeleyi seviyorum ve her zaman rekabet ederim.
Başarılı veya en iyi olmak nasıl bir duygudur acaba?


Başarılı insanlar hayatta hayallerine hedeflerine koşarken ödeyecekleri bedelin farkında olanlardır. Sporda başarı, küçük yaşlardan başlayan yoğun çaba, enerji, disiplin, fedakarlık, azim, karar, irade, zaman, planlı ve programlı çalışma ister. Sporda yalnızca sportif başarı yetmez; sporcunun bu başarıya uygun örnek bir yaşam sürmesi de gerekir. Bugün bütün büyük zaferler üzerinde düşünülerek yani planlanarak elde edilmiştir. Başarılı insanların geneline baktığınızda göreceğiniz şey onlar bu dünyaya yapmakta oldukları şeyi yapma amacı ile geldiklerini hissediyor ve hissettiriyorlar. Aslında başarıya ulaşan insanlar hayallerinin peşi sıra yürüyen kişilerdir.

Sizi destekleyen kurum ya da firmalar oldu mu?
Antalya Dişhekimleri Odası da dahil olmak üzere çeşitli turnuvalarda bana destek olan birçok kuruluş ve firma (Sirona Dental Ltd. Sti, Balzac Dental Cerrahi Aletler, Antalya İlkay Diş Deposu, Antalya Diş Deposu, Akdeniz Can Diş Deposu, İmplance Dental İmplant ve Storks Antalya Center) oldu. 2015’teİrlanda’nın Limerick kentinde düzenlenen şampiyonada Sirona Dental Ltd. Sti sponsor oldu, destek olan herkese teşekkür ederim.

Sporun gündelik hayatınıza kattıklarını nasıl anlatırsınız?
Spor, stresi azaltır, psikolojik rahatlama sağlar, dikkat ve konsantrasyon gelişimine katkıda bulunur. Spor yapan insan kendini zinde ve sağlıklı hisseder, özgüveni ve üretkenliği artar. Ayrıca bel fıtığı vb. fiziki rahatsızlıkların önlenmesine yardımcı olur.

Hayat felsefeniz nedir?
Hiç bir başarı tesadüf değildir.

Çocuğunu masa tenisine yönlendirmek isteyen bir ailenin neleri bilmesini isterdiniz?
Masa tenisi çok geç yaşlara kadar oynanabilen, hem fiziksel olarak hem sosyal olarak hayatımıza kattıklarıyla çok önemli bir spor. Profesyonel anlamda olmasa bile hobi olarak da seçilebilecek en güzel spor dallarından biri. Ama çocuğun ailesinin hatırı için değil gerçekten kendi isteğiyle oynaması gerekiyor. Ailelerin çocuklarını spora yönlendirmelerini canı gönülden destekliyorum….


Dört kez dünya şampiyonu olmak büyük bir başarı gerçekten. Neler hissediyorsunuz?
Altın madalyalar kazandığım için çok mutlu ve gururluyum. O madalyaları ülkem için kazandım. Bu gururu yaşamak için çok çalıştım. Kazandığım madalyaları tutkuyla sevdiğim güzel ülkeme armağan ediyorum. Ayrıca bu başarılarda bana her zaman destek olan aileme, arkadaşlarıma ve antrenörlerime (Yahya Gürcüm ve Enver Abbas’a) çok şey borçluyum. Kendilerine teşekkür ediyorum.

HABER / Fatih BACAK -Spor Yazarı