31 Ocak 2013 Perşembe

ANTALYA’da KUYUMCU SOYGUNU

Antalya’da girdiği kuyumcunun sahibini demir levye ile yaraladıktan sonra 3 bileziği gasp eden zanlı, çevredeki esnaf tarafından yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Güllük Caddesi'ndeki ''Cengiz'' isimli kuyumcuya giren T.I. (35) yanında getirdiği demir levye ile kuyumcu sahibi Cengiz Çağlayan'ı tehdit ederek altınları vermesini istedi. Çağlayan'ın karşı koyması üzerine çıkan arbedede T.I, Çağlayan'ın kafasına demir levye ile vurup 3 altın bileziği alarak kaçmaya başladı. Bu sırada Çağlayan'ın yaralı bir şekilde caddeye çıkarak yardım istemesi üzerine çevredeki esnaf zanlıyı kovalamaya başladı. 
Yaklaşık 200 metre süren kovalamacanın ardından yakalanan zanlı, olay yerine gelen polis ekiplerine teslim edildi. 
Yaralı Çağlayan, olay yerine gelen 112 Acil Servis ambulansı ile götürüldüğü Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedaviye alındı. Sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği'ne götürülen T.I'nın sorgusunda, 6 aydır ev kirasını ödeyemediği, bu nedenle soygunu gerçekleştirdiğini söylediği öne sürüldü. kaynak-bizimantalya.com

MENDERES TÜREL DÖŞEMEALTINDA


AK Parti Antalya Milletvekili Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, İl Başkanı Mustafa Köse, Döşemealtı Belediye Başkanı Nurettin Tursun Döşemealtı Mahalle ve Köy muhtarları ile Belediye Meclis Salonunda bir araya geldi

AK Parti Antalya Milletvekili Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, İl Başkanı Mustafa Köse, Döşemealtı Belediye Başkanı Nurettin Tursun Döşemealtı Mahalle ve Köy muhtarları ile Belediye Meclis Salonunda bir araya geldi. Menderes Türel Muhtarların merak ettiği konularda açıklamada bulunurken Büyükşehir yasası,2B yasası ve diğer konuları hakkında bilgi verdi

AK Parti Yerel Yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel geldiği Döşemealtı’nda ilk önce ilçe Başkanlık binasını ziyaret etti. Partililer ile bir süre burada görüşen Türel daha sonra Belediye Meclis Salonunda muhtarlar, il, ilçe yönetim kurulu üyeleri, kadın  kolları, gençlik kolları, belediye meclis üyeleri ve muhtarlar ile bir araya gelerek bilgi alışverişinde bulundu. Belediye Başkanı Nurettin Tursun Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel ziyaretinden büyük memnunluk duyduklarını söyledi
ANT BLOG HBR / Mehmet BULUT

Resim yazısı ekle












DÖŞEMEALTI EMNİYETİ BELEDİYE PERSONELİNİ BİLGİLENDİRDİ


Döşemealtı İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği belediye personellerine suç işlenmesi ve şu ile mücadele konusunda bilgilendirme konferansını gerçekleştirdi.
Döşemealtı İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği belediye personellerine suç işlenmesi  ve şu ile mücadele konusunda bilgilendirme konferansını gerçekleştirdi. Konferansta Emniyet Amiri Alper Çalışkan, Başkomser Vahap Özdemir, Başkomser Mehmet Ali Kayhan ve Döşemealtı Belediye Başkan Yardımcısı AyhanTuncer hazır bulundu
Döşemealtı İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği Başkomseri Mehmet Ali Kayhan yaptığı sunumda “ İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak öncelikle amacımız sorumluluk bölgemizde yaşayan vatandaşlarımızın, esnaflarımızın can ve mal güvenliklerini korumak ve suç işlenmesini önlemektir. Suçla mücadelede sadece polisiye tedbirler yeterli gelmemektedir. Bu nedenle ortak sorumluluk bilincinin geliştirilmesi birlikte hareket edilmesi gerekmektedir” dedi
Belediye başkan Yardımcısı Ayhan Tuncer ’de İlçe içerisinde suça yönelik bir durum söz konusu olduğu takdirde emniyet güçleri ile koordinasyonlu bir çalışma sergilenmesi hususunda personele önerilerde bulundu. Tuncer  “ Özellikle Döşemealtının yerlisi personelimiz İlçe içerisindeki dikkat çeken konularda daha gözü açık olacağına inanıyorum. Döşemealtında birlikte yapacağımız ortak çalışma sonucu bu toplantının amacına ulaşacağına inanıyorum” diye konuştu.ANT BLOG HBR / Mehmet BULUT

30 Ocak 2013 Çarşamba

MP.ANTALYASPOR- 4 / MERSİNİDMANYURDU- 2

Ev sahibi Antalyaspor'un golleri 1 ve 5. dakikalarda Lamine Diarra, 38. dakikada Emrah Başsan, 88. dakikada Koray Aslan'dan gelirken Mersin İdmanyurdu'nun golleri 74. dakikada Burhan Eser, 90. dakikad Nduka'dan geldi. 
Antalyaspor bu sonula B Grubu'nda puanını 9'a çıkarırken, Mesin İdmanyurdu grupta henüz puanla tanışamadı. 
İki ekipten Antalyaspor, 26 Şubat'ta Trabzonspor deplasmanına giderken, Mersin İdmanyurdu ise sahasında Eskişehirspor'u ağırlayacak. 
MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI) 
Antalyaspor 1'nci dakika dolmadan golü buldu. Musa Nizam'ın soldan ortasını iyi takip eden Diarra kafayla topu kaleci Orkun'un üzerinden ağlara gönderdi: 1-0. 
5'nci dakikada Emrah ceza alanına girdi vuruşunu defans kornere çıkardı. Köşe atışından gelen orta Antalyaspor'a ikinci golü getirdi. 5'(inci dakikada Murat Duruer'in kullandığı köşe atışını iyi takip eden Diarra kafayla kendisinin ve takımının ikinci golünü attı: 2-0. 
26'ncı dakikada Diarra soldan kendi topuyla ceza alanına girdi, ortasını Mersin savunması uzaklaştırdı. 30'ncu dakikada Diarra'nın ara pasıyla ceza alanına giren Emrah'ın yerden şutu yandan az farkla auta gitti. 
34'ncü dakikada Nurullah'ın ceza alanı dışından savurduğu şut kaleci Sammy'in ellerinde kaldı. 
39'ncu dakikada Antalyaspor'un üçüncü golü geldi. Bu dakikada Emrah tek başına savunmayı geçti ceza alanına girdi sert vurdu: 3-0. 
ilk yarı bu sonuçla bitti. 
MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI) 
48'inci dakikada Emrah soldan ortaladı, Mehmet'in şutu oldukça yavaştı, kalecide kaldı. 
53'üncü dakikada Culio'nun şutu yandan auta gitti. 
61'inci dakikada Nduka'nın mükemmel şutunu kaleci Sammy son anda tokatlayarak kornere çıkardı. 
67'nci dakikada Emrah soldan kendi topuyla Mersin defansını çalımladı, yerden şutunu kaleci Orkun tokatladı ve top az farkla kornere çıktı. 
74'üncü dakikada Burhan kendi topuyla Antalyaspor defansını tek tek çalımladı ve Sammy'nin solundan yerden bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 3-1. 
88'inci dakikada Mehmet nefis ara pasıyla Koray'ı pozisyona soktu. Koray kaleciyi de geçtikten sonra yerden vuruşla topu ağlara gönderdi: 4-1. 
89'uncu dakikada sağdan yapılan ortaya iyi yükselen Nduka kafayla topu ağlara gönderdi: 4-2 
Medical Park Antalyaspor, karşılaşmayı 4-2 kazandı. 
Stat: Akdeniz Üniversitesi 
Hakemler: Hakan Ceylan, Cumhur Altay, Emre Suna 
Medical Park Antalyaspor: Sammy 6, Deniz 6, Emrah Başsan 6, Musa 5 (Dk. 66 Ergün Teber 5), Murat 5 (Dk. 58 Ali Tandoğan 5), Koray 6, Zeki 6, Mehmet Eren 6, Zizic 6, Janda 6, Diarra 7 (Dk. 46 Uğur İnceman 5) 
Mersin İdmanyurdu: Orkun 4, Tanju 3, Mitroviç 3 (Dk. 46 Hakan 3), Abdulkadir 3, Can 3, Nurullah 4, Burhan 4, Eren 4, Mehmet Yıldız 4 (Dk. 46 Nduka 3), Ozan 3 (Dk. 51 Culio 3), Mahmut 3 
Goller: Dk. 1 Diarra, Dk. 5 Diarra, Dk. 38 Emrah Başsan, Dk. 88 Koray (Medical Park Antalyaspor), Dk. 73 Burhan Eser, Dk. 90+1 Nduka (Mersin İdmanyurdu) 
Sarı kartlar: Dk. 22 Can (Mersin İdmanyurdu), Dk. 42 Zeki Dk. 62 Musa Nizam, Dk. 90 Zizic (Medical Park Antalyaspor) kaynak-netgazete.com.tr

29 Ocak 2013 Salı

ÇAVUŞOĞLU VE ARINÇ’a TIP FAKÜLTESİ TEŞEKKÜRÜ

AKDENİZ Üniversitesi Senatosu’nun Alanya’da Tıp Fakültesi kurulması için yaptığı başvuru Yükseköğretim Kurumu (YÖK) Genel Kurulu’nun onaylanmasının ardından Bakanlar Kurulu tarafından da kabul edildi. 

Kabul müjdesini Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'tan alan AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Güney, "Bundan sonraki süreç Tıp Fakültesi'yle ilgili Alanya'nın dinamikleri ile çalışmaları sürdürüp, kısa süre içerisinde önce fakülteyi ardından üniversiteyi kazandıracağız" dedi.
Tıp fakültesi müjdesini Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın kendisine telefonla verdiğini belirten Hüseyin Güney, "Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç uzun süredir takip ettiğimiz Tıp Fakültesi'nin Bakanlar Kurulu'nda onaylandığı müjdesini dün gece verdi. Kendisi çalışmalara en başından beri ilgi gösterdi. Artık son aşamaya gelindi. Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe'ye, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kerim Aydoğan'a, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a teşekkür ederiz" dedi.
Yer tahsisi konusunda ön çalışmaların yapıldığına dikkati çeken Ak Parti İlçe Başkanı Güney, "Daha önceden incelenen bazı yerler konusunda üniversite yönetimi ve Alanya'da yetkili mercilerle birlikte değerlendirip beraber karar verilecek. Tıp Fakültesi'ne onay verilmesiyle, devlet üniversitesinin kurulması için en önemli aşama geçilmiş oldu. Bu onayın ardında devlet üniversitesi diğer fakültelerle birlikte kısa sürede açılır" diye konuştu.kaynak-netgazete.com.tr

ANTALYA’nın STADYUMU 380 GĞNDE TAMAMLANACAK

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, Antalya’da yapılması planlanan 33 bin kişilik stadyumun inşaat çalışmalarının mart ya da nisan ayında başlayacağını, tesisin tamamlanmasına yönelik verilen sürenin de 380 güne çekildiğini bildirdi.

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, Medical Park Antalyaspor Yönetim Kurulu toplantısına katıldı. Yönetim kurulu ile bir süre basına kapalı görüşen Menderes Türel, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, Antalyaspor taraftarı olmaktan şeref duyduğunu dile getirdi. Çocukluğundan beri Antalyaspor tribünlerinde olduğunu anlatan Türel, Antalyaspor'un en büyük destekçileri arasında yer aldığını kaydetti. Antalyaspor'un sorunlarına kayıtsız kalmayı kabul edemeyeceğini belirten Menderes Türel, sık sık Antalyaspor yönetimi ile bir araya gelerek görüştüklerine dikkati çekti.

Medical Park Antalyaspor'a destek olma azimlerini ''Yüzde 100'' diye tanımlayan Türel, bazen çok büyük ekonomik destekler ve sorumlulukların yerine getirilmesine rağmen takımların başarılı olamayabileceğinin altını çizdi. Bazen de ekonomik şartlara göre yönetilen takımların başarılı olabildiğini anlatan Türel, ''İşte Antalyaspor bugün bunu başarmıştır. Bakmayın siz bir iki haftalık sonuçlara. Ben bunun tamamen geçici olduğunu düşünüyorum. Çünkü zaten futbolda sürekli başarı imkansız. Antalyaspor çok ciddi sakatlıklarla baş başa kalmış durumda. Ama kısa bir süre sonra Antalyaspor'un zirve yolundaki yürüyüşünü devam ettirecektir'' dedi.

Takımın ''mucizevi bir başarı elde ettiğine'' dikkati çeken Türel, şöyle konuştu:

''Her yerde Antalyaspor'un başarısıyla övünüyoruz. Maalesef dövündüğümüz günler çok uzakta değil. Onları da hatırlıyoruz. İnşallah o günlere bir daha dönmeyeceğiz. Ama Antalyaspor, Türk futbola bir şeyi bir kez daha ispat etmiştir, istikrarın başarı için ne kadar önemli olduğunu göstermiştir.''
    
Başbakan Erdoğan'dan ''380 gün'' talimatı
    
Menderes Türel, Medical Park Antalyaspor'un tesisleşmesine yönelik bir süre ara verilen çalışmalara yeniden başlanmasından memnuniyet duyduğunu dile getirdi. Yerel yönetimlerde istikrar sağlanması halinde bugün Antalyaspor'un 33 bin kişilik statta maçlarını oynuyor olacağını anlatan Türel, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Antalya, bazı zihinsel noktada açık bir vizyon eksikliği taşıyan kişiler tarafından 5, 6 sene kaybetmiştir. Şimdi bizim 5, 6 sene önce başladığımız noktadan maalesef yeniden işe koyulduk ve stadyumu Antalya'ya kazandırmaya çalışıyoruz. Ama toplumsal duyarlılık Antalya'da bence fevkalade önemlidir. Bu konuda Antalya'ya tesis kazandırmaya çalışanların önünün açılmasına yönelik bir hassasiyet de toplumda gözükmektedir. O yüzden bu süreçte bundan sonra işimiz geçmişte aldığımız derslerden dolayı biraz daha kolay olacaktır diye düşünüyorum.''

Stadyum ile ilgili inşaat çalışmalarının mart ya da nisan ayında başlayacağını bildiren Menderes Türel, ''Tesisin tamamlanmasına yönelik süre 380 güne çekildi. Daha önceki süre 800 gündü. Neredeyse bir seneye çekilmiş durumda. Hızlı bir şekilde çalışmalar tamamlanacak diye umut ediyoruz'' dedi.

Türel, stadyumun Antalyaspor'a önemli bir sabit gelir kaynağı olacağını, bu sayede Türkiye'de birçok kulübün olmayan sabit gelire de kavuşacağını anlattı. Menderes Türel, bir soru üzerine stadyumun yapım süresinin düşürülmesinin de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı olduğunu açıkladı.
    
Medical Park Antalyaspor'a tahsis müjdesi
    
Menderes Türel, Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde bugün Döşemealtı ilçesi sınırları içinde kalan bir alanın Medical Park Antalyaspor'a tahsis edildiğini anlattı. Bu tipteki alan tahsislerinde belirli sürelerde sorumlulukların yerine getirilmesi şartı olduğunu vurgulayan Türel, şöyle konuştu:

''Ancak o fırsat bizden sonra değerlendirilememiş ve kaçmıştır. Şimdi yeniden orada sıfırdan işe başlamak suretiyle başta sayın başkanımız Hasan Akıncıoğlu'nun gayretleri ve bizim de takiplerimiz sonucunda aynı alanın yeniden tahsisi hususunda gereken adımları Antalyaspor Kulübü Derneği atmıştır. Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Spor Genel Müdürlüğü ve Antalyaspor Kulübü Derneği ile bu tahsisin neticelenmesi hususundaki çalışmalar tamamlanmıştır. Bugün kulübe gelirken bu müjdeyi de getirdim. Sayın Başbakanımız tarafından imzalanan tahsis yazısına göre, bin 593 parsel no'lu alanda 253 bin 370 metrekarelik yüz ölçümlü taşınmazın Hazine hissesine isabet eden 237 bin 151 metrekarelik kısmının, ilgili kanunun ilgili maddesindeki hüküm uyarınca Antalyaspor Kulübü Derneği'ne tahsisine sayın Başbakanımızın olurları neticesinde karar verilmiştir. Yazı Maliye Bakanlığı'ndan Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne gönderilmiştir ve Maliye Bakanlığı'nın talebi sayın Başbakanımızın olurlarıyla neticelendikten sonra Spor Genel Müdürlüğü'ne de gereği için 7 Ocak'ta gönderilmiştir.''

Türel daha sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan Döşemealtı ilçesindeki alan tahsisine ilişkin yazıyı Kulüp Başkanı Akıncıoğlu'na teslim ett  .ANTBLOGHBR / Mehmet BULUT

28 Ocak 2013 Pazartesi

MENDERS TÜREL’’ Sorunları çözmek için gayret ediyoruz ’’

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Menderes Türel, ’’Ankara’da sizlerin emrinizdeyiz, sorunları çözmek için gayret ediyoruz’’ dedi. 

Türel, Antalya Kent Konseyi Başkanı Semanur Kurt ile üyelerini ziyaret etti. Sivil toplum örgütleri temsilcileriyle bir araya gelerek Antalya'nın sorunlarını irdelediklerini anlatan Türel, Antalya Kent Konseyi üyelerinden sorunlar hakkında bilgi aldı.

Önemli olanın hizmet aşkı olduğunu, bu doğrultuda çalışmalarını sürdürdüğünü dile getiren Türel, siyaset gücü arttıkça hizmet alanının da genişlediğini ifade etti.

AK Parti döneminde Antalya'ya önemli yatırımlar yapıldığına işaret eden Türel, kentin bölge hastanesine ihtiyacı olduğunu, bu konuda çalışma yaptıklarını kaydeden Türel, ağız diş sağlığı merkezi konusundaki sıkıntıların da giderildiğini, kısa süre içinde merkezin Antalya'ya kazandırılacağını bildirdi.

Ulaşım alanında da çalışmalar yapıldığını ifade eden Türel, Batı Çevre Yolu konusunda planlama krizi yaşandığını, Büyükşehir Belediyesi'nin yapması gereken plan süreci tıkanınca Bakanlığın devreye girerek krizi çözdüğünü anlattı.

Sivil toplum örgütlerinden ve vatandaşlardan gelen her talebi özenle değerlendirdiklerinin altını çizen Türel, ''Ankara'da sizlerin emrinizdeyiz, sorunları çözmek için gayret ediyoruz'' dedi.
   
Büyükşehir Kanunu tartışıldı
   
Büyükşehir Kanunu hakkında da bilgi veren Türel, yerel yönetimler konusunda kentsel dönüşüm çalışmalarını önemsediklerini belirtti. Daha yaşanabilir kent için mücadele ettiklerini dile getiren Türel, özellikle engellilere yönelik çalışmaların son dönemlerde ciddi oranda iyileştirildiğini bildirdi.

Büyükşehir Kanunu ile belediyelerin yüz ölçümünün genişleyeceği ve bu durumun hizmeti olumsuz etkileyeceği yönündeki eleştiri değerlendiren Türel, şöyle konuştu:

''Kanunla belediyelerin bütçeleri, bu doğrultuda yatırım olanağı da artacak. Kanundan önce belediye sınırları dışındaki çalışmaları valiler yürütüyordu. Kanunun çıkmasıyla bu hizmetleri belediyeler yapacak. Valiler süpermen de belediye başkanları değil mi, valiler yapabiliyor da neden belediye başkanları yapamayacak. Bu durum millete hizmetler konusunda hesap sorma fırsatı da veriyor. Yüz ölçümü büyüklüğü ile ilgili eleştirileri doğru bulmuyorum.''

Kent Konseyi Başkanı Semanur Kurt da Antalya sorunları ve çözümlerinin yer aldığı dosyayı Menderes Türel'e sundu.

ANTALYA’NIN HİZMETE İHTİYACI VAR

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, "Antalya’nın hizmete, çözüme ihtiyacı var, mazerete ihtiyacı yok.’’ dedi. 

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, Antalya Gazeteciler Cemiyeti'ni (AGC) ziyaret etti.

Genel kurulun ardından başkanlığa yeniden seçilen Mevlüt Yeni'yi kutlayan Menderes Türel, kendisinin AGC üyesi olduğunu belirterek, ''Ben bugün yuvamdayım'' dedi.

Türel, Antalya'nın her zaman önceliği olacağını, Antalya'nın hizmet ve tesis konularındaki sorunlarının çözülmesi için büyük bir gayretin içinde olduğunu vurguladı. Antalya'da 5 yıl belediye başkanlığı yaptığını, bu süre içinde ''toplu iğne başı kadar'' saygısızlığı olmadığını belirten Türel, şöyle konuştu:

''Yanlış anlaşılabilir düşüncesiyle bir terbiyesizlikten hep kaçınmaya çalıştım. Çünkü benim üslubum, saygı ve sevgi üzerine dayalıdır. Biz her zaman memleketimize hizmet etmeyi önceliklerimiz arasına aldık. Zaman zaman haksızlıklara, iftiralara uğradık. Ama ne yapalım bu da bizim mesleğimizin bir kaderiymiş diye bunları zamanı geldiğinde Allah'a havale ettik. İçimizde bunları saklamak durumunda kaldık.''

Hükümetin gayretleriyle Antalya'ya önemli yatırımların getirildiğine değinen Menderes Türel, Sütçüler'e devlet hastanesi, ağız ve diş hastanesi, Finike Devlet Hastanesi gibi yatırımlara ilişkin çalışmaların tamamlandığını anlattı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinde bulunduğu sürede birçok hizmetinin açılan mahkemelerle durdurulmaya çalışıldığını savunan Menderes Türel, bu engellemelerle yılgınlığa düşmediğini, yaşadıklarının aksine kendisini teşvik ettiğini ifade etti. Belediyeciliğin ''mazeret makamı'' olmadığını kaydeden Türel, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Belediyecilikte bizler çözüm üretmekle sorumlu kişileri ararız. Çünkü her aday, belediye başkanı olmadan önce o şehrin sorunlarını kendisinin çözeceğini iddia ederek bir yarışa girer. Adaylar eğer seçimler olmadan önce o kentin bütün sorunlarını çözeceğini iddia ediyorsa ondan sonra (Engelleniyoruz, şu olmuyor, bu olmuyor) noktasında bazı mazeretleri ortaya koyarlarsa ve halk ve medya da (Arkadaş sen seçimden önce bütün sorunları çözeceğim diyordun, şimdi niye çözemiyorsun? Seçimden önce verdiğin sözleri neden yerine getiremiyorsun?) diye sorar. Eğer ki engellenmeye yönelik bir takım ithamlar muhalefet belediyelerinin alışkanlığı haline gelmişse o zaman muhalefette çok başarılı olmuş belediyelerimiz de var, biz bundan memnun oluyoruz. O belediyeler başka bir iktidarla mı çalışıyorlar, o belediyeler ayda mı belediyecilik yapıyorlar. Demek ki iş bilenin kılıç kuşananın. O yüzden ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Mazeret üretmeyeceğiz, çözüm üreteceğiz. Antalya'nın hizmete, çözüme ihtiyacı var, mazerete ihtiyacı yok.''
   
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına yönelik operasyon
   
Menderes Türel, AK Partili belediyelerin önemli hizmetler ürettiğini, ''AK Partili başarısız belediye başkanımız var mı?'' diye sorulduğunda akla hemen bir belediyenin gelmeyeceğini söyledi. Türel, ''CHP veya MHP'de muhalefette başarılı bir belediye başkanı sayar mısınız?'' diye sorulduğunda da bir veya iki ismin akla geleceğini dile getirdi.

Ziyarette bir gazeteci, muhalefette başarılı belediye başkanı olarak Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in adının öne çıktığını, Eskişehir Belediyesi çalışanlarına yönelik operasyonu nasıl değerlendirdiğini sordu.

Türel, soruyu şöyle yanıtladı:

''Bugün Türkiye'de yapılan operasyonlar, incelemeler, soruşturmalar hep bir komplo senaryosuna dayandırılmak suretiyle daha işin başında aklanmaya çalışılıyor. Belki bunların sonucunda, bu incelemelerin akabinde çok ciddi bazı sıkıntılar ortaya çıkacak. Bunu bugünden bilebilme şansına sahip olabilmemiz mümkün değil. Çünkü olay adli merciler tarafından takip edilmektedir. Ama biz eğer yapılan her operasyonu, her incelemeyi bir komplo senaryosu ile aklamaya çalışırsak, bu, Türk siyaseti adına büyük bir tehlikedir. Mesela ne olur- (Ben nasıl olsa muhalefet belediyesiyim, istediğim gibi her türlü yolsuzluğu, usulsüzlüğü yapayım. Yarın böyle operasyon olduğunda zaten halk kahramanı olacağım. Onun için yapmadığım yanlış kalmasın, benim yanıma kar olsun yaptığım yanlışlar. Nasılsa genel başkanım da çıkıp 'Bu bir komplodur' diyerek beni aklamak suretiyle yaptığım yanlışlıkların kimse farkında olmayacak) noktasında bizi, Türk siyaseti adına tehlikeye götürebilir. Her yerde, her tür inceleme yapılmalıdır. Bunun sonuçlarına bakmamız lazım. Hepimiz insanız. Hepimiz yanlış yapabiliriz. Ama bu incelemeleri sanki bir komploymuş gibi halkın önünde, medya olarak gündeme taşırsak, Türk siyaseti adına çok tehlikeli bir noktaya meseleyi taşırız. Bu, yolsuzlukların, usulsüzlüklerin teşvik edilmesi, onların önünün açılması demektir.''

Menderes Türel, kendisi hakkında da iddialarda bulunulduğunu ve hakkında davalar açıldığını hatırlattı. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ile ilgili incelemelerden kimsenin rahatsız olmaması gerektiğini belirten Türel, ''Eğer bir yanlış varsa elbette ki ortaya çıkarılmalı. Yoksa da o arkadaşlarımızın aklanmasına vesile olacaktır bunlar. Bugünkü operasyonla ilgili oradaki bu işin muhatapları benim gibi yapılana teşekkür etmeliler'' diye konuştu.
   
Belediyelere soruşturma izni
   
İçişleri Bakanlığı'nın verdiği soruşturma izinlerine ilişkin bilgileri de paylaşan Menderes Türel, 29 Mart 2009 ile 1 Ekim 2012 tarihleri arasında 3 bin 391 belediyeye ön inceleme verildiğini, bunun içinde bin 535'inin AK Partili, bin 26'sının CHP'li, 415'inin MHP'li, 156'sının da BDP'li olduğunu kaydetti.

Türel, aynı dönemde 16 AK Partili, 3 CHP'li, bir MHP'li belediye için teftiş izni verildiğini bildirdi. İncelemelerin ardından 4 AK Partili, 4 CHP'li, bir MHP'li belediye başkanının görevden alındığını anlatan Türel, BDP'deki rakamın 19 olduğunu, ancak görevden almanın daha çok KCK davasıyla ilgili olduğunu ifade etti. Türel, ''Bence bu yapılmış operasyonlarda benim şahsi dileğim, bunların muhataplarının sıkıntı yaşamadan kendilerini aklayabilmesidir'' dedi.
   
AK Partili belediye başkanı olmak için 7 kriter
   
Menderes Türel, bir gazetecinin belediye başkanlığına aday göstermek için ne gibi kriterler aradıklarını sorması üzerine, AK Parti'de bu sürecin 7 aşamadan oluştuğunu anlattı.

İlk kriterin ''halk nezdinde itibar'' olduğunu belirten Türel, şöyle konuştu:

''Arkadaşların halk nezdindeki itibarının ölçümünü bilimsel anketlerle yapıyoruz. Birçok vilayette yapacağız. Ondan sonra teşkilatlarımızda temayül yoklaması yapıyoruz. Bu arada zaman zaman tartışılıyor, (Oyları Ankara'da sayıyorsunuz, niye açık saymıyorsunuz) diye. Burada şöyle bir yanlış algı oluşuyor; Temayül yoklaması tek başına bir kriter değildir. 7 aşamalı kriterlerden bir tanesidir. Biz bunları açıkladığımızda sanki oradan birinci çıkan arkadaşımız kendinde belediye başkan adaylığı hakkı görür gibi kendisini algılıyor. Halbuki hiç böyle bir şey yok. Orada sonuncu çıkmış arkadaşımız da belediye başkan adayı olabilir. Bu da yetmiyor, ondan sonra bizim işimiz başlıyor. Ankara'da Yerel Yönetimler Başkanlığı olarak Türkiye'yi 12 bölgeye böldük. Koordinatörlerimiz zaman zaman teşkilatımızın da haberi olmadan yapacağı çalışmalar neticesinde raporlarını tanzim ederler. Benim de başkanlığımdaki bir heyet tarafından değerlendirilir ve bir rapor haline dönüşerek MYK'ya arz edilir. Tabi ki milletvekillerimizin kanaatlerini alıyoruz. Milletvekillerimizin kanaatleri de bir rapora dönüşür ve MYK'ya arz edilir. MYK'da bu raporlar değerlendirilmek suretiyle karar sayın Başbakanımızın tasvibine sunulur. O karar da nihai değildir. Sayın Başbakanımız onaylar veya onaylamaz. Ama sayın Başbakanımızın tasvibiyle karar kesinlemiş olur. O yüzden bizim kriterlerimiz öncelikli olarak halkın itibarına ve parti teşkilatlarımızın olumlu düşüncelerine mazhar arkadaşlarımızı tespit etmeye yöneliktir.''

Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni de Menderes Türel'i AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilmesinden dolayı kutladı.

KÜLTÜR TURİZMİNDE ANTALYA LOKOMATİF ŞEHİR


Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Dr. Abdurrahman Arıcı, Türkiye'ye deniz, kum ve güneş turizmi için gelen Hollandalıların, son yıllarda kültür ve arkeoloji turizmine de yoğun ilgi gösterdiklerini söyledi.Antalya'ya gelen Avrupalı turist potansiyelinin yüzde 10'unu Hollandalıların oluşturduğunu belirten Arıcı, son 5 yıl içinde Anadolu kültür turlarına yoğun ilgi gösterildiğini ve değişik medeniyetlere ait kültürelvarlıkları tanımaya yönelik ilginin her yıl artış gösterdiğini kaydetti.
Kültür turizmine yönelik çalışmalarla ilgili açıklama yapan Arıcı, bu yıl 8-13 Ocak tarihleri arasında yapılan 42. Uluslararası Hollanda Utrecht Turizm Fuarı'nda tanıtım yaptıklarını söyledi. Arıcı, Alman ve İskandinav ülkelerinden sonra dünyada en fazla tatil yapan ülke vatandaşlarının Hollandalılar olduğunu belirtti. Arıcı, yıllık 150 bin Hollandalının, başta Antalya olmak üzere Anadolu'da 20'ye yakın ilde arkeolojik, tarihi ve kültürel varlıkları tanımaya yönelik 2 ve 3 haftalık turlara katıldığını kaydetti.
Arıcı, "Kültür turizminde ülkemiz her geçen gün yükselen seyir takip ediyor. Kültür turizminin başında da İngiliz, Fransız, İskandinavlar gibi Hollandalılar geliyor. Antalya, bu konuda lokomotif turizm şehri. Antalyave ülkemiz, adeta açık hava müzesi konumunda. Kültür turizmi, turizmin temelini oluşturur. Sürdürülebilirturizmin temeli de kültürden geçiyor. Bizim en büyük zenginliğimiz kültür ve bilgimiz. 2013 yılında da kültür turizmine yönelik çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz. Antalya'da bulunan bir Xanthos, Perge, Selge,Olimpos, Termessos, Side, Myra, Patara Meclisi, Tlos, Letoon ve Apollon Tapınağı dünya kültür turizminde bir numara. Belçikalılar, Sagalassos Antik Kenti'ni, dünyada ziyaret edilecek en ayrıcalıklı antik şehir olarak anlatıyor." diye konuştu.--> kaynak-netgazete.com.t

26 Ocak 2013 Cumartesi

DEMRE’de SEL’in YARALARI SARILIYOR


AK Parti İl Başkanı Av. Mustafa Köse, Antalya Milletvekilleri Hüseyin Samani, Gökçen Özdoğan Enç ve Kadın Kolları İl Başkanı Nezihe Yoldan Tezcan ile birlikte Demre ilçesindeki sel bölgesinde incelemelerde bulundu.

AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse, milletvekilleri Hüseyin Samani, Gökçen Özdoğan Enç, İlçe Başkanı Bayram Arıcı, ilçe yönetim kurulu üyeleri, Beymelek Belediye Başkanı Osman Güngör ve meclis üyeleri ile birlikte ilk olarak sel baskınının en çok hasar verdiği Köşkerler Köyü’ne giderek, vatandaşların derdini dinleyip, sera ve bahçelerde incelemelerde bulundular. AK Parti heyetinin inceleme gezisine Demre Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman ve DSİ bölge müdürlüğü yetkilileri de eşlik etti. Sel baskınına maruz kalan vatandaşlar, son yılların en büyük sel felaketini yaşadıklarını belirterek, tekrar su baskını yaşanmaması için önlemlerin alınmasını istediler.

AK Parti il başkanı ve milletvekilleri, yaşanan sel felaketi nedeniyle Kaymakamlık, Tarım İlçe Müdürlüğü, DSİ ve İl Özel İdaresi ekiplerinin bölgedeki vatandaşlarının yaralarının sarılması ve hasarın giderilmesi için seferber olduğunu belirterek, “Yağışın oldukça fazla şiddetli olması ve köyün arazi yapısının da sel baskınına müsait olması nedeniyle evlerde ve seralarda büyük hasar meydana gelmiş. Ancak, bundan sonraki yıllarda sel felaketi yaşanmaması için devletin ilgili kurumları tarafından gerekli tedbirlerin alınmasını sağlayacağız. Sel felaketinin hemen ardından gelen partili arkadaşlarımız ve yetkililerden aldığımız bilgiler doğrultusunda öncelikle vatandaşlarımızın yaralarının sarılması, sonrasında da sel felaketinin tekrar yaşanmaması için alınması gereken önlemler konusunda başlatılan çalışmaların takipçisi olacağız” diye konuştular.

Köşkerler Köyü’ndeki incelemelerin ardından Güvercinlik Mevkii, Alakent ve Karabucak mahalleleri ile Myra Antik kentini ziyaret eden AK Parti heyeti, Kaymakam Yusuf İzzet Karaman ve DSİ Bölge Müdür Yardımcısı Nazif Kök’ten aldığı bilgileri vatandaşlara aktardı. Milletvekili Hüseyin Samani, “Köşkerler köyü ve çevresinde etkili olan sel baskınının dere yataklarının ıslahı ile önlenebileceğini belirterek, “DSİ tarafından Demre Çayı’nın ıslah çalışmaları tamamlandı. Bu bölgedeki sel baskınının sebebi olan Sakar deresinin de ıslahı yapıldığında sel felaketi riski ortadan kalkacaktır. Yetkililerden aldığımız bilgi dere ıslah projesinin ihale aşamasında olduğu yönünde. Ancak derenin ve yapılması gereken tünelin geçtiği yerde köylülerin yer teslimi yapması gerekiyor. Siz bu fedakarlıkta bulunursanız devletin kurumları da üstüne düşen görevi yapacak ve bundan sonraki yıllarda büyük ölçüde sel felaket yaşanmayacaktır” diye konuştu.

Son yılların en büyük sel felaketini yaşadıklarını belirten vatandaşlar, projenin hayata geçmesi için destek vereceklerini söylediler. Proje bedeli 3 milyon lira olan Sakar deresi ıslah ve tünel projesinin, yer teslimi konusundaki pürüzlerin giderilmesinden sonra DSİ tarafından ihale edilerek, 2013 yılında çalışmalara başlanabileceği belirtildi. Çösüm konusunda kendilerine yardımcı olan ve destek veren AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse ve milletvekillerine teşekkür eden vatandaşlar CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı ve partililerin duyarsızlığından şikayetçi oldular.  Sel felaketinden iki gün sonra CHP’lilerin köyü gezdiklerini belirten vatandaşlar, “Sadece geçmiş olsun deyip, gittiler” diye konuştular. İl Başkanı Köse, “Büyükşehir Belediyesi ve Demre Belediyesi, burada sel felaketine maruz kalan vatandaşlarımıza hiç olmazsa bir kase sıcak çorba verebilirdi. AK Partili belediyelerin bu tür afetlerde duyarsız olması mümkün değildir. Sosyal belediyecilik anlayışı, tüm imkanlarıyla zor durumda olan vatandaşların yanında olmayı gerektirir” dedi.

Sel bölgesindeki incelemelerin ardından Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç ve Kadın Kolları İl Başkanı Nezihe Yoldan Tezcan, Demre İlçe Kadın Kolları üyeleri ile teşkilat çalışmalarının değerlendirildiği toplantıya katılırken, İl Başkanı Mustafa Köse, Milletvekili Hüseyin Samani ve ilçe teşkilatı ile taziye ziyaretlerinde bulundu. AK Parti heyeti, Demre’den ayrıldıktan sonra Kumluca’da İlçe Başkanı Arif Yavuzer ve Belediye Başkanı Hüsemettin Çetinkaya ile birlikte Kumluca Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Hakkı Salur’un vefat eden babası için taziye ziyaretinde bulunup, başsağlığı dilediler. ANTBLOGHBR / Mehmet BULUT




ELMALI İLÇE TEŞKİLATI ANKARA’DA


AK Parti Elmalı İlçe Başkanı Ümit Öztekin ve yönetim kurulu üyeleri, Ak Parti Grup Toplantısı’na katılmak için Ankara’ya gitti.
Elmalı İlçe Başkanı Ümit Öztekin’le birlikte Ankara’ya giden, Elmalı Koordinatörü Enis Gönen, İl Genel Meclis Üyesi Halil Öztürk, İlçe Başkan Yardımcıları Recep Durgut, İsmail Lök,  Ali Gökçe, Gençlik Kolları Başkanı Yunus Emre Çoşkun ve partililer AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasını dinlediler. Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından Elmalı İlçe Teşkilatı’na, çalışmalarından dolayı teşekkür ederek başarılarının devamını diledi.
TBMM’de, grup toplantısı sonrası, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, Antalya Milletvekilleri Sadık Badak ve Gökçen Özdoğan Enç ile görüşmeler yapan heyet, son olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve milletvekilleri ile hatıra fotoğrafı çektirdi.ANTBLOGHBR / Mehmet BULUT








AK KADINLARIN MECLİS ZİYARETİ


AK Parti Döşemealtı İlçe Kadın Kolları Başkanı Aynur Selime Keskin ve yönetim kurulu üyeleri Antalya milletvekillerini TBMM’de ziyaret etti.
Döşemealtı İlçe Kadın Kolları Başkanı Aynur Selime Keskin ve yönetimi TBMM’de ilk olarak AK Parti grup toplantısına katıldı. Kadın kolları teşkilatı grup toplantısının ardından Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ı ve Antalya milletvekillerini ziyaret etti. Milli Savunma eski Bakanı ve Antalya Milletvekili Vecdi Gönül, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Menderes Türel,  Antalya Milletvekilleri Gökçen Özdoğan Enç ve Hüseyin Samani’yi ziyaret ederek görüşmeler yaptılar.  AK Parti Döşemealtı ilçe kadın kolları teşkilatı, Antalya İl Başkanı Av. Mustafa Köse’nin de bulunduğu görüşmeler sonrası hatıra fotoğrafı çekildi. ANTBLOGHBR / Mehmet BULUT





25 Ocak 2013 Cuma

ANTALYA KUYUMCULAR​I ATSO SEÇİMLERİN​DE BİRLİKTE


Antalya Kuyumcular Odası Başkanlığında ve hakemliğinde mevcut Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) meslek komitesi ile birlikte yeni dönem komitede görev almak isteyen meslektaşlarımızın katılımıyla yürütülen toplantılarda yeni dönem ATSO meslek komitesinde görev alacak arkadaşların tespiti ve birlik içinde yeni listenin oluşturulması çalışmaları sonuçlandırıldı. Yapılan toplantıların sonucunda ATSO 26.grup (Kuyumculuk-Saat-Gümüş) meslek komitesini temsil edecek tek listenin oluşturulması yönünde ortak mutabakat sağlandı.

AK PARTİ HEYETİ DEMRE’de

AK Parti İl Başkan Yardımcısı Av. Rıza Sümer ve İl Genel Meclisi Grup Başkanvekili Mahir Boztepe, Demre İlçe Teşkilatı ile birlikte Demre ilçesinde önceki gün şiddetli yağış nedeniyle oluşan selden zarar gören ev ve tarım alanlarında incelemelerde bulunup, vatandaşları ziyaret ettiler.
AK Parti heyeti, ilk olarak İlçe Tarım Müdürlüğü, İlçe Özel İdare Müdürlüğü, DSİ 133. Şube Müdürlüğü, Karayolları 13. Şube Müdürlüğü yetkilileri ile sel bölgesinde incelemelerde bulunup, vatandaşlardan bilgi aldılar. Teknik heyet ile birlikte, İl Başkan Yardımcısı Rıza Sümer, İl Genel Meclisi AK Parti Grup Başkan vekili Mahir Boztepe, İl Yönetim Kurulu Üyesi Zihni Kilit, İlçe Koordinatörü Durmuş Alkan, İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Sadık Bayraktaroğlu, İlçe Başkanı Bayram Arıcı ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, ilçede sel baskınına sebep olan suyun geldiği Sümeli, Sura ve Karabucak bölgelerini incelediler. Tarım İlçe Müdürlüğü tarafından yapılan incelemede ön hasar tespitine göre, Köşkerler köyünde 260 kişi ve 881 dönüm, Alakent Mahallesi 92 kişi ve 216 dönüm, Karabucak Köyü’nden 52 kişi ve 170 dönüm, Gürses Köyü’nden 10 kişi ve 27 dönüm olmak üzere, toplam 414 kişi ve bin 294 dönüm tarım arazisinin şiddetli yağış ve sel baskınından etkilendiği belirtildi. Köy muhtarları ve vatandaşlar ile görüşen AK Parti  heyeti, Devlet Su İşleri ve Özel İdare tarafından alınacak önlemler hakkında vatandaşlara bilgi verip, geçmiş olsun dileklerini ilettiler...HABER EKSPER / Mehmet BULUT





24 Ocak 2013 Perşembe

MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU GENEL BAŞKAN YARDIMCISI

AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu.

AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik'in Kültür ve Turizm Bakanlığı'na getirilmesinin ardından partinin Merkez Yürütme Kurulu'na (MYK) atama yapıldı.

Çelik'ten boşalan göreve eski Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu getirildi. HABER EKSPER / Mehmet BULUT


23 Ocak 2013 Çarşamba

KEPEZ’E EĞİTİM KAMPUSU


Toplantıda eğitim hakkında da bilgiler veren Köse, Türkiye’nin ilk eğitim kampusunun Antalya’ya yapılacağını duyurdu. Santral Mahallesi’ne yapılacak olan kampus ile ilgili müjdeyi veren AK Parti İl başkanı Mustafa Köse, kampusun neden Kepez Bölgesi’ne yapılacağı yolundaki sorulara da cevap vererek, ‘Eğitimde parti ayrımı olmaz’ dedi. Köse, kampus içinde ana sınıfından meslek liselerine kadar pek çok alanda eğitim verileceğini söyledi.

Geçen hafta Kaş’ta yapılan açılışlara ve temel atma törenlerine de değinen Köse, İl Genel Meclisi’ni eleştirdi ve bütçenin doğru kullanılmadığını ifade etti. Köse, ‘Kaş’taki köylere yapılan içme suyu yatırımlarını devletin desteği ile Köydes’ten karşıladık. İl Genel Meclisinin bütçelerini CHP ve MHP yapıyor, onlar da parayı iyi yönetemiyorlar’ dedi. 2013 yılında yapılacak olan eğitim yatırımlarını da sayan Köse, Antalya’ya 55 okul yapılacağını ve maliyetin 142 milyon lira olduğunu anlattı.

Köse, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’a da göndermede bulunarak, ‘Yapılan ve yapılacak olan yatırımlar Antalya hak ettiği hizmetleri alamıyor diyenlere cevap olsun. Biz Büyükşehir Belediyesi bir şeyler yapsın diye bekledik ama belediye yaptığı hizmetlerle değil, skandallarla gündeme geliyor’ dedi. 

Köse’nin İl Genel Meclis ile ilgili sözlerine AK Partinin grup sözcüsü Mahir Boztepe’den de destek geldi. Boztepe, ‘Para yanlış yönetiliyor. 3 yıldır şirket kuralım diye çalışılıyor, incelemeler yapılıyor ama hala şirket kurulamadı. İşi yokuşa sürmek kadar kolay bir şey yok. Okulların bakımı için bile para ayrılmadı.’ dedi. 


ALİ KIVRAK BASIN TOPLANTISINDA İSTİFASINI AÇIKLADI

İl Başkanı Köse ise yeni başkanın Genel Merkez’ce atanacağını belirterek, Parti içinden, ilçe yönetiminden ya da parti dışından olabilir. Tüzükte buna ilişkin bir kısıtlama yok dedi.

Ak Parti Antalya İl Binasında düzenlenen Basın Toplantısında Konuşmamı  kısa tutacağım
 Muratpaşa ilçe başkanlığı görevini bırakan Kıvrak ise belirtilen nedenler dışında istifasının bir gerekçesi bulunmadığını söyledi.
Ali Kıvrak, yerel seçim süreci yaklaşırken  sürekli İş ve Hastalığı  nedeniyle Antalya dışında bulunmak zorunda olduğunu teşkilata yeterli mesayi harcayamadığını, , teşkilatı korumak adına bu kararı aldığını belirti. Ali Kıvrak, bir soru üzerine istifasının Antalya Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde şimdilik aday olmak gibi amaç taşımadığını sözlerine eklerken, "Devlet Senfoni Orkestrası'nın EXPO 2016 konserinde karşılaştığınız birkaç kişinin  protestosu kararınızda etkili olmadı,O olay geride kalmıştır,  dedi.
 İl Başkanı Av Mustafa  Köse,
Ali Kıvrak'ın görevi bırakmasına ilişkin sürecin Aralık ayında başladığını söyledi. Ali Kıvrak'ın işlerinin son dönemde yurt dışında yoğunlaştığını ve ayın önemli bir bölümü yurt dışında bulunmak zorunda olduğunu kendisine ilettiğini, ayrıca şeker hastalığı nedeniyle hafta sonlarını İstanbul'da geçirmek zorunda kaldığını belirten İl Başkanı Köse, istifanın bunun dışında gerekçesi olmadığını söyledi.
Aralık ayında başlayan süreç içinde 'idare edilebilir mi' sorusuna cevap bulmak için bir süre beklediklerini belirten Başkan Köse, konunun partisinin Antalya milletvekilleri ve AK Parti Antalya Koordinatörü ve Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı'yla da paylaşıldığını dile getirdi.Arzu ettiğimiz bir durum değildi diyerek sözlerine devam eden İl Başkanı Köse, konu dün  Muratpaşa İlçe Yönetimi Kurulu'nca değerlendirildikten sonra istifanın kabul edildiğini kaydetti.
İl Başkanı Köse, ilçede bundan sonra gelişecek süreçte nihai karar merciinin partisinin Genel Merkez'i olacağını söyledi. İlçe başkanlığına atamanın Antalya'da örgütlerle yapılacak istişare toplantıları ve il yönetiminin görüşü doğrultusunda Genel Merkez tarafından yapılacağını kaydeden İl Başkanı Köse, Süreç henüz çok yeni olduğu için yeni isim kim olur noktasında bir değerlendirmemiz olmadı dedi.
Mustafa Köse, istifanın sadece başkanlık görevini kapsadığının altını çizerek Bu şarkı burada bitmeyecek. Kendisine ilerleyen zamanda oluşturacağımız Seçim Koordinasyon Merkezi'nde önemli görevler vereceğiz dedi. .
ANTBLOGHBR / Mehmet BULUT

MANAVGAT’TA BÜYÜK BULUŞMA


AK Parti Antalya İl Başkanı Av. Mustafa Köse, Manavgat İlçe Teşkilatı’nın düzenlediği programda, eski ilçe başkanları, kurucu üyeler ve şimdiye kadar yönetim kademelerinde görev almış ve devam etmekte olan partililer ile bir araya geldi.

Seher Otel’de düzenlenen programda AK Parti Manavgat İlçe Teşkilatı’nın kuruluşundan bu yana görev alan kurucu üyeler, meclis üyeleri, belde belediye başkanları ve aday adayları, gençlik ve kadın kolları ile bir araya gelerek, Antalya ve ülke gündemine dair konular ile teşkilat çalışmaları hakkında fikir alışverişinde bulundu. Partinin kuruluşunda yer alan ve bugüne kadar emeği geçen bütün partililere teşekkür eden Köse, AK Parti’nin bütünlüğünün, başarısının ve büyüklüğünün sürekli istişare yaparak birlik ve beraberlik içinde çalışmaktan kaynaklandığını ifade etti.

Toplantıda partililere seslenen İl Başkanı Köse, “Burada ki, birlik ve beraberlik tablosu gösteriyor ki, AK Parti ilçe teşkilatı olarak kuruluşundan bu yana görev almış partililer ile kenetlenmiş şekilde çalışmalarınızı sürdürüyorsunuz. Ne olursa olsun partimizin menfaatleri için birlik ve beraberliğinizi bozmuyorsunuz. Başkaları bizi bölmeye, yıpratmaya ve sindirmeye çalışsalar bile siz kesinlikle çalışmalarınızdan ve birlikteliğinizden ödün vermiyorsunuz. Antalya’yı ilçe, ilçe köy, köy dolaşıyoruz. AK Parti teşkilatlarında bu beraberliği her gittiğim ilçede görüyorum. Ne yazık ki, farklı siyasi anlayış içerisinde bulunan muhalefet partileri halkımıza gereken hizmeti verememektedir. AK Parti iktidar olduğu günden bugüne kadar yapılmamış hizmetleri yapıyor, vatandaşımızın yanında yer alıyoruz. Ama teşkilatlarımızın gayretli çalışmaları ile 19 ilçeyi de ak belediye kadrolarına alacağız. Milletimizin hak ettiği hizmet layıkıyla yerine ulaşacak. Bu birlik ve beraberlik tablosunda emeği geçen, şimdiye kadar büyük özveriyle görev yapan bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Manavgat İlçe Teşkilatı’nın düzenlediği kaynaşma toplantısına İl Başkanı Mustafa Köse’nin yanı sıra, Manavgat İlçe Başkanı Ercan Mekteplioğlu, ilçe yönetim kurulu üyeleri, Evrenseki Belediye Başkanı Recep Barut, Ilıca Belediye Başkanı Rafet Ünal, Taşağıl Belediye Başkanı Ahmet Alp, Çolaklı Belediye Başkanı Hasan Coşkun, Kurucu İlçe Başkanı Ekrem Uyanık, Eski İlçe Başkanı Cemil Yiğit, Eski İlçe Başkanı Nejat Tığlı, belde başkanları, kadın ve gençlik kolları başkanları, , İl Genel Meclisi ve Belediye Meclis Üyeleri, İl Koordinatörleri Fatih Nükte ve Cüneyt Doğan ile şimdiye kadar yönetim kademesinde görev yapmış partililer katıldı.ANTBLOGHBR / Mehmet BULUT








22 Ocak 2013 Salı

MEVLİD KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN


Mevlid, doğum zamanı demektir. Mevlid gecesi, Rebiul-evvel ayının 11. ve 12. günleri arasındaki gecedir. Peygamber efendimizin doğum günü, bütün Müslümanların bayramıdır.
Resulullah dünyaya gelince, amcası Ebu Leheb’in cariyesi Süveybe, (Kardeşin Abdullah’ın oğlu oldu) diyerek kendisine müjde getirince, sevinmişti. (Ona süt vermek şartı ile, seni azat ettim) demişti. Bunun için, Ebu Leheb’in, her mevlid gecesinde, azabı biraz hafiflemektedir. Mevlid gecesi sevinen, o geceye kıymet veren müminlerin pek çok sevap kazanacağı buradan da anlaşılmaktadır.
Hafız Muhammed ibni Cezeri Şafii diyor ki: (Ebu Leheb rüyada görülüp, ne halde olduğu sorulduğunda, çok azap çekiyorum. Ancak, her yıl, Rebiul-evvel ayının 12. geceleri, azabım hafifliyor. Resulullah dünyaya gelince, müjde veren cariyemi sevincimden azat etmiştim. Bunun için, bu gecelerde azabım hafifliyor) dedi.
Ebu Leheb gibi azgın bir kâfirin azabı hafifleyince, O yüce Peygamberin ümmetinden olan bir mümin, Onun doğduğu gece sevinir, malını uygun yerlere dağıtır, ziyafet verir, böylece, Peygamberine olan sevgisini gösterirse, Allahü teâlâ onu Cennetine sokar.) [M. Nasihat]
Resulullah efendimiz, mevlid gecelerinde eshab-ı kirama ziyafet verir, dünyayı teşrifindeki ve çocukluk zamanındaki şeyleri anlatırdı.
Hz. Ebu Bekir de, halife iken, eshab-ı kiramı toplar, Resulullah efendimizin dünyayı teşrifindeki olağanüstü hâlleri konuşurlardı.
Bu gece, Resulullahın doğum zamanında görülen hâlleri, mucizeleri okumak, dinlemek, öğrenmek çok sevaptır. Bugün veya ertesi gün oruç tutmakta mahzur yoktur. Tutulması iyi olur, sevap olur.
İslam âlimleri mevlid gecesine çok önem vermişlerdir. Hz. Mevlana, (Mevlid okunan yerden belalar gider) buyurmuştur. Mevlid gecesi, Kadir gecesinden sonra en kıymetli gecedir.MEVLİD KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN ...HABER EKSPER / Mehmet BULUT

KEPEZ KAYMAKAMI İSMAİL ARZUYU ZİYARET ETTİ


Kepez Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit Kepez Tüketiciler Birliği Kepez İLçe Başkanı İsmail Arzuya İş yerinde iadei ziyarette bulundu..İş ve İşletme hakkında bilgi alan Mehmet Ali Öz yiğit .Tüketiciler Birliği Hakkında sohbetten sonra Türkiyede Altın ve Gümüş madenleri hakkında sohbetten sonra İşletmenin atelye kısmında geçerek çelışmaların nasıl yapıldığını inceledi,bilgi aldı,
Daha sonra Personelle tek tek vedalaşarak İsmail Arzunun iş yerinden ayrıldı..HABER EKSPER / Mehmet BULUT






AK PARTİ KADIN KOLLARI ZİYARETLERİ


Döşemealtı AK Parti İlçe kadın kolları teşkilatı ev ziyaretlerini aralıksız sürdürüyor.
 Döşemealtı AK Parti İlçe kadın kolları ev ve mahalle ziyaretlerini aralıksız sürdürüyor. Döşemealtı AK Parti Kadın Kolları Başkanı Aynur Selime Keskin, Teşkilat Başkanı Mehibe Ekin ve kadın kolları yönetim kurulu üyeleri yapılan ziyarette hazır bulundu. Başkan Aynur Selime Keskin, yapılan ziyaretlerin ve sohbetlerin çok verimli geçtiğini söyledi. Aynur Selime Keskin, Ekin Sokak çalışmasında Ramazan Ekin’in evine de ziyaret ettiklerini belirterek, “ Yaptığımız ziyaret programı dışında çok sayıda vatandaşımız bize davetler yapmaktadır. Yoğun bir şekilde sürdürdüğümüz ziyaretlerde bu talepleri de yerine getirmeye çaba gösteriyoruz” dedi...HABER EKSPER / Mehmet BULUT