26 Temmuz 2015 Pazar

Orhan Okulu Kırkpınar'dan Altın kemeri Muratpaşaya getirdi

654 Tarihi Kırkpınar Baş Pehlivanı rakibi Serik Belediyesi güreşcisi Osman Aynur'u yenen Muratpaşa Belediyesi güreşcisi Orhan Okulu oldu

Müsabakayı Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, Güreş Ağası Seyfettin Selim de izledi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, burada yaptığı açıklamada, Kırkpınar'ın fiziki altyapısını güçlendireceklerini belirterek, er meydanının, fiziki anlamda Kırkpınar'a yakışır hale geleceğini ifade etti.
Akif Çağatay Kılıç, "İyi bir mesafe aldık. Ümit ediyorum ki önümüzdeki yıl, burayı farklı bir şekilde imar edip, farklı bir Kırkpınar yaşatacağız. Bu geleneğin yıllar yılı devam etmesi için elimizden gelen her türlü desteği vereceğiz" dedi.Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin önemli bir değer olduğunu, herkesin bu spora daha iyi bir şekilde sahip çıkması gerektiğini vurguladı.
Başhakem Hüsnü Patron, yardımcı hakemler Metin Şener ve Bilal Şahin'in görev yaptığı final karşılaşmasında, sıcak hava, güreşçileri oldukça zorladı. Zaman zaman durağanlaşan müsabakada, iki taraf da, performanslarını puanlama bölümüne sakladı. Puanlama bölümünde de sonuç alınamayınca, ilk puanı kazanan pehlivanın galip sayılacağı, "altın puan" da denilen uzatmalı puanlama bölümüne geçildi. Orhan Okulu, 53. dakikada kazandığı puanla galip gelerek 654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin baş pehlivanı oldu ve "altın kemer"i taktı.

HABER / Mehmet BULUT

15 Temmuz 2015 Çarşamba

"Media Bridges- Medya Köprüsü" projesinin kapanış töreni

Türkiye ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen "Media Bridges- Medya Köprüsü Projesi"nde başarılı olan 28 kişiye sertifikaları törenle verildi - Antalya Valisi Türker: - "Medya Köprüsü, bir Avrupa projesi. Türkiye olarak Avrupa Birliği'nin bir ferdi oluruz ya da olmayız. Ama bu dönüşüm ve değişim gerçekten çok kıymetli
Antalya Valisi Muammer Türker, Antalya Gazeteciler Cemiyeti tarafından bir otelde düzenlenen programın kapanış töreninde yaptığı konuşmada, gazeteciliğin sadece iletişim fakültesi mezunu olmak anlamına gelmediğini, mesleğin alaylı olarak usta-çırak ilişkisi içinde de yapıldığını söyledi. 
Avrupa ile dönüşümlü olarak bu tür eğitim faaliyetlerini yürütülmesinin meslek gelişimi anlamında önemli olduğunu ifade eden Türker, "Medya Köprüsü, bir Avrupa projesi. Türkiye olarak Avrupa Birliği'nin bir ferdi oluruz ya da olmayız. Ama bu dönüşüm ve değişim gerçekten çok kıymetli. Avrupa Birliği ülkelerinin geçirdiği olayları dikkate aldığımızda bunun sadece kurumların kendini adapte etmesi ve kanunların hayata geçirilmesi şeklinde olmadığını görüyoruz" dedi. 
AB'nin topyekun toplumun bir transformasyonu olduğunu belirten Türker, "Bu çerçevede bir AB kaynağından, AB'nin istediği ölçülerde bir eğitim faaliyetinin basın kuruluşunun eliyle yürütülmesi gerçekten anlamlı" diye konuştu. 
Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni ise projenin genç meslektaşların mesleki alanda eksik kalan yanlarını, tamamlamalarına katkı sağladığını kaydetti. 
AGC Başkanı Yeni, konuşmaların ardından Vali Türker'e projeye katkılarından dolayı teşekkür plaket verdi. Daha sonra Medya Köprüsü Projesinde başarılan olan 28 kişiye sertifikaları verildi. 
Törene İl Emniyet Müdürü Cemil Tombul, Ak Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse ve gazeteciler katıldı. 
AGC'nin önderliğinde hazırlanan ve Nürnberg Gazeteciler Cemiyeti, Akdeniz Üniversitesi, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ve Antalya Valiliği ortaklığında hazırlanan "Medya Köprüsü Projesi" kapsamında Antalyalı gazeteciler, Almanya'nın Nürnberg kentini ziyaret etmişti. 
Programa katılan gazeteciler, Almanya'nın Nürnberg kentindeki gazetecilerle bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunmuştu.

HABER / Mehmet BULUT

9 Temmuz 2015 Perşembe

Şahin yazdı '' Evcilmen, Uysal Ve Talya Otel.''..

'Muratpaşa Belediyesi Haziran 2014 meclisinde bu kaçak olduğu ileri sürülen 2 kat onaylandı. Talya Oteli’ni ilgilendiren plan değişikliğine mecliste CHP ve MHP’liler onay verdi. AK Parti grubu ise karşı çıktı. 30 Mart 2014 yerel seçimleri öncesindeki belediye meclisinde Talya Otel’in kaçak katlarına karşı çıkan bazı CHP’liler yeni mecliste yer almadığı için CHP grubu hiç fire vermedi. Antalya gündemini meşgul eden otelin 2 katında itirazlarını gündeme getiren AK Parti Grup Sözcüsü Cemal Lütfi Öner, yapılan değişikliğin falezlere zarar vereceği için ya 5 kat olarak yapılması ya da gerektiği şekilde tadilat yapılması suretiyle ruhsata geçilmesini önerdi. AK Parti’nin bu önerisi CHP’liler tarafında reddedildi. Öner’in dikkati üzerine gündem maddelerin büyük bir bölümünün altında ilgili komisyonların imzasının olmadığı ortaya çıktı.'   
İşte bu haberin birde arka planı var. Dikkat ederseniz Talya Otel Koç Grubuna ait bir otel, yani Türkiye'de milli burjuvazinin mimarı olan bir gruptan bahsediyoruz. Sermaye yapısı itibari ile çok büyük bir grup, TUSİAD gibi çok önemli bir kuruluşa sözü geçer. İşte Evcilmen muhtemelen böylesi bir grubun lobisine yenik düşmüş olabilir. 
                    
Ayrıca Talya Otel'in ruhsatına itiraz eden diğer CHP'li meclis üyelerinin de yeni mecliste yer almaması büyük bir tesadüf deyip geçiştirebiliriz. Hukukçu kimliği ile başkan olan Uysal döneminde bu otelle ilgili madde CHP ve MHP üyelerinin onayı ile meclisten geçmişti. Yatırım düşmanı filan değilim, sermaye karşısında yazabilmekten başka gücümde bulunmuyor. Evcilmen'in aday olmamasını Talya Otel'e de bağlamıyorum lakin iş dünyası lobisi daima siyasete yön verir. 
                  
Oysa Muratpaşa'da Talya Otel'e benzer o kadar çok yer var ki saymakla bitmez. Mesele üzüm yemekse ticaret dönsün meselesi ise eyvallah ancak büyük sermaye karşısında kılını kıpırdatmayanların küçük işletmelere kan kusturmaları ise halkçılık olmaması gerekir.
                 
Ben şahsen Uysal'ın bu dönemde güvendiği ve sevdiği insanların yönlendirmeleri ile meseleleri yorumladığını düşünüyorum. Muratpaşa Belediyesi rantı yüksek  sınırlar içindedir. Kulağıma bazı bilgiler geliyor. Üçlü saç ayağını oluşturan bazıları başkanı da yanıltarak, hukuku maniple ederek birilerinin kuyusuna su taşıyor. 
                  
Oysa Muratpaşa zaten dipsiz kuyu, nereye el atsan oradan ruhsatsız işletme, kaçak yapı çıkar. Bunları bugün haber yapmaya kalksan başkanlık süresi yetmez. Uysal serbest avukatlık yaptığı için piyasa şartlarını bilir. İnsanlar ne zorluklar ile işletmeler kuruyorlar. Dolayısı ile yasalar herkese eşit uygulansın, bir meclis üyeliğinin hamiliğinde bir araya gelen bürokratlardan bazıları şu anda konkordato ilan  etmiş birinin yönlendirmesi ile haksız yere bir işletmenin  ruhsatını iptal etme girişiminde bulunuyorlar. 
                
Muratpaşa'da  Başkan Uysal'ın aklı selim davranacağını düşünüyorum. Çünkü Uysal büyük hedefleri olan bir siyasetçi, nerden mi biliyorum? O'nu da bir başka köşede anlatırım. 
    
Kimse kusura bakmasın ama meydan boş değil, kendilerince mevzi aldığını düşünen müflis kişi ve onun mütemmim cüzleri  Kilit'li kapılar ardında kurduğu planların tamamıyla ilgili bilgiler anı anına geliyor. 
              
Bu bakımdan yakında büyük bir skandala neden olacak çalışmaları yaparken vatandaşın yıllardır elde ettiği birikimi keyfi uygulamalarınızla MHP'den CHP'ye fink atmış meclis üyelerinizle hiç edemezsiniz. 
                 
Küçük sermaye grupları karşısında gösterdiğiniz cengaverliği  büyük sermaye gruplarında da görmek isterdik, bu bakımdan Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal'ın bu işlere dur diyeceğinden eminim.
             
Hukuk maniple edilmeyecek kadar önemlidir. Araç yıkama yerlerinde ruhsat yok diye göz açtırmayancengaver belediye olmak kolay, iki üç garibanın ekmeğinden edersin, inisiyatif alır ses çıkarmasan da kimse sana neden buraları kapatmıyorsun demez bilakis kahraman olursun.
             
Bu bakımdan bir kez daha söylüyorum. Bir meclis üyeliği hamiliğinde üçlü bürokrat eşliğinde lütfen hukuku maniple ederek birilerinin kuyusuna su taşımayın kimsenin emeği ve ekmeğiyle oynamayın,iftar sofralarında verdiğiniz pozların da bir manası olsun. 
Selami Şahin / www.falezhaber.com/

1 Temmuz 2015 Çarşamba

Başkan Gül ''Kemer'de Kutuplaşmayı Bitirdik''

Ramazan Ayının 13.iftarını dün Beldibi mahallesinde bulunan bahçecik camisinde veren Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, 13 gündür iftar çadırlarında gördüğü birlik ve beraberliğe çok mutlu olduğunu söyledi. "Kemer'de kutuplaşmayı kaldırdık" diyen Başkan Mustafa Gül, "İftar çadırlarında gördüğüm birlik ve beraberlik beni çok mutlu etti. Biz hep birlikte Bütünleşen Kemer'i inşa ediyoruz" dedi.
Kemer'in 6 mahallesinde 6 ayrı iftar çadırı kurduran ve 18 farklı camide mahalle halkıyla özel iftar programı hazırlayan Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, "Artık Kemer'de Kutuplaşmayı bitirdik" sözleriyle mutluluğunu ifade etti. Artık Kemer halkının korkmadan ve çekinmeden İftar çadırlarına ve özel iftar yemeği programlarına gelebildiğini belirten Başkan Mustafa Gül, "2014 seçimleri öncesi Belediye olan mahallelerimizde ciddi bir kutuplaşma vardı. Tekirova'da insanlar ramazan ayı geldiğinde, o iftar çadırına gidersek bu tepki gösterir. Şu iftar çadırına gidersek o tepki gösterir düşüncesiyle korkularını ortaya koyuyorlardı. İnsanlarda ki bu korku tedirginliği aynı şekilde diğer mahallelerimizde de oldukça kendini gösteriyordu. Ancak biz, insanlarımız üzerinde oluşturulan bu korku imparatorluğunu yıktık. Geçen sene iftar çadırlarımıza gösterilen ilgiyi, bu sene yüzde 300 derecesinde artırdık. Artık mahallelerde yaşayan insanlarımız iftar çadırlarında hep birlikte kenetlenerek, iftar yemeğini yiyebiliyor ve bize daha rahat yaklaşıp derdini anlatabiliyor" dedi.
İFTAR YEMEKLERİNDE SİYASET YAPILMAZ
30 senedir aktif siyasetin içinde olduğunun altını çizen Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, bugüne kadar ise her seçimde oylarını bir kat daha artırdığını ifade etti. Belediye Başkanlığı yaptığı dönemlerde de, içinde bulunduğumuz ramazan ayında da "İftar sofralarında siyaset yapılmaz" diyen Başkan Gül, " Ben siyasi hayatımda hiç bir zaman İftar sofralarında siyaset yapmadım ve bugünden sonra da yapmayacağım. Ben 2009 yılında da İftar programları yapıyordum, bugün de yapıyorum. Ancak, Yerel seçimlere hazırlanırken özel iftar programı yapan arkadaşlar şimdi ne yapıyorlar, neredeler veya neden iftar programlarında kendini göstermiyorlar onu da anlamıyorum. Dolayısıyla Kemer halkımız iyiyi ve kötüyü çok iyi ayırt edebiliyor. kimin samimi, kimin yapmacık olduğunu da ayırt edebiliyor. Bu nedenle de hep birlikte kutuplaşmayı bitirip, kenetlenmeyi sağlıyoruz. Diğer bir deyimle de Bütünleşen Kemer'i inşa ediyoruz. Bu nedenle, bütünleşen Kemer'in inşa edilmesi noktasında beni yalnız bırakmayan tüm Kemer halkına yürekten teşekkür ediyorum" dedi.  

HABER / Mehmet BULUT

Vali Türker“Yörüklük Kültürü, bölgemizde yaşatılması gereken değerlerimizden bir tanesi”

Antalya Valisi Muammer Türker
“YÖRÜKLÜK KÜLTÜRÜ BİZİM MİLLİ KÜLTÜR UNSURLARIMIZDAN BİR TANESİ”

Yörük Sanayici ve İşadamları Derneği (YÖRSİAD) Başkanı Semih Beken ve beraberindeki Yönetim Kurulu Üyeleri Antalya Valisi Muammer Türker'i makamında ziyaret etti. Muammer Türker, Yörük Sanayici ve İşadamları Derneği’nin kültürünü sahiplenerek dernek faaliyetinde bulunuyor olmalarının takdire şayan olduğunu söyledi.

“Yörüklük Kültürü, bölgemizde yaşanılması ve yaşatılması gereken değerlerimizden bir tanesi”
Antalya Valisi Muammer Türker yaptığı açıklamasında “Yörük Sanayici ve İş Adamları Derneği ile bugün bir araya geldik. Sağ olsunlar bizlere nezaket ziyaretinde bulundular. Bilindiği üzere Antalya’da 2700’ün üzerinde çok sayıda dernek var. Sivil toplum hareketi çok fazla. Ama böyle iş hayatı ile sivil toplum hareketini, toplumun içinden çıktıkları kültürünü sahiplenerek böylesine bir dernek faaliyetinde bulunuyor olmaları gerçekten takdire şayan. Yörüklük Kültürü bizim milli kültür unsurlarımızdan bir tanesi. Yörüklük kültürü bölgemizde yaşanılması ve yaşatılması gereken değerlerimizden bir tanesi. Bunu eldeki iş hayatından doğan imkânlarla birleştirerek, topluma fayda olarak dönüştürmeleri YÖRSİAD’ın bir başarısı olarak görülmeli. Çalışma hayatlarında tüm YÖRSİAD üyelerine başarılar diliyorum. Bize de bu konuda ne tür bir destek geliyorsa, nasıl bir katkı gerekiyorsa onu da sağlayacağımızı ifade ediyorum” dedi.

Vali Türker’i İftar çadırına davet etti
YÖRSİAD Başkanı Semih Beken Vali Türker’i ilk kez ziyaret etme fırsatı bulduklarını ifade ederek, dernek ve faaliyetleri hakkında bilgiler verdi ve kendisini bu yıl 4.sünü düzenledikleri YÖRSİAD Geleneksel iftar çadırına davet etti.
Beken yaptığı açıklamasında, “ Bugün YÖRSİAD olarak sayın valimizi ziyarette bulunduk. Kendisine yapmış olduğumuz bir nezaket ziyaretiydi. Sayın valimize öncelikle kendimizi tanıttık ve yapmış olduğumuz faaliyetlerimizden bahsettik. Aynı zamanda bu yıl 4.sünü düzenlediğimiz YÖRSİAD Geleneksel iftar çadırımıza kendisini davet ettik. Eğer programları uygun olursa çadırımıza gelecek ve halkımız ile birlikte iftar açacağız. YÖRSİAD’a her zaman destek olacağını ifade eden sayın Valimize bizlerde çok teşekkür ediyoruz” dedi.


HABER / Mehmet BULUT