31 Ağustos 2015 Pazartesi

Başkan Uysal'dan Sünnet çocuklarına özel ziyaret

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, 21 Ağustos tarihinde Konuksever Stadyumu’nda düzenlenen şölene katılan 262 çocuğu; hastanelerdeki sünnet ameliyatları sırasında da yalnız bırakmadı. Medisu Hastanesi’nde sünnet olacak çocukları, ziyaret eden Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, çocuklarla ve aileleri ile sohbet etti. Medisu Hastanesi Başhekimi Seyfettin Yahşi ile birlikte çocukları ziyaret eden Başkan Uysal, erkekliğe ilk adımı atan çocukları tek tek öperek kutladı.

Haber Tarihi :31 Ağustos 2015 Pazartesi

HABER / Mehmet BULUT





Konged’in 1.Yıl Coşkusu

Merakla beklenen 7 özel projenin tanıtımı, dün akşam Su Hotel’de gerçekleştirilen KONGED'in 1. yıl kutlamasında Antalya kamuoyuna duyuruldu.
Kuruluşundan bu yana yaptığı faaliyetlerle Antalya kamuoyunun takdirini kazanan KONGED, aralarında iş dünyası, siyaset ve akadamisyenlerin de bulunduğu 500’ün üzerindeki davetliyle coşkulu bir lansman programıyla 1.yılını kutladı.
Açılış konuşmasına 30 Ağustos Zafer Bayramını kutlayarak başlayan Konged genel başkanı Ahmet Alper Alveroğlu, son günlerde terör olaylarından dolayı, ebediyete intikal etmiş şehitlere rahmet ve yakınlarına baş sağlığı diledi. Konged’in kuruluş amacının Antalya’daki sivil toplum açığını kapatmak için yola çıkmış bir ekip olarak nitelendiren Alveroğlu, 7 kişi ile kurulan derneğin 1.yılında artık 50 kişilik bir yönetim kurulu olan bomba gibi bir ekiple Antalya’nın gruru olma gayreti içerisinde olacaklarını ifade etti.
“Derneğimiz Türkiye Mozaiği”
Derneğin yapısından da bahseden Alveroğlu “…Feslikan’ından sahiline kadar aşığı olduğumuz kentimiz Konyaaltı markasını önce ulusal, sonrasında uluslararası arenaya taşıma gayesiyle yola çıkan bir ekibiz…” şeklinde konuştu.
İsimlerinin Konyaaltı olmasına rağmen coğrafi sınırlara sıkışıp kalmayacaklarını ve bir gençlik derneği olduğunu fakat, farklı yaş gruplarını bünyesinde barındırdıklarını ifade eden Alveroğlu “…farklı dünya görüşleri olan, farklı meslek gruplarından ve farklı yaşam tarzlarını benimsemiş bir Türkiye mozaiği olduğumuzu 1 yıllık süreçte ispat ettiğimizi düşünüyoruz…” dedi.
“Antalya’ya 7 özel proje”
Hedeflerini yükselttiklerini ve 7 projemizle KONGED’i Antalya’nın dışına taşımayı amaçladıklarını söyleyen Konged Başkanı Ahmet Alper Alveroğlu, “ bir birinden özel 7 projeyle sivil toplum boyutunda rol model olabileceğimize inanıyorum…” dedi.
Başkan Ahmet Alper Alverolğu projeleri şöyle sıraladı;

  1. Antalya’nın Kültürü ve tarih mirasını bir eve sığdıracağımız, KONGED Kültür Evi.
  2. Farklı spor dallarını bünyesinde bulunduracak, KONGED Spor Klübü.
  3. Başarıyı ödüllendireceğimiz, KONGED Sümar Tilmaç Yılın Enleri Ödüleri.
  4. Evsiz vatandaşlarımızı barınma ihtiyacı için, Şevkat Şehri Antalya.
  5. Antalya halkının kendini ifade edeceği, internet üzerinden yayın yapacağı, KONGED Web Radyo ve Web Televizyon.
  6. Dışarıya bağlı kalmadan kendi ihtiyacını kendisi üreten doğal yaşam alanı KONGED Eko – Köy
  7. Halkın istihdamına katkı sağlayacak KONGED Eğitim Akademisi.

HABER / Mehmet BULUT

30 Ağustos 2015 Pazar

Ak Parti Antalya'da Kazanacak mı?

Ülkemiz bir Kasım’da tekrardan seçime gidiyor hızlıca hazırlıklarını tamamlayacak, Listelerini gözden geçirecek ve sahaya inecek. Ak Parti bu kısa seçim sürecini iyi değerlendirmeye çalışacak,
STK ziyaretleri, esnaf ziyaretleri, ev buluşmalar bu tür çalışmalar sıradan gibi gözükse de muhakkak önemli.Fakat asıl önemli olan '' sürekli sahada olabilmek, 1 Kasımdan sonra da saha da kalabilmek'',
Seçimden seçime geliyorlar imajını silebilmek.7 Hazirandan sonra sonuca aldırmadan, Heyecanını temposunu yitirmeden 1 kasımda sahada kalabilenler, Bu seçime birkaç adım önde başlayanlar olacak.
Yürüyüş yolunun hâkimi olan gençler,Kapı önü muhabbetlerin müdavimi olan Derli toplu kadınlar, Çay sohbetlerinde masadan en son kalkanlar,davalarını iktidara taşıyanlar olacaklar.
Teşkilatların gücü  en rahat bu dönemde görülecek,özellikle Ak Parti ilk defa bu kadar teşkilatlarına ihtiyaç duyuyor,İlk defa tek başına iktidar olamadığı bu süreçte herkese ihtiyacı var.
Ak Partinin Tekrar tek başına nasıl ikdidara geliriz derdiyle dertlenen iL ve iLçe Başkanlarına  ihtiyaçı var..
Türkiye’nin birlik ve beraberliğini biz sağlarız diyenler,Kendi birlik ve beraberliklerini gözden geçirmeli,
Kenarda köşede, bir tane dahi teşkilat mensubunu bırakmamalıdırlar.İsmini sayamadığım onca emektara,Herkese ama herkese ihtiyacı var Ak Partinin.Kimse Emeği gecmiş eski isimlerden çekinmeyecek, onları yok saymıyacak Kimse geçmişi konuşup teşkilat içi husumeti arttırmayacak Kendi içinde samimiyetle, heyecan ve muhabbetle,bir ve beraber olanlar muhakkak kazanırlar
''Teşkilatın istemediği vekilleri önüne koyarsanız''
Şurda birinci olduk, burada birinci olduk deyip kendi kendinizi kandırırsını 6 millet vekilin vardı 7 millet vekili çıkardıysan birincisin gerisi hikaye
Teşkilatı gücünü yok sayanlar, teşkilatına sahip çıkmayanlar bu seçim sonrası yok olacaklar ''ben oldum demek ben Öldüm demektir'' bu cümlenin altını ciziyorum 
Mehmet BULUT


28 Ağustos 2015 Cuma

800 Yıllık Selçuklu Mirası Evdirhan

Döşemealtı İlçesi Düzlerçamı Mahallesi’nde bulunan 800 yıl önce Selçuklu İmparatorluğu döneminde yapılmış ancak bakımsızlık nedeniyle yüzde 75’i kullanılamaz durumdaki Evdirhan’ı kurtarma çalışmalarının ikinci etap kazı çalışmaları başladı. İlk kazmayı Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç vurdu.
Evdirhan için özel ekip kuruldu..
Döşemealtı Belediye Başkanı seçildikten sonra İlçe sınırlarında bulunan Evdirhan’ın kurtarılması ve Türk turizmine kazandırılması için özel bir ekip oluşturan Başkan Turgay Genç, ilk etap da Antalya Müzesi kontrolünde tarihi kalıntılarının çevre temizliğini ve kısmi bakımını yaptırdı. Ardından ikinci etap çalışmalarının ihalesi gerçekleştirildi.
İhale de kamu menfaatleri korundu..
4734 Sayılı Kanunun İstisnalar Başlıklı 3k Maddesine istinaden Vakıf Kültür Varlıkları ihale yönetmeliği madde 24’e göre pazarlık usulü ihalesi yapılan Evdirhan’ın ikinci etap kazı çalışmaları rekabetçi ortamın sağlanmasıyla 419 Bin Lira’dan 413.200 Liraya düşürülerek kamu menfeatlerinin korunması sağlandı.
Evdirhan’a kadın eli..
Kazı çalışmaları, Arkeolog, Sanat Tarihçisi ve Bilimsel Danışman eşliğinde toplam 34 personel tarafından yürütülüyor. Evdirhan’da ki kazı çalışmalarında görev alanların yarıdan fazlasının kadın olması dikkat çekiyor. Çalışan kadınların hemen hemen tamamı ev hanımı. Herbiri deneyimli ve yaklaşık 3 yıldır aynı ekipte görev yapan kadınlar, yaptıkları işten mutlu olduklarını bu sayede hem ev ekonomisine katkı da bulunduklarını hem de tarihi değerlerin ortaya çıkartılmasında pay sahibi olmanın sevincini yaşadıklarını söylediler.
Evdirhan’ı Türk turizmine kazandırmaya kararlıyız..
Kazı çalışmalarını yerinde inceleyen ve görevlilerden bilgi alan Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, “Döşemealtı İlçesi sınırlarında bulunan ve geçmişi 800 yıl öncesine dayanan Evdirhan’ın Türk turizmine kazandırılması için yaklaşık 1 yıldır yoğun bir şekilde çalışıyoruz. İlk etap da Antalya Müze Müdürlüğümüzün kontrolünde tarihi yapının çevresinde oluşan bitkiler temizledik ardından da kazı çalışmalarına başladık. Yaklaşık 4 ay sürecek ikinci etap kazı çalışmalarımız uzmanların ve ilgili makamların kontrolünde yapılmaktadır” dedi.
Kazı ekibiyle çalıştı..
Belediye Başkanı Turgay Genç, büyük önem verdiği kazı çalışmalarını Yardımcıları Naci Alın, Zafer Yörük, Fen İşleri Müdürü Sadrettin Kaya, Hukuk İşleri Müdürü Murat Özdemir, Özel Kalem Müdürü Servet Özdemir ile ihaleyi alan firmanın temsilcileriyle birlikte inceledi. Çalışanların önemli bir bölümünün kadın olmasını memnuniyetle karşıladığını bildiren Başkan Genç, kazı çalışmalarını başlatıp ekibe de yardımcı oldu.

HABER / Mehmet BULUT

Muratpaşa'dan Muhteşem Kutlama

Okulu ayakta alkışlandı Muratpaşa Belediyespor Kulübü, kuruluşunun 20’nci yıldönümünü Kundu Delphin Diva Otel’de düzenlenen muhteşem bir geceyle kutladı. Şehitler nedeniyle eğlence düzenlenmeyen geceye yağlı güreş , bayan hentbol, bal futbol, kadın futbol ve cimnastik sporcuları ve antrenörler katıldı. Cazgır Bayram Ali Dede’nin sunduğu gece spor kulübünün sinevizyon gösterisi ile başladı. 2015 yılı başarılarının yer aldığı sinevizyon gösterisinde özellikle 654. Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde Başpehlivanlığı kazanan Orhan Okulu ayakta alkışlandı. Kaptanlardan teşekkür Gecede konuşan Kırkpınar Başpehlivanı ve güreş takımı kaptanı Orhan Okulu, “Başkanımız Ümit Uysal’ın Ata sporumuza verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyorum”, Bayan hentbol takımı kaptanı Sevilay İmamoğlu Öcal, “Belediye başkanımız ve kulüp yönetimimize desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Tüm takımlarımıza yeni sezonda başarılar dilerim”, Bal Futbol takımı Kaptanı Eren Çelik, “Tüm takımlarımıza yeni sezonda başarılar diliyorum. Belediye başkanımıza ve kulüp yönetimimize teşekkürlerimizi sunuyorum”, kadın futbol takımı kaptanı Esra Güler de, “Güzel ve anlamlı bu günde bizleri biraraya getiren yöneticilerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu. Hediyeler verildi Muratpaşa Belediyespor Kulübü Başkanı Özgür Karagöz, desteklerinden dolayı Belediye Başkanı Ümit Uysal’a Atatürk tablosu hediye ederken, Başkan Uysal’da Karagöz’e başarılı çalışmalarından dolayı plaket verdi. Gecede Delphin Diva Otel Genel Müdürü Bektaş Erbaş ve sağlık sponsoru Medisu Hastanesi Genel Müdürü Seyfettin Yahşi’ye teşekkür plaketi verildi. Başkan Uysal, başarılı çalışmalarından dolayı kulüp yöneticileri Arzu Akıncı, Ahmet Öztürk, Mustafa Çetin, Canip Can, Yener Altıntaş, Erdem Uğur, Erhan Üstündağ ve Güreş antrenörü Kemal Yılmaz’a plaket taktim etti. İmzalı toplar hediye edildi Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve Kulüp Başkanı Özgür Karagöz, bayan hentbol takımı Antrenörü Birol Ünsal’a imzaladıkları hentbol topunu, Kadın Futbol Sportif Direktörü Hüseyin Türk’e imzalı futbol topunu, Bal Ligi Futbol Sportif Direktörü Mustafa Selçuk’a imzalı futbol topunu, Basketbol Şube Sorumlusu Erdem Uğur’a basketbol topunu gecenin anısına yönelik imzalayarak hediye etti. Sporcular, antrenörler ve yöneticilerin katıldığı kutlama gecesi Onuncu Yıl marşının hep birlikte okunmasıyla sona erdi. Uysal: “Sağlık için spor gerekli” Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, “Spor insanların sağlığı için gerekli. İnsanlar sağlıklı yaşamak için spor yapıyorlar. Hayatlarını anlamlı kılmak için ayrıca spor yapıp, sanatla uğraşıyorlar. Ülkemizde spor faaliyetleri tamamen çocuklarımızın heveslerinden ibarettir. Çünkü bizim maalesef okullarımızda yapılan spor sadece üniversiteye hazırlık amaçlıdır. Sporu yaşamın bir parçası haline getirememiş bir ülke durumundayız. Oysa spor yaşamın hayatı anlamlı kılan bir parçasıdır. İnsanın endorfin sağladığı kanıtlanmıştır. Çocuklarımıza spor alışkanlığı kazandırmamız gerekiyor” diye konuştu. İş dünyasına sitem Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, geceye ilgi göstermeyen işadamlarına konuşmasının sonunda sitem etti. Başkan Uysal, “Kulübümüzü destekleyen işadamlarımıza teşekkür ediyorum. Gecemize davet ettiğimiz işadamlarımızın büyük bir bölümünün katılmadığını görmekteyim. İlgi göstermeyen işadamlarımız; benim ülkemde insanların niye kötü alışkanlıkları, ülkemde terör niye var, niye gençler uyuşturucu kullanıyor diye daha az hayıflanmalılar. Bu ülkede niye sportif başarı üst seviyede değil diye hayıflanma hakları azalmıştır. Biz takımlarımızı her şekilde finanse eder ve yolumuza devam ederiz. Yaptığımız işin değeri her geçen gün daha çok artarak, nitelik kazanıyor. Bu yolda yürümeye sonuna kadar kararlıyız. ” dedi. 


HABER / NesLihan BAT Haber Tarihi :28 Ağustos 2015 Cuma


2 Ağustos 2015 Pazar

Antalya Şehidine Ağladı

MARDİN'in Midyat İlçesi'nde PKK saldırısı sonucu şehit düşen 20 yaşındaki Jandarma Komando Er Barış Akkabak'ın Antalya'nın Serik İlçesi'ndeki dede evine ateş düştü.

Kozan Mahallesi'ndeki eve sabah saatlerde gelen yetkililer, şehidin dedesi Ramazan ve anneannesi Havva Akkabak'a acılı haberi verdi. Şehit haberinin verilmesi ardından eve büyük Türk bayrağı asıldı, komşuları ve yakınları aileye başsağlığı diledi. Şehidin anneannesi ve yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. Sinir krizi geçiren anneanne Havva Akkabak'a sağlık görevlileri ambulansta müdahale etti. "İçim yanıyor" diye feryat eden dede Ramazan Akkabak, sinir krizi geçirdi, gömleğini yırttı.

DEDESİ NÜFUSUNA ALDI
Diğer yandan şehit Barış Akkabak'ın annesi Kadriye Akkabak'ın 2003 yılında kanser nedeniyle vefat ettiği, babası Cevdet Erdem'in ise kendilerini terk ettiği kaydedildi. Annesinin ölümü üzerine Barış Akkabak'ı nüfusuna alan dedesi, torununa babalık yaptı. Şehidin diğer iki erkek kardeşi Ferhat ve Onur'un ise başka ailelere evlatlık verildiği kaydedildi.

Alüminyum işiyle uğraşan Akkabak'ın, Manisa Kırkağaç'taki acemi birliğinden sonra dağıtım izni için dedesinin evine geldiği, iki hafta önce de Mardin Midyat'taki birliğine teslim olduğu belirtildi.

"DÖNÜNCE EVLENECEKTİ"

Dede Ramazan Akkabak, torununu küçüklükten itibaren kendisinin büyüttüğünü söyledi. "Barış benim çocuğumdu" diyen deden Akkabak, "25 bin liraya araba aldım, dükkanı vardı. Askerden dönünce evlenecekti. Her şeyi hazırdı. Hazırlığını yapmıştı. Acı haber geldi, şehit oldu" dedi.

Şehidin dayısı Şaban Akkabak da yeğeniyle dün telefonla konuştuğunu belirtti. Motosiklet kullandığı için "Ben seni ararım" dediğini kaydeden Akkabak, "5- 10 dakika sonra ben aradım ancak meşgule aldı. Ardından, 'Operasyona gidiyorum, ortalık karışık' diye mesaj attı. Ondan sonra da görüşemedik" diye konuştu.

Şehidin cenazesi ikindide kılınacak cenaze namazından sonra Gebiz Mahallesi'nde toprağa verilecek.
YAMALI PANTOLONLA TAZİYELERİ KABUL ETTİ

Mardin'ın Midyat İlçesi'nde PKK saldırısı sonucu şehit düşen 20 yaşındaki jandarma komando er Barış Akkabak'ın Serik'te oturan dedesi 78 yaşındaki Ramazan Akkabak, evinde taziyeleri kabul etti. Manavgat Kaymakamı ve Serik Kaymakam Vekili Nazmi Günlü ve Serik İlçe Emniyet Müdürü Fatih İnceyavuz ve ilçe protokolü şehit evine gelerek dede Ramazan Akkabak'a başsağlığında bulundu.

Taziyeleri evin önündeki alanda sandalyeye oturarak kabul eden Ramazan Akkabak'ın yamalı pantolonu dikkati çekti. Yanında oturan Kaymakam Günlü'nün bir ihtiyaçlarının olup olmadığını sorması üzerine şehit dedesi Ramazan Akkabak, "Allah devletimize zeval vermesin, başka bir şey istemiyorum. Engelli maaşın var, onunla geçiniyoruz. Bize yetiyor. Ben kimseden bir şey istemiyorum. Çocuğumun son bir kez yüzünü görmek istiyorum" dedi.
ŞEHİT ER BARIŞ AKKABAK SERİK'TE TOPRAĞA VERİLDİ

Midyat'ta terör örgütü PKK'nın askeri araca düzenlediği mayınlı saldırıda şehit olan Jandarma Er Barış Akkabak'ın cenazesi, Diyarbakır'da düzenlenen askeri tören ardından havayoluyla memleketi Antalya'ya getirildi.

Antalya Havalimanı'ndan cenaze aracıyla Serik'teki Gebiz Mahallesi'ne götürülen Akkabak'ın cenazesi kalabalık tarafından 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganıyla karşılandı. Ellerinde bayraklar taşıyan grup, terörü lanetledi. Şehidin bayrağa sarılı tabutu önce dedesinin evine getirilip helalllik alındı, sonra namazın kılınacağı Merkez Camii'nin önündeki Gebiz Meydanı'na getirildi. Burada dedesi Ramazan Akkabak, anneannesi Havva Akkabak, babası Cevdet Erdem, şehidin bugüne kadar bir araya gelemediği ve evlatlık verilen kardeşleri Ferhat ve Onur, dayısı Şaban Akkabak ve diğer yakınları gözyaşı döktü. Şehidin teyzesi Gülsüm Gelmek baygınlık geçirdi. Meydanda hazır bekletilen sağlık ekipleri, Gelmek'e ambulansta müdahale etti. Şehidin diğer teyzesi Saniye Tekin ise yeğeninin arkasından ağıt yaktı.

Barış Akkabak için ikindi vakti cenaze namazı kılındı. Şehidin dedesi Ramazan Akkabak ve anneannesi Havva Akkabak cenaze namazını ön safta yanyana kıldı. Şehidin yakınlarına Türk bayrağına sarılı tabutuna dokunarak ağıt yaktı.

Törene, Antalya Valisi Muammer Türker, MHP'li Mehmet Günal ve Tarkan Akıllı, askeri erkan ve yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Törene Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Genelkurmay Başkanlığı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de çelenk gönderdi.

CENAZE NAMAZINI İL MÜFTÜSÜ KILDIRDI

İl Müftüsü Osman Artan'ın kıldırdığı cenaze namazı öncesinde, hava sıcaklığının 37 derece kaydedildiği ilçede, şehidin tabutu başında nöbet tutan askerlerin teri, sık sık görevliler tarafından silindi. Müftü Osman Artan, "Şehitler sayesinde bugün barış ve huzur içinde yaşıyoruz. Şehitlerimiz bizim huzurumuzu sağlamak için canlarını vererek ebediyete intikal ettiler" dedi. Namazın ardından şehidin naaşı, tören mangası tarafından araca taşındı. Cenaze aracının arkasından yürüyen binlerce kişi, yine sloganlar atarak terörü lanetledi. Barış Akkabak'ın cenazesi Kozan Mahallesi'ndeki mezarlıkta toprağa verildi.

BABASI: BİZ YANDIK BAŞKALARI YANMASIN

Cenaze namazına katılan şehidin babası Cevdet Erdem, oğluyla son olarak Ramazan Bayramı'nda görüştüğünü söyledi. Kozan'da çiftçilik yaptığını söyleyen Erdem, "Oğlum işlerini yoluna koymuş, çalışıyordu. Vatani görevini yapması için uğurladık. Kendisi bu kutsal görevi yaparken şehit düştü. Biz yandık başkaları yanmasın" dedi.

DAYISI: BU ANALAR, KUZULAR AĞLAMASIN

Yeğeninin öksüz olduğunu anlatan dayı Şaban Akkabak, Barış Akkabak'ın 18 yaşına kadar dağlarda keçi otlattığını, 18 yaşında Antalya'da meslek öğrenip dedesinin de desteğiyle alüminyum plastik pencere kapı doğrama üzerine işyeri açtığını kaydeden dayı Akkabak, "Kimseye zararı yoktu. 'Askerden gelince bana kız bulun' diyordu. Nasip olmadı" dedi. Yaşanan acıların bir an önce son bulmasını isteyen Şaban Akkaya, "Artık bitsin. Bu analar, kuzular ağlamasın. Ana yok, baba yok bu çocukta. Varsa teyze dayı var. Ne olacak şimdi? Bu insanlar 3-5 gün gelecek. Ondan sonra ne olacak? Tamam vatan sağolsun diyoruz da analar evlatsız, çocuklar babası kalıyor. Biz şimdi yeğensiz kaldık oldu mu şimdi?" diye konuştu.

Şehit Jandarma Er Barış Akkabak'ın komutanlarına, "Benim anam da dedem, babam da dedem" dediği ifade edildi.

HABER / Mehmet BULUT