31 Ekim 2014 Cuma

ABT Geç Kalanlar ile perdelerini açıyor

ABT Geç Kalanlar ile perdelerini açıyor
Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu, (ABT), yeni sezona 31 Ekim Cuma akşamı saat 20.30’da “Geç Kalanlar” adlı oyunun galasıyla merhaba diyor. Galaya, tiyatro dünyasından önemli isimler katılarak, ABT’ye destek verecek.


ABT sahnesinde gerçekleştirilecek galaya, Pervin Ünalp (Oyunun Yazarı), Erbil Göktaş (Yeni Tiyatro Dergisi Genel Yayın Yönetmeni), Sema Göktaş (Tiyatro Eleştirmeni), Gülhan Demirkanlı (Tiyatro Dergisi Sahibi), Mustafa Demirkanlı (Tiyatro Dergisi Genel Yayın Yönetmeni), Nazif Uslu (Tiyatro Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni), Murat Demirbaş (Sahne Dergisi Genel Yayın Yönetmeni), Sinan Küçüköz (Denizli Büyükşehir Belediye Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni) konuk olarak katılacak.

ETKİNLİKLER İPTAL
Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Özgür, yeni sezon için görkemli bir açılış planladıklarını ancak Ermenek’te meydana gelen talihsiz maden kazası nedeniyle açılış etkinliklerini iptal ettiklerini söyledi. Sezon açılışını sadece yeni oyunları ‘Geç Kalanlar’ın galasıyla yapacaklarını belirten Özgür, açılışa katılmak isteyenlerin ABT gişelerinden davetiye almaları gerektiğini söyledi.

GEÇ KALANLAR
ABT’nin 31 Ekim Cuma günü sezon açılışında galasını yapacağı yeni oyunu “Geç Kalanlar”
evliliklerinden sıkılmış, birbirlerine karşı tahammülleri kalmamış genç bir çiftin, aniden hayatlarına giren orta yaşlı bir kadının etkisiyle geçmişlerini ve davranışlarını sorgulamaya başlamalarının hikâyesi anlatılıyor. Pervin Ünalp’ın yazdığı oyunu Nofel Valiyev yönetiyor.



HABER / NesLihan BAT

Dizi setlerine arap turist turları başladı

Türk dizilerinin Ortadoğu ve diğer ülkelerde yayınlanmasının ardından Ülkemizin turizm gelirlerini arttırmak isteyen Rent A Car firmaları Türkiye’ye gelenTürk dizilerinin Ortadoğu ve diğer ülkelerde yayınlanmasının ardından Ülkemizin turizm gelirlerini arttırmak isteyen Rent A Car firmaları Türkiye’ye gelen turistlere dizi seti turları başlattı. 14 yıldır sektörde bulunan Lacivert araç kiralama firması Genel Müdürü Harun  Aktay, ‘’Yurt dışından gelen birçok turist başta Kıvanç Tatlıtuğ olmak üzere Arap televizyonlarında yayınlanan Türk dizilerinin  oyuncularını  görmek ve dizilerin çekildiği mekanları ziyaret etmek istiyorlar.  Film ve dizi sektörü son yıllarda ülkemizin birçok ticari alanına katkı sağladığı gibi bizim sektörümüze de artıları oldu. Özellikle Arap turistlerin yerli starlarımıza olan merakı, onlarla tanışma isteği ve lüks araçlara olan düşkünlükleri göz önüne alındığında bize de katkıları oldu tabi. Genellikle VIP ve lüks araç isteyen Arap turistleri havalimanından karşıladığımız zaman önce otellerine gitmek yerine film setlerini ziyaret etmek istiyorlar. Gelen Arapların yüzde 90’ı hala Kıvanç Tatlıtuğ’a hayran. Sadece belki onu görürüm diye gelen birçok turisti set set dolaştırdığımızı hatırlıyorum. ’dedi

ÇILGIN ALIŞVERİŞ YAPIYORLAR
Ülkemize gelen turistlerin turizmimize büyük katkı sağladığını da belirten,Lacivert araç kiralama firması Genel Müdürü   Harun  Aktay ,‘’Medeniyetler beşiği İstanbul’a gelen Araplar çok ciddi harcamalar yaparak ülkemizin ekonomisine katkı sağlıyorlar. En çok alışverişleri ise ünlülerin dizilerde giydiği kıyafetlerin benzerlerini alarak yapıyorlar. Böyle olunca da birçok turist zaten nereleri gezeceğini önceden biliyor. Ama programları haricinde daha çok tarihi yerleri gezmeyi, alışveriş yapmayı ve tabi eğlence mekanlarını soruyorlar. Hatta ünlülerin nerelere gittiğini bizlere sorarak genelde oralara gitmek istiyorlar. ’dedi 14 yıldır sektörde bulunan Lacivert araç kiralama firması Genel Müdürü Harun  Aktay, ‘’Yurt dışından gelen birçok turist başta Kıvanç Tatlıtuğ olmak üzere Arap televizyonlarında yayınlanan Türk dizilerinin  oyuncularını  görmek ve dizilerin çekildiği mekanları ziyaret etmek istiyorlar.  Film ve dizi sektörü son yıllarda ülkemizin birçok ticari alanına katkı sağladığı gibi bizim sektörümüze de artıları oldu. Özellikle Arap turistlerin yerli starlarımıza olan merakı, onlarla tanışma isteği ve lüks araçlara olan düşkünlükleri göz önüne alındığında bize de katkıları oldu tabi. Genellikle VIP ve lüks araç isteyen Arap turistleri havalimanından karşıladığımız zaman önce otellerine gitmek yerine film setlerini ziyaret etmek istiyorlar. Gelen Arapların yüzde 90’ı hala Kıvanç Tatlıtuğ’a hayran. Sadece belki onu görürüm diye gelen birçok turisti set set dolaştırdığımızı hatırlıyorum. ’dedi

ÇILGIN ALIŞVERİŞ YAPIYORLAR
Ülkemize gelen turistlerin turizmimize büyük katkı sağladığını da belirten,Lacivert araç kiralama firması Genel Müdürü   Harun  Aktay ,‘’Medeniyetler beşiği İstanbul’a gelen Araplar çok ciddi harcamalar yaparak ülkemizin ekonomisine katkı sağlıyorlar. En çok alışverişleri ise ünlülerin dizilerde giydiği kıyafetlerin benzerlerini alarak yapıyorlar. Böyle olunca da birçok turist zaten nereleri gezeceğini önceden biliyor. Ama programları haricinde daha çok tarihi yerleri gezmeyi, alışveriş yapmayı ve tabi eğlence mekanlarını soruyorlar. Hatta ünlülerin nerelere gittiğini bizlere sorarak genelde oralara gitmek istiyorlar. ’dedi

HABER / Mehmet BULUT

Osmanlı Hisse Senetleri Fikret Otyam Sanat Galerisi’nde

Osmanlı’dan Günümüze Hisse Senetleri Fikret Otyam Sanat Galerisi’nde
Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen gazeteci Hüseyin Kanber’in “Osmanlıdan Günümüze Hisse Senetleri ve Tahviller” sergisi, Fikret Otyam Sanat Galerisi’nde açıldı.

İlk sergisini "Bir Gazetecinin Gazete Koleksiyonu" adıyla 2001'de açan Hüseyin Kanber,
koleksiyonundaki orijinal hisse senetlerinden oluşan serginin açılışında, katkılarından dolayı Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mithat Yolcu’ya, Giresun Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Oral’a, Akdeniz Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İktisat Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Uzun’a teşekkür etti.

Sergide, Şirketi Hayriye (1852), Osmanlı Borçlanması (1863), Osmanlı Şirketi (1865), Dersaadet İçin Su Şirketi (1882), Selanik-Manastır Osmanlı Demiryolu Şirketi (1891), Anadolu Demiryolu Osmanlı Şirketi (1889), Selanik Bankası (1888), Gaz ve Elektrik ile Tenvir İçün Osmanlı Anonim Şirketi (1891), Balya Karaaydın Madenleri Osmanlı Anonim Şirketi (1892), Ereğli Şirketi (1896), İzmir Tramvay Ulaşım ve Elektrik Genel Şirketi (1909) gibi kurumlardan hisse senedi ve tahviller bulunuyor. 1950’den sonraki yıllarda kurulan şirketlere ve devlet borçlanmalarına ait belgelerin de yer aldığı sergide, Milli Türk Motor Şirketi'ne ait Necmettin Erbakan imzalı hisse senedinin yanı sıra Kıbrıs Türk Barış Harekatı’na para toplamak amacıyla çıkartılan Deniz Baykal imzalı ve 1980 sonrası ülkedeki yatırım çalışmalarını başlatan Turgut Özal imzalı tahviller de yer alıyor.
Fikret Otyam Sanat Galerisi’ndeki sergi 9 Kasım’a kadar açık kalacak.



HABER / NesLihan BAT

Kardeş şehirden ziyaret

Kardeş şehirden ziyaret
Antalya’nın kardeş şehirlerinden Çin Halk Cumhuriyeti’nin Haikou kentinin bağlı bulunduğu Hainan Eyaleti’nde gelen bir Antalya Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti. Heyet Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Evrim ile görüştü.


Hainan Eyaleti Çin Siyasi Danışma Kongresi Başkanı Yu Xun ve beraberindekileri ağırlayan İbrahim Evrim, “Kardeş şehrimiz Haikou’nun bağlı bulunduğu eyalet olan Hainan Eyaleti heyetini ağırlamaktan çok mutluyuz. Hainan ve Antalya, ülkelerinin en güzel şehirleri. Pek çok benzer yönleri var. İkisi de turizmde liderler. Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak bu nedenle Çin Halk Cumhuriyeti şehirleri ile tüm samimiyetimizle gönül bağı kurmak isteriz” dedi.

İŞBİRLİĞİ İSTEĞİ
Evrim, Hainan eyaleti ile ticari, turistik, kültürel, sportif alanlarda işbirliği yapmak istediklerini belirterek şunları söyledi: “Özellikle de kültürel alanda karşılıklı değişimler yaptıktan sonra diğer tüm alanlarda işbirliği kendiliğinden başlıyor. Bu anlamda Hainan’ın kültürel folklor, dans ya da müzik gruplarını şehrimizde ağırlamak isteriz. Bu değişimlere bir örnek olarak Kasım’da Antalya Büyükşehir Belediyesi, Haikou Kardeş Şehirler Başkanları Zirvesi’ne davet edilmiştir ve katılacaktır. Türkiye ve Çin Asya kültürünün iki önemli parçasıyız ve biz birbirimize bağlıyız.”

ORTAK YÖNÜMÜZ ÇOK
Genel Sekreter Yardımcısı Evrim’e sıcak karşılaması için teşekkür eden Yu Xun, “Antalya , Hainan ve Haikou arasında bu ilişki devam ettikçe bağlarımız daha da güçlenecek ve zenginleşecektir. Biz sizi ziyaret ederken akrabalarımızı ziyaret etmiş gibi oluyoruz. Bu benim Antalya’ya ilk gelişim ve gördüğüm kadarı ile şehrinizin çok zengin bir kültürü ve tarihi var. Sizin de söylediğiniz gibi çok ortak yönümüz var. Hem Haikou hem de Antalya’da tarım çok önemli ve bizde de sizin gibi seracılık çok yaygın. Bu anlamda da yenilik transferi gerçekleştirebiliriz” diye konuştu.



HABER / NesLihan BAT

30 Ekim 2014 Perşembe

Kayı’nın Deli Demir’i Mehmet Çevik

TRT1 ekranlarında çok yakında izleyicileriyle buluşacak olan Diriliş-Ertuğrul dizisinin güçlü oyuncu kadrosunda, daha önce Menekşe ile Halil, Hanımın Çiftliği ve İffet gibi başarılı projelerde yer almış olan usta oyuncu Mehmet Çevik de yer alıyor.  
İddialı oyuncu kadrosuyla dikkat çeken dizide Mehmet Çevik, Kayı obasının demirci ustası olan “Deli Demir” karakterini canlandırıyor.
Yapımını Tekden Film’in, yapımcılığını ve proje tasarımını Mehmet Bozdağ’ın üstlendiği, senaryosunu Mehmet Bozdağ ve Atilla Engin’in yazdığı ve Metin Günay’ın yönetmenliğini yaptığı Diriliş-Ertuğrul dizisi, 13. yüzyılda Ertuğrul Bey ve Alp’lerinin Tapınak Şövalyeleri ve vahşi Moğollar’a karşı olan mücadelelerini ve adım adım Osmanlı Beyliği’ni kurma sürecini anlatıyor.

HABER / Mehmet BULUT

Toptancı Hali’nde sezon açıldı

Toptancı Hali’nde sezon açıldı
Antalya Toptancı Hali’nde örtü altı üretim sezonunun başlaması, ilk kez kutlandı. Törende konuşan Başkan Türel, hal alanının 100 dönüm daha genişletilerek 350 dönüme çıkacağı müjdesini verdi

Antalya Toptancı Hali tarihinde bir ilk yaşandı. 2014-2015 örtü altı üretim sezonunun açılışı törenle yapıldı. Hal esnafı ve çiftçilerin katıldığı törende konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “Antalya büyüyor, Antalya Toptancı Halimiz de büyüyor. Bu alan sizlere yetmemeye başladı. Arka tarafta benim ilk dönemimde orada yaşayan vatandaşlarımıza, TOKİ ile anlaşmak suretiyle konutlar ürettik. Kalan kısmı hala orada duruyor. Onu da çözecek planlarımız vardı ama 5 sene ara vermek zorunda kaldık.

Yeniden bıraktığımız yerden devam ediyoruz. Halin 100 dönüm daha genişlemesiyle ilgili çalışmayı başlattık” dedi. Başkan Türel, “Yaklaşık 250 dönüm olan toptancı hali 350 dönüme genişlemiş olacak. Bununla ilgili imar planı tadilatını önümüzdeki meclise yetiştirmeye çalışıyoruz. Bir süre sonra size 350 dönüm de yetmeyecek. O da az gelecek. Çok daha büyük bir hal için belki 2023’te belki daha sonra neler yapılabileceği hususunda bugünden adımlarımızı atıyoruz, planlamamızı yapıyoruz. Yeni alan arayışlarımız devam ediyor” dedi.


SİZLER DÜNYAYI BESLİYORSUNUZ
Antalya Toptancı Hali’nin 12 ay, her sezonda farklı ürünlerle hizmet veren bir hal olduğunun altını çizen Başkan Türel şunları söyledi: “Bizim için sizler çok önemlisiniz. İnsanlar zaman zaman yaptığı işin öneminin farkında olmayabilir. Sizler, Antalya’nın Türkiye’nin hatta ve hatta Avrupa’nın dünyanın en önemli gıda bankası görevini yapılan kişilersiniz. Antalyamızı, ülkemizi besliyorsunuz, diğer taraftan tüccarlarımız vasıtasıyla yapılan ihracatlarla da dünyamızı besliyorsunuz. Klasik bir söz vardır. Sizin başınız ağrısa memleketin midesi bulanır. Aynen öyle bir durum. Sizler böyle bir hizmeti sunuyorken, bizlerin de sizlere karşı bir tek görevi vardır. O da, sizlerin işinize, ticaretinize destek olmak, yardımcı olmak. Siz ne kadar işlerinizi büyütürseniz, şehrimiz, ülkemiz büyür. Onun için biz sizlere yardımcı olmak adına hizmet etmekle mükellefiz.”

Başkan Türel, çiftçinin, toptancı hal esnafının sorunlarını çok iyi bildiğini belirterek şöyle devam etti: “Sürekli sizlerle birlikte yaşadığımız için sorunlarınız ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Bir rüsum meselesi, sizlerin olduğu kadar benim de en önemli sorunum. Üretici, tüketici halleri ayrımı gündeme geldiğinde, başlangıçtaki oran yüzde 25 Antalya, yüzde 75 dışarıdaydı. O zaman Ankara’da görev yapıyordum. Sayın bakanımız, Hayati Bey’i milletvekillerimizle birlikte ziyaret ettik ve dedik ki ‘Sayın bakanım, bunun hepsinin

Antalya’da olması lazım, bu rüsum Antalya’da toplanıyor. Bunun yüzde 25’ini bize, yüzde 75’ini ele verirseniz bu iş olmaz. Yani o dönemde ben belediye başkanı değilim ama bu Antalya’nın önemli bir meselesi. En azından rüsum paylaşımını 50-50 noktasına taşıdık. Yeterli mi, değil. Ama her şey de birden olmuyor. Bu yasanın aksaklıklarıyla ilgili defalarca heyetler sizlerle bir araya geldi, ev ödevlerini sizden aldılar, derslerini ilgili bürokratlarımız yapmaya çalıştılar. Hiçbir yasa en iyisi değildir. Ama arkasından da eklenir. En iyi, iyinin de baş düşmanıdır. Onun için meclis var. TBMM kanunları 1923 senesinden beri çıkartıyor.

Ama meclisin görevi bitmiyor. Çıkarılan kanunlarda uygulamalardaki eksiklikler çözülerek yola devam ediliyor. Her çözüm de bir sorun üretiyor. Örneğin, Antalya’daki köprülü kavşakları yapmasaydık, üst geçitlere de ihtiyaç yoktu. Yasadan kaynaklanan sıkıntılarınızı gayet iyi biliyorum.”

DELİ DUMRUL VERGİSİ KALDIRILDI
Fiyatların açıklanması hususunda turizm sektörü başta olmak üzere birçok kesimin sıkıntılı durumu olduğunu gördüklerini söyleyen Başkan Türel, “Fiyatlar, bir türlü anons edilmiyor ve bu fiyatların gerçek olması konusunda sıkıntılar vardı. Bizim işimiz hak ve adalet dağıtmak. O yüzden önce adalet sonra da kalkınma diyoruz. Ve bu adaletli anlayışı derhal uygulamaya geçirdik. Şimdi artık tek fiyat var. Alan razı, satan razı. Göreve geldim, eli nasırlı çiftçi kardeşim, her gün çıkışta 7 TL adeta ‘deli dumrul’ vergisi ödüyor. Gariban çiftçiden ne alıp veremediğiniz var. Yazık değil mi. Kaldırdık, yer yerinden de oynamadı. Tüccarlara bakıyoruz, ortada 65 TL ardiye bedeli gibi bir bedel, ne için alındığı anlaşılmayan bir bedel. Kaldırdık. Kendi yetkilerimiz dahilinde olan hususlarda derhal gereğini yapıyoruz” diye konuştu.

DERME ÇATMA HALLERE SON
Yeni büyükşehir yasasıyla 40 kilometrelik sahil sınırının, 640 kilometreye çıktığını söyleyen Türel şunları ifade etti: “Büyükşehir’in ilçelerimizde, beldelerimizde, köylerimizde çok iyi hizmet verebilmesi için büyük bir şans. Büyükşehir yasasıyla ilgili bazı sıkıntılar dile getiriliyor. Bu yasanın nimetleri görüldüğünde, ne kadar doğru bir yasa olduğu anlaşılacak. 6 aydır uygulanıyor ama şu an hazırlık dönemi. Yapılanların nimetleri görüldüğünde ne kadar doğru olduğunu herkes anlayacak ve bu yasayı eleştirenler kaçacak delik arayacak. Geçmişte ne olmuş, her belde belediyemiz, yan belediye de hal var diye hal yapmış. Bir toptancı hal niteliğinden çok uzak, baraka düzeninde haller yapılmış. Antalya’da toplam 24 tane hal var. 3-4 tanesini bir tarafa koyun, 20’si bir tane hal etmez. Şimdi 6 tane bölge hali kuruyoruz. Alan tahsisi taleplerimizi yaptık. Yerleri tespit ettik. Örneğin Finike’de proje hazır, kısa süre sonra temelini atacağız. Her yerde bölge halleri içerisinde çiftçi kardeşimiz, komisyoncularımızla beraber derme çatma hallerden kurtulacak. Aynı şekilde 6 tane yeni bölge mezbahası yapıyoruz. Ticaret Borsası ile beraber bir hayvan borsası ve gelişmiş bir
mezbaha yapacağız.”


HABER / NesLihan BAT

Sinan Mahallesi esnafından Büyükşehir’e ziyaret

Sinan Mahallesi esnafından Büyükşehir’e ziyaret
Sinan Mahallesi Çarşı Esnafı Derneği Başkanı Saim Koçak, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Evrim’i ziyaret etti. Evrim, Sinan Mahallesi esnafıyla Doğu Garajı bölgesine yapılacak çalışmalarla ilgili fikir alışverişinde bulundu.

Dernek yöneticilerinin de hazır bulunduğu ziyarette Dernek Başkanı Koçak, Büyükşehir
Belediyesi’nin Doğu Garajı bölgesinde yapmayı planladığı proje ve çalışmalarla ilgili görüşlerini iletti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Evrim, çok faydalı bir görüşme olduğunu belirterek, “Esnafımız bizim için çok önemlidir. Büyükşehir Belediyesi olarak o bölgede gerçekleştireceğimiz proje ve çalışmalarda esnaflarımızın görüşlerini dikkate alacağız. Esnaf mutlu olursa, kent mutlu olur. Önerilerinizi, Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel’e ileteceğim” dedi.


HABER / NesLihan BAT

Kent Müzesi’nden dev konser

Kent Müzesi’nden dev konser
Büyükşehir Belediyesi Kent Müzesi’nin “Yöremizin Halk Sanatçıları-Gelenekten Geleceğe” etkinliği kapsamında konser veren yöresel sanatçı Hayri Dev, türkü şöleni sundu.


AKM Perge Salonu’ndaki etkinliğe ilgi yoğun oldu. Salon, yağışlı havaya rağmen her yaştan
Antalyalılar tarafından dolduruldu. Yöresel sanatçı Hayri Dev, Teke Yöresi türkülerini ve kendi bestelerini, kendine özgü tarzıyla üç telli curası ile icra edip yorumladı. Sanatçı gençlik yıllarında çok sevdiği ancak evlenemediği Birgül adlı kız için yakıp bestelediği türküsünü seslendirdiğinde salon hüzün doldu. Etkinliğin sonuna doğru Teke Zeybeği ve “Masıt Kırığı” (Karaman Kırığı) oynayan 81 yaşındaki sanatçı, coşku yarattı. Salonu dolduran izleyiciler

Hayri Dev’i dakikalarca ayakta alkışladı.
Etkinlik sonunda, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Mitat Yolcu, günün önem ve anlamına uygun, Bedri Rahmi Eyüboğlu’ndan, Köy Türkülerini konu edinen bir şiir okudu. Hayri Dev’e çiçek takdim eden Yolcu, Kent Belleği Merkezi’nin bu tür etkinliklerinin gelişerek devam edeceği müjdesini de verdi.


HABER / NesLihan BAT

29 Ekim 2014 Çarşamba

CHP il Başkanı Arı : Türel’i saygılı olmaya çağırdı...

CHP İl Başkanı Cavit Arı Türel’i saygılı olmaya çağırdı
 Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Cavit Arı, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında “zil takıp oynadı…” ifadesi kullanan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in bu ifadesini ‘seviyesiz bir açıklama’ olarak nitelendirdi ve Türel’i saygılı olmaya davet etti. Arı, Türel’in bu söylemleriyle Manavgat’taki sel felaketi sırasında ortaya çıkan kendi başarısızlığını ve sorumsuzluğunu örtme çabasında olduğunu kaydetti.

CHP Antalya İl Başkanı Cavit Arı; Menderes Türel’in bugün medyada da yer alan ifadeleri üzerine şu açıklamayı yaptı;

“Manavgat’ta hafta sonu yaşanan son sel felaketi sonrasında il başkanı ve yönetimi olarak 3 milletvekilimiz, Muratpaşa ve Konyaaltı belediye başkanlarımız ile birlikte Manavgat halkına geçmiş olsun ziyaretinde bulunduk. Belediye başkanımız Şükrü Sözen'in samimi gayretleri ve çalışması ile selin zararının en aza indirildiğini de öğrenmiş bulunmaktayız. Büyükşehir yasası gereğince kanalizasyon ve altyapı hizmetleri büyükşehire ait olduğu halde sorumlu ve halkına duyarlı bir belediye başkanı olarak belediye imkanlarını seferber etmiş ve çalışmıştır. 

Sel felaketinden dahi siyaset yapmaya çalışan anlayış ise Manavgat Belediyesi ile koordineli çalışacağı yerde Manavgat Belediyesi’ni ve Manavgatlıları yalnız bırakmayı tercih etmiştir. Belediye başkanımız tepkisinde haklıdır. Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Menderes Türel bu hatasını kabullenme yerine “böyle bir komisyondan haberim yoktu” diyerek esas mazeretin arkasına sığınan kişi olmuştur. 

Ayrıca sayın genel başkanımız Antalya’ya cumartesi günü saat 17.30’da gelmiş, Antalya Ticaret Borsası’nın daveti üzerine kısa bir süre Yörex Fuarı’na ziyarette bulunmuştur. Yine aynı gün terörist saldırı sonrası 3 askerin şehit olması ve Isparta’da 8 öğrencinin kazada vefatı nedeniyle milletvekili Gürkut Acar'ın oğlunun düğününde sadece nikah bölümüne katılmıştır. Pazar günü de sabah da 9.Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in töreni için Isparta’ya geçmiştir.  

Yaşanan seldeki müdahale başarısızlığını ve ilçe belediyelerine karşı siyasi tavrının üzerini örtmek çabası içine giren Sayın Menderes Türel hiç yakışık almayacak bir üslupla seviyeyiz bir açıklama ile genel başkana “zil takıp oynadı” ifadesini kullanmıştır. Sayın Menderes Türel’i saygılı olmaya ve seviyeye davet ediyoruz. Bu tür bir açıklama esasen söyleyenin siyasi üslubunu ve siyasi seviyesini gösterir. Ayrıca kendilerinin; karayollarının yaptığı üst geçitlerinin yanına kendi tabelasının koydurup hizmete ortak olma çabasını da Antalya halkı yutmayacaktır”
HABER / Mehmet BULUT

Av.Tolga Karataş Muratpaşa Gençlik kolları kutlamasına katıldı

AK Parti Muratpaşa Gençlik Kolları Cumhuriyet'in 91’inci yıldönümünü  Ay Yıldızlı görsel ile kutladığı Cumhuriyet alanındaki etkinliğe katılan Avukat Tolga Karataş Muratpaşa gençlik kolları ile vatandaşlara Karanfil ve Atatürk'ün Gençliğe Hitabesinin yazılı olduğu kartpostal dağıttı,

Avukat Tolga Karataş Cumhuriyetin 91.ci yılını şu sözlerle ifade etti.

''Büyük Önder Atatürk’ü  ve Silah Arkadaşlarını, Canından Aziz Bildiği Vatanı İçin Kanlarını Bu Toprağa Dökmüş Şehitlerimizi Rahmet Ve Minnetle Bir Kez Daha Yad Ediyor, Cumhuriyet Bayramınızı Yürekten  Kutluyorum. Unutmayalım ki bu demokrasi ağacı ; inançla, imanla , dua'yla , itikatla , zorluklarla beslenmiş ve bu şekilde bugünlere gelmiştir Atalarımızın geçmişte ülkemiz için çok defa giydiği kandan elbiseleri biz Türk Gençliği olarak ruhumuzun en derininden hiç çıkarmadık ve bu inançlı duruşu ilelebet sürdürmeye devam edeceğiz'' dedi


HABER / Mehmet BULUT


Ak Parti Muratpaşa Gençlik Kolları Farkı

AK Parti Muratpaşa Gençlik Kolları Cumhuriyet'in 91’inci yıldönümünü  Ay Yıldızlı görsel ile kutlayarak farkındalık yarattı..

AK Parti Muratpaşa Gençlik Kolları, Cumhuriyet'in 91’inci yıl dönümünü kutlamak amacıyla Cumhuriyet Meydanı’na Türk Bayrağını simgeleyen ay ve yıldız ile farklı bir konsepte imza attı.

Cumhuriyet'in 91’inci yılı kutlama etkinliğine katılan AK Parti Muratpaşa Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Çetin ''Cumhuriyet Bayramı’na yakışır bir etkinlik düzenlemek istediklerini ifade etti.''

Ak Parti Muratpaşa Gençlik Kolları yanlarında getirdikleri karanfil ve Atatürk’ün Gençliğe Hitabesinin yazılı olduğu kartpostalı vatandaşa dağıtarak Cumhuriyet bayramlarını kutladı. 

Yerli ve yabancıların Ay Yıldızlı görselle fotoğraf çektirmek için sıraya girdiği Cumhuriyet alanında 3000 adet karanfilin dağıtıldığı kutlama geç vakitlere kadar sürdü


HABER / NesLihan BAT


28 Ekim 2014 Salı

Hakkari'de​ki Şehitler İçin Yasin-i Şerif Okutuldu

Hakkari'de şehit olan üç asker ve Bitlis'de şehit olan köy korucusu için Antalya'da Yasin-i Şerif ve Kur'an-ı Kerim okutuldu.

Türkiye'yi yasa boğan şehit haberleri önce Hakkari'den sonrada Bitlis'den geldi.
Üç askerin sokak ortasında haince şehit edildiğinin haberi ve görüntüleri Türk milletini yasa boğmuştu ki, Bitlis'in Tatvan ilçesinde 12 Eylül'den beri haber alınamayan bir köy korucusunun telefon direğine bağlanıp acımasızca kurşunlandığı haberi geldi.

Antalya Ülkü Ocakları tarafından Muratpaşa Camii'nde okutulan Yasin-i Şerif ve Kur'an-ı Kerim tilavetine çok sayıda vatandaş katıldı. Ülkü Ocakları Antalya İl Başkanı Av. Emrah Taşkın; ''Genel merkezimiz tarafından Türkiye genelinde şehitlerimiz için Yasin-i Şerif ve Kur'an-ı Kerim okutuldu. Ülkemizin içinde bulunduğu içler acısı durum bir kez daha gözler önüne serilmiştir.  Siyasilerin aciz ve tavizkâr politikaları bugün bizlere bu acı tabloyu yaşatmıştır. Yüce Türk milleti içinde bulunduğu bu vahim durumun bir an önce farkına varmalıdır.! Şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet, milletimize de başsağlığı diliyorum.'' dedi.

HABER / Mehmet BULUT

Dr Abdullah Işıkhan'dan Cumhuriyet bayramı Kutlama mesajı

AK Parti Antalya Muratpaşa ilçe başkanı Dr Abdullah Işıkhan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı

Işıkhan  mesajında, “Bu anlamlı günde, büyük zorluk ve fedakârlıklarla Cumhuriyeti kuran Mustafa Kemal Atatürk’ü ve bu uğurda mücadele edenleri saygıyla anar, tüm Türkiye halkının 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı en içten kardeşlik duygularıyla kutlarım” ifadesine yer verdi.
Atatürk’ün uzun yıllar verdiği bağımsızlık mücadelesinin sonucunda, Avrupa değerlerine bağlı olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin ilan edilişinin 91’inci yıl dönümünü Türkiye’deki kardeşleriyle duygu birliği içinde kutlamanın gururunu yaşadıklarını belirten Işıkhan, Cumhuriyetin ilanının, Türkiye’ye sayılamayacak kadar çok şey kazandırdığını, çağdaş dünyanın kapılarını araladığını vurguladı.
Bu düşüncelerle Cumhuriyeti emanet eden yüce Atatürk’e, silah arkadaşlarına, bu uğurda canlarını verenlere ve gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Türk milletinin Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.”
                                                                                                                  DR Abdullah Işıkhan
                                                                                                        Ak Parti Muratpaşa İlçe Başkanı
HABER / mehmet BULUT


Av. Mustafa Köse : 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesaj'ı yayımladı.

"Cumhuriyetimizin 91. yıl dönümünü milletçe büyük bir gurur ile kutluyoruz" diyen  AK Parti Antalya İl Başkanı AV. Mustafa Köse, "Bizi biz yapan her türlü rengin ve tonun ortak paydası olan cumhuriyetimizi ecdadımızdan emanet aldığımız ilk günkü gibi birlik ve beraberlik içerisinde daha yükseklere taşıyacak ve evlatlarımıza emanet edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Antalya İl Başkanı Av. Mustafa Köse, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

İl Başkanı Av. Mustafa Köse mesajında şu ifadelere yer verdi; "Cumhuriyetimizin 100. yılına doğru adım atarken, daha çok demokrasi, daha çok kalkınma, daha çok özgürlük yolunda ilerliyor olmanın sevincini ve onurunu yaşıyoruz. Bizi biz yapan her türlü rengin ve tonun ortak paydası olan cumhuriyetimizi ecdadımızdan emanet aldığımız ilk günkü gibi birlik ve beraberlik içerisinde daha yükseklere taşıyacak ve evlatlarımıza emanet edeceğiz. Türkiye, Atatürk ve silah arkadaşlarının üstün gayretleriyle Mili Mücadelesini Cumhuriyetle taçlandırarak büyük devlet olmayı sürdürmekle kalmamış, toplumsal ve ekonomik gelişmeler alanında büyük başarılara imza atan, hızla gelişen ve kalkınan bir ülke olmuştur. Son yıllarda temel hak ve özgürlükler başta olmak üzere, sağlık, eğitim, ulaşım gibi gelişmişlik alanlarında büyük atılımlar gerçekleştirmiş, Cumhurbaşkanını bizzat halkın seçtiği bir demokrasi ülkesi olarak, kendine güvenen, dünya arenasında söz sahibi, mazlum milletlerin maddi ve manevi her alanda yanında yer alan saygın bir ülke haline gelmiştir. Bu ülkenin evlatları Türkiye'nin gelişmesi, büyümesi ve dünyada söz sahibi bir ülke olması için en üstün vatanseverlik duygularıyla hareket etmektedirler.Cumhuriyet ile Türk Milletine bağımsızlık ve demokrasi gibi çok önemli haklar verilmiş, ülke yönetiminde söz, millete bırakılmıştır. Bağımsızlığımızın ve vatanın bölünmez bütünlüğünün simgesi olan Cumhuriyetimizi korumak, yaşatmak ve gelecek nesillere ulaştırmak Türk Milletinin en önemli görevlerindendir. Bu anlamlı günde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve kahramanlıkları ile her zaman gurur duyulan gazilerimizi minnet ve saygıyla anıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle 29 Ekim Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 91. yılını kutluyorum."

HABER / Mehmet BULUT



Başkan Menderes Türel'in Cumhuriyet Bayramı mesajı

Cumhuriyetimizin 91. yılını bir kez daha büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Gücünü milletimizin ortak iradesinden alan Cumhuriyet, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının milletimizin azmiyle gerçekleştirdiği kurtuluş mücadelesinin eseridir. Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle verilen destansı mücadelenin sonunda kurulan bu Cumhuriyet, bu vatan herkesindir, hepimizindir.
Cumhuriyetimiz, Atatürk’ün gösterdiği aydınlık yolda, büyük ve güçlü Türkiye hedefi doğrultusunda, her zamankinden daha kuvvetli ve emin adımlarla geleceğe yürüyor. Bu yürüyüşte Cumhuriyetimize yapacağımız en büyük hizmet çalışmaktır. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak Antalya’yı, güçlenen Cumhuriyetin parlayan bir yıldızı haline getirmek için gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Proje ve hizmetlerimizle Cumhuriyetimize yakışır, dünyaya örnek bir kent haline getirmek için çalışıyoruz.
Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, canlarını feda ederek bu toprakları bize vatan kılan tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle minnetle anıyorum. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.

Menderes TÜREL
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı


HABER / NesLihan BAT

Genç basketçiler Cumhuriyet Kupası’nda kapıştı

Genç basketçiler Cumhuriyet Kupası’nda kapıştı
Antalya Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Sokak Basketbolu Turnuvası
düzenledi. Yaklaşık 200 genç ve çocuğun katıldığı turnuva büyük heyecana sahne oldu.

Büyükşehir Belediyesi Spor Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından Cam Piramit alanında
gerçekleştirilen turnuvaya ilgi büyük oldu. Kız ve erkeklerde, minikler, küçükler, yıldızlar
kategorilerinde yapılan turnuvaya 60 takım 200 sporcu ile katıldı. Turnuva süresince takımlar toplam 50 maç yaptı. Kıyasıya mücadele içinde geçen müsabakalara veliler de yoğun ilgi gösterdi. Zaman zaman yağan yağmura aldırış etmeyen sporcuların mücadeleleri alkış aldı.

Turnuva öncesinde, sporculara Büyükşehir Belediyesi formaları dağıtıldı. Smaç ve üçlük atış gösterileri de turnuvaya renk kattı. Alanda hazır bulunan Özel Akdeniz Şifa Hastanesi sağlık ekibi de küçük sakatlıklara anında müdahale etti. Turnuvada dereceye giren takım ve oyuncularına ödüllerini Spor Hizmetleri Şube Müdürü Mustafa Mutlu verdi.


HABER / NesLihan BAT

ASMEK’li kadınların Cumhuriyet Bayramı coşkusu

ASMEK’li kadınların Cumhuriyet Bayramı coşkusu
Antalya Büyükşehir Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında ASMEK’te eğitim gören kadın kursiyerler için matine düzenledi. ASMEK’li kadınlar Cumhuriyet Bayramı coşkusunu Başkan Menderes Türel’in eşi Ebru Türel ile birlikte yaşadı. 

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’na bağlı Yaygın Eğitim Şube Müdürlüğü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Antalya Sanat ve Meslek Edindirme Kursları (ASMEK) personel ve kursiyerlerine ‘Kadınlar Matinesi’ düzenledi. ‘Kadınlar Matinesi’ne Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in eşi Ebru Türel de katıldı.


ASMEK İLÇELERE YAYGINLAŞACAK
Kadınlara seslenen Ebru Türel, “Sizlerle Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91. yılında böyle bir etkinlikle bir araya gelmekten dolayı çok mutluyum. ASMEK’i 2005 yılında çok büyük umutlarla kurduk. Bu doğrultuda kurumsallaştırarak bugünlerine getirdik. Şu anda ASMEK Antalya’da 11 binada hizmet veriyor. Çok yakın zamanda Akseki ve Manavgat’ta da 2 merkez daha açıyoruz. Bütünşehir yasasından önce Antalya sınırları 5 ilçeydi şimdi ise 19 ilçeye ulaştı. Antalya’nın bütün ilçelerinde de ASMEK açmak istiyoruz. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Vatandaşlarımız bu kurslardan çok memnun” diye konuştu. 

İHTİYACA YÖNELİK KURSLAR
ASMEK’lerin daha iyi hizmet verebilmesi için bazı kurs merkezlerinde bina değişikliğine gittiklerini belirten Ebru Türel şunları söyledi: “Bazı binalarımızı ihtiyaca uygun yeni yerlerine taşıdık. Özellikle iş olanaklı kurslar açıyoruz. Örneğin şu anda Antalya’da doğalgaz her tarafa yayılıyor. Bu konuda kalifiye eleman yetişmesi için doğalgaz tesisatçılığı kursu açtık. Yine, İngilizce, bilgisayar gibi kurslarımız yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Ev hanımlarının kendilerine geliştirmeleri yönünde çeşitli kurslar açarken, her geçen zaman kendimizi yenilemeye çalışıyoruz. Sizlerle çok güzel vakit geçiriyoruz. Herkesin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun” diye konuştu.

COŞKU İÇİNDE KUTLADILAR
Daha sonra ise ASMEK’li kadınlar, ellerinde Türk Bayrakları ile marşlar eşliğinde Cumhuriyetin 91. yılını kutladı. . Ebru Türel de kadın kursiyerlerin Cumhuriyet coşkusuna ortak oldu. ASMEK kursiyerleri Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e böyle bir etkinlik düzenlediği için teşekkür etti.

HABER / NesLihan BAT