30 Temmuz 2014 Çarşamba

Başkan Türel’den sevindiren bayram ziyaretleri

Başkan Türel’den sevindiren bayram ziyaretleri
Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Fethi Bayçın Huzurevi’ni ziyaret ederek, huzurevi sakinleriyle bayramlaştı. Uncalı ve Andızlı Mezarlıklarını da ziyaret eden Başkan Türel, vatandaşlarla bayramlaştı. Şehitlerimizi de unutmayan Başkan Türel asker ve polis şehitliklerine karanfil bıraktı.
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Ramazan Bayramı’nda huzurevi sakinlerini unutmadı. Başkan Menderes Türel ve Ak Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse, Fethi Bayçın Huzurevi’ni ziyaret etti. Huzurevi sakinleriyle tek tek bayramlaşan Başkan Türel, ‘İyi bayramlar’ temennisinde bulundu. Her bayram huzurevini ziyaret ettiğini söyleyen Türel, ‘Bayramlarda sizlerin yanında bulunmak beni çok mutlu ediyor. Bende sizin bir evladınız. Her zaman yanınızdayım. Herkesin bayramını kutluyorum” dedi.

ŞEHİTLİĞİ ZİYARET ETTİ
Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, daha sonra Uncalı ve Andızlı Mezarlığını ziyaret etti. Başkan Türel, vatandaşların mezarlıkları daha rahat ziyaret edebilmesi için alınan önlemleri incelerken, vatandaşlarla bayramlaştı. Menderes Türel, askeri ve polis şehitliğini ziyaret ederek, karanfil bıraktı.

HABER / Mehmet BULUT

Deniz Baykal Başkan Türel’in başkanlığını kutladı

Deniz Baykal Başkan Türel’in başkanlığını kutladı Türel “bu tablo güzel bir örnek olmuştur”
Bayram programları sırasında aynı mekanda karşılaşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal bayramlaştı. Deniz Baykal Menderes Türel’in başkanlığını kutladı. Başkan Menderes Türel ise “Sayın Deniz Baykal ile benim milletvekilliğim dönemimde de karşılaştığımızda saygı ve sevgi içerisinde sohbetlerimiz oluyordu. Deniz Bey, uzun yıllar Antalya’da siyaset yapmış büyüğümüzdür, bu vesile ile bayramda karşılaşmak hoş bir tesadüf oldu. Bu manzara bütün toplumum birlik ve beraberliğini pekiştirmesi adına güzel bir örnek olmuştur” ifadeleri kullandı.Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel Bayram Namazını Müsellim Camiinde kıldı. Vatandaşlarla bayramlaşan Başkan Türel daha sonra ramazan ayı sonrasındaki ilk kahvaltıyı ekibi ile birlikte yapmak için börekçiye gitti. Türel’in gittiği börekçiye CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal ve CHP Antalya Milletvekilleri de geldi. Aynı mekanda karşılaşan Türel ve Baykal bayramlaşarak, sohbet etti. CHP eski lideri Baykal, Başkan Türel’e “Burada karşılaşmak güzel. Bu vesile ile Başkanlığınızı tebrik ediyoruz” dedi.

 BU TABLO ÖRNEK OLUR
 Deniz Baykal ile karşılaşmasını değerlendiren Başkan Menderes Türel, “Sayın Deniz Baykal ile benim milletvekilliğim dönemimde de karşılaştığımızda saygı ve sevgi içerisinde sohbetlerimiz oluyordu. Deniz Bey, uzun yıllar Antalya’da siyaset yapmış büyüğümüzdür, buvesile ile bayramda karşılaşmak hoş bir tesadüf oldu. Kendisi ile her karşılaştığınız zaman koyu bir sohbet edebilme fırsatını bulmuşuzdur. Bu manzara bütün toplumum birlik ve beraberliğini pekiştirmesi adına güzel bir örnek olur inşallah” dedi.

BU BAYRAMIN ADI BAYRAM SADECE

Bu arada basın mensuplarına bayram mesajı da veren Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, şöyle konuştu: “Bayramlar birlik beraberlik kardeşliğin ön plana çıktığı önemli günlerdir. Bütün Müslüman aleminin de en büyük beklentisi toplum olarak inşallah hep birlikte kardeşliği pekiştirecek yaklaşımlardır. Bu bayramın sadece adı bayram. Filistin ve Gazze’de yaşananlar yüreklerimizi parçalıyor. Bugün burada ağız tadı ile bayram kutlamaya çalışırken, bayramın farkına bile varmayanlar bayramın birlik, beraberlik ve kardeşlik olduğunu yaşayamayanlara dua ediyoruz, onlara bu güzellikleri yaşatmayanları kınıyoruz. Ramazan Bayramı’nın bütün ülkemiz, İslam alemi için hayırlı olmasını diliyor, birlik ve kardeşliğe vesile olmasını istiyorum.” dedi

HABER / Mehmet BULUT

SGK adı kullanılarak dolandırıcılık yöntemi 'yuh' dedirtiyor.

Vatandaş neredeyse hergün yeni bir dolandırıcılık yöntemiyle sınanıyor. Gündeme gelen son yöntem ise artık 'yuh' dedirtiyor

SGK adı kullanılarak dolandırıcılık yöntemi 'yuh' dedirtiyor.Kurye kılıklı adam kapıyı çalıyor. Elinde sarı zarf. 'SGK'dan geliyor, size tebligat var' diyor. Karşılığında 4-10 lira arası para istiyor. Vatandaş ise 'borç' korkusuna kapılıp, parayı ödüyor. Kaç yüzbin eve gidildi, kimse bilmiyor.
Biliyorsunuz eskiden tencere-tava satma bahanesiyle yaşlılara senetler imzalatılırdı. Şimdi bu yöntemlerde de hedef yaşlılar. Kapıda resmi belge sanıp korkan vatandaşın bu zaafından yararlanıyorlar. 4 lira da küçük geldiği için kolayca bu zarfı satıyorlar...






27 Temmuz 2014 Pazar

Başkan Çetin'den Ramazan bayramı mesajı

Ak Parti Muratpaşa İlçe Gençlik Kolları Maşkanı Mehmet Çetin Ramazan Bayram dolayısı ile mesaj yayınladı 
Başkan Çetin sözlerine şöyle devam etti ''11 ayın sultanı Ramazan ayının sona erdiğinin habercisi olan Ramazan Bayramını idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz.
Dostluğu, sevgiyi ve geleceği… Aşımızı, ekmeğimizi, soframızı… Hüznümüzü, acımızı, yalnızlığımızı paylaştığımız; birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik ve dostluğumuzu en sıcak şekilde hissettiğimiz,Dua Kapılarının Ağzına Kadar Açık, bela Ve Kötülüklerin Arındırıldığı Bu Güzel Günde Bayramınızı Tüm Sevdiklerinizle Birlikte Hayırlı ve Mutlu geçirmeniz Dileğiyle Mübarek ramazan Bayramınızı Kutlarım.dedi
HABER / Mehmet BULUT



 

Antalya'yı sarsan intihar

ANTALYA'da halkla ilişkiler görevlisi 34 yaşındaki Elif Üre, polis memuru erkek arkadaşı M.U.'ya ait tabancayla başından vuruldu ve kaldırıldığı hastanede öldü. Elif Üre’nin intihar ettiği ileri sürülürken, cinayete kurban gitmiş olabileceği ihtimali üzerine de soruşturma başlatıldı.

Şirinyalı Mahallesi'ndeki bir apartmanın giriş katında saat 06.00 sıralarında meydana gelen olay, iddiaya göre şöyle gelişti: Konyaaltı sahilindeki plajlardan birinde halkla ilişkiler görevlisi olarak çalışan Elif Üre, bir süredir arkadaşlık yaptığı Antalya Emniyet Müdürlüğü'nde görevli olan evli polis memuru M.U. ile buluştu. Gece birlikte dışarı çıkan ikili arasında tartışma büyüyünce, Elif Üre tek başına Şirinyalı Mahallesi'ndeki evine döndü.
İNTİHAR EDİYORUM' MESAJI

Elif Üre, sabaha karşı adı açıklanmaya bir arkadaşına cep telefonundan 'İntihar ediyorum' diye mesaj gönderdi. Mesajı alan arkadaşı hemen Elif Üre'nin Şirinyalı Mahallesi'ndeki evine gitmek üzere yola çıktı. Arkadaşı eve geldiğinde, Elif Üre'nin erkek arkadaşı polis M.U. ile kapıda karşılaştı.

Evli olan polis M.U. dün gece dışarı çıkarken tabancasını Elif Üre'nin evinde bıraktığını, almaya geldiğini, ancak Üre'nin kapıyı açmadığını söyledi. Bu sırada içerden tek el silah sesi geldi. Polis M.U.'nun kapıyı kırmasıyla birlikte içeri girildiğinde Elif Üre, başından vurulmuş halde bulundu.

İNTİHAR MI, CİNAYET Mİ? 

Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine gelen 112 ekipleri, ağır yaralı Elif Üre'yi Antalya Yaşam Hastanesi'ne götürdü. Hemen ameliyata alınan Elif Üre, ardından yoğun bakıma alındı. Ancak Elif Üre, doktorların tüm çabasına karşın öğleden sonra yaşamını yitirdi.

Polis, Elif Üre'nin intihar mı ettiği yoksa cinayete mi kurban gittiğinin belirlenmesi için soruşturma başlatıldı. Evli olan ve zaman zaman Elif Üre'nin evinde kaldığı belirtilen polis M.U. ile, intihar notunu alıp eve gelen arkadaşının ifadesine başvuruldu.

FACEBOOK'TAKİ NOT

Bu arada Elif Üre'nin, bir süre önce sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki kişisel sayfasında 'Bilsen içimi dersin ki; Bu yaşıyor olamaz' paylaşımının üzerine, 'İşte aynen öyle ben gibi' notunu düştüğü dikkati çekti.


Kaynak / www.gunhaber.com.tr/

SN. MENDERES TÜREL’E TEŞEKKÜR

Antalyaspor’umuza kalıcı gelirler sağlamak amacıyla yaptığımız çalışmaların olumlu sonuçlarını almaya başlıyoruz. Antalyaspor için, önemli gelir kalemlerinden birini oluşturacak Kemer Bölgesinde 80 noktada bulunan Su Sporları ihalesi sonucunun bugün  Büyükşehir Belediye Başkan’ımız Sn. Menderes Türel tarafından onaylandığını büyük bir sevinçle öğrendik.
iAntalyaspor’umuz,  Sn. Büyükşehir Belediye Başkan’ımız Menderes Türel’in büyük katkılarıyla, sportif alan dışında bir gelir elde etmiş oldu. İhale sonucunun onayıyla kısa süre içerisinde su sporları işletmecilerini davet ederek sözleşme imzalayacağız.
Antalyaspor’umuza her platformda büyük desteklerini esirgemeyen  ve bu ilki yaşamamızda  büyük emeği bulunan Sn. Menderes Türel’e şahsım, Yönetim Kurulum ve camiamız adına teşekkür eder, şükranlarımızı sunarız.
 GÜLTEKİN GENCER
YÖNETİM KURULU BAŞKANI

HABER / Mehmet BULUT

Dr.Işıkhan'dan Bayram Mesajı

Ak Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Dr. Abdullah Işıkhan, Ramazan Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı:

Dr.Işıkhan Bayramların sevgi, saygı, hoşgörü ve paylaşımın öne çıktığı özel günler olduğunu belirterek "Millet olarak, insanlarımızı birleştiren, kardeşliğimizi pekiştiren, kırgınlıklarımızı onaran bir bayram gününe daha kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.
 
Bizi millet yapan değerlerin anlaşılması ve yaşatılması için bayramların önemli olduğunu anlatan Dr. Işıkhan, şöyle konuştu: "Bu günler; toplumumuzun yardım ve desteğe ihtiyaç duyan kesimine yaklaşarak, şefkat ve dayanışma ruhunu yeşertmek ve yenilemek adına bir fırsattır. Çünkü bizim geleneğimizde bayramlaşmak barışmaktır, kucaklaşmaktır, yardımlaşmaktır. Gönüllerimiz bayram coşkusuyla dolarken, yüreklerimizde dünya üzerinde bayrama buruk gönüllerle giren insanların hüzün ve acılarını paylaşıyoruz. Yüzyıllarca barış ve adalete öncülük eden milletimiz, günümüzde de yaşanan zulümlere seyirci kalmıyor; bu insanlık dışı zulmü nefretle kınıyor. Bu duygu ve düşüncelerle, Ramazan Bayramı’nın hemşehrilerimize, ülkemize, İslam âlemine ve tüm insanlığa mutluluk, bereket, barış ve huzur getirmesini diler, selam ve saygılarımı sunarım.” dedi
 
HABER / Mehmet BULUT


26 Temmuz 2014 Cumartesi

Başkan Türel'in bayram mesajı


Sevgili Hemşehrilerim,
Hayır, bereket ve mağfiret ayı olan Ramazan ayını onbinlerce Antalyalı ile birlikte iftar sofralarında birlikte geçirdik, ülkemiz ve milletimiz için, İslam aleminin ve Gazze'nin mazlumları için birlikte dua ettik. Büyükşehir Belediyesi olarak maddi ve manevi beraberlik ve yardımlaşma hususunda gece gündüz vatandaşımızın hizmetinde olduk.

Şimdi ise yine hayır, hürmet, sevgi ve beraberlik günleri olan mübarek Ramazan Bayramı'nı birlikte yaşamaktan bahtiyarlık duyuyorum.Büyükşehir Belediyesi olarak Antalya’mızda Ramazan Bayramının en güzel şekilde yaşanması için ulaşımda, mezarlıklarda, toplu mekanlarda gerekli tedbirleri almış bulunuyoruz. Ekiplerimiz 24 saat hizmetinizde olacaktır.Türkiye'nin her yerinden gelen yakınlarınız, misafirlerinizle, aileniz ve komşularınızla beraber Bayramı huzur, afiyet ve bereketle kutlamanızı diliyorum. Allah ailenizle, çoluk çocuğunuzla sağlık ve afiyet içinde, huzur ve
bereket içinde bir bayram geçirmenizi nasip etsin.

Ramazan Bayramının hepinize, Türk ve İslam alemine hayırlar getirmesini yüce Allah’tan niyaz ediyorum.

HABER / Mehmet BULUT

GÜRCÜ HIRSIZ GÜVENLİK GÖREVLİLERİNDEN KAÇAMADI

Antalya Büyükşehir Belediyesi Koruma ve Güvenlik Şube Müdürlüğü’nde çalışan Özel güvenlik görevlileri Ali Yıldırım ve Gökhan Zeybekoğlu 2 kadın turistin çantasını çalarak kaçmak isteyen gürcü uyruklu kapkaççıyı yakaladı. Güvenlik görevlileri kovalamaca sonucu yakaladıkları şahsı polise teslim etti. Antalya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı Koruma ve Güvenlik Şube Müdürlüğü’nde özel güvenlik görevlisi olarak çalışan Ali Yıldırım ve Gökhan Zeybekoğlu, iş yerine giderken Atatürk Caddesi üzerinde, 2 kadın turistin çantasından cüzdanını çalan bir kişiyi fark etti. Güvenlik görevlileri kovalamaca sonrasında kadınların cüzdanını çalan Gürcü uyruklu şahsı yakalayarak polise teslim etti.

TEŞEKKÜRNAME VERİLDİ
Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Uğurcan Ecemiş, Ali Yıldırım ve Gökhan Zeybekoğlu’nu duyarlı davranışlarından dolayı tebrik etti ve güvenlik görevlilerine teşekkürname verdi. Uğurcan Ecemiş, özel güvenlik görevlilerinin kanunların kendilerine verdiği, yakalama ve yakalama nedeniyle orantılı arama yetkilerini kullanabileceğini belirterek, “Özel Güvenlik Görevlileri, suçüstü halinde veya alenen suçu işleyen şahsın firari ihtimalinde ilgili şahsın geçici olarak yakalayıp derhal kolluk kuvvetlerine teslim eder hükmünden kaynaklanan yetkisini kullanmıştır. Şehrimizde 13 bin civarında Özel Güvenlik görevlisi görev yapıyor. Güvenlikçiler görev ve yetkilerini bilirler, zamanında ve yerinde yasalara uygun kullanırsa şehrimiz daha huzurlu olacaktır” dedi.
HABER / Mehmet BULUT

25 Temmuz 2014 Cuma

Millet Vekili Enç, “Kadınlar Plajı Antalya için ihtiyaçtı”

AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç,
“Kadınlar Plajı Antalya için ihtiyaçtı”

AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan Kadınlar Plajı’na karşı çıkan muhalefetin eleştirilerini anlamsız bulduğunu belirterek, “Kadınlara pozitif ayrımcılık dışında bireysel özgürlük sağlanmıştır” dedi

Muhalefetin her zaman ki gibi icraatları soruna dönüştürmeye çalıştığını ifade eden Milletvekili Enç sözlerini şöyle sürdürdü; “Yapılan yatırımları hazmedemiyorlar, bu yüzden de çamur atmaya devam ediyorlar. Ak Parti özgürlüklerin ve demokrasinin sadece bir zümreye ait olmadığını her fırsatta vurgulayan ve çalışmalarını bu doğrultuda yürüten bir partidir. Ak Parti’nin şiarında olan özgürlüklere saygı ve kadına yönelik pozitif ayrımcılık ilkesi, Ak Parti belediyeciliğine de yansımıştır. Kadınlar plajı uygulaması da bunun bir göstergesidir. Antalya Büyükşehir Belediyesi kadınlara yönelik bu projeyle sadece tesettürlü kadınlara değil, tüm kadınlara imkan sağlamıştır. Belediye böylece kadınlara pozitif ayrımcılığın yanı sıra bireysel özgürlük hakkı sağlamıştır. Antalya’da yaşayan kadınlar isterse Kadınlar Plajı’nda denize girebilir, isterse de tüm halka açık olan plajlarda denize girebilir. Kadınların talepleri doğrultusunda yapılan bu plaj ayrımcılık değil aksine özgürlüktür. Bu uygulama Türkiye’de geçmiş yıllarda da hayata geçirilmiştir. Örneğin Marmara Ereğli’de CHP’li belediye başkanı 2000’li yıllarda talep üzerine Kadınlar Plajı’nı hizmete açmıştır ve büyük ilgi görmüştür”


Kadınlar Plajı ile ayrımcılık yapıldığını iddia eden muhalefete seslenen Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, asıl muhalefetin ayrımcılık yaptığını ve kadınların bireysel özgürlüklerine saygı duymadıklarını ifade ederek; Ak Parti iktidarı döneminde kadınlara ne kadar çok önem verildiğini şu şekilde açıkladı; “2002 – 2003 öğretim yılında yükseköğretimde okullaşma oranı kadınlarda yüzde  23,04 iken, 2012 – 2013 öğretim yılında bu oran  yüzde 70,01’e yükselmiştir. 2002 yılında ilköğretimde okullaşma oranı kız çocukları için yüzde 87,34 iken, 2012 yılında yüzde 98,56 ya yükselmiştir. 2002 yılında ortaöğretimde okullaşma oranları kız çocukları için yüzde 42,97 iken 2012 yılında yüzde 66,14 e yükselmiştir. Kadın istihdamı 2008 yılında yüzde 21.6 iken, 2012 yılında yüzde 26.3’e yükselmiştir. Her alanda olduğu gibi siyasette de kadınlara önem verilmiştir. 12 Haziran 2011 seçimlerinde kadın milletvekili sayısı 79’a yükselmiştir” dedi.

Milletvekili Enç sözlerini şu şekilde tamamladı; “Kadınlar Plajı için ayrımcılık diyen muhalefete soruyorum; Bunun adı kadınlar için pozitif ayrımcılık ve bireysel özgürlük değil de nedir? 12 yılda yapılanları görmezden gelerek çamur ve kavga siyaseti yapan muhalefet ne yaparsa yapsın, bizler Ak Parti kadroları olarak halka hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi. 
HABER / Mehmet BULUT

24 Temmuz 2014 Perşembe

Büyükşehir bayrama hazır

Büyükşehir bayrama hazır
Kırmızı otobüs, Antray ve nostaljitramvayı ve bayramda 3 gün ücretsiz
Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların Ramazan Bayramı’nı rahat ve huzurlu geçirmesi için gereken önlemleri aldı. Zabıta, İtfaiye, ASAT başta olmak üzere birçok birim Ramazan Bayramı süresince görev başında olacak. Büyükşehir Belediyesi’nin resmi plakalı 40 adet kırmızı otobüsü, Antray ile nostaljik tramvayı bayramda vatandaşları ücretsiz taşıyacak
KIRMIZI OTOBÜS, ANTRAY VE NOSTALJİ TRAMVAYI ÜCRETSİZ
Antalya Büyükşehir Belediyesi halkın bayramlaşma geleneğini rahatça yerine getirebilmesini sağlamak adına toplu ulaşımda vatandaşları sevindirecek bir karar aldı. Resmi plakalı 40 adet kırmızı otobüs, Kepezaltı ve Meydan arasında hizmet veren Antray ile Müze ve Eski Mezbaha arasında hizmet veren nostalji tramvayı 3 günlük Ramazan Bayramı boyunca ücretsiz yolcu taşıyacak.

ASAT’TA NÖBETÇİ EKİP
Antalya Su ve Atık Su İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğü de su ve kanalizasyon hizmetlerinde meydana gelebilecek herhangi bir olumsuzluk karşısında nöbetçi ekip bulunduracak. ASAT yetkilileri, herhangi bir su arızası durumunda vatandaşların ALO ASAT 185 numaralı telefonu 24 saat arayabileceklerini kaydetti.

İTFAİYE GÖREV BAŞINDA
İtfaiye Dairesi Başkanlığı da bayram boyunca görevde olacak. İtfaiye ekipleri, Antalya sınırlarında 36 ayrı grup, 580 personelle 24 saat çalışmalarını sürdürecek. Merkez Grup başta olmak üzere, ilçelerdeki itfaiye ekipleri ve motorize ekipler, olası bir yangına karşı 24 saat hazır olacak. Vatandaşlar, yangın ihbarını ALO İTFAİYE 112 numaralı telefona bildirebilecek.

MEZARLIKLARDA DİN GÖREVLİLERİ HAZIR
Bayram öncesi ve bayramda en çok ziyaret edilen yerler arasında bulunan mezarlıklarda da gerekli önlemler alındı. Andızlı ve Uncalı mezarlıklarında arife günü ve bayramda 16 din görevlisi hazır bekleyecek. Mezarlıklarda vatandaşlara şeker ikram edilecek.
HABER / Mehmet BULUT

Av Mustafa KÖSE '' Milletin yanında saf tuttuk ''

Antalya AK Parti İl Başkanı Av. Mustafa Köse, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, ilçe başkanları ve partililer Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim kampanyası için açılan hesap numarasına bağışta bulundu.

Kazım Özalp Caddesinde bulunan Ziraat Bankası'na giden partililer bağışta bulunurken başta Adalet ve Kalkınma Partisi Antalya İl Başkanı Av. Mustafa Köse, Kepez Belediye Başkanı Av. Hakan Tütüncü, Muratpaşa İlçe Başkanı Abdullah Işıkhan, Kepez İlçe Başkanı Yusuf İşeri, Döşemealtı İlçe Başkanı Yusuf Mayıslar olmak üzere il ve ilçe yöneticilerinin yanısıra partililer ile vatandaşlar da bağış kampanyasına destek verdi.

MİLLETİN YANINDA SAF TUTTUK
Bağış kampanyasına partililer de büyük destek verirken AK Parti İl Başkanı Av. Mustafa Köse, "Cumhurbaşkanlığı süreci başladı. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde en önemli seçimine tanıklık ediyoruz. Bu seçim milletimizin kaderi bakımından çok önemli. Bu seçimde milletin adayıyla dışarıdan gelen ithal adaylar arasında yarışma söz konusu. Dolayısıyla biz bu seçimde taraf olduğumuzu göstermek istedik. Milletin yanında saf tuttuğumuzu arkadaşımızla gösterdik" dedi.

ÖNEMLİ OLAN İRADEYİ ORTAYA KOYMAK
Antalyalıları Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı, Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'a destek olmaya davet eden İl Başkanı Mustafa Köse, "Bu destek her türlü şekilde olur. Fiilen olur, çalışmalarımıza katılmak isteyerek olur, dua ile olur. Aynı zamanda da Sayın Başbakanımızın hesabına para yatırarak da olur. Millet olarak fert fert bir duruş göstermenin zamanı gelmiştir. Antalyalılardan bu duruşu bekliyoruz. Bugün arkadaşlarımızla ve değerli Antalyalı hemşerimizle Sayın Başbakanımıza destek olmak amaçlı Ziraat Bankası Kapalıyol Şubesinde Recep Tayyip Erdoğan adına açılmış hesaba para yatırdık. Paranın ne kadar olduğu, kaç lira olduğu çok önemli değil. Bu iradeyi ortaya koymak önemlidir. Bu iradeyi ortaya koyan tüm hemşerilerimize buradan çok teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki seçim Türkiye açısından bir milat olacaktır. Bu seçimde yine 12 senedir olduğu gibi milletin iradesi galip gelecektir. İnşallah milletin bağrından çıkmış milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı olacaktır" şeklinde konuştu.
TÜTÜNCÜ: ÖNEMLİ OLAN TARAFI BELLİ ETMEK
Kepez Belediye Başkanı Av. Hakan Tütüncü'de bağışını gerçekleştirdikten sonra yaptığı açıklamada "Bugün Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde kampanyaya destek olmak üzere il başkanımızla birlikte tarafımızı belli etmek için Ziraat Bankası Merkez Şube'sine geldik.  Sayın Başbakanımızın hesabına bağışlarımızı gerçekleştirdik. Ben bu bağışların miktarından çok bağışların yapılıp yapılmama noktasının çok önemli olduğunu düşünüyorum. Üç kuruşta olsa beş kuruşta olsa Recep Tayyip Erdoğan ve yeni Türkiye'ye, bu kampanyaya destek olması milletin adamımın yanında saf tutması arzumuzdur. Seçimler hayırlı neticeyle tamamlanacak ve milletimizde bugüne kadar olmadığı şekliyle kendi özgür iradesiyle seçmiş olacak. Buda yeni Türkiye için yeni bir gelişme olacak. Ben bu seçimin yeni sürecin ülkemize nice güzel günler getirmesini diliyorum. Hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

HABER / Mehmet BULUT

Dr. Işıkhan ''basın mensuplarının basın bayramını kutladı''

Antalya Ak Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Dr.Abdullah Işıkhan , 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla, görev yapan basın mensuplarının basın bayramını kutlayarak, “Kamuoyunu aydınlatmak için her ortamda her koşulda sorumluluk duygusu içinde toplumun haber alma özgürlüğü adına görevlerine yerine getiren medya çalışanlarına bu onurlu görevlerinde başarılarının devamını diliyorum.” dedi. 
Bütün gazetecilerin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutlayan Dr. Işıkhan , toplumun vazgeçilmez unsurlarından biri olan yazılı ve görsel basının ülke gündeminin öğrenilmesinde önemli bir araç olduğunu belirten Başkan Dr. Işıkhan, “24 Temmuz günü basında sansürün kaldırılışının 106. yıldönümü. Demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında gelmektedir. 
Artık her insanın bilgiye ulaşma, doğruları öğrenebilme ve kendi fikirlerini ifade edebilme özgürlüğünün en temel hak olduğu görüşü, modern dünyada tartışmasız kabul görmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle Antalya'da faaliyette bulunan değerli basınımızın 24 Temmuz Basın Bayramınızı kutlar tüm basın mensuplarımıza çalışmalarında başarılar dilerim” Ayrıca aranızda ayrılan basın mensuplarınada Allahtan Rahmet diliyorum ..dedi
HABAR / Mehmet BULUT

21 Temmuz 2014 Pazartesi

Büyükşehir'den engellilere ücretsiz yaz okulu

Büyükşehir Belediyesi’nin Döşemealtı’nda hizmet veren Özel Büyükşehir Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde bu yıl ilk kez Engelsiz Yaz Okulu açıldı. 7 branşta açılan yaz okulunda 200 engelli öğrenci eğitim görüyor. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in 2007 yılında temelini attığı Türkiye’nin en büyük engelli merkezinden biri olan Özel Büyükşehir Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, yeniden yapılanmasıyla engellilere yönelik aktif bir şekilde hizmet vermeye başladı. Bu kapsamda ilk kez engelli öğrencilere yönelik ücretsiz yaz okulu düzenlendi. 1’inci Engelsiz Yaz Okulu yoğun ilgi gördü. Dans, yüzme, el sanatları, müzik, spor, bilgisayar ve sosyal ve kültürel aktiviteler olmak üzere 7 branşta açılan Engelsiz Yaz
Okulu’na 200 öğrenci kayıt yaptırdı.

HEM SPOR HEM EĞLENCE
45 dakikalık seanslardan oluşan eğitimlerde engelli çocukların yanı sıra onları bekleyen ailelerin de vakit geçirmesi sağlanıyor. Engelli öğrenciler eğitimlerde, neşeli dakikalar geçirirken, biryandan da eğitim alıyor. Ücretsiz verilen eğitimlerde ailelerde memnuniyetini dile getirirken, “Çocuklarımız burada çok güzel vakit geçiriyor. Evde sıkılmadan, yaz günlerinde hem burada eğitim alıyorlar, hem de sosyal aktivitelerle eğleniyorlar. Başkan Menderes Türel’e böyle bir imkanı bize sağladıkları için teşekkür ediyoruz” dedi. 1’inci
Engelsiz Yaz Okulu 29 Ağustos’ta sona erecek.

HABER / Mehmet BULUT

Köse, "Bugün zalime zalimsin, katile katilsin diyen bir Türkiye var''

İsrail'in günlerdir Filistin'e karşı sürdüğü bombardımanın bir katliam olduğunu dile getiren Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Av. Mustafa Köse, saldırıların biran evvel son bulması temennisinde bulundu.

"Eskiden olsa Washington'dan gelen metnin altına denden konup servis edilirdi" diyen AK Parti İl Başkanı Av. Mustafa Köse, "Bugün zalime zalimsin, katile katilsin diyen bir Türkiye var. İsrail katliam yapıyor ama dünya seyrediyor. Dünyanın yaşananlar karşısında aldığı tavır bizleri iğrendiriyor" ifadelerini kullandı.

AK Parti Antalya İl Başkanı katliam yapan ve terör estiren İsrail'e karşı Türkiye olarak olumlu bakmalarının mümkün olmadığını dile getirirken "Dünya oldukça zor zamanlardan geçiyor. Çok buruk zamanları birlikte yaşıyoruz. Yüreğimiz yanıyor, içimiz yanıyor, ciğerimiz yanıyor. Derin bir keder içerisindeyiz. Gazze’de bir insanlık dramı yaşanıyor. Gazze’de bir vahşet yaşanıyor.Filistin’de insanlar, canlar katlediliyor.İki üç tane ağaç değil, tavuklar değil küçücük çocuklar plajlarda katlediliyorlar ve bütün bunlar modern dediğimiz dünyanın gözünün önünde oluyor. Zalimin zulmünü zaten biliyoruz. İsrail’in tiniyetinin bu olduğunu da biliyoruz. Onların iflah olmayacağını bize Rabbimiz de bildiriyor. İsrail bunu yapsa da dünyanın yaşananlar karşısında aldığı tavır bizleri iğrendiriyor, bizleri derinden yaralıyor" dedi.
Bugün Gazze’de Filistin’de insanlar öldürülüyor ama dünya bu öldürülen insanlara gözünü kapatmış, arkasını dönmüş durumda olduklarının altını çizen Başkan Mustafa Köse, " Taksim’de iki tane ağaç söz konusu olduğunda sabahtan akşama kadar canlı yayın araçları ile canlı yayın yapanlar Gazze’de plajda öldürülen çocukları görmezden, göstermezden geliyorlar. Bugün dünyanın bu ikiyüzlülüğü lanetlenesi bir durum olarak ortaya çıkmış durumda. Maalesef çok üzücü bir zamanı hep birlikte yaşıyoruz. Sayın Başbakanımız bir şeyi ifade ettiler ve her fırsatta da dile getiriyorlar. Artık eski Türkiye yok. Eski Türkiye eskide kaldı. Hamdolsun bu zulmün bu vahşetin yaşandığı ortamda dimdik duran, taraf olan, irade ortaya koyan bir Türkiye var. Eskiden böyle bir olay yaşansaydı eski Türkiye Washington’dan bir açıklanma beklerdi. O açıklama geldikten sonrada o açıklamanın altına denden koyar aynı açıklama ile kamuoyunun karşısına çıkardı. Ama hamdolsun bugün bu eski Türkiye’ye rağmen zalimin karşısında durabilen, zalime zalimsin diyebilen, mazlumun yanında saf tutan ve bütün çıkarlarına karşı olsa da, tüm dünya karşısında dursa da ben hakkın yanındayım deyip, hakkı tutup kaldıran bir liderimiz, bir Başbakanımız ve bir Cumhurbaşkanı adayımız var. İşte bu yüzden biz geleceğin mimarı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte yürüyoruz. O bu ülkeyi çok ciddi bir sorumluluktan da kurtarıyor. Bugün başka bir yönetim başka bir lider olsaydı Türkiye Cumhuriyeti’nin başında sizler belki katillerle birlikte olan, katillere alkış tutan bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olabilirdiniz. Ama Recep Tayyip Erdoğan ve bu iktidar sayesinde mazlumun yanında saf tutan, masumun yanında duran, zulme karşı direnen bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız" şeklinde konuştu.
HABER / Mehmet BULUT

Başarılı güreşçilere Türel’den altın

Başarılı güreşçilere Türel’den altın
Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, uluslararası ve ulusal çeşitli şampiyona ve turnuvalarda dereceye giren Büyükşehir Belediyesi güreşçilerine altın hediye etti. Türel, güreşçilere, “Size her zaman birincilik yakışır” dedi.
Büyükşehir Belediyesi’nin başarılı güreşçileri Başkan Menderes Türel’i ziyaret etti. 100 kiloda Yıldızlar Avrupa 3’üncüsü Oğuzhan Yusuf Altın, 42 kiloda Yıldızlar Avrupa 3’üncüsü Cihan Urhan, Kırkpınar Büyükorta Şampiyonu Durmuş Altun, Kırkpınar Büyükboy 2’ncisi ve 2012 yılı Gençler Avrupa 3’üncüsü Nazmi Şahin, Kırkpınar Küçükorta Büyükboy 3’ncüsü Recep Üstündağ, Kırkpınar Minik 2 Şampiyonu İbrahim Akyiğit, Büyükşehir Belediyesi Güreş Sorumlusu Mustafa Kemal Karaboğa, Spor Şube Müdürü Mustafa Mutlu ve güreş hocası Hüseyin Çetin’i makamında kabul eden Başkan Menderes Türel, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ata sporu güreşe her türlü desteği vereceklerini ifade eden Türel, “Biz sizi destekleyeceğiz. Sizler de katıldığınız her turnuvadan birincilikle döneceksiniz” dedi.
Kırkpınar Minik 2 Şampiyonu İbrahim Akyiğit’le yakından ilgilenen Başkan Türel, başarılı güreşçilere küçük altın hediye etti.
HABER / Mehmet BULUT

19 Temmuz 2014 Cumartesi

TÜREL TÜM MÜZİKLİ EĞLENCELERİ İPTAL ETTİ

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel Israil’in Filistin de yaptığı katliamlar nedeni ile ramazan ayı etkinlikleri kapsamında düzenlenecek olan tüm müzikli eğlenceleri iptal etti. Israil’i insanlık dışı uygulamaları nedeni ile lanetlediğini ifade eden Türel mazlum Filistin halkının yanında olduklarını söyledi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından organize edilen Ramazan Şenlikleri kapsamında düzenlenecek olan tüm müzikli eğlenceleri İsrail’in Filistin topraklarında uyguladığı katliam nedeni ile iptal etti. İsrail’in genç yaşlı, kadın çocuk demeden Filistinlilere uyguladığı katliam nedeni ile duyduğu üzüntüyü dile getiren Türel, İsrail’in devlet terörü yaptığını kaydetti. Türel Filistin halkının yanında olduklarını ifade etti .

Türel 51’nci Altın Portakal Film Festivali Onur Ödülleri’ni İstanbul’da açıkladı

Başkan Türel: “Altın Portakal’ı yeniden küresel bir festival olarak öne çıkaracağız”
 “Akaydın’ın ödül ayıbı bir daha yaşanmayacak”
İstanbul’da basın toplantısı düzenleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, bu yıl 10-18 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek 51’inci Uluslararası Altın Portakal Film Festivali’nin onur ödüllerinin Haldun Dormen, Nilüfer Aydan ve Tarık Dursun Kakınç’a verileceğini açıkladı. Altın Portakal’ı yeniden dünya sinemasının gündemine alacaklarını ve küresel bir festival olarak öne çıkaracaklarını söyleyen Başkan Türel, Akaydın yönetimi tarafından ödenmeyen geçen yılki festivalin ödül borçlarını da en kısa sürede ödeyeceklerini de belirterek, “Böyle bir durum Antalya ve Altın Portakal adına utanç verici bir durumdur ve kabul edilemez. Sinemaya, sanatçılara yapılan bu saygısızlığı en kısa zamanda telafi edeceğiz ve inşallah artık böyle bir saygısızlık Altın Portakal tarihinde bir daha yaşanmayacak” dedi.
HABER/ Mehmet BULUT

17 Temmuz 2014 Perşembe

Adıyamanlılar Gecesi’nde halaylar çekildi

Adıyamanlılar Gecesi’nde halaylar çekildi
Büyükşehir Belediyesi Ramazan Şenlikleri kapsamında düzenlenen Adıyamanlılar Gecesi’nde halaylar çekildi.

Karaalioğlu Parkı içinde düzenlenen Ramazan Şenlikleri’nde eğlence bitmiyor. Yöresel geceler şenliklere ayrı bir renk katıyor. Şenlikler kapsamda düzenlenen Adıyamanlılar Gecesi’nde de büyük coşku vardı. Osman Kartal yönetimindeki halk oyunları ve davul şovun ardından Kahtalı Bilal sahneye çıktı. Yöresel türküleri seslendiren sanatçı, Antalya'yı çok sevdiğini ve tekrar gelmek istediğini söyledi. Ardından sahneye çıkan Adıyaman Musiki Derneği ise geçmişten günümüze kadar süregelen yöreye özgü müzikli toplantı ‘Harfane'yle
izleyenlere unutulmaz bir gece yaşattı.
HABER / Mehmet BULUT

Menderes TÜREL Gazetecilerle iftar'da buluştu

ANTALYA AKILLI BELEDİYECİLİKTE TÜRKİYEYE ÖRNEK OLACAK
Basın mensupları ile iftarda buluşan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, hizmette 3 ayı dolu dolu geçirdiklerini söyledi. Raylı sistem hattının Meydan’dan havaalanı, Aksu ve EXPO alanına uzatılmasıyla ilgili çalışma yaptıkları müjdesini veren Türel, akıllı belediyecilik konusunda Antalya’yı Türkiye’de örnek bir kent haline getireceklerini belirtti.

Mustafa Akaydın yönetiminin finans yönetimindeki basiretsizliği ve ağır istihdam yükü nedeniyle her ay ortalama belediye kasasının 8 milyon lira açık verdiğini anlatan Türel, “Ancak biz bunları çözmek için geldik” dedi. Türel, Akaydın dönemindeki savurganlıkları da gözler önüne sererek, peyzaj işlerine normalin 6 katı, temizlik işlerine ise 2 katı para harcandığını kaydetti. İhtiyaç fazlası personele 5 yılda 470 trilyon ödendiğine dikkat çeken Başkan Türel, hukuksuz sözleşme fesihleri nedeniyle şirketlere ödenen rakamın ise 117 trilyon olduğunun altını çizdi. Türel, “Son 5 yılda neden hizmet yapılmadığı sorusunun cevabı işte budur” diye konuştu. Kimseyi işten çıkartmadıklarını, kanunun verdiği yetki dahilinde hizmet müteahhitlerinin ihale kapsamlarını yüzde 20 azalttıklarını anlatan Türel, ayda 1.5 trilyon tasarruf sağladıklarını dile getirdi. Başkan Türel, Piyano Festivali’nin en güçlü şekilde yoluna Gürer Aykal ile devam edeceğini belirterek, Akdeniz Filarmoni Orkestrası kuracakları müjdesini de verdi. Türel, kadınlara Cumhuriyet’in ilk yıllarında olduğu gibi pozitif ayrımcılık yaparak, istekleri üzerine Sarısu’da kadınlara özel plaj hizmeti sunacaklarını da ifade etti.
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Döşemealtı’nda hayırsever Halil Akyüz tarafından yaptırılan ve Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen huzurevinde basın mensupları için iftar yemeği verdi. İftar yemeğine ilgi yoğun oldu. Basın camiasını buluşturan iftar yemeğine AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse, Belediye Meclis Üyeleri, Büyükşehir bürokratları ile Büyükşehir Belediyesi’nin Varsak’taki huzurevinde kalan yaşlılar katıldı. Yakında hizmete açılacak Büyükşehir Belediyesi Halil Akyüz Huzurevi’nin tanıtımının da yapıldığı gecede, Başkan Türel, basın mensupları ile yeni huzurevini inceledi. Huzurevini Antalya’ya kazandıran Halil Akyüz’e teşekkür eden Başkan Menderes Türel, Akyüz’e yağlı tablo portresini hediye etti.
İLGİLİZLİK
İkisi süit, ikisi engelli odası olmak üzere 40 odalı huzurevinin uzun zaman önce tamamlandığını ve hizmete hazır halde olduğunu ifade eden Türel şunları söyledi: “Milletvekilliğim dönemimde huzurevinin AK Partili Döşemealtı Belediyesi’nden CHP’li Büyükşehir Belediyesi’ne devri konusunda da aracılık etmiştim. Yeniden belediye başkanı seçilip Büyükşehir Belediyesi tarafından açılacağını hesap ederek bu adımları atmamıştık.
Tekrar belediye başkanı seçilince konuyla yakından ilgilendim ve bir sabah inceleme için geldiğimde, çok kötü bir fotoğrafla karşılaştım. Toz toprak içinde, perişan halde olan bu bina için hiç bir şey yapılmamıştı. İlgisizlik ve birkaç bürokratik sorun nedeniyle güzelim tesis perişan halde bekletiliyordu. Bir mülk sahibi arsayı bağışlamış ama tapuda imza atmamıştı. 206 metrekarelik bir başka mülkiyet sorunu vardı. Hemen sorunların çözülmesi için talimat verdim. Sorunları kısa sürede çözdük. İlgilenince oluyor. Neticeyi aldık ve hizmet verir
hale getirdik. Buraya 759 bin lira yatırım yaptık. Bunun 307 bin lirasını Halil Akyüz gibi hayırsever Antalyalı işadamları bağışladı. Kentimize hayırlı uğurlu olsun.”

3 AYI DOLU DOLU GEÇİRDİK
Başkan Menderes Türel, basın mensuplarına 3 aylık hizmet dönemini anlattı, yaptıkları ve yapacakları hizmetler, belediyenin mali tablosu konusunda bilgi verdi. Yoğun bin çalışma dönemi içinde olduklarını ve hızlı bir hizmet dönemini tamamladıklarını ifade eden Türel, “Bu dönemde bir taraftan belediyenin olağan devam eden işlerini yaparken, diğer taraftan yeni projeleri hayata geçirmeye başladık. Başka bir taraftan da vizyon projeler dediğimiz büyük yatırımların hazırlığını yaptık. Bu 3 aylık dönemi dolu dolu geçirdik. Bize destek olan Antalyalı hemşehrilerimize teşekkürü borç biliyoruz” dedi.
YATIRIMLARIN ÖNÜNÜ AÇTIK
Önceki basın toplantısında ulaşım sorununun çözülmesi konusundaki yatırımları özellikle paylaştıklarını anlatan Başkan Menderes Türel şunları söyledi: “Gazi Bulvarı üzerindeki kavşaklardan ve açacağımız yeni yollardan bahsetmiştik. Gazi Bulvarı üzerinde Karayolları tarafından inşa edilmekte olan kavşaklarla ilgili Büyükşehir Belediyesi olarak tüm düzenleyici kararları aldık. Aslında o inşaat seçimlerden çok önce başlayacaktı. Büyükşehir Belediyesi, yapılan projeyi beğenmediği gerekçesiyle o yatırımların önünü açmadı, dolayısıyla bu
yatırımların yapılabilmesi bizim görev dönemimizin başına rastladı. Gerekli UKOME kararlarını almak suretiyle önünü açtık ve inşaatların başlamasını sağladık. Karayolları ile el ele vermek suretiyle Büyükşehir Belediyesi olarak bu çalışmaların tamamlanması hususundaki gayretlerimizi ortaya koyduk.”

KEPEZ BELEDİYESİ KAVŞAĞI’NA TÜNEL GEÇİŞ
Gazi Bulvarı üzerinde Kepez Belediyesi önündeki kavşakta Doğu- Batı geçişini fly-over denilen üst geçitle sağlayacaklarını kaydeden Türel, “Ama mevcut zeminin altından güneyden kuzeye doğru, Kızılırmak Caddesi’nden Yeşilırmak Caddesi’ne geçişi de yeraltından Büyükşehir Belediyesi olarak biz yapacağız. Bu yeraltı geçişini, Sakarya Kavşağı dönüşünü de geçmek suretiyle uzunca bir yer altı tünel yolu olarak inşa edeceğiz. Böylelikle Kepez Belediyesi önündeki kavşak, bir yer altı geçişi, bir fly-over dediğimiz üst geçiş ve
hemzeminle birlikle 3 katlı olacak. ASAT olarak yapacağımız deplase çalışmaları ile ilgili Karayolları ile görüştüler mutabakata başladık. Yakında üst geçişe ilişkin inşaat çalışmaları da başlayacak” şeklinde konuştu.
MEVLANA KAVŞAĞI ÜSTTEN GECÇİLECEK
Mevlana Kavşağı’nı da fly-over denilen üst geçişle rahatlatacaklarını belirten Başkan Türel şu bilgileri verdi: “Mevlana Kavşağı’ndan Adnan Menderes Bulvarı’na, mezarlık istikametine dönüşte ciddi bir sıkışıklık yaşanmaktaydı. Biz o kavşağı 2004 yılında inşaatına başlayıp, 2005 yılında hizmete açtığımızda, bu sıkışıklığın olabileceğini zaten ön görmüştük. Ancak daha henüz 6 aylık bir belediye idik inşaata başladık. 10 aylık bir belediye idik kavşağı hizmete açıktık. O dönemde henüz işin başında iken orada 3 katlı bir geçişli kavşağı ön
görmüş, ancak yatırım bütçemiz o dönem itibariyle elvermediği için yapamamıştık. Dedik ki biz alt geçişleri yapalım, bu ihtiyacı 5-10 yıl sonra sola dönüş açışından bir sıkıntı haline dönüşünce giderelim. Aslında biz tabi bu çalışmayı 2009’da göreve gelseydik o tarihte planlamıştık. 5 yıl gecikti. Şimdi kavşağın Doğu-Batı istikametinde, yani mezarlıktan gelip, Kızılırmak Caddesi yönüne yine fly-over dediğimiz üst geçiş yapacağız ve bu kavşağa 3’ncü katı ekleyeceğiz. Bununlar ilgili sayımlar tamamlandı. Proje ihalesini kısa sürede yapağız. Zannediyorum 2015 yılı başında burada üst geçişle ilgili inşaatımız başlamış olacak. Böylelikle Doğu-Batı istikametini üst geçişle tamamladığımızda sola geçiş noktasında bugünkü sayımlar ve simülasyonlarda uzunca bir süre bir sıkıntının kalmayacağını ön görüyoruz. Tabiî ki Antalya araç sayısındaki artışla Türkiye’de birinci. Gelecekte yeniden bir sıkıntı söz konusu olabilir o zamanda Zeytinköy planlaması ile açılacak yollarla bu sıkıntı orta ve uzun vadede çözümlenmiş olacaktır. Mevlana Kavşağı’nı 3 katlı kavşak haline getiren projeleri tamamladıktan sonra 2015 yılı başında inşaatına başlaşıp, 6 ay içinde önümüzdeki turizm sezonuna
yetiştirmeyi planlıyoruz.”


RAYLI SİSTEMİN AKSU’YA UZATILMASI İÇİN ÇALIŞILIYOR
Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, raylı sistem hattının Aksu’ya uzatılması ile ilgili müjde de verdi. Başkan Türel şöyle konuştu: “Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın özellikle ulaşım açısından en son Antalya mitinginde de ifade ettiği gibi havaalanı ve EXPO raylı sistem bağlantı çalışmalarımız sürüyor. Meydan Kavşağı’ndaki son duraktan, önce havaalanı sonra Aksu ve EXPO alanına raylı sistemle bağlanılması konusunda teknik olarak Ulaştırma Bakanlığımız çalışıyor. Başbakanımız da mitinginde bu hat üzerindeki çalışmaların devam ettiğini ifade ettiler. Bu çalışmaları olumlu olarak neticelendirebilirsek yolculuk
sayısı açısından verimli bir tablo ortaya çıktığı takdirde o zaman bu raylı sistem hattını da Meydan’dan
Havaalanı Aksu ve EXPO’ya kadar uzatabileceğiz. 2016 EXPO açılışına kadar yetiştirmeyi planlıyoruz. Zaman çok dar ve çok hızlı çalışmamız lazım. Sonuçlar olumlu çıkarsa bu konuda Ulaştırma Bakanımızla da ön görüşme yaptık. Vagonların temini konusunda Büyükşehir olarak gerekenleri biz yapacağız. Hattın tamamlanması, elektrik ve sinyalizasyon Ulaştırma Bakanlığımız üstlenmek suretiyle bu hattı kazandırmak istiyoruz.”

BELEDİYE HİZMET BİNASI YENİDEN İHALE EDİLECEK
Öncelikli tamamlamak istedikleri yatırımlardan bir tanesinin de belediye hizmet binası olduğunu hatırlatan Türel, “Bizim dönemimizde başlatılmış, yaklaşık yüzde 70’lik kısmı tamamlanmış ama biz görevden ayrıldıktan sonra maalesef çürümeye terk edilmiş bir hizmet binası hepinizin malumudur. Biz yeniden bu yatırımı tamamlamak için gayretlerimizi ortaya koyduk. Burada bu inşaatın tamamlanması hususunda bizden önceki dönemde bir ihale yapılmış, ihale yapılmakla birlikte sözleşmesi imzalanmış ve yer teslimi de müteahhide
yapılmış. Ancak aradan iki sene geçmesine rağmen inşaat bir türlü çeşitli gerekçelerle başlanamamış. Tabi kuramlarda süreklilik vardır, yer teslimi yapılan firmayı davet ettik, inşaatı tamamlaması konusunu kendisine ilettik. O günkü şartlarda yapılan ihale koşullarında bu inşaatın tamamlanamayacağı hususu ortaya çıktı. Tabi böyle olunca önceki firma ile sözleşmeyi tasfiye etme dışında bir seçeneğimiz yoktu. Yüklenici firma burada kendisinin bazı alacakları olduğu hususunu dile getirdi. Teknik olarak inceledik ve bir mutabakat sağladık. Tasfiye sözleşmesini yüklenici firma imzaladı. Tasfiye sözleşmesi elimize ulaştığı takdirde, bundan önceki yapılan ihaleyi yüklenici firma ile fesih ederek yeni bir ihale hazırlıklarına başlayacağız. Yeni ihalemizi tamamladıktan sonrada hizmet binamızı Antalya’ya yakışır hale getireceğiz. Mevcut Büyükşehir Belediye makamı arkasındaki barakalarda hizmet veren o ilkel görüntüden kurtarıp, daha çağdaş bir hizmet binasına
dönüştüreceğiz. Bu çalışmamızı da çok kısa bir sürede tamamlayacağımızı düşünüyoruz.”
AKILLI BELEDİYECİLİKTE DÜNYAYA ÖRNEK OLACAĞIZ
Yerel yönetimlerde sosyal belediyecilik, alt yapı belediyeciliği kavramlarının artık geride kaldığını yeni kavramların akıllı belediyecilik ve vizyon belediyeler olduğunu ifade eden Başkan Türel, Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni akıllı belediyecilikte dünyaya örnek hale getireceklerini belirtti. Türel şu bilgileri verdi: “Türkiye’de ilk defa akıllı belediyecilik adına yeni sistemleri Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne çok hızlı bir şekilde kazandıracağız. İlksene içerisinde birinci etabı, ikinci sene içerisinde tamamını tamamlayıp, Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni dünyadaki örneklerinden daha iyi bir akıllı belediyecilik yapar hale getireceğiz.
Bununla ilgili hazırlık çalışmalarımız tamamlandı. Bundan sonra ihale şartnamelerini hazırlayacağız ve bu ihaleler neticesinde bunları tamamlayacağız. Akılı belediyecik ile ilgili Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde Mevzuat Bilgi Bankası oluşturacağız. Kısa adı Mevbank olan sistemle belediye çalışanlarının günlük iş çalışmaları ile ilgili en güncel mevzuatı hızlı ve kolay bir şekilde takip edebilmelerini sağlamış olacağız. Veri merkezi donanım altyapısını kuracağız. Veri tabanı yönetim sistemini kuracağız. Kurumsal içerik doküman sistemini kuracağız. Portal temelli intranet sunucusu oluşturacağız. Tek oturum açma alt yapısını oluşturacağız. Süreç yönetimi uygulama sürücüsünü oluşturacağız ki belediye işlerini düşük maliyetle dinamik bir yolla sağlamış olacağız. Bu bir aynı zamanda süreç yönetim motorudur. Yönetim bilgi sistemini böylelikle oluşturacağız. Coğrafi bilgi sistemini akıllı belediyecilik konusunda sağlamış olacağız. Kurumsal entegrasyon altyapısını oluşturacağız ve elektronik belge yönetim sistemini bu proje altyapısında oluşturacağız. İş zekası oluşturuyoruz ki kurumsal iç zekanın karşılanmasına yönelik veri ambarlarının oluşturulmasını sağlayacağız.
Yüksek performanslı raporlama yöntemleri sunarken, belediyelerin kurumsal performansları da vatandaş odaklı hizmet kalitelerinde ölçerek karar verme imkanını sağlayacağız. e belediyecilik herkesin yakından tanıdığı bir kavram. Bu kapsamda o da hayata geçmiş olacak. Mobil belediye uygulamalarını belediyemize getirmiş olacağız. Belediye vatandaş ilişkilerini yepyeni bir platforma taşıyan uygulamalar ile vatandaşın belediyeye günün her anında isteğini noktadan mobil cihazlar ile ulaşabilmesini, başvuru takip ve ödeme
işlemlerini gerçekleştirebilmesini sağlayacağız. Vatandaşın belediyeden bir talebi, belediye de yapması gereken bir işlemi olduğu zaman artık belediye gelmesine gerek yok elindeki cep telefonun ve bilgisayarından çok rahatlıkla bu hizmetleri evinde, iş yerinde alabilir hale gelecektir. SMS belediyeciliği oluşturuyoruz. Belediyeler SMS belediyeciliği ile gönderen kısmında ilgili belediyelerin isminin görüntülendiği aynı anda binlerce vatandaş ile iletişime geçebiliyor. Çeşitli belediye uygulamalarını interaktif yöntemlerle yönlendirmek
suretiyle faydalanabiliyorlar. SMS belediyeciliği de akıllı belediyecilik noktasında hizmete girecektir. Tabi bu noktada stratejik planlamamamız hayata geçecek ve faaliyet raporlarının takibi de akıllı belediyecilik kapsamında uygulanacak. Kent rehberi oluşturacağız, e- imar uygulamaları, e-mezarlık, e-imza, mobil imza da bu kapsamda hayata girmiş olacak. Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak dünyaya örnek bir akıllı belediye uygulamasını çok geç olmadan, dünyadaki en başarılı uygulamalarından biri olarak Türkiye’de bir ilk olarak hayata geçireceğiz.”
MUBİM AĞUSTOS’TA HİZMETTE
Bu kapsamda muhtarlar için oluşturulan muhtar bilgilendirme sistemi (MUBİM) ile ilgili de bilgiler veren Türel, “Büyükşehir Belediye sınırları çok genişledi. Antalya’da muhtarlarımızın Gündoğmuş, Akseki ve Kaş’tan gelerek taleplerini iletmek gibi bir zahmetten kurtarıyoruz. Kent merkezindeki, uzaktaki veya bir dağ köyündeki muhtarımız cep telefonundan, internetten, bilgisayardan, faks yoluyla veya internetten bütün taleplerini belediyemize iletecek. Taleplerin hepsi bir veri tabanında toplanmak suretiyle, derhal bir süzgeçten
geçerek ilgili birimlere iş emri haline dönüştürülecek. Süreç takip sistemi devreye girecek o talep hangi süreçte tamamlanacaksa derhal muhtarımıza talebiniz şu kadar bir sürede tamamlanacaktır diye muhtarımıza bir geri dönüş sağlanacak. Bu süreçlerini hepsini ben de belediye başkanı olarak cep telefonumdan takip ediyor olacağım. Süreç devreye girdiğinde muhtarımızın talebiyle ilgili sonuç tamamlandığında, benim cep telefonuma bir mesaj gelecek. Sonuç tamammış ise yeşil, devam ediyorsa turuncu, tamamlanamayacak ise kırmızı bir sinyal gelmek suretiyle Büyükşehir Belediye Başkanı olarak bütün muhtarlarımızın talebini dünyanın bir ucunda olsam bile takip ediyor olacağım. İşte bu çağdaş sistemleri,
modern sistemleri Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne kazandıracağız. MUBİM’i Ağustos ayı sonunda devreye sokmayı düşünüyoruz. Ağustos ayında bütün muhtarlarımızı Antalya’da bir eğitimden geçirmek suretiyle bu sistemi nasıl çalıştıracakları konusunda bilgilendireceğiz. Bundan sonra muhtarlarımıza belediye işinizi takip etmek için değil, çay kahve içmek için bekleriz diyeceğiz. Muhtarlarımıza hizmetin ayaklarına nasıl geldiğini göstereceğiz” diye konuştu.
DEFTERİMİZDE MAZERET BELEDİYECİLİĞİ YAZMAZ
Bir taraftan yatırım yaparken diğer taraftan da belediyenin mali durumunu düzeltmek için ciddi bir gayret gösterdiklerinin altını çizen Başkan Türel şunları anlattı: “Bu konularla ilgili durumu bundan önceki basın toplantısında sadece bilgilendirmek amacıyla dile getireceğimi söylemiştim. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin bizden önceki dönemde ne kadar zor bir ekonomik durum içerisinde kaldığını, hizmetlerimize bahane aramak için değil, halkımızın bu konularla ilgili bilgilenmesi için ve bu kadar zor bir mali tablo içerisinden Antalya
Büyükşehir Belediyesi’ni nasıl çıkarıp nasıl hizmetlere kavuşturduğumuzu ifade etmek için dile getiriyoruz. Bundan sonra da dile getireceğiz. Çünkü biz seçimden önce de söyledik, şimdi de söylüyoruz bizim defterimizde mazeret belediyeciliği yazmaz. Borç edebiyatı bizde yok. Bir katrilyona yakın bir borçla bırakmıştım, iki katrilyonluk bir borçla devraldım. Ama biz bunu iyi yöneteceğimiz için aday olduk. Biz bunun arkasında bahanelere sığınarak kendimizi farklı bir noktada göstermek için aday olmadık. Biz bu sorunları aşıyoruz, aşacağız. Son iki ay içerisinde Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak cari ödeme dengemiz
eksi 8 milyon TL’dir. 8 milyon eski parayla kasa açığımız vardır. Bu tabi belediyenin ağır bir istihdam yükü altında kalmış olmasından ve yönetim anlayışı içerisinde tasarruf ve finans yönetimi noktasında basiretli bir anlayışın olmamasından ortaya çıkıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin benim dönemde bıraktığım ve benden sonraki 2009-2014 dönemindeki sınırlarında hiçbir değişiklik yok. Ben ne kadar park, yeşil alan, peyzaj çalışması yapmışsam, benden sonra da yeni bir yeşil alan eklenmedi. Bizim baktığımız yeşil alan, park ve peyzaj aynıdır. Ancak buna harcanan para aynı miktarda değil. 5 senede Menderes Türel döneminde
park ve peyzaj harcamalarına bakım çalışmalarına harcanan para 12 milyon 821 bin 755 TL’dir Aynı alan, aynı miktarda yeşil alan 12 milyonluk bakım harcama, 82 milyon TL olmuş.  Nerdeyse 6 katıdır. Aynı miktarda park bahçe bakımına kat ve kat fazla bir bedel ödeniyor. Bunu tasarruf politikalarını yürütebilerek izah edebilmek mümkün değildir. Yine Büyükşehir Belediye sınırları aynı, 2004-2009 benim dönemimdeki 32 milyon 882 bin 725 TL temizlik işleri harcaması benden sonraki 5 senelik dönemde 78 milyon 707 bin 953 TL’ye çıkmış. Bunu savurganlıktan başka hiçbir şey ile ifade edemeyiz. Savurganlığın dışında başka maksatlarla yapılan işler varsa onu söylemeye ben mezun değilim, onunla ilgili biz zaten gerekli adımları attık, atıyoruz. O ilgili kurumların inceleyip karar vereceği bir husustur. Sadece ve sadece haksız fesihlerle son 5 senede ödenen tazminat rakamı nakden belediyenin kazasından çıkan rakamı ödeme risklerini buna dahil etmeden söylüyorum, 117 milyon, yani 117 trilyondur. Hukuk dışı haksız sözleşme fesihleriyle müteahhitlere Antalya Büyükşehir Belediyesi kasasından bizden önceki dönemde 117 trilyon ödemiş. Daha önce de açıkladım. 470 trilyon ihtiyaç fazlası personel 5 senede ödenen paradır. Son beş senede neden hizmet
yapılamadığı sorularının cevabı en güzel şekilde ortadadır. Bu finans yönetimi meselesinde tasarruf, basiretli yönetim meselesinde eğer irade ortaya konabilseydi, en azından Antalya’nın bir kavşağı dahi misli misli yapılabilme imkanına sahip olurdu. Dolayısıyla biz bunları düzelticeğiz, düzeltiyoruz bu bizim işimiz. Bu meselelerde şükürler olsun çok ciddi bir tecrübemizi, yönetim anlayışımız içerisinde kattık ve bundan sonra da katacağız. Büyükşehir Belediyesi’nin hemen üç aylık bir süreç içerisinde personel maaşlarında ikramiyelerini
ödeyebilir hale getiriyoruz. Bayramdan önce bir ikramiyeyi dağıtacağız. Bunun dışında küçük esnafımıza her ay 4 milyona yakın bir ödeme yapabilme şansını artık buluyoruz. Tabi bunların dışında en önemlisi biz yatırım da yapabilir hale gelen bir Antalya Büyükşehir

GÖKTEN ZEMBİLLE PARA GELMEDİ
Belediyede 3 aylık bu iyileşmeyi kredi almadan, bir kuruş finans kaynağına kavuşmadan sağladıkların dikkat çeken Başkan Menderes Türel, “Gökten zembille bir para gelmedi” dedi. Türel şöyle devam etti: “Bakın çok tartışılıyor ben bu konuyu sendikacı arkadaşlarımla da konuştum. Ben belediye devrettiğim de yaklaşık 4 bin civarında bir personel sayısı vardı. Göreve tekrar geldiğimde 9 bin personelle, böyle bir yükle belediyeyi devraldık. Bu yükü bu belediye çekmezdi. Kimsenin ekmeği ile oynamak istemem. Böyle bir maksadımız olamaz. Bizim zaten yaptığımız personel çıkartmak da değil. Kanunun bize verdiği yetki ile hizmet
müteahhitlerinin ihale kapsamını yüzde 20 eksiltmek gibi bir hak var. Biz kanunun verdiği o yetkiyi kullanarak hizmet müteahhitlerine dedik ki hizmet kapsamınızı yüzde 20 daraltıyoruz. Şu an itibarıyla ayda 1.5 trilyon bir tasarruf imkanı bulduk. Ayrıca Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin kadrolu bir tek işçisini çıkartmadık, memurunu çıkartmadık, sadece hizmet müteahhitlerinin kapsamını yüzde 20 azalttık. Bu müteahhitler sadece Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni hizmet veren müteahhitler değil, başka kurumlara da hizmet veriyor. Aynı
müteahhit işçiyi başka bir işinde de kullanabilir.”Başkan Türel, belediyenin memur ve işçilerinin siyasi eylemler içinde bulunmasına da asla izin vermeyeceklerini söyledi. Türel, “Devlet memurunun işi devlete hizmet etmektir. Siyasi protesto yapmak değildir. Bunu yapan arkadaşlarımızı tespit ettiğimizde tabi idare olarak ta
bizde tasarruf kullanma hakkında sahibiz. Şunu ifade etmeye çalışıyoruz devletten yediği ekmeğe kimse kör bakmasın. Bunun için gayret ediyoruz” dedi.

SARISU VE LARA’DA HİZMETLER ÜCRETSİZ OLACAK
Konyaaltı sahilinin ücretsiz hale getirilmesiyle ilgili çalışmaların büyük memnuniyetle karşılandığını belirten Türel, “Sistemi daha da geliştirme çalışıyoruz, ilerletmeye çalışıyoruz. Güvenlikle ilgili en ufak bir sorun söz konusu değildir. Hem belediyemizin özel güvenliği, hem emniyet müdürlüğümüzün tedbirleri var. Bu çerçevede Sarısu Plajı’nı yeniden düzenliyoruz. Aynı Konyaaltı’nda olduğu gibi Sarısu’da da vatandaşımızın hizmet
karşılığı bir bedel ödememesi yönünde bir çalışmayı bayramdan önce hizmete sokmayı planlıyoruz. Böylelikle burada da böyle bir çalışma söz konusu olacak. Ondan sonra Lara Plajı gündemimizde. Lara Plajı Lara Birlik’e ait idi. Ancak, birlikler en az iki yerel yönetim üyesi olması halinde mevcudiyetlerini sürdürebilir. Muratpaşa Belediyesi üyelik kaydı kanundan önce yapıldığı için, iptaliyle birlikte kanunen tavsiyesine gidilmesi gerekti. Lara Birlik’teki tavsiye komisyonu, buradaki hakkını Büyükşehir belediyesi’ne devretti. Lara’da da
Konyaaltı’nda olduğu gibi plaj hizmetini ücretsiz vereceğiz” diye konuştu.
SARISU’DA KADINLAR PLAJI
Başkan Menderes Türel, Sarısu’da kadınlara özel plaj hizmeti vereceklerini söyledi. Türel şunları dile getirdi: “Bildiğiniz gibi Ak Parti, engellilere, bayanlara pozitif konusunu Anayasa’da destekledi ve referanduma götürdü. Halkımız da desteklemek suretiyle yürürlülüğe soktu. Bildiğiniz gibi Konyaaltı’na yönelik engelli vatandaşlarımız için bir çalışma söz konusuydu. Şimdi bu çalışmayı Sarısu’da ırmağın diğer tarafında yapmak
suretiyle, kadınlar plajı adı altında vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Çünkü biz pozitif ayrımcılık öngören herkese, ayırt etmeden hizmet etmek zorundayız. Aslında bu Antalya’da ilk değil. Antalya’da Hüseyin Çimrin ağabeyimizin yazdığına göre 1930-1940 arasında uygulanan bir hususmuş. Cumhuriyetin ilk yıllarında olan kadınlara pozitif ayrımcılığı, aradan 80 sene geçtikten sonra hatırlayabilmek ve bu konuda adım atabilmek bize düştüyse ben bu konudan büyük memnuniyet duyuyorum. Dolayısıyla burada bu çalışmayı da bayramdan önce yapacağız. İsteyen kadınlar plajında yüzer, isteyen yan tarafta yüzer. Biz herkese hizmet vermek zorundayız. İsteyen istediği gibi, inançlarını, özgürlüklerini bu ülkede yaşayabilmelidir. Bunların baş savunucusu bir siyasi olarak, bunun gereğini yapacağımı daifade etmek isterim.”

PİYANO FESTİVALİ GÜRER AYKAL’LA DEVAM EDECEK
Son zamanlardaki Piyano Festivali tartışmalara da değinen Türel şöyle konuştu: “Önceki basın toplantısında Piyano Festivali’ne devam edilip edilmeyeceği sorulmuş, devam edeceğimizi söylemiştim. Bu konuda bir tasarrufta bulunmayacağımızı da eklemiştim. Ancak bundan önceki sanat yönetmeni sayın Fazıl Say, ben kendisinin arkadaşlığından şeref duymamı ifade etmeme rağmen, Twitter’dan şık olmayan bir takım beyanlarda bulundu. Ben cevap vermedim, yine vermeyeceğim. Kendisinin bu konuda söyledikleri, kendisini
bağlar. O dönemde de şunu söyledim, tavrını görelim izleyelim, devam etmek isterse devam eder, ama bırakacaksa da biz yolumuzu devam ederiz. Piyano Festivali’ni en iyi şekilde yaparız demiştim. Süreç içerisinde anlaşıldı ki, biz aslında sanatın siyasetin çok üstünde olması gerektiğini düşünmemize rağmen, kendi ifadesiyle bir AKP’li belediyeyle bu çalışmayı yürütmeyeceğini söyledi. Fazıl Say’sız da bir festival yapılması konusunda çalışmalarımızı sürdürüyorduk. Bununla ilgili adımları atıyoruz, atacağız. Bundan sonra Piyano Festivalimizin sanat yönetmenliğini, çok kıymetli devlet sanatçısı Gürer Aykal yapacak. Kendisiyle bir sözleşme imzalamadık ama prensip itibariyle bu konuda bir takım mutabakatları sağladık. Yine Antalya Piyano Festivali, en güçlü şekilde, hatta eskisinden daha güçlü bir şekilde, Antalya’nın bir markası olarak, bir kültürel etkinliği olarak sürdüreceğimizi ifade etmek isterim. Tabi, sayın Gürer Aykal’ın ilk dönemimde de bana söylediği bir Akdeniz Flarmoni Orkestrası kurulması suretiyle, Antalya’nın Akdeniz’in bir kültür merkezi olması yolunda çok önemli bir gelişmeye tanıklık etmesi açısından bir projesi vardı. Şimdi kendisiyle Akdeniz Flarmoni Orkestrası’nı da Antalya’da oluşturmak suretiyle, Antalya’yı Akdeniz’in en ünlü sanatçılarının müzisyenlik yaptığı, çaldığı bir orkestra ile taçlandırmayı düşünüyoruz.” Başkan Türel, ANTBİS projesinin tamamlanması için gerekli adımları attıklarını, trafik çözümüne katkı koyabilecek bu sistemi kısa süre içinde hizmete sokacaklarını söyledi.
HABER / Mehmet BULUT