30 Ekim 2015 Cuma

Antalya'da Cumhuriyet Çoşkusu

Cumhuriyette, Demokraside, Sevgide Buluşalım’ sloganı ile yola çıkarak Cumhuriyet'in 92..ci yılı kutlamaları nedeni ile Antalya'da meşale'li yürüyüşün ardından Volkan Konak konseri gerçekleştirildi. Volkan Konak şarkılarını hayranlarıyla birlikte seslendiren  sanatçı, zaman zamanda alandaki kalabalıkla sohbet etti. Hayranlarına birbirinden farklı hikayeler ve yaşadıklarını anlatan Konak, izleyenleri kahkahaya boğdu.
Yürüyüşün başlamasına dakikalar kala yaklaşık dört kilometrelik yürüyüş güzergâhındaki Konyaaltı Caddesi ve Cumhuriyet Caddesi araç trafiğine kapatıldı. Güzergâh boyunca park eden tüm motosiklet ve diğer taşıtları da çektiren polis, gerek yürüyüşe katılanları gerekse Volkan Konak konseri için meydanı dolduranları tek tek aradı. CHP'li Muratpaşa Belediyesi ve Antalya El Ele Platformu'nun düzenlediği yürüyüşe CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal başta olmak üzere CHP milletvekilleri, parti yöneticileri, partili belediye başkanları katıldı. Antalyalıların yoğun katılım gösterdiği yürüyüşte 300 metrelik dev Türk bayrağı da elden ele taşınarak Cumhuriyet Meydanı'na ulaştırıldı. Katılımcılar Türk bayrağı şeklinde tişörtler ve pusetlerinde taşıdıkları çocuklarıyla dikkat çekti. Renkli görüntülere sahne olan yürüyüşte sadece Türk bayrakları taşınırken, atılan sloganlarda hükümete tepki vardı.

Antalya Muratpaşa Belediyesi, ‘Cumhuriyette, Demokraside, Sevgide Buluşalım’ sloganı ile hazırladığı programla Antalyalıları bir araya getirdi. Konyaaltı Varyant’ın beach park bölümünde start alan fener alayı ile binlerce Antalyalının katılımıyla gerçekleştirildi. ellerinde meşalelerle yürüyen Antalyalı vatandaşlar Cumhuriyet Meydanı'na kadar sloganlarla gitti. Yürüyüşte 400 metre uzunluğunda da Türk bayrağı vatandaşların elinde dalgalandı


29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında coşku Volkan Konak konseriyle son buldu.
Birbirinden ünlü şarkılarını Antalyalılarla birlikte söyleyen Konak, zaman zamanda seyircilerle sohbet etti. Karadeniz müziğine doyan Antalyalılar, Volkan Konak'ın esprileriyle de kahkahaya boğuldu. 

HABER / Mehmet BULUT

29 Ekim 2015 Perşembe

Kremlin ve Topkapı'da Cumhuriyet Çoşkusu

Tüm yurt'ta olduğu gibi turizmin gözbebeği Antalya'da da Cumhuriyet'in kuruluşunun 92'nci yıldönümü büyük bir coşku ile kutlandı. 
Antalya'nın  gözde tatil merkezlerinden Lara kundu bölgesinde olan Wow Topkapı Palace ve Kremlin Palace Hotel'de Cumhuriyet etkinliği düzenlendi. 
Çok sayıda yerli ve yabancı tatilcinin de katilimiyla günün anlam ve önemine uygun olarak Türk bayrakları ve balonlar  eşliğinde "10.Yıl Marşı", "İzmir Marşı" söylendi.Türkiye ile özdeşleşen "Memleketim" şarkısı ile coşkularını artıran tatilciler; ellerindeki Türk bayrağı simgeli balonları gökyüzüne bıraktı.Etkinlikler gün boyu, büyük bir coşku içinde devam etti.

HABER / Neslihan BAT

28 Ekim 2015 Çarşamba

Cumhuriyetimizin 92.ci Yılı Kutlu Olsun


Güney Afrika heyeti BAİB’de

Güney Afrika heyeti BAİB’de
Güney Afrika Cumhuriyeti, ihracata yönelik yaş sebze meyve ürünlerine uygulanan denetimleri yerinde görmek için Achmed Hanief ve Neeis Wegner’den oluşan heyeti Türkiye’ye gönderdi. Güney Afrika Cumhuriyeti Taze Ürünler İhracat Denetim Kurulu’na bağlı Achmed Hanief ve Neeis Wegner, bu çerçevede Ekonomi Bakanlığı temsilcisi Sayın Korkut Yavuz ile birlikte Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği’ni (BAİB) ziyaret etti.

Güney Afrika heyetini, BAİB Yönetim Kurulu Üyesi Ali Demir kabul etti. BAİB YK Üyesi Ali Demir başkanlığındaki toplantıda heyete BAİB ve faaliyetleri hakkında bilgi verilip, Batı Akdeniz’in yaş sebze meyve ihracatı hakkında sunum yapıldı ve ihracat aşamasında gerçekleşen denetimler aktarıldı. Üretim ve ihracat yapıları hakkında bilgi veren Güney Afrika heyeti, soğuk zincirde çok iyi olduklarını ancak denetim konusunda ki uygulamaları yerinde incelemek için Türkiye’ye geldiklerini bildirdi.

Güney Afrika heyeti, Antalya’da gerçekleştirecekleri ziyaretlerle Türkiye’nin ihraç edilen yaş sebze
meyve ürünlerine uygulanan denetimlerini yerinde görmek istediklerini ifade etti. Heyeti kabul eden BAİB Yönetim Kurulu Üyesi Ali Demir, “İhraç ettiğimiz yaş sebze meyve ürünlerine etkili bir denetim uyguluyoruz. Soğuk zincir konusunda çalışmalarımız sürüyor. Yaş sebze meyve ihracatında soğuk zincir uygulamasını zamanla yaygınlaştırarak, Uzak Doğu’ya kiraz ve narenciye ihracatımızı artırmak istiyoruz.

Antalya’da denetim konusunda gerçekleştireceğiniz ziyaretler faydalı olacaktır” dedi.Heyet, BAİB ziyaretinin ardından Antalya Toptancı Hali’nde bulunan analiz laboratuarına ve Serik’teki seralara inceleme ziyaretlerinde bulundu.
HABER / Mehmet BULUT

Cumhuriyet Meydanında Nikahları Kıyıldı

Finike’den Geldiler, Cumhuriyet Meydanında Nikahları Kıyıldı
Antalya’nın Finike ilçesinde Turizmcilik yapan Metin Elçin ve Meliha Teke çifti bu gün Kemer Cumhuriyet meydanında Kemer belediye Başkanı Mustafa Gül’ün kıydığı nikah akdi ile evlendiler.
Başkan Mustafa Gül’ün gerçekleştirdiği nikah akdinin şahitliklerini ise MHP Antalya Milletvekili Adayı Neşe Gül ve Kemer belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Can yaptı. Çiftlere bir ömür boyu mutluluklar dileyen Başkan Gül; böyle anlamlı bir günümüzde sizlerin nikah akdinizi Kemer’de ve Cumhuriyet meydanında gerçekleştirdiğim için mutlu oldum ve sizlere de bir ömür boyu mutluluklar dilerim. Dedi
Çok duygulandığını ifade eden Damat Metin Elçin; Biz Finike ilçesinde yaşıyoruz. Başkanımızın Finike gezisinde yakında düğünümüz var başkanım sizleri de bekleriz demiştim. Sayın Başkanımız Mustafa Gül ise;  “inşallah mutlu gününüzde de yanınızda oluruz”  demişti.  Araya tatil girince 2 Kasım’da düğünüm var, Kemer Belediyesine müracaat ettim ve bu gün nikahımız kıyıldı. Çok mutluyum çünkü şu anda Cumhuriyet Bayramı kutlamaları var bizde bu önemli günde evleniyoruz.  Bizleri kırmayarak nikahlarımızı kıyan Başkanımıza eşi Neşe Gül hanıma ve Nikah şahitliği yapan Sayın Ahmet Can beye sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Dedi
Nikah sonrası çiftlere yaş pasta ikram edildi.  Bu mutlu günlerinde damat ve gelin kendilerine gelen yaş pastayı birlikte keserek “en kötü günümüz böyle olsun” diyerek yaş pastayı keserek birbirlerine ikram ettiler. 

HABER / Mehmet BULUT

ANTİAD Cumhuriyetin 92’ci yılını coşkuyla kutladı.

ANTİAD Antalya İş Adamları Derneği, Cumhuriyetin 92'ci yaşını düzenlediği Cumhuriyet Balosu ile kutladı Gece Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimiz anısına yapılan saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı

Yönetim Kurulu Başkanını Murat Terlemez, “Ulusumuz büyük zorluklarla kazandığı Kurutuluş savaşı ile tarihte eşine benzerine az rastlanır bir başarı sergilemiştir. Yaşanılan tüm sıkıntılara olumsuzluklara rağmen inanç ve kararlılıkla kazanılan zafer ve kayıtsız şartsız egemenliğimizin teminatı Cumhuriyetimizin 92. yılı kutlu olsun. Bu milletin şanslı birer ferdi olarak Cumhuriyet’e sahip çıkmalıyız. İnsancıl bir yaşamı, bilinçli bir yurttaş olarak devam ettirmek bizim elimizde… Onun için Cumhuriyet’i Bilmek yetmez , öğretmek gerek . Anlamak yetmez , anlatmak gerek . Sevmek yetmez , sevdirmek gerek . Yaşamak yetmez , yaşatmak gerek en büyük görevimiz Cumhuriyetimizin ilelebet yaşamasını sağlamaktır. “ dedi 
Gecede ANTİAD ailesine yeni katılan üyeler; Aykut Emül, Murat Yıldırım ve Onur Bilem’e üyelik plaketleri verilirken, Kosova Cumhuriyeti ile kurulan sıkı ilişkilerde ANTİAD adına özverili bir çalışma sergileyen Yönetim Kurulu Üyesi Tayfun Aydın’a ANTİAD Yönetim Kurulu Başkanı Murat Terlemez tarafından teşekkür plaketi takdim edildi. 

Antalya İşadamları Derneği üyelerinin eşlerini de unutmayan Yönetim Kurulu Başkanı Terlemez; üye eşlerinin kendi aralarında organize olarak ANTİAD Bayanlar Organizasyonu adı altında önemli konuklarla gerçekleştirdikleri özverili faaliyetleri için kendilerine ayrıca teşekkürlerini sundu. 
Ramada Plaza Otel tarafından geceye özel hazırlanan pasta; ANTİAD Kurucu Başkanı İbrahim Güney , ANTİAD Kurucu Üyesi Alaattin Özuzun ANTİAD Yönetim Kurulu Başkanı Murat Terlemez ve yönetim kurulu üyelerince kesildi. James Joyes Irısh Pub’ın işletmecisi olan ve aynı zamanda Antalya Devlet Opera ve Bale Sanatçısı Ümit Tekinay ve orkestrası Grup Balance muhteşem sahnesiyle geceye damgasını vurdu.

HABER / Mehmet BULUT

27 Ekim 2015 Salı

Antalya'da işadamı Harun Kofoğlu intihar etti

Antalya'da işadamı Harun Kofoğlu, evinin yakınındaki ormanlık alanda av tüfeğiyle intihar etmiş halde bulundu.

Harun Kofoğlu'nun 30 Ağustos'ta Alman Nurver Kofoğlu ile evlendiğini belirten komşuları, işlerinin bir süredir kötü gittiğini, bu nedenle yaşamına son vermiş olabileceğini söyledi. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, Almanya'da bulunan Kofoğlu'nun eşi Nurver Kofoğlu'na ulaşmaya çalışıyor.

Ukrayna Antalya arasında ticaret yapan işadamı Kofoğlu, sabah erken saatlerde Muratpaşa İlçesi Güzeloba Mahallesi'ndeki evinden çıkarak yakındaki ormanlık alana gitti. Burada bir süre oturan Kofoğlu, iddiaya göre yanında getirdiği av tüfeğiyle önce bir el havaya ateş etti, ardından namluyu çenesinin altına dayayarak tetiği ikinci kez çekti. Silah sesi üzerine ormanlık alana gelen komşuları, Kofoğlu'nun kanlar içindeki bedeniyle karşılaştı. Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, Harun Kofoğlu'nun yaşamını yitirdiğini belirledi. Kofoğlu'nun cenazesi incelemenin ardından otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderildi.


HABER / Mehmet BULUT


23 Ekim 2015 Cuma

Antalya Ptt'nin 175. yıl çoşkusu

Ptt Çalışanları güne 175 yıl çoşkusuyla uyandı
Ptt'nin 175’nci kuruluş yıldönümü etkinlikleri sabah saatlerinde Cumhuriyet Meydanı’na çelenk sunma töreni ile başladı, Antalya Valiliği’ni ziyaret ile devam etti
Ptt’nin 175'nci kuruluş yıldönümü, Antalya’da düzenlenen programlarla kutlandı. Sabah saatlerinde Cumhuriyet Meydanı'na çelenk sunma töreni ile başlayan kutlamalar, Antalya Valiliği’ni ziyaret ile devam etti. 

175'nci sırayı alan müşteriye hediyeler verildi
PTT Başmüdürü Mustafa Kaplan ve kurum müdürleri 175'nci sırayı alan müşteriye 2014 yılında basılan pul ve zarflardan oluşan koleksiyon, saat ve ajanda hediye etti.
Ptt’ye gelen 175’nci müşteri emekli öğretmen 53 yaşındaki Şükrü Okunakol, başta elektrik, su ve telefon olmak üzere tüm faturaları PTT'ye yatırdığını belirterek, cebindeki tahsilat makbuzlarını basın mensuplarına gösterdi. Kutlamalar Başmüdürlük toplantı salonunda devam etti. Emekli personel Hüseyin Keskin, emeklilik sürecini ve emeklilikten sonra nasıl mutlu olunabileceği yönünde ünlü düşünür Konfücyüs’ün sözlerinden alıntı yaptı. Daha sonra Basın toplantısı ve kutlamanın yapılacağı 7.ci kata çıkıldı. Kutlama Saygı duruşu ve İstiklal marşı ile devam etti
Ptt'nin tarihçesini anlattı
Başmüdür Mustafa Kaplan, PTT'nin tarihçesini anlattı. Kaplan, EXPO 2016'ya katkı koyduklarını ifade ederek, 7 gün 24 saat çalışıyoruz. Başmüdürlük olarak merkezlerimizde 26, şubelerimizde de 36 adet olmak üzere toplam 62 adet Pttmatik cihazı ile hizmet veriyoruz. Yeni Pttmatik kurulum çalışmalarımız ise devam ediyor  dedi. Konuşmaların ardından pasta kesildi. Basın mensupları Baş müdür , birim müdürleri ve personelle yemek'le sona erdi.

HABER / neslihan BAT


Alanya'dan Bir dünya şampiyonası geçti

Dünya Güreş Fedarasyon'u Unıtad Worl Westing ile Mücadele sporları ve Self Defence Fedarasyonu'nun ev sahipliğini yaptığı Dünya Pankration turnuvası Alanya'da yapıldı.
Turnuvaya Türkiye , Amerika , Rusya , Litfanya ,Ukrayna , Azarbeycan , Macaristan , Kazakistan , kırgısistan ve toplam 35 ülkenin katılımıyla Antalya Alanya'da yapıldı.

Bu organizasyonu başarı ile koordine eden Sayın Ferhat SARI ve Cem CİNEMRE ile yaptığımız röportajda
Cinemre ve Sarı bakın ne dedi
Gündeme değinerek yaptıkları açıklamada : ''Malesef ülkemizde yaşanan talihsiz olaylar sebebi ile, birçok ülkede Türkiye de savaş var gibi asılsız haber ve spekülasyonlar yapılmaktadır. 
Birçok ülkenin katılımıyla gerçekleştirilen bu tür uluslararası spor faaliyetleri ve organizasyonlar ülkemizin güvenirliği ve yetkinliğini göstermektedir.. 
08-19 Ekim 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilen 2 ayrı Dünya şampiyonasına ( Grappling Pankration) farklı kıtalardan 35 farklı ülke katılmış olup, her bir katılımcı ülkenin federasyon başkanları, antrenör ve sporcuları ayrı ayrı teşekkür ve tebrik ederek, güven ve mutluluk içerisinde yurtlarına dönmüşlerdir'' . SPOR demek BARIŞ demektir. Bizlerde bu zihniyetle yola çıkarak, organizasyon ve girişimlerimize aralıksız olarak devam edip, ülkemizin güvenirliği ve başarılı onursal misafirperverliğini tüm dünya ülkelerine tanıtmaya devam edeceğiz.
Ev sahipliğini üstlendiğimiz bu 2 ayrı Dünya şampiyonasında, 2016 MMA Balkan Şampiyonası, 2016 Pankration Avrupa şampiyonası ve 2016 Grappling Avrupa şampiyonasının, Türkiye de yapılacağı tüm ülke katılımcı federasyon başkanları ve Dünya federasyon başkanlarının tarafından oy birliği ile kabul edilmiş olup, bunun gurur ve sevincini yaşamakla beraber, memnuniyet ve güvenin tartışmasız kesin sonucudur. dedi

HABER / Mehmet BULUT


20 Ekim 2015 Salı

YÖRSİAD 'Kişisel Marka Oluşturma Stratejileri ve Yönetimi’ eğitimi aldı

YÖRSİAD ( Yörük Sanayici ve İş Adamları Derneği ) eğitimlere ara vermeden devam ediyor. Geçtiğimiz aylar içinde çeşitli eğitimler alan YÖRSİAD üyeleri bu kez de 'Kişisel Marka Oluşturma Stratejileri ve Yönetimi' aldılar. Kişisel Marka ve İmaj Uzmanı Rüzgar Mira Okan tarafından verilen eğitim Porto Bello Hotel’de düzenlendi. Eğitimde; marka nedir? Ne değildir?, Kişisel marka nedir? Ne değildir? Markadan kişisel markaya? Dünyadan örnekler, Kişisel Markanın 5 Kuralı ve Yeni Dünyada Markanın önemi gibi konular anlatıldı.

Eğitimlerimiz devam edecek!

YÖRSİAD Başkanı Semih Beken yaptığı konuşmasında, eğitimlere devam ettiklerini ve bu ay da Kişisel Marka ve İmaj Uzmanı Rüzgar Mira Okan ile Kişisel Marka Oluşturma Stratejileri ve Yönetimi eğitimi aldıklarını söyledi. Konuk Rüzgar Mira Okan’a teşekkür eden Beken, “ YÖRSİAD olarak eğitimlere büyük önem veriyoruz. Bu bizim üçüncü eğitimimiz. Daha önce Nezaket ve Sosyal Davranış Kuralları ile davranış bilimleri uzmanı ve yazar Aşkım Kapışmak’tan iletişim semineri eğitimleri almıştık. Bugün de değerli konuğumuz Kişisel Marka ve İmaj Uzmanı Rüzgar Mira Okan tarafından Marka ve Kişisel marka konularında eğitimler alıyoruz. Kendisine teşekkür ediyoruz. Eğitimlerimiz devam edecek” dedi.

Rüzgar Mira Okan “Günümüz dünyamıza değil geleceğe hazırlanıyoruz”
Rüzgar Mira Okan yaptığı açıklamada, YÖRSİAD üyeleri ile birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek “ Günümüz dünyasında markalar konuşuyor. Artık her şeyin kişiselleştiği bir dönemde, kişisel markaların ön plana çıktığı bir dönemdeyiz. Tabii ki değişim ve dönüşüm ancak ve ancak gelişim olduğunda anlamlı oluyor. Bugün YÖRSİAD’ın ev sahipliğinde bireylerin kişisel imajını oluşturmak ve güçlendirmek amacıyla buradayız. Günümüz dünyamıza değil geleceğe hazırlanıyoruz ”dedi.
Rüzgar Mira Okan özetle şu görüşlere yer verdi:
Yenidünya kişisel marka ve imaj meselesi!
 “Dış görünüş önemli değil diye yalan söyleme. Eğer öyle olsaydı uğur böceğini sevdiğin gibi hamamböceğini de severdiniz. Yenidünya imaj meselesi. İmaj kelimesi 90’lı yıllarda hayatımıza girdi. 1998 yıllarda biz imajla ilk anlamda tanıştık ama imaj hayatımızda o dönemler görünüm olarak algılandı. Halbuki imaj sadece bir görünüm değil. Ama dış görünüş imajda çok önemli bir kriter oldu. Kıyafetler gitmek istediğimiz yeri değil, gittiğimiz yeri anlatmalı. İş dünyasında yaşadığımız en büyük problemlerden bir tanesi bu”
İmaj sessiz bir referans mektubudur!
“İmaj sessiz bir referans mektubudur. İmaj üçayaklı bir tabure gibidir. İmajın birinci ayağı görünüm, ikinci ayağı davranış üçüncü ayağı da iletişimdir. Eğer giydiğiniz birçok güzel bir takım elbise ya da giysi içinde beyefendi yoksa takım elbisede yoktur. İnsan giydiği kıyafetlere ruh katmaktadır”
Ne olduğum değil, onu nasıl sunduğu önemli!
“Devir artık algı yönetimi devri. Ne olduğumuz dönemi bitti. Onu nasıl sunmaya başladığımız dönemi başladı. Bu markalarımız ile de alakalı. Markanın ne olduğu dönemi bitti. Önemli olan o markayı nasıl konumlandırdığınızdır. Kişisel markayı da aynen diğer markalar gibi düşünmek gerekiyor. Ne olduğum değil, onu nasıl sunduğu önemli. Ne giydiğim değil, onu nasıl giydiğim önemli. Ne söylediğim değil, onu nasıl söylediğim önemli. Bu aşamada yeni pencere açılıyor o da sosyal medya. Öncelikle sosyal medyada nasıl konumlandığını çok önemli. Yenidünya görünüm ve imaj dünyası. Kişisel markan için farkını yorumla”
Plaket yerine AÇEV’e bağış
Seminer sonrası, YÖRSİAD Başkanı Semih BEKEN,  plaket yerine Kişisel Marka ve İmaj Uzmanı Rüzgar Mira Okan’a AÇEV adına sunulan bağışın belgesini vererek teşekkürlerini sundu.

HABER / Mehmet BULUT

Kemer'de Otomobil buluşması ilgi çekti

Kemer Motor Sporları Kulübü tarafından organize edilen ve geçtiğimiz yıl ilki yapılan Kemer Geleneksel Otomobil Buluşması'nın ikincisi Ralli Servis alanında gerçekleşti. Geçtiğimiz yıl beş bini aşkın kişinin ilgi gösterdiği buluşma için bu yıl ise izleyici rakamları sekiz bini geçti. Etkinlik müzik desibeli yarışması ile başlarken, ralli aracı, Enduro ve ATV motosiklet şovları ile devam etti. Gösteriler adeta nefesleri kesti. 
Organizasyonu düzenleyen Kemer Motor Sporları Kulübü Başkanı Serdar Honamlı yaptığı açıklamada, bu organizasyon ile Kemer’e bir renk vermek istediklerini belirterek bunu da başarmış olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
Honamlı, “ Kemer Ralli servis alanımızda düzenlediğimiz bu buluşmamamıza bu yıl daha da çok ilgi var. 1150 otomobil, 500 motosiklet servis alanında kategorilerine göre yer aldı. Araçlarını sergilemek isteyen ve eskiden günümüze olan otomobiller, klasik otomobiller, arazi araçları ve yarış otomobilleri büyük ilgi gördü.  Meraklı çok sayıda izleyicimiz özellikle klasik eski otomobillere büyük ilgi gösterdiler. Organizasyonumuzda ayrıca müzik desibeli yarışması, ralli aracı, enduro ve ATV motosiklet şovları da nefes kesti. Bu organizasyonumuzda bizlere destek veren herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.


HABER / Mehmet BULUT

19 Ekim 2015 Pazartesi

Antalya'ya Şiddetli Yağmur Geliyor

Meteoroloji 21 Ekim Çarşamba gününden itibaren Antalya il genelinde gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini belirti.
Antalya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nün verilerine göre 21 Ekim çarşamba günü Antalya'da gök gürültülü sağanak bekleniyor. Yağış 24 Ekim Cumartesi günü akşam saatlerine kadar Antalya ili ve çevresinde devam edecek.
Yağışların devam edeceği 4 gün boyunca hava sıcaklığı şehir merkezinde 16 dereceye bazı ilçelerde ise 6 dereceye kadar düşecek.

HABER / Mehmet BULUT


17 Ekim 2015 Cumartesi

Yine Yeniden Başkan Mevlüt Yeni

Mevlüt Yeni, Ali Tongülüs ve Erdal Orhan’ın sandıkta yarıştığı seçimlerde oy heyecanı sabah saatlerinde başladı. AKM de gerçekleştirilen genel kurulda adaylar ve yönetimindeki isimler hazır bulundu. 394 üyesi bulunan AGC’de seçime 299 kişi katılarak oy kullandı. Sandıkların açılmasıyla çıkan sonuçlarda Mevlüt Yeni 175 oyla güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

Ali Tongülüs’ün 103, Erdal Orhan’ın 13 oy aldığı seçimlerde 5 oy geçersiz, 3 zarfta boş çıktı.
Sonuçların açıklanmasının ardından teşekkür konuşması yapan AGC Başkanı Mevlüt Yeni, “Seçimlerde her ne kadar bir birimizi eleştirmiş olsak da barış içerisinde bir seçim süreci geçirildi. Kimsenin kırılmadan incinmeden seçimlerin sonuçlanmasına sevindim. Bugünden itibaren ben AGC üyesi olan 394 kişinin başkanıyım. Bana oy vereninde oy vermeyeninde başkanıyımdır. Devam eden projelerimizi daha da geliştireceğiz. Katılımın yüksek olması demokrasinin ve meslektaşlarımızın cemiyete sahip çıktığının göstergesidir. Önemli olan buydu” dedi.

AGC’nin 3 yıllık yeni yönetimi ise şöyle sıralanmış oldu:
“Şennur Erdoğan, Mustafa Taş, Sibel Atasoy, İdris Taş, Cafer Eser, Rasim Gündüz, Salim Uzun, Gürsel Tunçer, Emre Baylan, Ersin Aydın”


HABER / Mehmet BULUT


14 Ekim 2015 Çarşamba

Dünya Grappling Şampiyonası Alanyada yapıldı

DÜNYA GRAPPLİNG ŞAMPİYONASI ALANYADA YAPILDI.
TÜRKİYE GRAPPLİNG TAKIMI  10 MADALYA ÇIKARDI.
Dünya Güreş Federasyonu (UWW, eski  adıyla FİLA ) ile Mücadele Sporları ve Self Defence Federasyonu’nun ev sahipliğini yaptığı Dünya Grappling / Grappling Gi Büyük Kadın ve Erkekler turnuvası 8-12 Ekim tarihleri arasında Alanya’da gerçekleşmiştir. Turnuvaya Dünya ülkelerinden
Türkiye,Amerika, Rusya, Japonya, İtalya, Fransa, İspanya, Ukrayna, Azerbaycan, Yunanistan, Macaristan, Kazakistan, Kırgızistan, İran, Hindistan başta olmak üzere pek çok ülkeden sporcu katılmıştır Çok güçlü takımlarla mücadele eden Millilerimiz her şeye rağmen desteklerini esirgemeyen Mücadele Sporları ve Self Defence Federasyonu Başkanımız Orhan Özakti'ya teşekkürlerini kazandıkları madalyalarla sunmuşlardır.

Dünya Güreş Federasyonu Başkanı Rizvan Bochkaev Mücadele Sporları ve Self Defence
Federasyonu Başkanı Orhan Özaktı’yı yapmış olduğu bu başarılı organizasyondan dolayı tebrik etmiştir. 11 Ekim tarihinde yapılan Teknik Kurul Toplantısı’ndaki oylama sonucunda 2016 Avrupa Şampiyonası’nın tekrar Türkiye’de yapılmasına karar verilmiştir.

Oylama sonrasında Orhan Özaktı bu sonuçtan büyük mutluluk duyduğunu ve böyle büyük bir organizasyona daha imza atacak olmanın heyecanını yaşadığını belirtmiştir. 11 Ekim tarihinde düzenlenen Uluslararası Hakem semineri ile turnuva hakemlerinin bilgileri tazelenmiş ve seminere katılan hakemlere Dünya Güreş Federasyonu Grappling Baş Hakemi Richard Tado tarafindan Katılım Belgesi verilmiştir. Turnuvaya katılan tüm ülke sporcuları düzenlenen organizasyondan son derece memnun kaldıklarını ve Avrupa Şampiyonası için tekrar Türkiye’ye gelecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtmiştir.

Turnuvaya katılan ülkelerin başarı sıralaması ise birinci sırada Rusya, ikinci sırada İtalya ve üçüncü sırada Ukrayna şeklinde olmuştur. Dereceye giren sporcularımız Grappling dalında

 -100 kg İbrahim İNAL dünya  2. - 62 kg onur AKGÜN dünya 3. -71 kg Kübra KARA dünya 3.  -71 kg tuba YENİCUN dünya 3. Grapling gi dalında

-100 kg İbrahim İNAL dünya 2. - 77 İlke BULUT dünya 3.-92 Aykut ÇİL dünya 3.-53 kg Merve TÜRK dünya 2. -58 kg Gizem KABAK dünya 3. +71 Kübra KARA dünya 3.

Grappling günümüzde United World Wrestling (UWW eski adıyla FILA) tarafından yönetilmekte
olan Güreş, Judo, Sambo, Brezilyan Ju-jitsu sanatlarının mücadele, kilit ve boğma tekniklerini kullanarak sonuca gitmeyi hedefleyen bir yakın spor dalıdır. İçinde darbe ve vuruş olmadığı için geniş kitleler ve her yastan sporcu tarafından yapılan bu spor dinamik ve mücadeleci yapısı ve sürekli ilerlemeyi öngören kuralları sebebi ile modern MMA müsabakalarının da temelini oluşturmaktadır.
Olmuşlardır. Ülkemizi başarıyla temsil eden sporcularımıza teşekkür ederiz. Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı sayın Musa Aydın’a vermiş olduğu desteklerinden ötürü teşekkür ederiz.

TÜRKİYE GRAPPLİNG TAKIMI  10 MADALYA ÇIKARDI.
Dünya Güreş Federasyonu (UWW, eski  adıyla FİLA ) ile Mücadele Sporları ve Self Defence Federasyonu’nun ev sahipliğini yaptığı Dünya Grappling / Grappling Gi Büyük Kadın ve Erkekler turnuvası 8-12 Ekim tarihleri arasında Alanya’da gerçekleşmiştir. Turnuvaya Dünya ülkelerinden
Türkiye,Amerika, Rusya, Japonya, İtalya, Fransa, İspanya, Ukrayna, Azerbaycan, Yunanistan, Macaristan, Kazakistan, Kırgızistan, İran, Hindistan başta olmak üzere pek çok ülkeden sporcu katılmıştır Çok güçlü takımlarla mücadele eden Millilerimiz her şeye rağmen desteklerini esirgemeyen Mücadele Sporları ve Self Defence Federasyonu Başkanımız Orhan Özakti'ya teşekkürlerini kazandıkları madalyalarla sunmuşlardır. Dünya Güreş Federasyonu Başkanı Rizvan Bochkaev Mücadele Sporları ve Self Defence Federasyonu Başkanı Orhan Özaktı’yı yapmış olduğu bu başarılı organizasyondan dolayı tebrik etmiştir. 11 Ekim tarihinde yapılan Teknik Kurul Toplantısı’ndaki oylama sonucunda 2016 Avrupa Şampiyonası’nın tekrar Türkiye’de yapılmasına
karar verilmiştir. Oylama sonrasında Orhan Özaktı bu sonuçtan büyük mutluluk duyduğunu ve böyle büyük bir organizasyona daha imza atacak olmanın heyecanını yaşadığını belirtmiştir. 11 Ekim tarihinde düzenlenen Uluslararası Hakem semineri ile turnuva hakemlerinin bilgileri tazelenmiş ve seminere katılan hakemlere Dünya Güreş Federasyonu Grappling Baş Hakemi Richard Tado tarafindan Katılım Belgesi verilmiştir. Turnuvaya katılan tüm ülke sporcuları düzenlenen organizasyondan son derece memnun kaldıklarını ve Avrupa Şampiyonası için tekrar Türkiye’ye
gelecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtmiştir. Turnuvaya katılan ülkelerin başarı sıralaması ise birinci sırada Rusya, ikinci sırada İtalya ve üçüncü sırada Ukrayna şeklinde olmuştur. Dereceye giren sporcularımız

Grappling dalında
 -100 kg İbrahim İNAL dünya  2. - 62 kg onur AKGÜN dünya 3. -71 kg Kübra KARA dünya 3.  -71 kg tuba YENİCUN dünya 3.

Grapling gi dalında
-100 kg İbrahim İNAL dünya 2. - 77 İlke BULUT dünya 3.-92 Aykut ÇİL dünya 3. -53 kg Merve TÜRK dünya 2. -58 kg Gizem KABAK dünya 3.+71 Kübra KARA dünya 3.

Grappling günümüzde United World Wrestling (UWW eski adıyla FILA) tarafından yönetilmekte olan Güreş, Judo, Sambo, Brezilyan Ju-jitsu sanatlarının mücadele, kilit ve boğma tekniklerini kullanarak sonuca gitmeyi hedefleyen bir yakın spor dalıdır. İçinde darbe ve vuruş olmadığı için geniş kitleler ve her yastan sporcu tarafından yapılan bu spor dinamik ve mücadeleci yapısı ve sürekli ilerlemeyi öngören kuralları sebebi ile modern MMA müsabakalarının da temelini oluşturmaktadır.

Olmuşlardır. Ülkemizi başarıyla temsil eden sporcularımıza  teşekkür ederiz. Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı sayın Musa Aydın’a vermiş olduğu desteklerinden ötürü teşekkür ederim .dedi


HABER /  Mehmet BULUT






7 Ekim 2015 Çarşamba

Tayfun Bulu'nun ani ölümü balıkçıları yasa boğdu

Antalya Balık Komisyoncuları ve İş Adamları Derneği Başkanı Tayfun Bulu beyin kanaması sonucu hayatını kaybetti. Tayfun Bulu'nun ani ölümü ballıkçı esnafını yasa boğdu

Antalyanın balıkçılarından Tayfun Bulu yüksek tansiyon ve beraberinde beyin kanaması sonucu hayatını kaybetti. İşyerinde rahatsızlanan Tayfun Bulu eşi tarafından dün akşam Hastaneye götürülmüştü  Tayfun Bulu, doktorlar tarafından uyutuldu. Beyin cerrahi servisi yoğun bakım ünitesi´nde tedaviye alınan Tayfun Bulu, ameliyat sırasında hayatını kaybetti.

 Tayfun Bulu´nun dostları hastaneye akın etti. Aynı zamanda Antalya Balık Komisyoncuları ve İş Adamları Derneği Başkanı olan Tayfun Bulu, antalyadaki balıkçıların en büyük isteği olan ve kısa süre önce hizmete giren yeni balıkçı barınağının kazanılmasında büyük çaba sarf etmişti.


HABER / Mehmet BULUT

5 Ekim 2015 Pazartesi

Sea to Sky'in Şampiyonu: GRAHAM JARVİS


Kemer’de bir dünya markası haline gelen 3 günden yana heyecan içinde devam eden Redbull Sea To Sky Ekstrem Enduro motosiklet yarışlarında şampiyon belli oldu. Şampiyonanın son gününde zorlu dağ etabında birinciliği geçen yılın şampiyonu İngiliz Graham Jarvis, ikinciliği İngiliz Jonny Walker ve üçüncülüğü ise Güney Afrikalı Wade Young aldı.
Kemer Enduro Motosiklet Kulübü tarafından 2010 yılında hayata geçirilen ve bu yıl altıncısı düzenlenen Uluslararası Sea To Sky motosiklet yarışının son gününde sporcular yine zorlu bir etapta mücadele ettiler. Şampiyonun belli olduğu son günde Saat 09.00’da startın verildiği Çamyuva sahilinden çıkan sporcular 68 km.lik zorlu dağ parkurunu geçerek zirveye 2365.mt. ye vardılar. Çok sayıda sporcunun startı göremediği dağ etabında birinciliği İngiliz Graham Jarvis, ikinciliği İngiliz Jonny Walker ve üçüncülüğü ise Güney Afrikalı Wade Young aldı.

Olympos Teleferik tesislerinde düzenlenen kupa töreninde dereceye girenleri ödülleri Antalya Vali Yardımcısı Mestan Yayman, Kemer Kaymakamı Mustafa Cihat Feslihan ,Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül verilirken, dereceye giren sporcular başarılarını şampanya patlatarak kutladılar. 

HABER / Mehmet BULUT

Orman etabında süpriz sonuç

Orman etabında süpriz sonuç
Güney Afrikalı Wade Young günün sürprizini yaparak birinci olurken, , ikinciliği İngiliz Jonny
Walker ve üçüncülüğü ise İngiliz  Graham Jarvis elde etti.

Bu yıl 6.sı düzenlenen Red Bull Sea to Sky  Enduro yarışlarının ikinci günü Orman yarışı ile devam etti.  Güney Afrikalı Wade Young günün sürprizini yaparak birinci olurken, , ikinciliği İngiliz Jonny Walker ve üçüncülüğü ise İngiliz  Graham Jarvis elde etti. Yarışın son etabı Pazar günü dağ yarışı ile son bulacak.

Redbull Sea To Sky Enduro yarışının orman etabında, 33 ülkeden katılan 310 sporcu mücadele etti.
Sporcular olukça zorlu etaplarda hem dereceye girmek hem de yarışı tamamlamak için mücadele etti.

Çınarlıpınar mevkisinden başlayan yarış, Sapandere, Meşeçukuru, Gölbastığı Göynük Yaylası, Üçoluk, Kaplanlı Dağı, Ovacık, Küçük Ovacık, Bölücekdibi ve Sumakseniri geçilerek Kesme Boğazı'nda tamamlandı. KEMK ( Kemer Enduro Kulübü ) Başkanı Semih Özdemir yaptığı açıklamada bu yıl seyirci ilgisine de dikkat çekerek, “ Şu ana kadar çok iyi bir şampiyona yaşıyoruz. Yarışlara sporcularımızın gösterdiği ilgi yanında seyircilerimizin de ilgisi bizi oldukça mutlu etti” dedi.

HABER / Mehmet BULUT