29 Temmuz 2012 Pazar

Antalya ilk olimpik yüzme havuzuna kavuşuyor


İçerisinde Antalya’nın ilk 1000 seyirci kapasiteli kapalı tam olimpik yüzme havuzunun olduğu Kepezpark Varsak Projesi’nin temeli, 30 Temmuz Pazartesi günü atılıyor.
Kepez Belediyesi; Erdem Bayazıt Kültür Merkezi, 3 bin kişilik Arif Nihat Asya Açık Hava Tiyatrosu’nun ardından Antalya’ya bir kalıcı eser daha armağan ediyor. Yapım ihalesinin yasal sürecinin tamamlanması ve ihaleyi kazanan firma ile yer teslimi sözleşmesinin imzalanmasının ardından, Kepezpark Varsak Projesi’nin inşaat süreci başlıyor.

Proje ile birlikte Antalya, yıllardır özlemini çektiği kapalı tam olimpik yüzme havuzuna kavuşuyor. Yüzme havuzu ile birlikte spor tesislerinin, eğlence merkezlerinin yer aldığı devasa projenin temeli, 30 Temmuz Pazartesi günü saat 19.00’da eski Varsak Stadı’nın olduğu alanda düzenlenecek olan törenle atılıyor. Antalya’ya, Kepez’e sosyal ve ekonomik hareketlilik getirecek olan proje, Süleyman Demirel Bulvarı’nda yıkımı gerçekleştirilen Varsak Stadı’nın bulunduğu ve imar planında spor alanı olan 46 dönümlük arazi üzerine yapılıyor.

İftar yemeği ile inşaat süreci başlıyor

Projenin yapım ihalesini, Nisan ayı içerisinde gerçekleştirdiklerini anımsatan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, projenin büyüklüğü ve itirazlar nedeniyle ihalenin kesinleşme sürecinin uzadığını anımsattı. Tütüncü, “Kamu İhale Kurumu (KİK)’na yapılan itirazlar neticelendi ve ihale ilgili yasal süreç tamamlandı. 30 Temmuz Pazartesi günü, iftar yemeğinin de yer aldığı törenle bu dev projenin temelini atacağız. Antalya’mıza, güzel bir eser daha kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Tüm Antalyalı, Kepezli hemşehrilerimizi de mutluluğumuzu paylaşmaya, iftar yemeğimize davet ediyorum.”

Antalya’ya kapalı tam olimpik yüzme havuzu hediyesi

Kepez Belediyesi’nin, Kepezpark Varsak Projesi ile Antalya’ya ilk kapalı tam olimpik yüzme havuzunu hediye edeceğini dile getiren Tütüncü, sözlerini şöyle tamamladı: “Kapalı tam olimpik yüzme havuzu ve diğer tesisleriyle birlikte Antalya’ya güzel bir yaşam merkezi kazandırmak istiyoruz. Bu proje hem Varsak’ın, Kepez’in havasını değiştirecek, hem de Antalya’ya güzel bir hediye olacak. Kazmayı vurduğumuz günden itibaren de 1 yıl içerisinde tesisin yapımını tamamlayacağız. Yaklaşık 20 milyon TL bütçesi olan bu yatırımı da belediyenin imkânlarıyla inşa edeceğiz.”

Projede neler var?

Yaklaşık 1000 seyirci kapasiteli kapalı tam olimpik yüzme havuzu, Uluslararası Yüzme Federasyonu (FINA) standartlarına uygun olarak, 2,5 metre derinliğinde, 10 kulvarlı 25x50 metre boyutlarında (1250m2) olacak. Ulusal ve uluslararası şampiyonaların düzenlenebileceği şekilde projelendiren tesiste, 250 m2 ısınma havuzu da yer alıyor. 5 bin m2 alana inşa edilecek olan yüzme havuzunda; ayrıca bay ve bayan ayrı olmak üzere 16 duş, 22 lavabo, soyunma odaları, dinlenme alanı, kafeterya ve idari ofisler de bulunuyor.  25x45 metre boyutlarında açık yüzme havuzunun da olacağı projede, FIFA standartlarına uygun 500 kişilik açık tribünleri ve soyunma odaları olan 45x25 metre boyutlarında 2 adet sentetik çim futbol sahası ile FIBA kurallarına uygun 2 adet basketbol sahası hizmet verecek.  Projede; gençlik merkezi, sosyal tesis, 4 adet cep sinema salonu, otopark ve bisiklet yolu, 1500 metre uzunluğunda yürüyüş,  yapay bir göl, ortam
canlandırmalarının olduğu 5000 bin m2  masal parkı ve ada kafe bulunuyor.
Projenin yapılacağı alandaki Varsak Stadı, resmi kurumların verdiği çürük raporu doğrultusunda yıkılmıştı.
http://www.habereksper.com

Kepez’de Yörük coşkusu

Antalyalı Yörükler, Kepez Ramazan ayı etkinliklerinin 8. gününde Yörük Türkmen Şöleni’yle coştu.

Kepez Hasan Doğan Stadı yanında, bir birinden renkli etkinliklerin yer aldığı Ramazan Şenlikleri, Antalya Yörükler Derneği’nin organize ettiği muhteşem gece ile devam ediyor. İlk olarak Antalya Yörükler Derneği Folklör Ekibi’nin halk oyunu gösterisi ile başlayan gecede yöresel ses sanatçısı Sevilay Gök sahne aldı. Sazıyla sahneye çıkan ve unutulmaz Türküleri Kepezliler için seslendiren Sevilay Gök, vatandaşlardan sık sık alkış aldı. Svilay Gök’ün ardından sahne alan Musa Taş, hareketli Türküleri ile Kepezlileri coşturdu.

Başkan Tütüncü’ye teşekkür plaketi
Yörükler Kültür ve Dayanışma Dernek Başkanı Abdullah Duman, Ramazan ayı etkinliklerinde kendilerine yer ayıran Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’ye teşekkür etti. Her zaman yörüklerin yanında olan ve desteklerini esirgemeyen Başkan Tütüncü’nün bu dönemde Yörükler adına bir çok projeye imza attığını dile getiren Dernek Başkanı Abdullah Duman, hayata geçirilen bu projeler ile Antalyalı Yörükler için Kepez’de farklı bir dönemin de başladığınıkaydetti.

Yörükler Parkı hizmete açıldı, Sarnıçlar hayat buldu
17 yıldır yapımı yılan hikayesine dönün Yörükler Parkı’nı yeniden projelendirdiklerini ve geçtiğimiz aylarda hizmete açtıklarını ifade eden Başkan Hakan Tütüncü, bununla birlikte geçmişte yörüklerin göç yolu üzerine kurulanSarnıçları restore ederek bu yıl ilkini düzenledikleri temsili Yörük Göçü ile de bir geleniği gün yüzüne çıkardıklarını söyledi.

Başkan Hakan Tütüncü konuşmasının ardından Antalya Yörükler Dernek Başkanı Abdullah Duman’a Kepez Ramazan Şenlikleri’ne  kattıkları değerden ötürü teşekkür plaketi taktim etti.

Kepez Kent Konseyi İle Sivil Toplum Kuruluşları İşbirliği

Kepez Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Kocagöz ve Kepez Kent Konseyi Başkanı Bülent Özsoy, Rotary Kulübü temsilcilerini Kepez’de ağırladı.

Kepez Kent Konseyi Başkanı Bekir Bülent Özsoy tarafından sivil toplum kuruluşlarına "Bilgi evi projesinin" yaygınlaştırılması konusunda yapılan davetin ilk etabına; Kaleiçi Rotary Kulübü Başkanı Arif Barış, Falez Rotary Kulübü Başkanı Aykut Ege, Antalya Rotary Kulübü Başkanı Zerrin Ertekin, Lara Rotary Kulübü Başkanı Timur Kolancı, Kemer Rotary Kulübü Başkanı Ebru Güneş, Aspendos Rotary Kulübü Başkanı Münciye Çavuşoğlu, Alanya Rotary Kulübü Başkanı Mustafa Akçalıoğlu, Antalya Rotary Kulübü Başkanı Hakan Postacılar ve Antalya Rotary BT Kulübü Başkanı Günce Mehlika Erdemir katıldı.

Katılımcılar projenin takdire şayan olduğunu belirterek, Kepez’de tüm mahallelere uygulanması konusunda işbirliğine hazır olduklarını söylediler. Kepez Belediyesi Başkan Yardımcısı Mesut Kocagöz ve Kepez Kent Konseyi Başkanı Bekir Bülent Özsoy da katılımlarından dolayı Rotary Kulübü Temsilcilerine teşekkür etti.

Bedirhan Gökçe Kepez’de sahne alıyor

 Ramazan Şenlikleri 9. gününde sevilen sanatçı Bedirhan Gökçe konseriyle devam ediyor. 11 ayın sultanı Ramazan, Kepez’de bayram havasında geçiyor. Her gün 10 bine yakın insanın ziyaret ettiği Kepez Ramazan Şenlik alanında her haftasonu bir birinden değerli sanatçı konser veriyor. 27 Temmuz Cumartesi akşamı sevilen sanatçı Bedirhan Gökçe Kepez Ramazan şenlik alanında sahne alacak. Hasan Doğan Stadı yanında kurulu olan şenlik alanı vatandaşlara hem eğlence hem de alış verişlerini yapabilecekleri bir ortam sunuyor.

Kepez Ramazan Şenlikleri, Hacıvat ile Karagöz, orta oyunu, aşık ile maşuk, Türk sineması, aşıklar gecesi, hemşehri derneklerin eğlence gecesi gibi etkinliklerle Kepezlilere her akşam ayrı bir eğlence ortamı sunuyor. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Ramazan şenliklerinin Kepez’de büyük bir coşku içinde yaşandığını belirterek her akşam vatandaşların ayrı bir heyecana tanık olduğunu söyledi. Başkan Hakan Tütüncü, 27 Temmuz Cumartesi akşamı Ramazan şenlik alanında sevilen sanatçı Bedirhan Gökçe’nin sahne alacağını, konsere tüm Antalyalıları davet ettiğini bildirdi.
http://www.habereksper.com

Keman kursiyerlerinden resital


Döşemealtı Belediyesi Yaz Kursları’nda Keman eğitimi bütün hızıyla sürüyor. Döşemealtı Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Tuncer kursları ziyaret etti. Tuncer, “Kurslarımızda çok yetenekli öğrencilerin olduğunu gözlemledik” dedi. Öğrenciler Başkan yardımcısı Tuncer’e mini bir resital verdi
Döşemealtı Belediyesi Yaz kursları bütün hızıyla devam ediyor. Keman kurslarını yakından takip eden Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Tuncer, kursiyer öğrencilerin çok istekli ve arzulu gördüğünü ve yetenekli öğrencilerin de dikkat çektiğini belirtti. Tuncer, “Yaz spor kurslarına bu yıl da büyük bir ilgi gösterildi. Bunların başında Keman kurslarımız geliyor. Yetenekli kursiyer öğrencilerimizin olduğunu gördük. İnanıyorum ki bu kurslar kursiyerlerimizin müzik alanında dönüm noktaları olur” dedi
Müzik eğitiminde ilk adım
Müzik Öğretmeni Ahmet Aktepe nezaretinde çalışmalarını sürdüren kursiyerler nota ve ensturman kullanım temel kurallarını öğreniyorlar. Aktepe yaptığı açıklamada, “Müzik ve ensturman kullanımı yaşam boyunca herkesin ilgi alanında olması gereken bir çalışmadır. Matematik, fen ve diğer dersler kadar önemli olan müzik eğitimi gelecekte bu branşı tercih edecek öğrencilerimiz için de ilk adımları bu kurslarda atılmış oluyor” dedi. Öğrenciler, Başkan yardımcısı Ayhan Tuncer’in ziyareti nedeniyle şimdiye kadar gördüğü ders eğitim notlarından küçük de bir resital verdi.
http://www.habereksper.com

Başkan Böcek, kirvelik yaptı

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, erkekliğe ilk adım atan sünnet çocuklarına kirvelik yaptı

Konyaaltı Belediyesi Ramazan Şenlikleri kapsamında düzenlenen Sünnet Şölenine katılan 70 çocuk Medstar Hastanesi’nde erkekliğe ilk adım attı. Sünnet Çocuklarını bu özel günlerinde yalnız bırakmayan Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, çocuklara da kirvelik yaptı. Her yıl düzenlemiş oldukları Sünnet Şöleni ile yüzlerce çocuğu sünnet ettirdiklerini belirten Başkan Böcek, “Geleneksel hale getirdiğimiz Sünnet Şölenimiz kapsamında, maddi durumu iyi olmayan ailelerimizin çocuklarını hijyenik bir ortamda sünnet ettirip, onların heyecanlarını paylaşıyoruz. Erkekliğe ilk adım atan çocuklarımızı ve ailelerini kutluyorum” dedi.
Medstar Hastaneler Grubu Genel Müdürü Adnan İçli ise, sünnet çocuklarının geleceğine yönelik önemli bir aşamayı birlikte gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını vurguladı.
Sünnet çocukları ile tek tek ilgilenip,  çeşitli hediyeler veren Başkan Böcek,   Medstar Hastanesi doktor ve hemşirelerine yakın ilgilerinden dolayı teşekkür etti. 

15 Temmuz 2012 Pazar

Mustafa Gül`den Yörük Şenliği`ne sabotaj girişimi: Ben gitmiyorum siz de gitmeyin mesajı


Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, 15 Temmuz Pazar (Yarın) günü yapılacak 4. Kemer Çukuryayla Yörük Şenliklerine iki gün kala organizasyona katılımı engelleyici bir açıklama yaptı.  Geçen yıl şenlik kapsamındaki Yağlı Güreş müsabakalarının ağalık ihalesine 13 yaşındaki oğlu  İsmail Hakkı Gül'ü sokan Mustafa Gül, ihale sonunda küçük Gül Güreş Ağası seçilince ağalık bedeli için senet düzenleyip Kuzdere Çevreyi Koruma Avcılık Atıcılık ve Sportif Aktiviteler Kulübü Derneği Başkanı Turhan Arslan'a verdiği senedi üç gün öncesine kadar ödemedi. Ağalık bedelinin ödenme zamanıyla ilgili tartışmalar yaratacak ilginç açıklamada Turhan Arslan'ı suçlayan Mustafa Gül'ün bu açıklamayı başkan sıfatıyla yapması ve Belediye Basın Servisi aracılığıyla servis ettirmesi de manidar bulundu.  Okuyanların "Ben gitmiyorum siz de gitmeyin, şenlik iptal olabilir" mesajını aldığı basın açıklamasının dışında, özellikle belediye çalışanlarına şenliğe gitmemeleri konusunda baskı yapıldığı iddia ediliyor. MHP İlçe Başkanlığı da birkaç gün önce aynı tarihte Kındılçeşme'de Gençlik Şöleni yapacağını duyurmuştu.  
 
 Konuyla ilgili olarak telefonla aradığımız Turhan Arslan, Belediye Avukatı Tayyar Asiltürk'ün kendisini dün aradığını ve senedi ödemek istediklerini söylediğini, hemen arkasından tekrar arayarak ödeme yapmayacaklarını bildirdiğini belirterek "Biz hazırlıklarımızı tamamladık herkesi Çukuryayla'ya bekliyoruz" dedi. Turhan Arslan'ın şenliğin  açılış konuşmasında süreci anlatacağı öğrenildi.
Kemer Belediyesi Basın Servisi tarafından Mustafa Gül'ün açıklaması olarak gönderilen metnin virgülüne dokunmadan  yayınlıyoruz:
 

 
"Aslan Çukuryayla şenliklerine gölge düşürdü

 
Çukur Yayla Şenlikleri organizatörü Kuzdere Kalkınma Kooperatifi Eski  Başkanı (Kuzdere Çevreyi Koruma Avcılık Atıcılık Derneği) görevli Turan Aslan siyaset mi yapıyor.

 
Yaklaşık 3 yıldır Kemer Belediyesi tarafından desteklenen Çukur Yayla Şenlikleri Turhan Aslan’ın şahsi kaprisi yüzünden iptal noktasına geldi.

 
Çukur Yayla Şenlikleri ile ilgili bir açıklama yapan Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül; Çukuryayla şenliklerinin 2011 yılında yapılmış olan şenliklerin Belediyemizin üstlendiği, 3 yıldır o yaylaya eşek bile gitmezken, araç yollarını açarak Çukuryayla şenliklerini tamamlamıştık. 3’cüsü de yapılırken de Oğlum İsmail Hakkı Gül Güreş ağalığı için arttırmaya girdi ve güreş ağalığını kazandı. Bu ağalık bir yıl sonraki güreş ağılığını almış olursunuz, devam eden güreş ağlığını değil. Bu işin de gerçeği bir yıl sonra güreş ağası olarak katılırsınız. Bu seneki güreş ağalığına oğlumuza bütün kıyafetlerini almamıza rağmen, Çukur yayla Güreş eğlencesini düzenleyen Sayın Turhan Aslan’ın görüşmek istememize rağmen ısrarla kaçtığı, bu davranışı ahlaksızlık boyutunu aşan bir duruma gelmiştir.

 
KAPI KAPI DOLAŞIP SİYASET YAPIYOR

 
Kendilerine güreş ağalığı için verdiğim senedi evlerde kapı kapı dolaştırıp bunu bir siyaset aleti olarak gezdirmesi beni son derece üzmüştür. Bu gün kendisini arayıp çocuğumuzun güreş ağalığı ücretini ödeyip şenliklere 200-300 kişilik bir gurupla çıkmayı planlıyorduk. Her türlü araç gereç ve reklamlarımızı yaptık ama bu sabahtan itibaren Sayın Turhan Aslan’a ulaşamıyoruz bizim telefonlarımıza cevap vermiyor. Görüşmek istiyoruz parayı teslim etmek istiyoruz gelip almıyor. Biz onun kötü niyetli olduğunu gördük bizim oraya gitmemiz istemiyor herhalde. Güreş ağası olarak ne oğluma ne ben belediye başkanı olarak ta davetiyesi gelmemiştir. Açıkçası bizim oraya gelmemizi istemiyor. Çağrılmadığımız ve yapılmayan bir organizasyonun da parasını ödemek güreş tarihinde yoktur. Eğer bu organizasyon için çağrılmadıysak elindeki evrakta geçersizdir.

 
DAVETSİZ YERE GİDİLMEZ

 
Bir atasözü var davetsiz yere fıstıkçı ile tir misçi gidermiş bizde tir misçi olmak istemiyoruz. Davetsiz yere gidecek kadar kendimizi düşürmedik. Onun için bu güreşlere katılmıyoruz.

 
GEÇMİŞTEKİ ÇUKURYAYLA İHALE PARALARI NE OLDU

 
Tabi pazartesi günü Sayın Turan Aslan’a Cumhuriyet savcılığı aracılığı ile bir soru soracağız. Bundan önceki yapılmış olan güreşlerde. 200 milyar Çukuryayla Yörük ağılığı ihalesi yapıldığı. Bu paraları adlımı? Yapmış olduğu avcılık derneğinin kasasına girdimi, girmedi mi? Savcılık kanalıyla bunun araştırmasını talep edeceğiz.

 
NOTERDEN İHTARNAME ÇEKİLDİ

 
Bu günkü konu ise bu gün davet etmemize rağmen gelip parayı almadı. Kendisine Noterden bir ihtarname gönderiyor. Kendisine ihtarname yoluyla ulaşmaya çalışıyoruz. Onun için davetiye gelmediğinden dolayı biz Çukur Yayla şenliklerine katılmıyoruz. Çünkü biz katılacaktık otobüslerimiz hazırdı ama davetsiz yere de gidilmez diye düşünüyorum. Dedi"

Ceysu ve Adopen Tribün İsim Sponsorları


Önümüzdeki iki sezon müsabakalarımızı oynayacağımız Akdeniz Üniversitesi Stadyumu Kuzey Kale arkası ve Maraton tribünleri isim sponsorları ADOPEN ve CEYSU.

Adopen daha önce de Atatürk Stadının kuzey kale arkası tribününü yaptırıp isim sponsoru olmuştu.

Adopen, Mustafa Sak'ın yönetim kurulu başkanı olduğu Antalya'nın ulusal ve uluslararası piyasalarda faaliyetlerini sürdüren önemli ve başarılı sanayi markalarından bir tanesi.

Adopen ile yapılan anlaşma gereği Akdeniz Üniversitesi Kuzey kale arkası tribünü iki sezon "ADOPEN TRİBÜNÜ" olarak isimlendirilecek.

Diğer taraftan, Şükrü Ceylan ile oğulları Hasan Ali ve Aydın Ceylan yönetimindeki Antalya'nın içecek su, turizm ve inşaat sektörlerinde yıldızlaşan gurubu CEYSU ile de Maraton tribünü isim sponsorluğu için iki sezonluk anlaşma imzalandı.
CEYSU markası ile üretilen Antalya'nın yegane doğal su ürünü, kalite ve natürelliği ile yerel ve ulusal piyasalarda tercih edilen bir marka  konumunda.
Yine Ceylan ailesine ait olan SHERWOOD otel ve tatil köyleri zinciri ise Antalya'nın önemli turizm markaları arasında.

Geçmiş sezonlarda olduğu gibi, önümüzdeki iki sezon da CEYSU, MedicalPark Antalyaspor'un Resmi içecek Su Sponsoru olacak.
Aynı süreçde Akdeniz Üniversitesi Stadyumunun Maraton tribünü ise "CEYSU MARATON TRIBUNU", olarak isimlendirilecek.
MedicalPark Antalyasporumuza, sponsorluk ve reklamları ile destek olan markalarımıza Camiamız her daim şükranlarını sunarken kişisel tercihlerini de bu markalar yönünde kullanarak sahip çıkacaktır.

MedicalPark Antalyaspor

Tiyatroyu Antalyalılar’la açıyoruz


Kepez Belediyesi’nin, 4,5 ayda bitirdiği 3 bin kişilik Arif Nihat Asya Açık Hava Tiyatrosu’nda kültür ve sanat günleri, Antalyalı sanatçılar Levent Yüksel ve Necip Nugay konseriyle başlıyor.
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Antalya için kalıcı eserler üretiyoruz” felsefesine uygun bir şekilde Arif Nihat Asya Açık Hava Tiyatrosu’nun açılışını gerçekleştiriyor. Başkan Tütüncü, Antalya’ya armağan ettiği tesisin açılışını, kente yaşayanlarla birlikte yapıyor. 4,5 ay gibi rekor bir sürede inşa edilen 3 bin seyirci kapasiteli açık hava tiyatrosu ve 170 bin m2 alandan oluşan Meşe Kapısı piknik ve spor alanları, “Antalyalılar Gecesi” etkinliği ile kapılarını ziyaretçilere açıyor.
İlk konser Levent Yüksel ve Necip Nugay’dan
Amfi tiyatronun ve mesire alanının açılışı töreni ise 15 Temmuz Pazar günü saat 20.00’de yapılacak. Açılış kapsamında Antalyalı sanatçılar, Türk pop müziğinin sevilen isimlerinden Levent Yüksel ve Türk Sanat Müziği yorumcusu Necip Nugay konser verecek. Antalyalılar konseri ücretsiz bir şekilde izleyebilecekler. Açılışta, Kepez Belediyesi Çocuk Senfoni Orkestrası da sahne alacak.
“Birlikte çalıştık, birlikte başardık.” anlayışına uygun bir şekilde açık hava tiyatrosunun açılışını yapacaklarının altını çizen Tütüncü, “Bu güzel eseri, güzel Antalya’mıza armağan ettik.  Antalyalı hemşehrilerimizin katılımıyla, Antalyalı sanatçılarımızın konseriyle de bu Pazar günü açık hava tiyatrosunun açılışını yapacağız. Tüm Antalyalı vatandaşlarımızı kendi tesislerini açmaya ve ücretsiz konserimizi izlemeye davet ediyorum.” ifadesini kullandı.
3 bin kişilik tesis 4,5 ayda tamamlandı
Antalya’nın ve Kepez’in ihtiyaçlarına göre hizmet ürettiklerinin altını çizen Tütüncü, yaz döneminde birçok kültürel ve sanatsal etkinliğe ev sahipliği yapan Antalya’ya, 4,5 ay gibi bir sürede 3 bin kişilik açık hava tiyatrosu kazandırmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.
Antalya ve Kepez için düşledikleri güzel bir hayali daha gerçekleştirdiklerine değinen Başkan Hakan Tütüncü, çam ormanları içerisinde 170 bin m2 alanı, açık hava tiyatrosunu, mesire alanını ve spor tesisini kente yaşayanların hizmetine sunduklarını belirtti. Tütüncü, Kepez Belediye Meclisi’nde, oy birliği ile aldıkları kararla bu tesise, bayrak şairi olarak bilinen “Arif Nihat Asya” ismini verdiklerini de kaydetti.
Arif Nihat Asya Açık Hava Tiyatrosu
Tarihi amfi tiyatrolardan esinlenilerek mimari projesi hazırlanan 3 bin kişilik açık hava tiyatrosu, 2 bin 800 metrekarelik alana inşa edildi. Hafif raylı sisteme ve çevre yoluna yakınlığıyla kolay bir şekilde ulaşılabilecek olan tesiste; sahne, kulis, soyunma odaları, teknik oda, büfe ve seyirciler için lavabolar bulunuyor.
Geniş otoparkıyla, park sıkıntısının yaşanmayacağı tesis, iklim koşullarıyla da misafirlerine yaz aylarında daha serin bir ortamda etkinlikleri izleme olanağı sunacak.
Mesire alanı da bitti
Açık hava tiyatrosunun yapıldığı Meşe Kapısı’nın 175 bin m2’lik bölümünde yer alan piknik ve spor alanlarının inşası da bitme aşamasına geldi. Antalyalılara çam ağaçları içerisinde spor yapma imkanı sunacak olan, 5 bin metre uzunluğundaki yürüyüş parkurunun ve yine aynı uzunluktaki bisiklet yolunun yapımı bitti. Çeşmelerin, piknik masalarının, basketbol sahasının, çocuk oyun mobilyalarının bulunduğu alanda, lavaboların ve mescidin inşası da  tamamlandı. Meşe Kapısı mesire alanının, bu ayın son haftasında Antalyalıların hizmetine açılması planlanıyor

Çevre Ödülü Konyaaltı Belediyesi’nin oldu


Konyaaltı Belediyesi’ne ‘Türkiye’nin En İyi Mavi Bayrak Çevre Eğitim” Ödülü verildi
Uluslararası Çevre Eğitimi Federasyonu (FEE) Türkiye Temsilcisi TÜRÇEV tarafından mavi bayrak ödülü kapsamında her yıl ulusal ölçekte verilen En İyi Çevre Eğitim ve Bilinçlendirme Etkinlikleri Ödülü’ne Konyaaltı Belediyesi layık görüldü. 324 belediye, tesis ve marina arasından Konyaaltı Belediyesi’nin birinci seçildiğini belirten Konyaaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, aldıkları ödülün kendileri için çok anlamlı olduğunu ifade etti. Çevre bilincini daha büyük kitlelere yaymak için titiz bir çalışma yürüttüklerini belirten Başkan Böcek, “Çevremizin korunmasına yönelik yapmış olduğumuz çalışmalardan dolayı,
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Bölgesel Çevre Merkezi-REC Türkiye, Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Bölümü, Atılım Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü’nden oluşan Jüri,  Mavi Bayrak programı kapsamında çevre eğitim etkinliklerini en etkili şekilde gerçekleştiren ve bunları en iyi şekilde raporlayan belediye olarak Konyaaltı Belediyesi’ne En İyi Çevre Eğitim ve Bilinçlendirme Etkinlikleri Ödülünü verdi.  Kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Avrupa Şampiyonası’nda finalin adı İspanya-İsveç

ANTALYA’da düzenlenen UEFA U19 Kadınlar Avrupa Şampiyonası’nda finalistler belli oldu

Gruplarında ilk iki sırada yer alarak yarı finale yükselen İspanya ile Portekiz ve Danimarka ile İsveç karşı karşıya geldi. WOW Futbol Merkezi'nde oynanan karşılaşmada Danimarka'yı 3-1 yenen İsveç ile Mardan Spor Kompleksi'nde oynanan karşılaşmada Portekiz'i 1-0 yenen İspanya finale yükseldi.

İspanya ve İsveç arasında oynanacak final karşılaşması 14 Temmuz Cumartesi günü oynanacak. Mardan Spor Kompleksi'nde oynanacak karşılaşma saat 21.00'de başlayacak.

Danimarka 1-3 İsveç

A Grubu'nu ilk sırada tamamlayan Danimarka ile B Grubu'nu ikinci sırada tamamlayan İsveç'in karşı karşıya geldiği yarı final müsabakasından Danimarka'yı 3-1 mağlup eden İsveç finale yükseldi. WOW Futbol Merkezi Topkapı Stadı'nda oynanan karşılaşmada İsveç'in gollerini 6 ve 23. dakikalarda Elin Rubensson ile 90. dakikada (Kendi kalesine) Stine Pedersen kaydederken, Danimarka'nın golünü 61. dakikada Karoline Smidt Nielsen attı.

Stat: WOW Futbol Merkezi Topkapı
Hakemler: Anastasia Pustovoitova (Rusya), Katarzyna Wojs (Polonya), Anne Cheron (Belçika), Stephanie Frappart (Fransa)
Danimarka: Maria Christensen, Mie Jans, Stine Pedersen, Luna Gewitz, Rikke Ilkjær (Dk. 85 Nikoline Frandsen), Karoline Nielsen (Dk. 65 Pernille Madsen), Julie Jensen, Caroline Rask (K), Camilla Andersen, Karoline Smidt Nielsen, Christina Bovbjerg
İsveç: Jessica Höglander, Amanda Ilestedt (K), Jennie Nordin, Magdalena Ericsson, Petra Andersson, Malin Diaz (Dk. 78 Therese Boström), Pauline Hammarlund, Elin Rubensson, Joanna Andersson, Hanna Glas, Lina Hurtig (Dk. 73 Julia Wahlberg)
Goller: Dk. 6 ve 23 Elin Rubensson, Dk. 90 (Kendi kalesine) Stine Pedersen (İsveç), Dk. 61 Karoline Smidt Nielsen (Danimarka)

İspanya  1-0 Portekiz

B Grubu'nu ilk sırada tamamlayan İspanya ile A Grubu'nu ikinci sırada tamamlayan Portekiz'in karşı karşıya geldi yarı final müsabakasında ise Portekiz'i 1-0 mağlup eden İspanya finale yükseldi. Mardan Spor Kompleksi'nde oynanan karşılaşmada İspanya'nın golünü 87. dakikada Raquel Pinel kaydetti.

Stat: Mardan Spor Kompleksi
Hakemler: Riem Hussein (Almanya), Michelle O'Neill (İrlanda Cum), Niki Karagiorgi (Güney Kıbrıs Rum Kesimi), Knarik Girgoryan (Ermenistan)
İspanya: Dolores Gallardo, Idaira Rodriguez, Ivana Andres, Andrea Pereira, Nagore Calderon (Dk. 90 Paula Lopez), Gema Gili (Dk. 81 Raquel Carreno), Marina Garcia (Dk. 67 Raquel Pinel), Amanda Sampedro (K), Alexia Putellas, Ana Troyano, Virginia Torrecilla
Portekiz: Barbara Santos, Monica Mendes, Mariane Amaro (Dk. 90 Stefanie Barcelos), Vanessa Rodrigues, Matilde Fidalgo, Melissa Gomes, Vanessa Malho, Jessica Silva, Rita Fontemanha (K) (Dk. 78 Fatima Pinto), Micas (Dk. 55 Diana Silva), Anais De Oliveira
Gol: Dk. 87 Raquel Pinel (İspanya)
Sarı Kartlar: Dk. 16 Monica Mendes, Dk. 45+2 Matilde Fidalgo (Portekiz), Dk. 77 Ana Troyano, Dk. 90+4 Amanda Sampedro (İspanya)

HÜSEYİN SAMANİ ’’ Tarımda yıldızımız parlayacak ’’


Alanya Ziraat Odası’nda konuşan AK Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani, “Antalya’da gerçekleştirilecek EXPO 2016 tarım sektörümüz açısından önemli bir fırsat. Dünyanın gözbebeği, turizmin başkenti Antalya’nın tarımın da başkenti olduğunu bütün dünya görecek” dedi.
AK Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani, yaz dönemi çalışmalarını Alanya ilçesinde gerçekleştirdiği ziyaretlerle sürdürdü. Alanya İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen kahvaltılı toplantıda ilçe yönetim kurulu üyeleri, belediye başkanları, muhtarlar ve basın mensupları ile bir araya gelen Samani, Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan’ı makamında ziyaret etti. Milletvekili Samani’ye İl Başkan Yardımcısı Rıza Sümer, İl Yönetim Kurulu Üyesi Yılmaz Katı, İlçe Başkanı Hüseyin Güney ve yönetim kurulu üyeleri eşlik etti. Alanya’nın sorunları ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Samani, Kaymakam Hulusi Doğan’a teşekkür edip, başarı diledi.
Beraberindekiler ile birlikte Alanya Ziraat Odası Başkanı Turgut Musluoğlu’nu ziyaret eden Samani, 2016 yılında gerçekleştirilecek EXPO’nun Türkiye, Antalya ve tarım sektörü açısından son derece önemli bir fırsat olduğunu belirterek, “EXPO 2016 için çiftçilerimizin desteğine ihtiyacımız var. Dünyanın gözbebeği, turizmin başkenti Antalya’nın tarımın da başkenti olduğunu bütün dünya görecek. Antalya’ya gelen milyonlarca insan çiftçimizin gücünü görmüş olacak. Tarım sektörümüz açısından önemli bir tanıtım fırsatıdır, tarımda yıldızımız parlayacak” dedi. Oda Başkanı Musluoğlu ise ziyareti dolayısıyla Samani ve beraberindekilere teşekkür ederek, “Çiftçilerimiz artık bilinçlendi. Tarladan sofraya vatandaşımıza daha kaliteli ve sağlıklı ürünler sunuyoruz” diye konuştu.
Antalya Milletvekili Hüseyin Samani daha sonra Mahmutlar ve Avsallar beldelerini ziyaret edip, belde sakinleriyle sohbet etti.

8 Temmuz 2012 Pazar

Kepez’in 43 ilk yardımcısı oldu


Başkan Hakan Tütüncü, ilk yardım eğitimi programını başarıyla tamamlayan 43 belediye çalışanına, sertifikalarını ve ilk yardımcı kimlik kartlarını verdi.

Kepez Belediyesi, olası iş yaralanmalarına karşı müdahale amacıyla personeline yönelik ilk yardım eğitimi kursu düzenledi. ANDEM İlk Yardım Merkezi tarafından, yasa gereği ağır işlerde çalışan 10 kişiden bir kişiye ve hafif işlerde çalışan 20 kişiden bir kişiye toplamda 43 personele ilk yardım eğitimi verildi. Kepez Belediyesi’nin 18 kişiden oluşan gönüllü arama-kurtarma ekibi de ilk yardım eğitimi aldı.

İlk yardım hayat kurtarır

İlk Yardım Yönetmeliği kapsamında düzenlenen 16 saatlik eğitim programı sonunda yapılan sınavı başarıyla bitiren 43 çalışan, ilk yardımcı olmaya hak kazandı. Kepez Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen törenle de eğitime katılan personele ilk yardımcı olduklarını belgeleyen sertifikaları dağıtıldı.
Törende bir konuşma yapan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, ilk yardımın, hem iş yaralanmalarında hem de hayatın içerisinde yaşanabilecek kazalarda, afetlerde mağdur olan kişilere yönelik ilk müdahalenin yapılabilmesi adına önemli olduğunu söyledi.

Kepez AKUT’u kurduk

Belediye personelinin, ilk yardım eğitimi almasının sevindirici olduğunun altını çizen Başkan Tütüncü, “Hepinizi tebrik ediyorum. Sizlere kazasız, belasız bir hayat diliyorum. Ama Allah göstermesin, kaza yaşadığınızda almış olduğunuz eğitimle birlikte ilk yardım müdahalesini en iyi şekilde yapabileceğinize inanıyorum.” diye konuştu.
Kepez Belediyesi’nin gönüllülük esasına dayalı olarak kurduğu ve Antalya’da bir ilk olan 18 kişilik arama-kurtarma timinin de ilk yardım eğitimi aldığını anımsatan Tütüncü, “Hiç beklenmedik bir anda hayatın içerisinde kazalarla, afetlerle karşı karşıya kalabiliyoruz. Yaşanan afetlerde arama- kurtarma faaliyetlerinin ne kadar önemli olduğunu, acil müdahalenin hayat kurtardığını görüyoruz. Bu bakımdan Kepez Belediyesi olarak arama-kurtarma ekibini kurmamız son derece yerinde oldu.” ifadesini kullandı.

İnsan değişir, dünya değişir

“Bizim anlayışımızda insanların en hayırlısı insanlığa en faydalı olandır.” diyen Kepez Belediye Başkanı Tütüncü, bu bakımdan gönüllülük esasına dayalı olarak hem arama- kurtarma takımının içerisinde bulunmak hem de ilk yardım eğitimi almanın önemli olduğunun altını çizdi.

Gönüllülüğün çok önemli bir sosyal davranış olduğuna işaret eden Tütüncü, konuşmasını şöyle tamamladı:  “Gönüllü olmak, samimi olmayı gerektirir. Her alanda bu iş böyledir. Bir başınıza dünyayı değiştiremezsiniz. Ama dokunduğumuz gönüllere, yüreklere su serpe bilir, dertlerine derman olabiliriz; onların karamsarlıklarını umuda dönüştürebiliriz. Nice zamanlar vardır bir insan değişir, dünya değişir. İşte samimiyetin bereketi bu cümlededir.”

Başkan Tütüncü, daha sonra ilk yardım eğitimini başarıyla tamamlayan 43 personele ilk yardımcı kimlik kartlarını ve sertifikalarını takdim etti.

Sadık BADAK, ’’ Kaşlılarla buluştu ’’


AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak, Kaşlı muhtarlar ve vatandaşlarla bir araya geldi.

 Sadık Badak, partisinin Kaş İlçe Başkanlığı'nın Palmiye Çay Bahçesinde düzenlediği programda vatandaşlarla bir araya geldi. Muhtarların ve vatandaşların sorunlarını dinleyen Badak, yol ve su, deniz kirliliği, 2B arazileri gibi sorunlara çözüm getirmek için çalışmalar yapacaklarını belirtti. 
     Muhtarların sorunlarını dinleyen Badak, en büyük sorunun özel idare sistemi olduğunu ifade ederek, ''Özellikle köyler bu sistem yüzünden mağdur oluyor'' dedi. 
  2B arazileriyle ilgili de konuşan Badak, 2B arazilerinin rayiç bedellerinin, bu tür arazilerin en çok bulunduğu Antalya ve çevresinde büyük merak konusu olduğunu dile getirerek, ''Sayın Başbakanımız bu konu için bir heyet oluşturdu. Heyet yaptığı araştırmalarda, bölgedeki 2B arazilerinin yüzde 20'sinin rayiç bedelinin yüksek olduğuna karar verdi. Belirlenen bu arazilerde yarı yarıya bir indirim yapıldı. Sizlerin de belirlenen rayiç bedelinin yüksek olduğunu düşündüğünüz bölgeler varsa bize ulaştırın. Biz de bu heyeti göndererek gerekli araştırmaları yaptıralım'' diye konuştu. Kaynak/.bizimantalya

Tütüncü’den sosyal yardım projesine destek


Başkan Tütüncü, ANTİAD ile Aden Mağazaları’nın, Ramazan Bayramı’ndan önce ihtiyaç sahibi beş bin kişiyi giydirmeyi amaçlayan sosyal sorumluluk projesine her türlü desteği vereceklerini açıkladı.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü,  geçtiğimiz aylarda kurulan Antalya İş Adamları Derneği  (ANDİAD)’nin,  düzenlediği kahvaltıya katıldı. Kazan Restoran’daki kahvaltılı toplantıda, ANSİAD ile Aden Mağazaları işbirliği ile organize edilen  “Kullanmadığınız Giysileriniz Başka Yaşamlarda Hayat Bulsun.” sloganıyla organize sosyal sorumluluk projesinin tanıtımı yapıldı.

Derneğin, iş dünyasına ve Antalya’ya hayırlı olmasını dileyen Başkan Tütüncü,  ANTİAD Yönetim Kurulu’na yapacakları çalışmalarda başarılar diledi. Projeyle ilgili düşüncelerini dile getiren  Başkan Tütüncü, sosyal belediyeciliği, dezavantajlı gruplara yönelik çalışmaları önemseyen bir idare olarak, Ramazan Bayramı’ndan önce ihtiyaç sahibi beş bin kişiyi giydirmeyi amaçlayan projeyi desteklerini söyledi.

Paylaşmayı teşvik eden güzel bir proje

Ramazan ayının rahmet, bereket, paylaşma ve dayanışma ruhunu pekiştiren bu sosyal projeyi organize ettikleri için ANT İAD ve Aden Mağazaları yöneticilerini kutlayan Tütüncü, şunları söyledi: “Sivil toplum örgütlerinin, sosyal projelere ilgi duyması, dezavantajlı kesimlerle avantajlı kesimler arasında bağ kurmasını çok anlamlı buluyorum. Sosyal projelere hep destek verdim, vermeye de devam edeceğim. ‘Kullanmadığınız Giysileriniz Başka Yaşamlarda Hayat olsun.’ adlı sosyal proje de desteklenmesi gereken; kültürümüzde olan ve infak dediğimiz o paylaşmayı teşvik eden güzel bir çalışmadır. Belediye olarak bu projeye her türlü imkânı sağlamayı ve bu konuda birlikte mutlulukları büyütmeyi arzu ediyoruz.”

KEDAP ile ihtiyaç sahiplerinin yüzü gülüyor

Başkan Hakan Tütüncü, ANTİAD ile dezavantajlı gruplara, Antalya’ya ve diğer sosyal konulara yönelik her türlü çalışmayı yapmaya hazır olduklarını da ifade etti.
Sosyal dayanışmayı ve yardımlaşmayı özendirmek amacıyla kısa adı KEDAP olan Kullanılmış Eşyaların Dönüşümünü Aktifleştirme Projesi’ni başlattıklarını anımsatan Tütüncü, hayırseverlerin bağışladığı giyeceklerden ve ev eşyalarından oluşturdukları mağaza ile ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürdüklerinin altını çizdi.

5 bin ihtiyaç sahibi giydirilecek

Sosyal sorumluluk gereği önemli gördükleri her konuda proje geliştirmek istediklerine vurgu yapan ANTİAD Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Güney de ADEN Mağazaları’nın desteği ile başlattıkları proje kapsamında, Ramazan Bayramı’ndan bir hafta önce ihtiyaç sahibi beş bin kişi giydirmeyi hedeflediklerini aktardı.
Kıyafet toplama noktalarının dernek binası ve ADEN Mağazaları olduğunu dile getiren Güney, projeyle ilgili şu bilgileri verdi: “Herhangi bir nedenle kullanılmayan ve eski olmayan giysiler dernek ofisimizde veya Aden Mağazaları’nda toplanarak tasnif edilecek; gerekirse temizlettirilip kullanıma hazır duruma getirilecek. Bu giysiler belirlenecek olan noktalarda mağaza formu oluşturularak alışveriş yapıyormuşçasına ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.”
ANTİAD Dernek Başkanı Güney, yardımda bulunmak isteyenlerin 0242 312 80 81 nolu telefondan bilgi alabileceklerini sözlerine ekledi.
Güney katılımdan ve sosyal belediyeciliğe yönelik başarılı çalışmalarından dolayı Başkan Tütüncü’ye, Atatürk tablosu hediye etti.
Kahvaltıda İl Genel Meclis Üyesi Necip Çetinkaya da hazır bulundu.

Daha Adil ve Eşit Bir Dünya


AK Parti Antalya Milletvekili, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Üyesi Gökçen Özdoğan Enç, Gümüşhane ve Malatya’da “Türkiye’de Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’ni Sağlamaya Yönelik Ortamın Desteklenmesi Ortak Programı” konulu toplantılara katıldı.
TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu ve UNDP Türkiye ortaklığında yapılan toplantı, Gümüşhane’de Giresun, Trabzon, Artvin, Ordu ve Rize illerinden, Malatya’da ise, Elazığ, Tunceli ve Bingöl illerinden gelen vali, sivil toplum kuruluş yetkilileri, dernek yetkilileri belediye başkanları, kalkınma ajansı yetkilileri ve çok sayıda katılımcı ile gerçekleşti.
Ak Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, toplantıların amacının daha adil ve eşit bir dünyada yaşamak olduğunu ifade ederek, “İnsan olarak her birey eşit haklara sahiptir. Ama toplumda birçok birey bu haklara ulaşmak için engellerle karşılaşıyor. Bizim amacımız karşılaşılan engellerin neler olduğunu tespit edip çalışmalarımızı bu doğrultuda sürdürmektir. Komisyon olarak Gümüşhane’de, Giresun, Trabzon, Artvin, Ordu ve Rize, Malatya’da da Elazığ, Tunceli ve Bingöl illerinin katılımıyla toplantılar düzenledik. Hizmet sunumu yoluyla toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına yönelik olarak ne gibi çalışmalar yapılıyor? Toplumsal cinsiyet eşitliğinin yaygınlaşmasına yönelik karşılaşılan engeller ve fırsatlar nelerdir? TBMM Kadın Erkek Fırsat eşitliği Komisyonu ile yerelde toplumsal cinsiyet eşitliği alanında çalışan kurum ve kuruluşlar arasındaki etkin koordinasyon ve bilgi akışının güçlendirilmesine ilişkin ne gibi adımlar atılmalıdır? Bu sorulara cevap bulabilmek için fikir alışverişinde bulunduk” diye konuştu.
 Ak Parti Kocaeli Milletvekili, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı Azize Sibel Gönül ise, “TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu üyesi milletvekili arkadaşlarımız ile Doğu Karadeniz Kalkınma Bölgesi ve Malatya’da toplantı yaptık. Toplantımız sağlık, eğitim, istihdam, karar alma mekanizmaları, şiddet, erken yaşta evlilik gibi birçok alanı kapsıyor. Toplantının sonunda bu konularla ilgili bir eylem planı çıkaracağız. Bu bölgedeki insanımızın çalışkan ve gayretli, önündeki engelleri aşmak için çaba harcayan bir yapısı var. Bu bölgelerde, bu politikaların yerleşmesi konusunda hep birlikte hareket ettiğimizde, çok daha ileri bir toplumun gelişmesine katkı sağlayabiliriz” dedi.

Badak’tan Gazipaşa’ya ziyaret


Gazipaşa ilçesine ziyaretlerde bulunan AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak, “Milletvekili olarak bizim üzerimize ne düşüyorsa Ankara'da yapmaya hazırız” dedi.

AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak,  Gazipaşa’da bazı temaslarda bulundu. AK Parti İlçe Başkanlığı binasında partilileriyle bir araya gelen Badak, ilçenin sorunlarıyla ilgili bilgiler aldıktan sonra projeler hakkında bilgilendirdi.
 AK Parti Milletvekili Sadık Badak , “Bir çalışma dönemini daha geride bıraktık. Fakat bizim programlarımız bitmedi. Dönem içerisinde yapamadığımız, tamamlayamadığımız çalışmalara devam ediyoruz. Ben özellikle Gazipaşa’ya gelmek istedim. Barajın durumu nedir? Bitiyor mu? Devlet Su İşleri Bölge Müdürümüz de bugün burada olacak. Sadece barajın bitmesi önemli değil, sulama kanalları da tamamlanması gerekir. Eskiden baraj biterdi, ondan sonra sulama ihalesi yapılırdı, bu da 4-5 sene sürer. Devletimizin baraja yatırdığı para böyle yıllarca geri dönmeden beklerdi. Şimdi biz onu biraz değiştirdik. Baraj ihale edildikten sonra sulama kanallarını ihale ediyoruz. Baraj tamamlandıktan sonra kanallarda su olsun, sular çiftçimize de ulaşsın istedik. Biz su fakiri bir ülke değiliz, ama su zengini bir ülkede değiliz. Bu yüzden her damla suyumuzu değerlendirmemiz lazım. Türkiye’nin kaynaklarının etkin ve verimli kullanılmaması, çar çur edilmesi sebebiyle kaynaklar sağa sola gidiyordu. Bir tanesini söyleyeyim. Vatandaşımızın ilaç gideri var. İlaç fiyatlarının yüksekliği sebebiyle ülkemizin kaybettiği kaynak 15 milyar dolar civarındaydı, 2003-2004 senesine kadar. AK Parti geldi, bu ilaç fiyatlarını bir ele aldı. İlaç fiyatları, düştü sonra bir daha düştü. Şimdi de kar ediyor bu ilaç firmaları. Devletimiz yılda 15 milyar dolar kar ediyor. O paralarla da bu işler yapılıyor. Bizim güçlü, kararlı, liderimizin duruşuyla Allah'a şükür, memleket lehine bütün bu projeleri yapmaya devam ediyoruz. Gökçeler Barajı bunlardan bir tanesi. Bu projeler gibi Türkiye’de 35 tane proje var. Antalya'da yapılması gereken 4 baraj projesi daha var. İnşallah onlara da sıra gelecek. Vatandaşımızın desteği arkamızda oldukça biz bu faaliyetleri yapmaya devam edeceğiz. Balıkçı Barınağı projemiz de hayli yol aldı.

Artık ihale aşamasına da geldi. 240 büyük balıkçı teknesi, barınağa yanaşabilecek. Bunlar açık denizde de avlanma yapabilecek, büyük balıkçı tekneleri. Dolayısıyla Gazipaşa ilçemiz balıkçılığın önemli bir merkezi olabilecek. Gökçeler Barajı'nın sulayacağı 40 bin, 50 bin dönüm arasındaki arazinin verimliliğinin, damlama sulamayla 2-3 kat artacağını düşünüyoruz. Böylece bu bölgede gelişip artacak ürünlerin Orta Anadolu’ya ulaşa bilmesi için Ermenek yolunu yaptırmak istiyoruz, yurt üzerinden. Önceki hafta karayolu müdürümüzle toplantı yaptım. Ermenek-Gazipaşa arası bütün yolları gözden geçirdik. Karayolu müdürümüz, bu yolun çok zor yapılabileceğini söyledi. Bizim işimizin zor olanı yapmak olduğunu söyledim. Bu yolu Ermenek’e bağlayabilmemiz gerekiyor. Duble yol olmasına gerek yok. Düzgün bir yol olması yeterli. Bizim amacımız bu ovada, dünya kalitesinde yetişen tarım ürünlerini doğru zamanda, iyi fiyattan pazarlayabilmek. Bizim tek amacımız bu. Kendimizi ürünümüzle tanıtacağız” diye konuştu.

Bir partilinin sorusu üzerine ise Badak, Yalan Dünya Mağarası’yla ilgili açıklamalarda bulundu. Badak, “Mağara turizmi geçen yıldan bu yana kültür turizm bakanlığının programları içerisine girdi. Türkiye’de 50’ye yakın mağara turizme açıldı. Yaklaşık %20 si Antalya bölgesinden. Yalan Dünya mağarasını da Türkiye’de turizme açılacak mağaralar içerisinde değerlendirmek lazım. Sağlık il müdürlüğünden bir heyet çağırıp, sağlığa iyi gelen yönlerinin araştırılması gerektiğini söyledi. Mağaramızı bir adım daha ileriye götürürüz” diyerek müjde verdi. Milletvekili Badak, daha sonra Kaymakam Muhittin Pamuk’u makamında ziyaret etti. Kaymakam Pamuk, Yatçılar Turizm Kenti Projesi’yle ilgili Badak'a brifing verdi. Milletvekili Badak, daha sonra beraberindeki heyetle birlikte Gökçeler Barajı’na giderek, burada da incelemelerde bulundu. Kaynak/.bizimantalya

Proje ile yüzlerce yıl yaşayacak

Son yıllarda ustası ve tezgahı yok olmaya yüz tutmuş tarihi Döşemealtı Halıları  Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ve Akdeniz Üniversitesi Proje Geliştirme Uygulama Araştırma Merkezince alt yapısı hazırlanan tesisler hizmete girdi. Döşemealtı Belediye Başkanı Nurettin Tursun ve AKP İlçe Başkanı Yusuf Mayıslar halı dokuma tezgahları ve proje ile Döşemealtı Halılarının ünü ve şanının yüz yıllar boyunca yaşayacağını söylediler

Döşemealtı-Kovanlık Köyü’nde hizmete giren Döşemealtı Halı-Kilim ve El Sanatları Araştırma ve Uygulama Merkezi kaybolmaya yüz tutmuş olan tarihi Döşemealtı Halılarının uzun yıllar yaşamasına katkı verecek. Belediye Başkanı Nurettin Tursun merkezin hizmete girmesiyle birlikte çok az sayıda kalan tezgah ve bu işin hammaddesini hazırlayanların  sayısının her geçen gün artacağını ve Kovanlık köyü’ne büyük katkı sağlayacağını söyledi

Başkan Tursun, “Tarihi Döşemealtı halısı ilçemizin en önemli simgesi ve sembolüdür. Belediye olarak yürüttüğümüz bir takım çalışmalar ile halımızın ününü ve markasını tüm Türkiye’ye duyurma gayreti içinde bulunduk. Ancak bunu tek başımıza yapmak ve ortaya koyma çabası oldukça zahmetli bir süreçti. Şimdi bu gayret ve çabaya bilimsel açıdan profesyonel bir proje ile katkı veriliyor. Bu proje ve hizmet binamız ile artık Döşemealtı halıları Yüz Yıllar boyu yaşayacak ve nesilden nesile geçecek” dedi.  AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Mayıslar ise projenin Döşemealtı açısından çok önemli bir hizmet olduğunu söyledi.

Mavi Bayrak İl Koordinasyon Kurulu Valilikte Toplandı


Mavi Bayrak İl Koordinasyon Kurulu ara değerlendirme toplantısı Vali Yardımcısı Recep Yüksel Başkanlığında, Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu, İl Sağlık Müdürü Dr. Adem Bilgin, Kültür ve Turizm İl Müdürü İbrahim Acar, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Yaşar Güvenç, Halk Sağlığı Müdürü Murat Özdemir, ilgili Şube Müdürleri ve teknik personelin katılımı ile gerçekleştirildi. 
Toplantının ardından, İlimizde 200 mavi bayrak ve 233 civarında mavi bayraklı tesis bulunduğunu kaydeden Recep Yüksel, ara değerlendirmelerde her şeyin uygun olduğunu belirtti. Vali Yardımcısı Yüksel, gerçekleştirilen toplantıda denetlemelerde ortaya çıkan ufak tefek aksaklıkların düzeltilmesi konusunda bir koordinasyonun sağlandığını ifade etti.

4 Temmuz 2012 Çarşamba

Başbakanımız, Berat Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.


“Berat kandili, Müslümanlar olarak vicdanlarımızı muhasebeye çekme, nefislerimizi terbiye etme, kötülüklerden arınma ve hatalarımızı telafi için eşsiz bir fırsat sunmaktadır.

Bu kutsal gece, dargınlıkları, küskünlükleri, kırgınlıkları unutmak, barışı ve adaleti tesis etmek, dostluk ve kardeşliğimizi pekiştirmek için de önemli bir vesile konumundadır.

Mübarek üç aylar içinde yer alan bu gecenin, başka Türkiye olmak üzere tüm İslam dünyasının beratına, tüm insanlığın barış ve huzuruna vesile olmasını temenni ediyorum.

Aziz milletimizin ve tüm İslam âleminin Berat Kandilini en samimi duygularımla tebrik ediyor, bu anlamlı gecenin aramızdaki gönül bağlarını, birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmesini diliyorum.”

Berat Kandiliniz Mübarek Olsun


Bu gece yani  4 Temmuz'u 5 Temmuz'a bağlayan gece mübarek Berat Kandili gecesi
Allah’ın rahmeti, bereketi sizinle olsun, gönül güneşiniz hiç solmasın, yüzünüz aydın olsun, kalbiniz nur dolsun, makamınız Firdevs, dualarınız kabul olsun. Kandiliniz kutlu olsun..ANTALYA BLOG HABER / Mehmet BULUT 
 

3 Temmuz 2012 Salı

Mustafa Köse ’’ Kongre sonrası çalışmaları anlattı. ’’


Mustafa Köse, kongrenin geride kaldığını, yeni yönetim ve milletvekilleriyle köy ve beldeleri ziyaret ederek bölge halkının beklentilerini öğreneceklerini, dikkat çeken sorunların çözümü yolunda adımlar atacaklarını anlattı.
Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin AK Partili belediye başkanı tarafından yönetildiği dönemde, bazı sivil toplum kuruluşlarının yapılan çalışmalarla ilgili davalar açtığını kaydeden Köse, ''Alt geçitleri yaparken sivil toplum kuruluşları başımızda 'tamtam' çalıyordu. Hangi projeyi ortaya getirsek biri dava açıp yapılacak hizmeti engellemeye çalışıyordu. Şimdi ise Yat Limanı hakkında bir yıldır kimsenin sesinin çıktığı yok. Güllük Caddesi şu haliyle güzel oldu, ama cadde uzun süre kapalı kaldı. Hiçbir sivil toplum kuruluşunun sesi çıkmadı'' dedi.
''Biz sivil topluma siyasetin karışmasını istemiyoruz. Ama maalesef Antalya'daki bazı sivil toplum kuruluşu başkanları bulundukları makamı CHP'de siyaset yapmak için araç olarak görüyor'' diyen Köse, bu nedenle Büyükşehir Belediyesi, Muratpaşa ve Konyaaltı belediyelerinin eleştirilmediğini ileri sürdü.
CHP eski İl Başkanı Özer Ülken'in ardından düzeyli bir siyaset yapılması yönünde beklenti içinde olduklarını ifade eden Köse, ''Çok daha düzeyli bir siyaseti birlikte yürütürüz diye hayal etmiştik. Ama maalesef sükutu hayale uğradık'' diye konuştu
Kök'ün EXPO 2016 ile ilgili açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını savuran Köse, şunları söyledi:
''CHP milletvekilleri, verdikleri önergeyle EXPO kurullarında Büyükşehir Belediyesi, Vali ve üniversitenin olmamasını istediler. Bizim meseleye siyasi yaklaştığımızı söyleyenler var. CHP İl Başkanı da bunlardan biri. Biz meseleye siyasi yaklaşmış olsaydık, hazır önergeyi CHP'liler vermiş, Antalya Büyükşehir Belediyesi'ni icra kurulundan çıkarırdık. Siyasi davranıyor olsaydık bugüne kadar maalesef CHP'nin bir organıymış gibi hareket eden Antalya Ticaret ve Sanayi Odası bu işin içinde olmazdı.''
-Kırcami tartışmaları-
Köse, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın Kırcami ile ilgili açıklamalarına da değinerek, konunun çözüme kavuşması için Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin emsali ve zayiatı belli olan, planlaması yapılmış bir plan önerisini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na götürmesi gerektiğini, bunun üzerine bakanlıktan kamu yararı kararının verileceğini kaydetti.
''Yap bunları biz destek vereceğiz. Zaten Toprak Koruma Kurulu'ndan kararı biz çıkarttık. Kamu yararını da biz çıkartacağız' diyoruz'' diyen Köse, ''Ama emsal ve zayiatı belirlemek istemiyorlar. Çünkü kafasının arkasında başka bir iş var. Farklı düşünceleri var. Yine vatandaşı mağdur edecek, topu bizim üstümüze atacak, ama öyle yağma yok'' diye konuştu.
Antalya'nın hiçbir parti için ''çantada keklik'' olmadığını belirten Köse, ''Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin bilboardlara ''çalışan belediyeyiz'' yazmasının altında psikolojik bir ezilmişlik duygusu var. Antalya'da makyaj belediyecilik yapılıyor. Öldürdüler Antalya'yı, şimdi makyaj yapılıyor'' dedi.
Kültüre ve sanata önem verildiğinin söylendiğini, ancak birkaç heykel dışında sanatsal bir eser göremediklerini kaydeden Köse, etkinliklere getirilen sanatçı ve bilim adamlarının da kent vizyonuna bir şey katmadığını, sadece AK Parti iktidarına küfür etmek için geldiklerini ileri sürdü.
-Belediye başkan adayı belirleme çalışmaları-
Mustafa Köse, yerel seçimlerde AK Parti'nin Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayının bakanlardan biri olup olmayacağının kendilerine sık sık sorulduğunu anlatarak, şöyle dedi:
''Biz adama iş aramıyoruz. AK Parti'nin 'Bu bakanlar açıkta kalacak, belediye başkanı yapalım' diye bir bakış açısı yok. Biz işe adam arıyoruz. Ama belediye başkanlığına uygun, Antalya ile örtüşecek, kabullenilecek biri olursa niye olmasın- Bir Çorumlu yapabiliyorsa, Türkiye Cumhuriyeti'nin bir bakanı niye Antalya'da belediye başkanlığı yapamasın-'' diye bilgi verdi

Kepez'den Osmanlı'ya vefa

Kepez Belediyesi, meclis kararı ile iki mahalleye kazandırdığı semt konaklarına, Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi'nin ve oğlu Orhan Gazi'nin ismini verdi.
Kepez Belediyesi, edebiyatımızın ve medeniyetimizin önemli isimlerini, ilçeye kazandırdığı kalıcı eserlerde yaşatmaya devam ediyor. Daha önce Sakarya Bulvarı'ndaki Kültür Merkezi'ne Erdem Bayazıt, Varsak'taki kültür merkezine Ahmet Hamdi Tanpınar, açık hava tiyatrosuna Arif Nihat Asya ve Duacı'daki parka ise ünlü hattat Kayışzade Osman ismi verilmişti. Şimdi de iki mahallede inşa edilen ve İstanbul konakları mimarisinin izlerini taşıyan semt konaklarında Osmanlı Devleti'nin iki büyük ismi yaşatılıyor.
Kepez Belediyesi Temmuz ayı olağan meclis toplantısında AK Parti Grubu'nun, Gazi Mahallesi'nde yapımı tamamlanan semt konağına Osmanlı Devleti'nin Kurucusu  Osman Gazi'nin, Yeni Şafak Mahallesi'nde inşası süren semt konağına ise Orhan Gazi'nin isminin verilmesiyle ilgili önergesi görüşüldü.
Önerge, AK Parti ve MHP grubu ile CHP Meclis Üyeleri Şahali İnce, Muzaffer Kayseri, Erdoğan Yarbaş ve Servet Yıldız'ın lehte oylarıyla kabul edildi.
Meclis üyelerine teşekkür eden Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de Gazi Mahallesi Sütçüler Caddesi'nde yapımı tamamlanan Osman Gazi Semt Konağı'nın bu ay içerisinde hizmete gireceğini, Şafak Mahallesi 75. Yıl Caddesi'ndeki Orhan Gazi Semt Konağı'nın ise inşasının devam ettiğini söyledi.
Antalya'da bir ilk olan semt konağı projesiyle, sosyal belediyecilik hizmetlerini vatandaşın ayağına götüreceklerinin altını çizen Tütüncü, "Kepez'i, Antalya'yı yepyeni bir belediyecilik hizmeti ile tanıştırıyoruz. Bu konaklar her yaştan vatandaşımızın çeşitli sosyal ihtiyaclarına cevap verecek. Bu tesislerde, çocuklara, kadınlara ve mahallenin geneline hitap edecek şekilde kültür, sanat, eğitim  etkinlikleri organize edeceğiz." diye konuştu.
Medeniyetimizin önemli isimlerine sahip çıkmak amacıyla Osman Gazi ve  Orhan Gazi'nin isimlerini semt konaklarına verdiklerinin altını çizen Başkan Hakan Tütüncü şunları söyledi:  "Gazi Mahallesi isminden esinlenerek, buradaki semt konağına Osman Gazi ismini verdik. Şehirlerin hafızalarında birbirini tamamlayan isimler olduğundan dolayı Orhan Gazi ismini de Şafak Mahallesi'ndeki  semt konağına verilmesini uygun gördük. Osmanlı armasının tam merkezindeki kalkanın üzerinde bir kavuk vardır. O kavuk aslında Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman Bey’i sembolize eder.  Köklerimize sahip çıkma anlayışıyla hareket ettik. Kültürümüz, milli tarihimiz bakımından isabetli ve güzel bir iş yaptığımızı düşünüyorum. Medeniyetimizin en büyük isimlerinden olan  baba-oğul Osman Gazi ve Orhan Gazi isimleri, Kepez'in mahallele rinde yaşayacak. Onlara selam olsun. Osman Gazi Semt Konağı ve Orhan Gazi Semt Konağı’nın Kepez’e ve
Antalya’ya hayırlı olmasını diliyorum.

1 Temmuz 2012 Pazar

Tütüncü’den 400 öğrenciye bisiklet

Kepez Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Karne Şenliği”, Kepez Belediye Spor Salonu’nda büyük bir coşkuyla kutlandı. Başkan Tütüncü, okullarında ilk üç sırayı alan 400 ilk öğretim ve lise öğrencisini bisikletle ödüllendirdi.
Kepez Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Karne Şenliği “Kepez Belediye Spor Salonunda büyük bir coşkuyla kutlandı. Başkan Tütüncü, İlçedeki ilköğretim okulları ve Liselerde ilk 3 sırayı alan 400 öğrenciye bisiklet hediye  etti.
Kepez Belediyesi Spor salonunda  gerçekleştirilen şenlikte, başarılı olan öğrenciler, hem ödül almanın sevincini yaşadı hem de konserle bütünleşen etkinlikte gönüllerince eğlenmenin mutluluğunu yaşadı. Karne Şenliği’ne, Antalya İl Milli Eğitim  Müdür Yardımcısı Hami Dorul,  Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdai Vural, Kepez Belediyesi Meclis üyeleri, Kepez Belediyesi  Başkan Yardımcısı Mesut Kocagöz, AK Parti Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar, muhtarlar, öğrencilerin aileleri,öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Eğitime Tam Destek
Şenlikte yaptığı konuşmada eğitim-öğretime her zaman destek verdiğini ifade eden Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Göreve geldiğimiz günden itibaren en önem verdiğimiz konuların başında  eğitim geliyor, çünkü eğitim bir toplumun geleceğimize ve yarınlarımıza  güvenle bakabilmenin teminatı, gençlerimizin yavrularımızın yarınlarda daha mutlu olmalarını sağlayacak en önemli hadise. İşte biz bütün bunlardan dolayı, vazifemiz olmamasına rağmen okullarımızın öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin hep yanı başında olduk.”
Okullara kapılarımız sonuna kadar açık
Kimilerinin belediyeciliği park yapmak, yol yapmak olarak gördüğünü belirten Tütüncü, “Biz bunların yanında iki ayrı konuya önem verdik. Biryandan belediyecilik hizmetlerini yürütürken, diğer yandan da eğitimde önemli mesafeler katetmemiz gerekiyordu. Sosyal ve kültürel belediyecilik noktasında yıllardan bu yana varolan bir açık vardı. Bu açığın kapatılması gerekiyordu. Bugün burada bu iki hedefi gerçekleştirmenin mücadelesini veriyoruz. Samimi bir şekilde okullarımızın her türlü ihtiyaçlarında kapılarımız sonuna kadar açık oldu. Okullarda yapılacak yatırımlarla alakalı konularda, elimizden  ne geliyorsa yaptık, ayağımızın bir tanesi sürekli okullarımızda oldu.”
Sizlerin çocuklarını kendi çocuklarımız gördük
Başkan Tütüncü konuşmasını, “Öyle zamanlar oldu ki günün yarısından fazlasında mesaimizi okullarda geçirdik, öyle zamanlar oldu ki okullarımızın en ufak okuma bayramlarında bile onların yanı başında olduk. Her zaman okullarımızın projelerine destek vererek, katkı sağladık. Öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin yanı başında olduk. Sizlerin çocuklarını kendi çocuklarımız olarak gördük ve bağrımıza bastık.” diyerek tamamladı.
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü yaptığı konuşmanın ardından sembolik olarak altı ilk öğretim ve lise  öğrencisine  bisikletlerini hediye etti. Okullarını birinci, ikinci ve üçüncü bitiren 400 öğrenciye bisiklet hediye edildiği şenlik, Antalya Sanat Merkezi ve Alper KUŞ konseriyle devam etti.

Döşemealtı Belediyesinin yabancı konukları mecliste


MCD Ajans’ın organizasyonunda Antalya’ya gelen Romanya, Makedonya, Bulgaristan, Macaristan, Gürcistan’dan 2 ekip Döşemealtı Belediyesini ziyaret etti. Yabancı konukları meclis salonunda ağırlanırken ekiplerin ziyaret gruplarını Belediye Başkanı Ayhan Tuncer karşıladı

MCD Ajans’ın organizasyonunda Antalya’ya gelen Romanya, Makedonya, Bulgaristan, Macaristan, Gürcistan’dan 2 ekip Döşemealtı Belediyesini ziyaret etti. Ekipler Belediye Meclis Salonunda ağırlandı. Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Tuncer Döşemealtı Belediye Başkanı Nurettin Tursun’un selamlarını misafir ekip halkoyunları gruplarına iletti. Ekipler Belediye Başkanı Nurettin Tursun’a iletilmesini istedikleri özel hediyeleri Başkan Yardımcısı Ayhan Tuncere takdim ettiler.

Çeşitli hediyeler takdim edildi
Başkan Yardımcısı Ayhan Tuncer ise ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirirken konuk ekip grup temsilcilerine Döşemealtı’nı anlatan özel tişörtler ve tanıtım cd ile kitap hediye etti. Başkan Tuncer, “Bizleri ziyaret eden yabancı ülke konuklarımızın tümüyle ortak bağlarımız bulunmaktadır. Onlar bizlerim kardeşlerimizdir. Misafirperver özelliğimizin tüm renklerini misafir halkoyunlarına sunmaktan büyük memnunluk duyacağız. Döşemealtı’nda renkli günler ve farklı bir kültür rüzgarı esiyor” diye konuştu. Yabancı konuklara İlçe Milli Eğitim Müdürü Semra Bekar’da eşlik etti

Antalya Ak Parti’de görev dağılımı yapıldı...


Antalya Ak Parti İl Başkanı  Av. Mustafa Köse, il başkan yardımcıları, komisyon başkanlıkları ve ilçe koordinatörlüklerine yapılan görevlendirmeleri açıkladı
Antalya Ak Parti İl Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada; İl yürütme kurulu üyeleri, komisyon başkanlıkları ve ilçe teşkilatlarının çalışmalarından sorumlu koordinatörlerin görevlendirmesi aşağıdaki gibidir;

İl Başkan Yardımcıları

Siyasi ve Hukuk İşler Başkanı Ömer Duman, Teşkilat Başkanı Ali Çetin, Seçimİşler Başkanı Mehmet Çetinkaya, Tanıtım ve Medya Başkanı Rıza Sümer,Dış İlişkiler Başkanı Mehmet Karasan, Sosyal İşler Başkanı Mustafa Atılgan, Yerel Yönetimler Başkanı Üzeyir Doğan,Halkla İlişkiler Başkanı Ayhan Ateş,Ekonomi İşleri Başkanı Fikret Yağcı,İdari ve Mali İşler Başkanı Zekeriya Tonoğlu, Ar-Ge Başkanı Mesut Topcu,İl Sekreteri Kadir Sarıcalar.

İLçe koordinatörleri
Akseki; Nihar Ünal, Atilla Atalay,
Aksu; Üzeyir Doğan Sertaç Kelleci, Hüseyin Akça,
Alanya; Rıza Sümer, Yılmaz Katı,
Demre; Melikşah Tuğ, Durmuş Ali Alkan,
Döşemealtı; Ayhan Ateş, Rafet Ügümü, Dursun Özdemir, Elif Yılmaz, Ayşe Sağtürk
Elmalı; Enis Gönen, Celal Kaya,
Finike; Kadir Sarıcalar, Muzaffer Yılmaz,
Gazipaşa; Mesut Topcu, Cengiz Topcuoğlu,
Gündoğmuş; Sait Ülker, Abdullah Mutlu,
İbradı; Bilal Artan, Özgür Aksel,
Kaş; Mustafa Atılgan, Zihni Kilit,
Kemer; Mehmet Çetinkaya, Yüksel Yüce, İbrahim Ethem Taş, Fatma Yıldız Ocak,
Kepez; Ali Çetin, Hasan Hüseyin Evcin, Bekir Asri, Zehra Arslan, Tülay Beşkonak Özçay, Hatice Sütcü,
Konyaaltı; Ömer Duman, Feyzullah Gökçe, Kamer Uğurluel, Ebru Özdemir, Serpil Ay, Ayşegül Tayyar Bekar,
Korkuteli; Fikret Yağcı, Cemal Öner, Hüseyin Köseoğlu,
Kumluca; Mehmet Karakayalı, Mehmet Bilgin, Varol Astarcıoğlu,
Manavgat; Zekeriya Tonoğlu, Cüneyt Doğan, Fatih Nükte,
Muratpaşa; Mehmet Karasan, İsmail Kökçe, Mesut İşler, Hasibe Sarıkaya Kalaycı, Esra Özkoç, Dudu Şahin,
Serik; Rıza Paksoy, Engin Okudan, Osman Dirican

Komisyonlar
Tarım Komisyonu; Osman Dirican, Cüneyt Doğan, Durmuş Ali Alkan
Turizm Komisyonu; Nihar Ünal, Cemal Öner, Ebru Özdemir

Hep Birlikte Hareket Etmeliyiz


“Konu Antalya olduğunda hep birlikte hareket etmeliyiz” AK Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Ali Kıvrak tarafından; dünya kenti Antalya’ya katkı koymak adına, siyaset üstü bir anlayışla Antalya iş dünyasına yön veren tüm sanayici ve işadamları derneklerinin temsilcilerinin davet edildiği “Ortak Akıl Toplantıları’nın ilki 21 Haziran’da Dedeman Otel’de gerçekleşti.
AGİD, ALTINSİAD, ANSİAD, ANTGİAD, ANTİAD, DÖSİAD, KONYSİAD, MÜASİAD, OSİAD, TÜMSİAD ve YÖRSİAD yönetimlerinin katılımıyla gerçekleşen toplantıya ev sahipliği yapan AK Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Kıvrak; ”Bundan sonra gelenekselleşerek devam etmesini arzuladığımız ‘Ortak Akıl Toplantıları’nın ilk buluşmasında sizleri de aramızda görmekten mutluyuz. Geleneksel hale gelerek belirli periyodlar da sizlerin yönetiminde gerçekleşmesini istediğimiz bu toplantılarda amacımız Antalyamızın sorunlarını tespit etmek, uygun çözüm önerileri geliştirmek ve uygulanmaları noktasında da etkin rol oynamaktır. Bunları yaparken de geleneksel siyaset anlayışından uzak bir yaklaşımla Antalya için hep birlikte hareket etmeliyiz” dedi.
Toplantıda söz alan işadamları dernekleri temsilcilerinin tamamı, siyaset üstü bir anlayışla organize edilen böyle bir platformda yer almaktan ve katkı koymaktan duyacakları memnuniyeti dile getirdiler.
Toplantı sonunda; Ortak Akıl Toplantıları’nın ikincisinin kısa zamanda gerçekleşmesi, toplantılarda ele alınacak sorunların tespiti, her toplantının bir derneğin moderatörlüğünde gerçekleşmesi ve çalışma takvimi konusunda fikir birliğine varıldı. 

Tarkan ve Emre Aydın Antalya’yı salladı


Fanta gençlik festivali için antalya'da bulunan Tarkan ve Emre Aydın Antalyanın Dünyaca ünlü plajı Beach Parkta konser verdi.kişi izledi...  ilk çıkan Emre Aydın söylediği şarkılarıyla konsere katılanlara coşkulu bir gece yaşattı. Sanatçı Aydın'ın ardından sahneyi Tarkan aldı. Repertuvarında Aşık Veysel 'e ait türkülere de yer veren Tarkan, seslendirdiği eserleriyle katılımcılara keyifli dakikalar yaşattı

üç altın birden kazandık.


Helsinki'de devam eden Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda 3 altın madalya geldi.

Gülcan Mıngır 3000 metre engellide, Polat Kemboi Arıkan 10 bin metrede ve Nevin Yanıt 100 metre engellide şampiyonluğa ulaştı.

İlk altın madalya sevinci, Gülcan Mıngır'ın 3000 metre engellide ipi en önde göğüslemesiyle yaşandı. Türkiye rekortmeni milli atlet, şampiyonada madalya kazanan ilk kadın atlet oldu.

Akşam seansındaki final yarışına çıkan Mıngır, 8. kulvarda başladığı yarışta kendine ilk grupta yer buldu, yarışın bitmesine bir tur kalaya kadar ikinci sırada koştu.

Son turun başlarında ilk sıraya yükselen Gülcan Mıngır'ın hemen arkasındaki rakibi Ukraynalı Svitlana Shmidt'in tüm çabaları yetersiz kaldı ve milli atlet, 9:32.36'lık derecesiyle altın madalyayı boynuna taktı.

Gümüş madalyanın sahibi 9:33.03'lük zamanıyla Ukraynalı Shmidt olurken, Alman Antje Möldner-Schmidt 9:36.37'lik derecesiyle bronz madalya kazandı.

Milli atlet Gülcan Mıngır, yarışın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Aslında ilk 3 için gelmiştim ancak seçmelerden sonra altın madalya kazanabileceğime inandım'' dedi.

Kontrollü bir yarış koştuğunu belirten Avrupa şampiyonu atlet, ''Son 200 metrede hızlı ve dayanıklı olan kazanacaktı, bunu başardım. Aileme, Türkiye Atletizm Federasyonu'na, kulübüm Üsküdar Belediye Spor'a ve tüm Türkiye'ye teşekkür ederim'' diye konuştu.

Milli atlet Polat Kemboi Arıkan da 10 bin metrede altın madalya kazandı.

Arıkan, 28:22.27'lik derecesiyle Avrupa şampiyonu olurken, İtalyan Daniele Meucci gümüş, Rus Yevgeniy Rybakov bronz madalya kazandı.

Şampiyonada ikinci madalyasını elde eden Polat Kemboi Arıkan, 5000 metrede ise bronz madalyayı boynuna takmıştı.

Günün en son altın madalyasını ise 100 metre engellide Nevin yanıt kazandı.

Antalya'nın ilk turizmcilerinden Yaşar Sobutay hayatını kaybetti


Türk turizminin gelişmesinde önemli rol oynayan isimlerden Antalya'nın ilk seyahat acentesi Pamfilya Turizm'in sahibi Yaşar Sobutay hayatını kaybetti.
ANTALYA- Antalya'nın ilk seyahat acentesi Pamfilya Turizm'in sahibi Yaşar Sobutay hayatını kaybetti. Türk turizminin gelişmesinde önemli rol oynayan isimlerden biriydi. Antalya’ya ilk charter seferlerini, Antalya’dan Pamukkale ve Kapadokya turlarını Yaşar Sobutay’ın sahibi olduğu Pamfilya Turizm 1970’te başlattı. Antalya'ya kruvaziyer turizminin başlamasının öncülerindendi. Son dönemde ise sağlık turizmi ile ilgili çalışmalar yapıyordu.
Sobutay bir süredir kanser tedavisi görüyordu. Antalya’nın ilk ve tek Çin lokantasının sahibi de olan Sobutay, koyu bir Fenerbahçe taraftarıydı. Evli olan Sobutay'ın Ali Can adında bir oğlu bulunuyor.
Sobutay, Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV),ATİK spor tesislerinin, kurucu üyelerindendi .Sobutay 1966 yılllarda Antalyaspor basketbol takımının kaptanlığını yaptı. Yaşar Sobutay aynı zamanda İsviçre Fahri Konsolosluğunu yapıyordu. Bir süre Antalya Altın Portakal Kültür ve Sanat Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Vekilliğini yürüttü

Antalya Skal Kulübü’nün kurucu başkanı olan Yaşar Sobutay’ın cenazesi 1 Temmuz 2012 Pazar günü Antalya Murat Paşa Camii’nde kılınacak ikindi namazı sonrası Andızlı Mezarlığı'nda aile kabristanında topraga veriliyor.
turkiyeturizm.com olarak Yaşar Sobutay’ın ailesi başta olmak üzere tüm turizm camiasına baş sağlığı diliyoruz.