29 Ekim 2011 Cumartesi

-Köse'den 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı


AK Parti İl Başkanı Av. Mustafa Köse, Cumhuriyet’in 88. Yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınlayarak, “Başta Antalyalı hemşehrilerimiz olmak üzere bütün Türk milletinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı içtenlikle kutluyorum” dedi.
İl Başkanı Köse, “Ne mutlu bize ki; milletimiz, birlik ve beraberlik içinde Cumhuriyetimizin bütün değer ve kurumlarıyla özümsemiş, Türkiye'yi çağdaş dünya devletleri içinde hak ettiği saygın konuma yükseltmek için gerekli olan iradeyi her zaman ortaya koymuştur. Bugün Türkiye Cumhuriyeti, etrafımızda yaşanan bütün olumsuz gelişmelere rağmen, demokratik gelişme ve ekonomik kalkınmasını birlikte sağlayarak bölgesine istikrar ve refah ihraç eden bir ülke haline gelmiştir. Bunda son yıllarda yakaladığımız siyasi ve ekonomik istikrarın da büyük payı vardır. Milletçe bu güven ve istikrar ortamını koruyarak birlik ve bütünlüğümüze sahip çıkacak, Cumhuriyetimizin temel değerlerini her türlü sosyal ve siyasi tartışmanın üzerinde tutmaya devam edeceğiz. İnanıyoruz ki; bundan sonra da Cumhuriyetimizin çağdaşlaşma hedefleri doğrultusunda çok daha büyük mesafeler kat edecek, çok daha büyük başarılarla Cumhuriyetimizi taçlandıracağız. Bu inançla Cumhuriyetimiz 88. kuruluş yıldönümünü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nızı kutluyorum. Bu anlamlı günde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Savaşımızın bütün kahramanlarını, eşsiz fedakârlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehit ve gazilerimizi rahmetle, şükranla anıyoruz” diye konuştu.

http://bizimantalya.com

- AK Kadınların hedefi yerel yönetim

AK Parti Muratpaşa İlçe Kadın Kolları Başkanı Ayşe Barçin, mahalle başkanları ile bir araya gelerek, yerel seçimlere yönelik çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulundu.Kongreden sonra tekrar kadın kolları başkanlığına seçilen Ayşe Barçin, yeni yönetim kurulu üyeleri ve mahalle başkanları ile tanışmak ve bilgilendirmek amacıyla ilçe binasında toplantı düzenledi. AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Nezihe Yoldan Tezcan ve Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, toplantıya katılarak kısa birer konuşma yaptılar.

Yerel seçim çalışmaları başladı

Kadın Kolları kongrelerini tamamladıktan sonra yerel seçimlere hızlı bir şekilde hazırlandıklarını belirten AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Nezihe Yoldan Tezcan, “İlçelerimizde yerel seçimler için çalışmalarımızı başlattık. Bu nedenle mahalle başkanlarımızı bilgilendirmek amacıyla toplantılar düzenliyoruz” dedi.



Başarıyı teşkilat ruhuyla hep birlikte elde ettik

Çok önemli bir genel seçim geçirdiklerini söyleyen Ak Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, “Sahada birlikte çalışıp birlikte mücadele ettik. Antalya’da zafer kazandık. Başarıyı teşkilat ruhuyla hep birlikte elde ettik. Ekip ruhuyla hareket ediyoruz ve bu şekilde devam etmemiz gerekir. Siyasette kadınlarımızın sayısını artırmamız gerekiyor. Kadın Belediye Başkanı, il Genel Meclis üyesi ve belediye meclis üyeleri çıkarmamız gerekiyor. Antalya’da kadın yönetici sayısını hızlı bir şekilde artıracağız” şeklinde konuştu.

http://bizimantalya.com/

-Trabzon Sporun Efsane futbolcusu İSKENDER yarının yıldızları yetiştiriyor


Uzun yıllar Trabzon Spor'da top koşturan İskender eroğlu futbolu bıraktıktan sonrada futbol'dan kopmadı Antalyanın Kepez Bölgesi cumartesi pazarı mevkinde Trabzon Spor Okulunda yarının yıldızlarını yetiştiriyor..
Yaşamının büyük bir bölümünü futbolcularına ayıran iskender eroğlu dur durak demeden sürekli çalışıyor Bu okuldan yarının yıldızlarını çıkaracağım bunu'da tüm türkiye görecek ben bunun için çalışıyorum ..Çalışmayada devam edeceğim dedi ve yanımızdan ayrılarak sahaya futbolcularının yanına döndi bizde kendilerine başarılar diliyoruz.

24 Ekim 2011 Pazartesi

- Teröre boyun eğmeyeceğiz


AK Parti İl Başkanı Avukat Mustafa Köse, son günlerdeki hain terör saldırıları sonucu şehit düşenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diledi.
AK Parti hükümeti ve devletin ilgili kurumları tarafından terörle mücadelenin kararlılıkla sürdürüldüğünü belirten Köse, “Başbakanımız, silahlı kuvvetlerimiz ve devletimizin kurumları teröre taviz vermediği için, mücadelenin kararlılıkla sürdürülmesi yönünde asla geri adım atmadan ilerlediği için son günlerde haince saldırılar yapan terör örgütünü lanetliyoruz. Vatan savunması esnasında şehit düşen Mehmetçiklerimize, şehit edilen sivil kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Kederli ailelerine başsağlığı, yaralı kardeşlerimize de şifalar diliyorum” dedi.



Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin içeriden ve dışarıdan hiçbir saldırıya boyun eğmeyeceğini, tek bir zerre vatan toprağının feda edilmeyeceğini dostun da düşmanın da bilmesi gerektiğini belirten Köse, “Bu ülkenin birliğine, dirliğine ve bütünlüğüne kastedenler geçmişte olduğu gibi yine karşısında milleti bulacaktır. Bugüne kadar iktidarımız da, milletimiz de hiçbir geri adım atmamıştır, atmayacaktır. Başbakanımız, bakanlarımız, silahlı kuvvetlerimiz, devletimizin kurumları terör örgütü ve destekçileriyle mücadeleyi kararlılıkla sürdürmektedir. Ülkemizin birliğine, bütünlüğüne, Mehmetçiğimize ve sivil vatandaşlarımızın canına kasteden hainler asla amacına ulaşamayacaktır. ‘Tek vatan, tek devlet, tek bayrak’ dedik. Hain saldırılarla birliğimize, bütünlüğümüze ve kardeşliğimize kasteden terör örgütünü ve onu destekleyenleri lanetliyoruz. Milletimizin başı sağolsun. İnşallah bu günler geride kalacak, terörün kökü kazınacak. Birlik, dirlik, kardeşliğimiz ve bütünlüğümüz ilelebet sürecektir” diye konuştu.

http://www.akdenizhaberci.com

ANTİKAD’dan birliktelik çağrısı


Antalya İş Kadınları Derneği (ANTİKAD)Yönetim Kurulu Başkanı Sevinç Eyilik yaptığı yazılı açıklamada, ANTİKAD olarak ülkenin bütünlüğü konusunda hemfikir olan, hassasiyet taşıyan bütün siyasi partilerin birleşerek milli bir politika oluşturmalarını, STK'larla da işbirliği yapmalarını önerdiklerini bildirdi.


Antalya İş Kadınları Derneği (ANTİKAD)Yönetim Kurulu Başkanı Sevinç Eyilik yaptığı yazılı açıklamada, ANTİKAD olarak ülkenin bütünlüğü konusunda hemfikir olan, hassasiyet taşıyan bütün siyasi partilerin birleşerek milli bir politika oluşturmalarını, STK'larla da işbirliği yapmalarını önerdiklerini bildirdi.

Eyilik açıklamasında, “Milli irademizi ve bütünlüğümüzü korumaktaki kesin kararlılığımızın tüm dünyaya net bir şekilde yansıtılması, duyurulması gerekmektedir. Dış mihrapların emellerine alet olmaktan derhal kendimizi kurtarıp, kardeşliğimizi, aynı topraklar üzerindeki birlikteliğimizi sonuna kadar muhafaza etmemiz gerektiği hususunda bilinçli ve akıllıca hareket edilmesi gerektiğini özellikle vurgulamak istiyoruz. Mesele; Kürt, Türk, Laz, Çerkez olmak değildir. Mesele, yekvücut olup düşmana 'Bu vatan bölünmez' dedirtmektir. Tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun. Ailelerine özellikle de bağrı yanık şehit annelerine, tüm sevenlerine sabır ve başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyor, bu kaostan derhal milletimizin kurtulması gerektiğine dikkatleri bir kez daha çekmek istiyoruz” ifadelerine yer verdi.
http://www.antalyaekspres.com

- Afetzedelerin yaraları sarılıyor


AK Parti Antalya Milletvekilleri, sel felaketinin yaşandığı Serik'in Gebiz beldesine bağlı Haskızılören Köyü'nü ziyaret etti.


AK Parti Antalya Milletvekilleri, sel felaketinin yaşandığı Serik'in Gebiz beldesine bağlı Haskızılören Köyü'nü ziyaret etti. Milletvekilleri Vecdi Gönül, Sadık Badak, Hüseyin Samani ve Gökçen Özdoğan Enç, İl Başkanı Mustafa Köse, Kadın Kolları İl Başkanı Nezihe Yoldan Tezcan ve Serik İlçe Başkanı Ragıp Okudan, köylülerle sohbet ederek köydeki yardım çalışmalarını yerinde inceledi. Felaketin yaşandığı ilk andan itibaren devletin ilgili kurumları ve Vali Ahmet Altıparmak'ın yanlarında olduğunu belirten köylüler, AK Parti milletvekilleri ve İl Başkanı Mustafa Köse'ye teşekkür ettiler. Sel felaketinin ardından başlatılan hasar tespit çalışmalarının kısmen tamamlandığını bildirildi.
http://www.antalyaekspres.com

- Ak Partili Başkanlar Antalya'nın sorunlarını konuştu !

AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse, Antalya milletvekilleri ve ilçe başkanları ile biraraya geldi.AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse başkanlığında gerçekleşen toplantıda, ilçe kongrelerinin süreci ile ilgili değerlendirmeler yapılırken, tamamlanan kadın ve gençlik kolları kongrelerinin sonuçları da masaya yatırıldı.
Antalya milletvekilleri Menderes Türel, Hüseyin Samani ve Gökçen Özdoğan Enç'in de bulunduğu toplantıda ilçe başkanları söz alarak ilçelerdeki sorun ve sıkıntıların yanı sıra yapılmakta olan ve yapılması gereken yatırımları dile getirdiler. Köse, ilçelere yapılması planlanan yatırımlar, söz konusu yatırımların Ankara'da takibi ve takip edilen yatırımların son durumu hakkında milletvekilleri ile müzakerede bulundu.
Toplantıda teşkilat çalışmaları ve Antalya'nın sorunlarının masaya yatırıldığını belirten AK Parti İl Başkanı Köse, ''Vatandaşlarımıza müjdeli bir haberimiz var. Yaklaşık 1.5 milyar liralık bir yatırım gerçekleştirerek 'Aksu Deresi Islah Projesi' ve 'Küçük Aksu Barajı'nın yapımını gerçekleştireceğiz'' dedi.


http://www.bizimantalya.com

- KEPSİAD birlik ve beraberlik yemeği

Kepez Sanayici ve İşadamları Derneği (KEPSİAD), Hakkari Çukurca’da terör saldırısı sonucu hayatını kaybeden 24 şehit için birlik ve beraberlik yemeği düzenledi.
Kepez Belediyesi Spor Tesisleri'ndeki Çakıl Restoran'daki kahvaltıya, AK Parti Antalya Milletvekilleri Menderes Türel, Gökçen Özdoğan Enç, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse, AK Parti Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar ve işadamları katıldı. Şehitler için Kuran'ı Kerim'in okunduğu ve dua edildiği yemekte bir konuşma yapan Başkan Tütüncü, bu tür buluşmaların var olan birlik ve beraberliğin güçlenmesine vesile olduğunu söyledi. Türkiye'yi yasa boğan Çukurca'daki terör saldırısına da değinen Başkan Tütüncü, “24 şehidimize, tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Acılı ailelerine, ateşin düştüğü yuvalara da sabırlar, gazilerimize de acil şifalar diliyorum” dedi.

Antalyalıları uyardı
Devletin, şehitlerin kanının yerde kalmaması için de her türlü girişimde bulunduğunu belirten Başkan Tütüncü, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere devletin tüm organlarının, terörün sona erdirilmesiyle ilgili gerekli çalışmaları en hassas şekilde sürdürdüğünü bildirdi. Başkan Hakan Tütüncü, Antalyalılardan, provokatif eylemlere karşı uyanık olmalarını da istedi. İHA

http://www.akdenizmanset.com

- MHP’de şok gelişme

MHP Antalya Milletvekili Yusuf Ziya İrbeç, ihraç istemiyle partisinin disiplin kuruluna sevk edildi
İhraç istemiyle partisinin disiplin kuruluna sevk edilen MHP Antalya Milletvekili Yusuf Ziya İrbeç, ''Milletin değer yargılarına son derece hassasiyet içinde sahip çıkmaya çalışan biriyim. Böyle bir kişinin dengesiz olarak addedilmesi, uyarılmamış olması, kamuoyuna böyle lanse edilmesi art niyet ve demokratik nezaketsizlik'' dedi. İrbeç, ''disiplinsiz ve dengesiz'' davranışlarından dolayı Merkez Disiplin Kuruluna sevk edilmesine inanmakta güçlük çektiğini, partisinden daha önce uyarı almadığını belirterek, konuyla ilgili kendisine bilgi verilmediğini savundu.

Demokratik nezaketsizlik
Parti disiplinine aykırı bir davranışla ilgili kendisine hiçbir açıklama yapılmadığını, telefon edilmediğini ifade eden İrbeç, henüz gerekçeleri bilmediğini söyledi. İhraç isteminden dün haberi olduğunu ve anlamakta zorlandığını vurgulayan İrbeç, ''Hayatının her kademesinde başarılı olmuş, milletin değer yargılarına son derece hassasiyet içinde sahip çıkmaya çalışan biriyim. Böyle bir kişinin dengesiz olarak addedilmesi, uyarılmamış olması, kamuoyuna böyle lanse edilmesi art niyet ve demokratik nezaketsizlik'' dedi.

İktidar olmasını istiyorum
Hakkari'deki hain saldırı sonucu Aksaray ve Yozgat'ta şehit ailelerini ziyaret etmek için ve buralarda parti teşkilatlarıyla biraraya gelmek için program hazırladığını dile getiren İrbeç, genel merkezin tavrı üzerine parti teşkilatlarının da geri adım attığını kaydetti. Nevşehir'de olduğunu ve gerekçeleri anlamak için Ankara'ya döneceğini ifade eden İrbeç, ''MHP'yi nasıl iktidara taşıyabilirizin heyecanı içindeyiz. Üzüldüğüm taraf birilerinin nasıl davrandığı, nasıl algılama içinde olduğundan ziyade, bu şehit ailelerini ziyaret edememiş olmak. Bizim yolumuz, görüşümüz heyecanımız belli. Ülkücü hareketin Türkiye'de iktidar olmasını istiyoruz'' diye konuştu.

http://www.akdenizmanset.com

- Kırmızı kıyak


Kırmızı otobüslerin hemen hepsi; en kazançlı, en uzun, yolcunun aktarma sistemi kullanmasını gerektirmeyen ulaşım güzergâhı, gövde hat KL08 Konyaaltı-Lara hattına verildi. Hat üstünde 31 kırmızı dışında halk otobüsçüleri ve minibüsçülerin çalışması yasaklandı
“Toplu ulaşım esnafını koruyorum, ulaşımdan mağdur olan halkımın haklarını koruyorum” diye diye kamuoyunu inleten Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Akaydın, toplu taşıma esnafının “Sanki arkamızdan hançerlendik. Hoca’nın bu yaptığı harakiri” yorumuna neden olan bir karara imza attı. Geçen hafta alınan karar Cuma günü ulaşım esnafına tebliğ edildi. Kararın en ilginç tarafı, belediyenin halka ve ulaşım esnafına dayattığı aktarmalı sistemi; belediye şirketi Ulaşım A.Ş. üzerinden çalıştırdığı kendi kırmızı otobüslerinde kullanmak zorunda olmayacak olması.

Esnafa Akaydın cezası
Herhangi bir vatandaş kentin uzak bir noktasından tramvay veya araçla 1.70 lira ödeyip kent merkezine gelerek Lara veya Gürsu’ya gitmek isterse bu kırmızı otobüslere de binmeyecek. Çünkü aynı bölgeye ya da yakın mesafesine hizmet veren daha kısa ve düşük fiyatlı besleme ve hatlar da mevcut. Esnaf, “Bu hat üzerindeki 12 metrelik otobüsleri ve minibüsleri ise 3-5 km uzunluğundaki besleme ve yerel hatlara veriyorlar. Otogar içine de giriyorlar. Sözleşmeyle hat kiralayan otogar otobüslerini de yasal olmamasına rağmen lağvettiler. Adamlar, parasını ödedikleri otogara giremiyor ama kırmızılar giriyor. Ulaşım esnafı tam olarak şirketleşemediğinden Akaydın esnafa ceza veriyor” diyor.

Belediyeden KL 08 kıyağı
En büyük ve uzun hatların tarif edildiği gövde hattı olan Konyaaltı-Lara arasında kırmızı otobüsler KL 08 numarasıyla Gürsu -Valilik-Işıklar-Lara güzergâhında çalışacak. Böylece Akaydın, aktarmalı sistemden yırtmış olacak. Oysaki Akaydın, Yeni Toplu Taşıma Sistemi’nde halka ve ulaşım esnafına aktarmalı sistemi dayattı. Ama eline yüzüne bulaştırınca vatandaş bir noktadan bir noktaya 1.70 yerine 3-5 lira ulaşım ücreti ödeyerek gitmek zorunda kaldı. Vatandaş buna büyük tepki gösterdi. Yeni hizmetle bu güzergâhta halk “aktarmalı sistemi” kullanmak zorunda kalmayacak. Böylece Akaydın çaktırmadan kendi getirdiği yeni ulaşım sistemini “revize” adı altında eskiye döndürmeye çalışıyor. Yani Akaydın kendi araçlarında sahil şeridi üzerinde ‘çok uzun bir güzergâhı alarak’ aktarmayı kullanmak zorunda olmayacak.

Pik saatler kırmızıların
Halk, Konyaaltı Gürsu’dan Lara Güzeloba’ya yani neredeyse şehrin bir ucundan diğerine tek araçla gidecek. Diğer bölgelerdeyse halk ulaşacağı yere kadar 2-3 araç değiştirmeye devam edecek. Güzergâhın CHP’li Konyaaltı ve Muratpaşa belediyeleri arasında yer alması dikkat çekici. 40 kırmızı otobüsten 31’i bu kıyak güzergâhta çalışacak. 6 tanesi havalimanı-otogar arası çalışmaya devam edecek. 3 araç ise yedekte bekletilecek. Karar bu sabahtan itibaren uygulamaya konuldu. Esnaf, ballı güzergâh için isyanda. Gövde hat yolcu ücreti 1.70 lira. Esnaf bu duruma çok kızgın. Çünkü Akaydın’ın getirdiği kırmızı otobüsler sabah 6 ile geceyarısı saat 24 arasında çalışacak.

Güzergâh nasıl işliyor:
Büyükşehir Belediyesi web sitesinde KL 08 hattı için “Gidiş: Gürsu Aktarma Merkezi-1.Cd-2.Cd-Kemer Yolu-Sarısu-Marina-Sarısu-Kemer YoluAtatürk Blv-S.Sabancı Blv-100.Yıl Blv-Güllük Cd-Cumhuriyet Cd-21 Sk-Binbaşı Toytunç Cd-İsmet Paşa Cd-Atatürk Cd-Fevzi Çakmak Cd-Işıklar Cd-Tevfik Işık Cd-Metin KasapoğluCd-İsmet Gökşen Cd-Tekelioğlu Cd-Barınaklar Blv-Kader Sk-PTT Tesisler Cd-Lara CdGüzeloba Aktarma Merkezi (1 Mayıs-1 Ekim tarihleri arasında TRT Kampı’na kadar gider). Dönüş: Güzeloba Aktarma Merkezi-Lara Cd-PTT Tesisler Cd-Kader Sk-Barınaklar BlvTekelioğlu Cd-İsmet Gökşen Cd-Metin Kasapoğlu Cd-(Sampi Kavşağı).-T.Işık Cd-1329 Sk-19 Mayıs Cd-Arık Cd-Hüsnü Karakaş Cd-Binbaşı Toytunç Cd-F.Altay Cd-A.Menderes BlvY.Ulusoy Blv-100.Yıl Blv-S.Sabancı Blv-Atatürk Blv-Gürsu Aktarma Merkezi” ifadesi yer alıyor.

Şükrü AĞIRMAN
http://www.akdenizmanset.coman

- Sınırlı ulaşım! Antray güzergâhında ve Döşemealtı’nda oturanların vay haline


Başkan Akaydın, Yeni Toplu Taşıma Sistemi’nde 7 gün 24 saat sınırsız ulaşım hizmeti reklamı yaptı. Oysaki AK Partili belediyelerin olduğu Kepez’in büyük bölümü, Döşemealtı’nın tamamı bu hizmetten yoksun

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, 20 Ağustos 2011 günü halkın adeta başına bela olan aktarmalı sistemi içinde barındıran yeni toplu ulaşım sistemini devreye soktu. Bu sistem halka, “Yeni sistemle Antalya’da 7 gün 24 saat sınırsız ulaşım hizmetini başlatıyoruz” sloganıyla duyuruldu. Ancak sistem belirlenen tarihte başlamadı. Gazetemiz olayın üzerine gidince “Yapıyoruz. Geceleri sabaha kadar kentte ulaşım hizmeti var” dedikleri ama yalan söyleyerek yapmadıkları gece hattı hizmetini Eylül ayının ilk günlerinde devreye soktular. Bu hatlardan bir tanesi de raylı sistem güzergâhında yaşayan insanlarla ilgiliydi. Meydan ile Kepezaltı arasına sabaha kadar çalışan bir hat konuldu. Bu hat, sessiz sedasız bir ay önce çaktırmadan kaldırıldı. Hem de hiçbir duyuru bile yapılmadan.

Halk başkana tepkili
“Gece evime ulaşım hizmet var” diye sevinen insanlar ise tek tek yollarda kalmaya başlayınca şu anda CHP, başkan Akaydın ve Büyükşehir Belediye uygulamaları için demediğini bırakmıyor. Şu anda VF 01 olarak Varsak-Kızılarık-Yüzüncü Yıl-Fakülte arasında, AC03 olarak Aksu-Meydan-Yüzüncü Yıl-Adliye arasında, KL08 olarak Gürsu -Valilik-Işıklar-Lara arasında, LF10 olarak Lara-Dedeman-Yüzüncü Yıl-Fakülte arasında toplam 4 güzergâhta 24 saat ulaşım hizmeti var. Yani Antalya’nın CHP’li belediyeleri Muratpaşa ve Konyaaltı arasında gidip gelmek çok kolay. 2 güzergâh bu belediyelerin sınırlarında. Diğer güzergâhın biri MHP’li Aksu sınırlarında. Kepez sınırlarındaki diğer güzergâh ise Aksu’nun bitişiğindeki Varsak’tan kent merkezine gelişi sağlıyor. Döşemealtı ve Kepez’in büyük bir bölgesinde ise bu hizmet yok. Antray güzergâhında yaşayanlar evlerinde kalmaya mahkum.
Şükrü AĞIRMAN

http://www.akdenizmanset.com/

- Stadın adresi 100. Yıl


1 ay önce başlatılan çalışmaların sonuçları dün açıklandı. 10 farklı yer üzerinde yapınla çalışmanın sonucunda stadyumun yapılabileceği en uygun yerin 100. Yıl olduğu açıklandı
Önemli isimler katıldı
Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği konferans salonunda yapılan toplantıya Vali Yardımcısı Turan Eren, Ak Parti Milletvekilleri Vecdi Gönül, Menderes Türel, Gökçen Enç, Hüseyin Samani, Sadık Badak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Tarkan Tüzken, MedicalPark Antalyaspor Başkanı Hasan Akıncıoğlu, Antalyaspor Vakfı Başkan Vekili Gültekin Gencer, ASKF Başkanı Metin Bulut ve stadyum proje sorumlusu Orhan Gorbon, katıldı.

Gorbon sonuçları açıkladı
Stadyumun yapılacağı 10 farklı bölgede yaklaşık 1 aydan bu yana incelemeler yapan ve bu araştırmanın sonucunu açıklamak üzere konuşan Orhan Gorbon Antalya için daha önce yapılan projeler ve dünyanın diğer kentleriyle Türkiye’nin diğer statlarından bilgiler verdi. Gorbon, bir stadın yerinin belirlenmesi konusunda dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgiler ve örnekleri toplantıya katılanlara sundu. Orhan Gorbon 10 farklı bölge ile ilgili 10 farklı kritere göre değerlendirmeyi puanlama usulü ile yaptıklarını ifade etti ve elde ettikleri sonuçları ve stat yerlerinin sıralamasını açıkladı.

100. Yıl öne çıktı
10 farklı yer üzerinde stat yapılabilirliği konusunda oluşturulan sıralamada 100. Yıl öne çıktı. Alternatif bölgeler ise Dokuma ve Pil Fabrikası olarak belirlendi. Antalyaspor Başkanı Hasan Akıncıoğlu ise Arsenal’in Emirates Stadından örnek vererek stadın kulübe gelir kaynağı yaratması gerektiğinin de altını çizdi. Ak Parti Antalya Milletvekili Menderes Türel de öncelikle stadın yerini belirleyeceklerini ve son kararın Spor Bakanlığı tarafından verileceğini ifade ederek finansman modellerini de bakanlığın belirleyeceğini kaydetti. Türel daha önce sıkıntı yaşandığı için stat alanı içinde ticari alanın oluşturulmayacağını belirtti. Öte yandan katılımcılar arasında yapılan oylamada da en çok oyu 100. Yıl aldı.


Stadın yapılabilirlik sıralaması
1-Muratpaşa 100. Yıl
2-Kepez Dokuma
3-Kepez Pil Fabrikası
4-Aksu Çamköy
5-Kepez Karayolları
6-Muratpaşa Kızıltoprak
7-Kepez Baraj Mahallesi
8-Kepez Masa Dağı
9-Konyaaltı Çakırlar
10-Döşemealtı Yeşilbayır

http://www.akdenizmanset.com/

17 Ekim 2011 Pazartesi

Akşit “Tütüncü’nün başarıları örnek olmalı”


AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Gürdal Akşit, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’yü makamında ziyaret etti. Akşit, “Genç yaşta önemli bir belediyenin sorumluluğunu üstlendi. Kendisi başarılı çalışmalar gerçekleştiriyor” dedi.
Bazı programlara katılmak üzere Antalya’ya gelen AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Devlet eski Bakanı Güldal Akşit, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’yü makamında ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Hakan Tütüncü, Kepez Belediyesi olarak yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Vizyon projelerin startını 2012 yılı başlarında vereceklerini belirterek, bu yatırımların da belediyenin öz kaynakları ile yapılacağını belirtti.

Başkan Tütüncü’nün Kepez’de bir birinden değerli bir çok projeye imza attığını belirten Akşit, Tütüncü’nün çalışmalarını Ankara’da sık sık duyduğunu ifade ederek Antalya programında olmamasına rağmen Hakan Tütüncü’yü ziyaret etmek istediğini bildirdi. Akşit, “Hakan başkanımız örnek gösterdiğimiz, başarılı bir arkadaşımız. Genç yaşta önemli bir belediyenin sorumluluğunu üstlendi. Kendisi başarılı çalışmalar gerçekleştiriyor. Yaptığı hizmetler örnek olmalı. Biz Ankara’dan Hakan başkanımızın çalışmalarını duyuyoruz. Kendisini tebrik ediyoruz. Bundan sonraki çalışmalarında da başarılar diliyoruz” diye konuştu.

Ak Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, Ak Parti İl Başkanı Mustafa Köse, Ak Parti Kadın Kolları Antalya İl Başkanı Nezihe Yoldan Tezcan, Genel Merkez Kadın Kolları Teşkilat Başkanı Nur Özkaya, Genel Merkez Kadın Kolları İdari ve Mali İşler Başkanı Betül Keskin ve Ak Parti Kepez ve Büyükşehir Meclis Üyesi Ayşe Güliz Yılman ziyarette hazır bulundu.
http://www.akdenizhaberci.com

- Barçın yeniden başkan


AK Parti Muratpaşa İlçe Kadın Kolları 1. Olağan kongresi yapıldı. Muratpaşa İlçe Kadın Kolları Başkanlığına Ayşe Barçın yeniden seçildi.
Divan kurulunun oluşturulması ile başlayan kongrede, saygı duruşu ve istiklal marşının ardından faaliyet raporu okundu.



Barcın ”Çocuklarımız için aydınlık ve başarılı bir geleceğe”

1,5 yıldır Muratpaşa İlçe Kadın Kolları Başkanlığı görevini yürüttüğünü belirten İlçe Kadın Kolları Başkanı Ayşe Barcın, “Göreve başladığım süre içerisinde referandum ve 2011 genel seçimleri geçirdik. Çalışma ekimiz ile elimizden geleni yaptık. Bugün burada siyasette bizde varız mesajını vermek için toplandık. Siyasetin farklı alanlarına baktığımız zaman il, ilçe, belediye başkanlığı ve meclis üyeliğinde kadının sayısı yok denecek kadar az. Devletin diğer alanlarında Vali, Kaymakam ve Genel Müdür düzeyine baktığımız zaman kadının adı yok. Biz bunların bilincinde olarak birbirimize destek vermeliyiz. Cumhuriyet Türkiye’sine baktığımız zaman kadın her alanda geride bırakılmıştır. Bugüne bakıldığı zaman kadınlara destek veren Genel Başkanımız ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Muratpaşa Kadın Kolları olarak, ‘Haydi kadınlar el ele, çocuklarımız için aydınlık ve başarılı bir geleceğe’ diyoruz



Topcu, “Yeni hedeflere hep birlikte beraber yürüyeceğiz”

AK Parti teşkilatlarının kadına gereken önemi verdiğini belirten Muratpaşa İlçe Başkanı Mesut Topcu, “Kadın kollarımız her alanda çok iyi çalışmalar ortaya koymaktadır. Bugüne kadar yapılan çalışmalarda ev ev, sokak sokak gezerek AK Parti’nin yaptığı hizmetleri anlatmışlardır. Kadınlarımız bizim için kutsaldır. Muratpaşa’da yeni seçilen arkadaşlarımız ile önemli çalışmalara imza atacağız. Bütün çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Önümüzdeki günlerde yeni ekiplerle yeni umutlara, yeni hedeflere hep birlikte beraber yürüyeceğiz” diye konuştu.



Yoldan, “Başarılar diledi”

AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Nezihe Yoldan Tezcan, “Türk siyasi tarihinin en önemli seçimlerinden birisini Muratpaşa ilçemizde de başarı ile tamamladık. 2009 yerel seçimlerinde yüzde 26,5 gibi bir oy almamıza rağmen, 2011 yerel seçimlerinde yüzde 35 oy aldık. Buradaki oy oranımızdaki artış göz önündedir. Bundan sonraki süreçte de kadın kollarımızın yeni yönetimi ile çalışmalarını sürdüreceğine inanıyorum. Başarılarının devamını diliyorum” dedi.



Köse, “Bizler çok önemli bir davanın mensuplarıyız’

Kadın kollarının partideki önemine değinen AK Parti İl Başkanı Av. Mustafa Köse, “Bir yerde başarı varsa orada kadın kollarımız var demektir. Siyaseti erkeklerden daha çok kadınlar yapıyor. Kadınlar daha çok AK Partili. Çünkü kadınların çocukları, eşleri var ve yarınlarda daha güçlü, müreffeh ve çocuklarının daha iyi yaşayabileceği bir Türkiye istiyorlar. Hangi görevde olursak olalım, bizler çok önemli bir davanın mensuplarıyız” dedi. Bizi bir araya getiren samimiyettir. Bu samimiyet ile bu dava bugünlere geldi. Bizler yaptığımız görevin gereğini yerine getirmek durumundayız. Yaptığımız ziyaretlerde bizlere, ‘Size inanıyor ve güveniyoruz’ diyorlar. Bizler çalışmak zorundayız. Çünkü bu milletin bizden beklentisi var. Dün seçim bitti. Biz yerel seçim çalışmalarına başladık. İnanırsanız ve çalışırsanız başarırsınız” diye konuştu.



Yapılan konuşmaların ardından tek liste olarak gerçekleştirilen seçimde AK Parti Muratpaşa İlçe Kadın Kolları Başkanlığına Ayşe Barçın seçilirken, asil üyeliklere Hacer Sak, Aynur Yanar, Gülsüm Türköz, Nurgül Turhan, Gülsüm Kökdere, Hasibe Doğan, Hatice Motör, Hatice İmal, Ruhsar Kayacan, Ayten Değirmencioğlu, Yüksel Karatoy, Ünsiye Oskay, Filiz Tuğrul, Kamile Aralı, Berrin Gülderen Gökçen, Emel Gel, Gülay Bektaş Koyuncu, Feyza Dağ, Pakize Öz, Birgül Alagöz, Selma Nergiz, Zuhal Aksu, Selma Viran, Nalan Bozdemir, Saniye Bayram, Begüm Yiğitbaşı, Hatice Aykurt, Asiye Sarıca, Ferah Çopur seçildi.



Kongreye, AK Parti İl Başkanı Av. Mustafa Köse, İl başkan yardımcısı Ömer Duman, Cemal Lütfü Öner, Kadın Kolları İl Başkanı Av. Nezihe Yoldan Tezcan, Gençlik Kolları İl Başkanı Hıfzullah Şahbaz, Muratpaşa İlçe Başkanı Mesut Topcu, Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar, Kemer İlçe Başkanı Zafer Yaman, Tekirova Belediye Başkanı Yusuf Üras, kadın ve gençlik kolları katıldı.
http://www.akdenizhaberci.com

- SÜRPRİZ OLDU, BAKAN YARDIMCILIĞINA ANTALYA ESKİ MİLLETVEKİLİ ARICI ATANDI


Kültür ve Turizm Bakanlığı Yardımcılığına AKP Antalya eski milletvekili Abdurrahman Arıcı atandı. Doktor olan Arıcı, geçen dönemde AKP Antalya milletvekiliydi. Arıcı’nın atanması bu makama getirilecek kişi ile ilgili olarak bugüne kadar ortaya atılan adlar arasında pek geçmediği için sürpriz oldu.
Yapılan yeni düzenleme kapsamında bakanlıklara bakan yardımcısı atamaları devam ediyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Yardımcılığı'na AKP eski Antalya milletvekili Abdurrahman Arıcı getirildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Yardımcılığı için bugüne kadar aralarında Fettah Tamince’nin de olduğu çeşitli kişilerin adı geçmişti.

Bakan yardımcılığına Abdurrahman Arıcı'nın atanması sürpriz oldu.

Arıcı 12 Haziran seçimlerinde AKP Antalya milletvekili adayları listesinin 7. sırasındaydı.


http://turizmgazetesi.com

10 Ekim 2011 Pazartesi

-Bir tek biz mi fazlayız?


Muratpaşa Belediyesi’nde norm kadro fazlası diye çeşitli kurumlara gönderilmeye başlanan 97 işçiden bazıları, “Eskiden 500 işçi ile yaptığımız işi şimdi 2 bin 200 kişiyle yapıyoruz. Belediyeye bir tek biz mi fazla geldik” dedi.
08.10.2011 11:57
Büyüt 25 Şubat 2011 tarih ve 27846 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 6111 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ve Diğer Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun'un 166. Maddesinde norm kadro durumu açıklanıyor. Bu madde de “İl Özel İdareleri’nin sürekli işçi kadrolarında çalışan ihtiyaç fazlası işçiler Karayolları Genel Müdürlüğünün taşra teşkilatındaki sürekli işçi kadrolarına belediyelerin (bağlı kuruluşları hariç) sürekli işçi kadrolarında çalışan ihtiyaç fazlası işçiler Milli Eğitim Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün taşra teşkilatlarındaki sürekli işçi kadroları ile sürekli işçi norm kadro dahilinde olmak üzere ihtiyacı bulunan Mahalli İdareler’e atanır” ifadesi yer alıyor. Bu madde gereği kamuoyunda Torba Yasa olarak adlandırılan yasaya istinaden 97 işçinin isimleri Muratpaşa Belediyesi tarafından Valilik makamına işçi fazlası olarak bildiriliyor. 10-15 yıldır Muratpaşa Belediyesi’nde çalışan işçiler şöyle konuştu:

Toplam kadro 2 bin 200
“321 kadrolu personeli olan CHP’li Muratpaşa Belediyesi için devlet Şubat’ta 224 adet norm kadro verdi. Kalan 97 personelin çeşitli kurumlara gönderilmesi gerekiyor. Şimdi bu personel Valilik kanalıyla çeşitli kurumlara gönderilerek değerlendirilmeye başlandı. Norm kadro fazlası 97 kişiden 23’ü şimdiden gönderildi ama bu sayı nedense 97’ye tamamlanmıyor. Hala belediye de norm kadro fazlası olan 64 kişi var. Gönderilenlerden 4’ünü edindiğimiz bilgiye göre Valilik geri gönderecek. Fazla sayıya rağmen, belediyede henüz birkaç yıldır görevli bazı isimler nedense gönderilmiyor ve korunuyor. Belediyede 321 kadrolu işçi, yaklaşık 160 adet memur, 300’ün üzerinde sözleşmeli personel ve hizmet alımı yöntemiyle çalışan yaklaşık 1500 taşeron işçi bulunmaktadır. Bu rakam yaklaşık 2 bin 200 personele tekabül etmektedir.

Belediyeye biz mi fazla geldik
420 bin nüfuslu, Türkiye'de 50 ilden daha büyük bir ilçede, 56 mahalleye hizmet veren büyük Muratpaşa Belediyemizde 1500 kadar hizmet alımı yöntemi ile taşeron işçi çalıştırılıyor. emekliği geçmiş 90’ın üzerinde işçi çalıştırılmaya devam ediliyor. Bu büyük belediyeye fazla gelen sadece bizler miyiz? Norm kadro denilerek gönderilen bir tek 23 kişi mi burada fazla? Bizler belediyemize en az 10-15 yıldır onuruyla hizmet eden tecrübeli, işinin ehli, liyakatli kadrolu işçileriz. 10 yıl önce taşeron uygulaması başlamadan bizim tek başımıza yaptığımız iş, şu an taşeron marifetiyle en az 5 tane taşeron işçisine yaptırılmaktadır. Muratpaşa Belediyemize iade edilerek 10 yılın üzerinde onurumuzla hizmet verdiğimiz kurumumuzda çalışmaya devam etmek istiyoruz.

Şükrü AĞIRMAN
http://www.akdenizmanset.com

Döşemealtı Belediyesi, Hande Yener ve Oğuz Yılmaz Konserlerini Erteledi


Antalya'nın merkez Döşemealtı Belediyesi, 8.Nar Festivali'nin açılış nedeniyle yapılacak Hande Yener ve Oğuz Yılmaz konserlerinin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan'ın vefatı nedeniyle ertelendiğini duyurdu.
08.10.2011 15:30
Büyüt Antalya'nın merkez Döşemealtı Belediyesi, 8. Nar Festivali'nin açılış nedeniyle yapılacak Hande Yener ve Oğuz Yılmaz konserlerinin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan'ın vefatı nedeniyle ertelendiğini duyurdu.

Döşemealtı Belediyesi tarafından 8-9 Ekim 2011 tarihinde gerçekleştirilecek olan 8. Nar Festivali kapsamında bu akşam yapılması planlanan Hande Yener ve Oğuz Yılmaz konserinin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın annesinin vefatı nedeniyle, festival komitesi tarafından alınan kararla 22 Ekim Cumartesi akşamına ertelendiği açıklandı.

Döşemealtı Yağlı Pehlivan Güreşleri'nin ise planlandığı gibi 9 Ekim Pazar günü Döşemealtı Er Meydanı'nda gerçekleştirileceği belirtildi.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Döşemealtı Belediye Başkanı Nurettin Tursun, Başkanımız Recep Tayip Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan'ın vefatını derin bir üzüntü ile öğrendik. Merhume Tenzile Erdoğan'a yüce Allah'tan rahmet ve başta Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan olmak üzere tüm sevenlerine sabırlar diliyorum. Babasını kaybetmiş, kardeşini kaybetmiş, sevdiklerini kaybetmiş birisi olarak ayrılık duygusunu çok iyi bilirim. Bu duygu içerisindeyken, elbette gönüllerden hicran yaşları dökülür, ayrılık acısı yüreklerde en derinden hissedilir. Bu kapsamda biz ilçemizde coşkulu bir festival yapamayız. Bir taraf ağlarken, biz burada gülüp eğlenemeyiz. Biz acılarımızı, duygularımızı, mutluluklarımızı paylaştık ve paylaşıyoruz. Çünkü biz aynı yolun yolcusuyuz. Allah hepimizi sevdiklerimizle cennette kavuştursun. Merhume Tenzile Erdoğan'ın makamı cennet olsun. ifadesini kullandı.
http://www.akdenizmanset.com

Cihan Haber Ajansı

9 Ekim 2011 Pazar

- Bir garip ihale


Antalya’da uzun zamandır verdiği kaliteli ve iyi hizmetiyle tanınan BEMAK’ın işini iptal eden Büyükşehir Belediyesi, kalan 76 gün için 7 Ekim 2011’de yeşil alanların bakım hizmeti ihalesi yaptı. İhalede en düşük teklifi Barla firması verdi.
Antalya’da uzun zamandır verdiği kaliteli ve iyi hizmetiyle tanınan BEMAK’ın işini iptal eden Büyükşehir Belediyesi, kalan 76 gün için 7 Ekim 2011’de yeşil alanların bakım hizmeti ihalesi yaptı. İhalede en düşük teklifi Barla firması verdi.

Genel Sekreter Yardımcısı Ali Özkayacan’a bağlı Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Halil Özge Dora’nın yönetiminde bulunuyor. İhaleyi, bu başkanlığın bünyesindeki Çiğdem Hacıoğlu yönetimindeki Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü yaptı. Danışmanlar Ofisi’nde sabah saat 10.00’da gerçekleştirilen ihaleye İşletme ve İştirakler Dairesi Başkanı Nuri Nar başkanlık etti. 4734 Sayılı İhale Kanunu’nun kapalı zarf usulü pazarlık yöntemi ve firmaların ihaleye davetiye usulü çağırılmasını içeren 21-B maddesine göre yapılan ihalede kural gereği ikinci tekliflere kadar muhammen bedel açıklanmadı. Yılbaşına kadar olan 76 günlük sürede Büyükşehir’e ait park bahçelerin bakım, sulama, çiçek ekimi ve benzeri işleriyle ilgili ihaleye 6 firma başvurdu. Firmalardan BEMAK’ın dosyası kabul edilmedi. Gerekçe olarak 4734 Sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 58’nci maddesi gösterildi. Bu maddeye göre firma, iptal edilen ihalesi dışındaki ihalelere katılabiliyor.

Barla en düşük teklifi verdi
Kapalı zarf usulü alınan ilk tekliflerde Barla Temizlik 2 milyon 164 bin, Güney Temizlik 1 milyon 901 bin, Gökçe 2 milyon 407 bin, Pey-Art 2 milyon 364 bin, Doğal Kaynaklar firması ise 2 milyon 389 bin lira teklif verdi. İkinci teklifler için ara verildi. Aradan sonra muhammen bedel açıklandı. Muhammen bedel olarak 2 milyon 64 bin 492 lira 31 kuruş rakamı açıklandı. İkinci tekliflere geçilmeden önce Doğal Kaynaklar isimli firma ihaleden çekildi. Yine kapalı zarf usulü verilen ikinci tekliflerde Barla 1 milyon 859 bin, Güney 1 milyon 877 bin, Gökçe 1 milyon 894 bin, Pey-Art 1 milyon 993 bin lira teklif verdi. Böylece en düşük teklifi Barla firması vermiş oldu. Nuri Nar başkanlığındaki ihale komisyonu rakamları ve firmaların verdikleri belgeleri-verileri inceleyerek ihale sonucunu önümüzdeki günlerde açıklayacak.

Kısa bir açıklama yaptılar
Bu ihalenin yapılış nedeni için geçen ayın sonundan bu yana kulislerde çok ciddi iddialar dolaşıyordu. BEMAK’ın 10 aylık ihalesini, ihalenin iş bitim süresine 3 ay kala Eylül ayı sonunda iptal eden belediye ise “belediye aleyhine olan iddiaları” detaylıca açıklamak yerine kısa bir açıklama yapmakla yetindi. İhale tarihine kadar doğrudan temin yöntemi ve itfaiye araçları ile park-bahçeleri suladı. Tam ihale sırasında da belediye tarafından basına e-mail yolu ile “Kamuoyuna açıklama” başlıklı “Belediyemiz 2011 yılı Yeşil Alanların Bakım Hizmetleri ihalesi kapsamında hizmet alınan yüklenici Bemak Ltd. Şirketi tarafından ihalenin yürütülmesi sırasında sunulan belgelerden bir kısmının gerçeğe aykırı olduğu tespit edilmiştir. 4735 sayılı kanun hükümleri gereğince yüklenici firmayla olan sözleşme feshedilmiştir. Kamuoyunun bilgilerine saygıyla sunulur. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı” ifadesinden ibaret bir basın açıklaması gönderildi. İptal nedeniyle 470 işçisi boşta kalan firmanın konuyla ilgili açıklamayı yakında yapacağı öne sürüldü.

Şükrü AĞIRMAN
http://www.akdenizmanset.com

- CHP'nin yaptığına bak


CHP Antalya İl Başkanlığı'nda basın danışmanı olarak görev yapan 18 yıllık gazeteci Fikret Gülcü, işe başladığı günden beri sigortasız çalıştırıldığını ileri sürdü.
Gülcü, CHP emekten yana bir parti gibi görünüyor ama hiç değilmiş. dedi.Antalya'daki çeşitli basın kuruluşlarında 1993'ten bu yana muhabirlik yapan Fikret Gülcü, Nisan 2010'da CHP Antalya İl Başkanlığı'nda basın danışmanı olarak işe başladı. Gülcü, basın kuruluşlarına geçtiği yazıda 30 Eylül 2011 itibarıyla CHP'deki görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Yazıda istifası gerekçesine yer vermeyen Gülcü'nün, işe başladığı günden istifa tarihine kadar sigortasız çalıştırıldığı, düşük olan maaşının ise gecikmeli ve eksik ödendiği ortaya çıktı.Cihan Haber Ajansı'nın sorularını cevaplayan Fikret Gülcü, 18 aydır sigortasız çalıştırıldığını doğruladı. Ayrıca maaşını da düzenli alamadığını açıklayan Gülcü, kirasını ödeyemediği için evine icra kağıtları geldiğini, hastalanan çocuğunun tedavi masraflarını dahi karşılayamadığını söyledi.

Evine icra gitti
Yaşadıklarını defalarca CHP Antalya İl Başkanı ve CHP'li yöneticilerle paylaşmasına rağmen sürekli oyalandığını savunan Gülcü, Şimdi de kendisi sigortasız çalışmayı kabul etti diyorlarmış. Öyle şey olur mu? Emekten yana bir parti gibi görünüyor. Kesinlikle değilmiş. dedi.

Rakamın küçüklüğü sebebiyle telaffuz etmeye utandığı maaşını ise CHP'de işe başladığı günden itibaren sorunlu aldığını öne süren Gülcü, Maaşımı anlaştığımız rakam üzerinden ödemediler. İşe ilk girdiğimde 3 ay maaş alamadım. Sonrasında ise hep gecikmeli ve parça parça aldım. Bu yüzden 3 -4 ay kiram birikti. Ev sahibi evi satışa çıkardı. İcra kağıtları gelmeye başladı. diye konuştu.

Sigırta yerine CHP’li doktorları önerdi

Durumunu defalarca aktardığı CHP İl Başkanı Özer Ülken'le arasında geçen bir diyalogu ise şöyle anlattı: Hanım çocuğu hastaneye götürdüğünde, sigortam olmadığı için maaşın yarısı gidiyordu. Bunu defalarca anlattım. Özer Ülken, 'Bizim tanıdık CHP'li doktorlar, eczacılar var onlara gidersin' dedi. Öyle iş mi olur? Ben insanların kapısında dilencilik mi yapacağım?

Fikret Gülcü, CHP Antalya İl Başkanlığı'nda çaycı ve temizlik elemanı olarak çalışan iki kişinin daha kendisi gibi sigortasının yatırılmadığını iddia etti.

Ülken iddiaları cevapladı
CHP İl Başkanı Özer Ülken ise Fikret Gülcü'den kendilerine bu yönde bir şikayet iletilmediğini belirtti. Gülcü'nün CHP'de sözleşmeli olarak çalıştığını ve işe girişinde bunların kendisiyle konuşulduğunu kaydeden Ülken, Buradaki yaptığı işlerle paket olarak hizmet noktasındadır. Sigorta yapmayı gerektiren bir durumu yoktur. Mağduriyeti söz konusu değildir. ifadesini kullandı.

Ülken, sigortası olmadığı için Fikret Gülcü'ye CHP'li doktorlara gitmesi yönünde bir telkinde bulunmadığını dile getirerek, Onu der miyiz? Parti içinde sağlık sorunu konuşulduğunda elbette 'yardımcı olalım' diyenler olur. açıklamasında bulundu.

Eski basın danışmanı; sigortalı çalıştım
Öte yandan CHP Antalya İl Başkanlığı'nda Fikret Gülcü'den önce basın danışmanı olarak görev yapan Zeki Özer, kendisinin eski il başkanı Ömer Melli tarafından sigortalattırıldığını ifade etti.
http://www.akdenizhaberci.com

8 Ekim 2011 Cumartesi

- CHP’li başkandan Halkkart itirafı


CHP’li Erkan, NFC’li ve süpersonik sistem diye tanıtılan Halkkart ve işletici A-Kent için “Bir arkadaşımın oğlunun kartında bakiyenin eksi 979 lira olduğunu gördük. A-Kent firmasında ciddi teknolojik eksiklikler var” dedi
CHP’li Erkan, NFC’li ve süpersonik sistem diye tanıtılan Halkkart ve işletici A-Kent için “Bir arkadaşımın oğlunun kartında bakiyenin eksi 979 lira olduğunu gördük. A-Kent firmasında ciddi teknolojik eksiklikler var” dedi

Eylül 2011 tarihli Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, kamuoyunca eleştirilen yeni ulaşım sisteminin protestosuna değinip “Eşeklere validatör takalım” diyen Akaydın, bir zamanlar ‘En modern sistem, NFC teknolojisi var’ diye yere göğe sığdıramadığı Halkkart ve işletici A-Kent firması için “Halkkart’ın bilişim sistemi bazı konularda geri kalmıştır. Halkkart’ı işleten A-Kent firmasıyla mahkemenin iptal kararı nedeniyle hukuki bağımız kalmamıştır” itirafında bulunmuştu. O gün parti grup sözcüsü olarak konuşan Hasan Gürsel Karabayır ise, “Biz bu yeni ulaşım sistemiyle 2 buçuk yıl sonra seçimi alırız” demişti. CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Ercan Erkan’ın ise Akdeniz Gerçek gazetesine Ekim ayı başında verdiği röportajda aynı fikirde olmadığı ortaya çıktı.

Yan gelip yatarak değil çalışarak alırız
Erkan, “Büyükşehir’i kaybetme yönünde endişeniz var mı, ortada yapılan bir yanlışlık var mı?” sorularına itiraf gibi bir açıklama yaptı. CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Ercan Erkan bu iki soru karşısında şu cevapları verdi: “(Büyükşehir’in yönetimini seçimlerde kaybetme yönünde) Endişem yok, alırız ama yan gelip yatarak değil. Çok sıkı çalışarak, belediyelerimizi kaptırmayız. Bence Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çok büyük bir hata yok. Ama yapılanlar halka iyi anlatılmıyor. Mesela ulaşımla ilgili düzenleme. Çok güzel bir sistem hayata geçirildi. Ama bunu ne şoför esnafına ne de halka anlatamadık. Özel bir şirketten kaynaklanan hatalar var. Size bir örnek vereyim.

Akaydın örnek arıyordu, işte örnek
Sabah otobüste yanıma memur bir arkadaşım geldi. Oğlunun kartından fazla para çekildiğini söyledi. Otobüsün cihazında karta baktığımızda bakiyenin eksi 979 lira olduğunu gördük. Arkadaşımın oğlunun kartında bin liraya yakın eksi bakiye var. Kredi gibi düşünün. Şuan kart sahibi 979 lira borçlu. Bu örneği neden verdim anlatayım. (Halkkart’ı işleten ve ihaleden 21 gün önce kurulan) A-Kent firmasında ciddi teknolojik eksiklikler var. Bu bize yansıyor. Sıkıntılar partiye, başkana yansıyor. Bunlar iyi kontrol edilip uygulamaya konulmalıydı. Bana göre en büyük hata gerekli önlemin alınmamasıdır. Ama bu sistem oturacak. Ama neden biz sistemi tepki alan boyutta uygulamaya soktuk bunun cevabını veremiyorum.” Kapalı devre ödeme ve ön ödeme sistemlerine BDDK karışmıyor. Halkkart’ın eksiye düşmesi vatandaşın kredilendirilmesi anlamına geliyor. Bu durum bankacılık sistemine girdiği için kart sisteminin BDDK’ya tabi olması gerekiyor .

Şükrü AĞIRMAN
http://www.akdenizmanset.com

- Nar Festivali başlıyor


Döşemealtı 8. Nar Festivali bu akşam gerçekleştirilecek Oğuz Yılmaz ve Hande Yener’in halka konseri ile start alıyor.


Döşemealtı 8. Nar Festivali bu akşam gerçekleştirilecek Oğuz Yılmaz ve Hande Yener’in halka konseri ile start alıyor. Döşemealtı Belediye Başkanı Nurettin Tursun, festivalde,Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin geçmiş yıla oranla daha renkli geçeceğini söyledi.
http://www.antalyaekspres.com

- Bizi dünya tanıyacak


ABDA 2012 Seyahat Kongresi Antalya'da yapılacak. ATSO Başkanı Budak, ''Bu kongre Türkiye'nin İngiltere seyahat sektörüne tanıtımı açısından oldukça önemli bir fırsattır. Antalya için ise , bir kongre destinasyonu olarak dünyada tanınırlığını artırmaktadır'' dedi


Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, İngiliz Seyahat Acenteleri Birliği'nin (ABTA) 2012 yılında yapacağı Seyahat Kongresi'ni Antalya'da düzenleme kararı aldığını söyledi. Budak '''Bu kongre Türkiye'nin İngiltere seyahat sektörüne tanıtımı açısından oldukça önemli bir fırsattır. Diğer taraftan Antalya, bir kongre destinasyonu olarak dünyada tanınırlığını artırmaktadır'' dedi.



Antalya’ya geliyorlar

Budak, İngiliz Seyahat Acenteleri Birliği'nin 5 Ekim'de yaptığı İspanya'nın Palma şehrinde yapılan toplantısında, 2012 Seyahat Kongresi'nin 10-12 Ekim 2012 tarihleri arasında Antalya'da yapacağının resmen duyurulduğunu kaydetti. ABTA'nın dünyanın en önemli turizm örgütlerinden olduğunu vurgulayan Budak, birliğin 5 bin seyahat acente şubesini temsil ettiğini ve bin 300 üyesi bulunduğunu ifade etti. ABTA'nın 2012 yılında yapılacak Seyahat Kongresi'ni Antalya'ya kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Budak, Antalya Kongre Bürosu ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın girişimleri üzerine 1-6 Temmuz tarihleri arasında Antalya'da incelemelerde bulunan ABTA'nın heyetinin Seyahat Kongresi'nin Antalya'da yapılmasına karar verdiğini bildirdi.



Antalya için bir fırsat

Kongrenin 10-12 Ekim 2012 tarihleri arasında Belek'te yapılacağını kaydeden Budak, kongreye, seyahat acenteleri ve tur operatörleri temsilcilerinden oluşan yaklaşık bin delege ve İngiliz sektörel basınına mensup 50 gazetecinin katılmasını beklediklerini açıkladı.

Budak, ''Bu kongre Türkiye'nin İngiltere seyahat sektörüne tanıtımı açısından oldukça önemli bir fırsattır. Diğer taraftan Antalya, bir kongre destinasyonu olarak dünyada tanınırlığını artırmaktadır'' dedi.



Prestijli kongrelerden

Antalya'nın tesisleri, doğası ve iklimiyle, turizm çeşitlendirmesine açık bir kent olduğunu vurgulayan Budak, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: ''Turizmi çeşitlendirme araçlarından birisi de, yüksek gelir grubuna hitap eden ve otellerdeki doluluğun en düşük olduğu dönemlerde yoğunlaşan kongre turizmi. Biz bu düşünce ile yola çıktık ve işe Antalya Kongre Bürosu'nu canlandırarak başladık. Önümüze ciddi hedefler koyduk. Bunlardan ilki dünyadaki en prestijli kongrelerden birisi olan ve dünyanın önemli kongre profesyonellerini biraraya getiren ICCA Genel Kurulu'nu Antalya'ya getirmekti. Bunu ülkemizin ve kentimizin bütün dinamiklerini biraraya getirerek Antalya'ya kazandırmayı başardık. 2014 yılında dünyanın en önemli kongre profesyonelleri Antalya'da olacak.''

http://www.antalyaekspres.com

- Zorla boşaltılacak!


Konserve Koyu'ndaki göçük nedeniyle risk altında olan 4 binanın boşaltılması için 10 günlük süre verildi Başkan Akaydın, ''Boşaltılma yapılmadığı takdirde zabıta aracılığıyla, emniyet güçlerinden destek alarak boşaltma gerçekleşecek ve binalar mühürlenecek” dedi


Konserve Koyu'ndaki falezlerde geçen yıl Şubat ayında tespit edilen göçük tehlikesinin ardından acilen boşaltılması istenen 4 binada yaşayan vatandaşlara, evlerini boşaltmaları için 10 gün süre verildiği, binaların boşaltılmaması halinde polis gücüyle boşaltılacağı bildirildi.



10 gün süre verildi

Vali Yardımcısı Turan Eren, Konserve Koyu'nda göçük tehlikesi bulunduğunu, bölgedeki 10 binanın göçük tehlikesi altında olduğunu, 4 binada ise riskin yüksek olduğunu belirtti.

Binaların acilen boşaltılması için Valiliğin Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı uyardığını ifade eden Eren, ''Konut sahiplerinin 10 gün içinde tebligata uyarak, konutları boşaltması gerekiyor. Biz ne olursa olsun boşaltmayı yapacağız. Buranın tedbir anlamında boşaltılması gerekiyor. Konserve Koyu'nun arka tarafında, yol bölümünde bir çatlak oluşuyor. Bizi korkudan o çatlak. Bir de 4 bina öne doğru eğilmiş, gittiğinizde gözle görüyorsunuz. Burada yaşayan vatandaşların tamamına tebligat yapıldı'' dedi.



Rant değil güvenlik

Bölgeyle ilgili üniversiteler ve Afet ve Acil Durum Müdürlüğü teknik ekiplerinin hazırladığı 4 rapor olduğuna da dikkati çeken Turan Eren, ''Raporların tamamında, (Buranın can ve mal güvenliği açısından boşaltılması gerekir) diyor'' diye konuştu.

Eren, bölgedeki vatandaşların, rant amaçlı evlerin boşaltılmak istendiği yönündeki iddialarının hatırlatılması üzerine de şunları söyledi: ''Oradaki mülk sahipleri bazı komplo teorilerinden bahsediyor. Başka amaçla bölgenin kullanılması için boşaltılmak istendiği iddia ediliyor. Bunlar kesinlikle yanlıştır. Devlet kendi vatandaşına komplo kurarak rant elde etmez. Bir işlem yapacaksa, elinde yasal imkanlar var, önemli bir projede kullanılacaksa istimlak eder. Bütün mesele o bölgedeki insanların can güvenliğinin birinci derecede sağlanmasıdır. Biz devlet olarak öncelikle vatandaşın canıyla ilgiliyiz. Valimiz de bu konuda son derece hassas.''



Polis gücüyle boşaltılacak-

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın da, yaptığı açıklamada, bölgede ciddi bir sorun olduğunu, zemin kayması yaşandığını belirterek, bölgenin afet bölgesi ilan edilmesi gerektiğini kaydetti. Konserve Koyu'nda sorunlu olduğu tespit edilen 10 bina bulunduğunu, ancak 4 binanın acilen boşaltılması gerektiğini bildiren Akaydın, ''Binaların en geç Ekim ayının üçüncü haftasında boşaltılması gerekiyor. Boşaltılma yapılması takdirde zabıta aracılığıyla, emniyet güçlerinden destek alarak boşaltma gerçekleşecektir ve binalar mühürlenecektir'' diye konuştu.
http://www.antalyaekspres.com

- ‘Kepez şehir kimliği kazandık’


Başkan Tütüncü, AK Parti Kepez İlçe Teşkilatı mensuplarını“hizmet gezisi” turuna çıkardı. Tütüncü, gerek yollar, gerek kaldırımlar gerek ise sosyal ve kültürel projeler ile Kepez’e şehir kimliği kazandırdıklarını kaydetti


Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, bu yıl Kepez Belediye Meclis Üyeleri’yle başlatılan “ikinci hizmet gezisi” turuna, AK Parti Kepez İlçe Teşkilatı üyeleriyle devam etti. Hizmet gezisi turu ile ilçede son bir yıl içinde hayata geçirilen projeleri ve çeşitli hizmetleri mahalle mahalle anlatan Başkan Hakan Tütüncü, bu yıl ikincisini düzenledikleri hizmet gezisiyle amaçlarının Kepez’de yaşanan değişimin daha yakından hissedilmesini sağlamak olduğunu söyledi.



Hizmetleri anlattı

Gezide ilçede son bir yıl içinde yaptıkları hizmetleri anlatan Başkan Hakan Tütüncü, DSİ kanalı peyzaj çalışması, Gazi Bulvarı çevre düzenlemesi, Akdeniz Sanayi Sitesi 75. Yıl Caddesi’ni güzelleştirme çalışmaları, Masa Dağı seyir terası ve Erdem Bayazıt Kültür Merkezi hakkında teşkilat üyelerine yerinde bilgiler verdi. Programının yoğunluğu nedeniyle sadece son bir yıl içinde yaptığı hizmetleri anlatan Başkan Tütüncü, gerek yollar, gerek kaldırımlar gerek ise sosyal ve kültürel projeler ile Kepez’e şehir kimliği kazandırdıklarını kaydetti
http://www.antalyaekspres.com

5 Ekim 2011 Çarşamba

- Kırkpınar Döşemealtı’na Taşınıyor


Döşemealtı Belediyesi her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiği 8. Nar Festivali ve Yağlı Pehlivan Güreşlerini Cumartesi ve Pazar günü gerçekleştirecek.

8 Ekim Cumartesi akşamı Nar Festivali kapsamında gerçekleştirilecek olan Hande Yener ve Oğuz Yılmaz konseri ile başlayacak olan 8. Döşemealtı Nar Festivali ve Yağlı Pehlivan Güreşleri, 9 ekim Pazar günü Döşemealtı Şehir Stadyumu’nda gerçekleştirilecek. Hazırlıkların tamamlandığı festival ve yağlı pehlivan güreşleri her yıl olduğu gibi bu yıl da renkli görüntülere sahne olacak. Çiftçinin hasat bayramında en iyi nar üreticisi seçilerek, ilk üçe giren üreticiler belediye tarafından ödüllendirilecek. Döşemealtı Çığlık Mahallesi Stadyumu’nda yapılacak olan festival etkinliklerinde Hande Yener 2011 albümünde yer alan ve bu yıl dillerden düşmeyen şarkısı “Teşekkürler” ile Döşemealtılılara seslenecek.

Bu yıl Kırkpınar’da rakibi Recep Kara’yı yenerek başpehlivanlığı alan Ali Gürbüz, yılın son güreşlerinde tekrar Döşemealtı er meydanında yer alacak. Yağlı pehlivan güreşlerinin yıldız isimleri de Döşemealtı er meydanında yerini alarak kıran kırana mücadele verecekler. Bu kapsamda Recep Kara, Mehmet Yeşil Yeşil, Osman Aynur, Gökhan Arıcı, Fatih Atlı, Güngör Ekin gibi isimler ve çok sayıda başpehlivan Döşemealtı er meydanında hazır bulunacak. Hazırlıkların tamamlandığı Döşemealtı Yağlı Pehlivan güreşleri deyim yerindeyse Akdeniz’in Kırkpınar’ı olarak güreş severlere unutulmaz bir gün yaşatacak. Döşemealtı er meydanın da çeşitli boylarda 500 civarında pehlivanın kıyasıya mücadele edeceği ve derece alan pehlivanlar belediye spor kulübü tarafından ödüllendirileceği belirtildi.


Konuyla ilgili açıklama yapan Döşemealtı Belediye Başkanı Nurettin Tursun, Kırkpınar’ı ilçemize taşıyoruz dedi. Başkan Tursun açıklamasında, ‘ata sporu güreşimize emek veren, sahada ter döken baş pehlivanlarımızı Pazar günü ilçemizde ağırlayarak, muhteşem bir güreşe tanıklık edeceğiz. Ekip olarak çok iyi hazırlık yaparak ilçemize gelecek olan binlerce misafirimizi en iyi şekilde karşılayacağız. Allah’ın izni ile bu yıl Döşemealtı Nar Festivali ve Yağlı Pehlivan güreşleri geçmiş yıllarda olduğu gibi, bu yıl da birlik ve beraberlik içerisinde, çiftçimizin hasat bayramı ile birlikte gerçekleşecektir. Tüm halkımızı festivalimize ve güreşlerimize davet ediyorum’ dedi.

Geçtiğimiz yıl Döşemealtı Yağlı Pehlivan güreşleri devlet erkanı, siyasiler ve çok sayıda güreş severin katılımı ile gerçekleştirilmişti. Baş pehlivanlık için kıran kırana mücadele eden Salih Dorum ve Mehmet Yeşil Yeşil izleyenlere heyecanlı dakikalar yaşatarak, Salih Dorum’un rakibi Yeşil Yeşil’i yenerek baş pehlivanlığı alması ile son bulmuştu.
Haber Kaynağı: haberlercom
http://www.serihaber.biz

Antalyada Ulaşım yaz-boz tahtası


Yerel hatlarda kısa mesafelere indirim
Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi, çevre yerel hatların fiyat tarifelerini düzenledi. Bu toplu taşıma araçlarını kullanan vatandaşlar, kısa mesafelerde daha az ücret ödeyecek

Yeni fiyat tarifesi
Vatandaşların kent merkezinden Büyükşehir mücavir sınırları içerisindeki uzak yerleşim yerlerine giderken ödeyecekleri ücretler değiştirilmezken, bu noktalara giden araçlarda yapılacak kısa mesafeli indi-bindi fiyatlarında indirime gidildi. Bu toplu taşıma araçlarını kullanan vatandaşlar, kısa mesafelerde daha az ücret ödeyecek. Toplu taşıma esnafı ve şoförlere de duyurulan yeni fiyat tarifesi uygulanmaya başlandı.

Kısa mesafelere indirim
Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi yetkilileri, çevre yerel hatları kullanan vatandaşlardan, kent merkezine gelip gitmenin yanı sıra kısa mesafeli binişler de yaptıklarını iletmeleri üzerine bu düzenlemeye ihtiyaç duyduklarını kaydetti. Yetkililer, “Örneğin 502 levha numaralı ‘Terminal-Beldibi’ aracına binen tam ücretli bir kişi, Terminal’den binip Sarısu’da indiğinde 2.50 TL yerine 1.70 TL ödeyecek. Vatandaşlarımızın lehinde yerel hatlarda buna benzer birçok düzenleme yapıldı. Bu düzenlemeler vatandaşlarımız için önemli” dedi.

İşte çevre yerel hatların düzenlenmiş son fiyat tarifesi: 501 Gürsu-Çakırlar 1.70 TL, 1.45 TL, 0.95 TL. Gürsu-Hacısekiler-Akdamlar 2.00 TL, 1.60 TL, 1.15 TL. 502Terminal-Sarısu Şehiriçi1.70 TL, 1.45 TL, 0.95 TL. Terminal-Beldibi-Beldibi-Sarısu 2.50 TL, 1.90 TL,1.60 TL. 503 A.Karaman-Fakülte-Dokuma-Terminal1.70 TL, 1.45 TL, 0.95 TL. 504Terminal-Duacı-Kepez 1.70 TL,1.45 TL, 0.95 TL.

Yeşilbayır-Yeniköy-Organize Sanayi-TOKİ
505Terminal-Yeşilbayır-Şehiriçi 1.70 TL, 1.45 TL, 0.95 TL. Terminal-Organize Sanayi-TOKİ 2.25 TL, 1.75 TL, 1.50 TL. Terminal Yeniköy 2.00 TL, 1.60 TL, 1.15 TL.

Terminal-Düzlerçamı arası
506Yeniköy-Düzlerçamı arası 1.70 TL, 1.45 TL, 0.95 TL. Terminal-Çığlık 2.00 TL, 1.60 TL. 1.15 TL. 507 Varsak-Kızıllı 3.00 TL, 2.00 TL, 1.75 TL. 508 Odabaşı-Çıplaklı-Başköy arası 1.70 TL, 1.45 TL,0.95 TL. Varsak-Odabaşı-Çıplaklı-Başköy, 3.00 TL, 2.00 TL, 1.75 TL 509 Yeşilbayır-Yeniköy arası-Terminal-Yeşilbayır 1.70 TL, 1.45 TL, 0.95 TL, Terminal-Yeniköy 2.00 TL, 1.60 TL, 1.15 TL. 510 Terminal-Fatih-Duacı 1.70 TL, 1.45 TL, 0.95 TL. 512Gürsu-Çakırlar / Çakırlar-Doyran arası1.70 TL,1.45 TL, 0.95 TL. Gürsu-Doyran 2.00 TL 1.60 TL, 1.15 TL. 515 Gürsu-Hisarçandır 3.00 TL, 2.00 TL, 1.75 TL. 516 Aksu-Boztepe 2.25 TL1.75 TL, 1.50 TL. 517 Solak-Dumanlar-Yurtpınar 2.25 TL, 1.75 TL, 1.50 TL. 518Aksu-Hacıaliler-Çalkaya 1.70 TL, 1.45 TL, 0.95 TL. 519Aksu-Kemerağzı-Güzeloba 1.70 TL, 1.45 TL, 0.95 TL. 520Aksu-Kumköy 3.00 TL, 2.00 TL, 1.75 TL. 521Çakırlar-Akdamlar arası1.70 TL, 1.45 TL, 0.95 TL. Terminal-Akdamlar 2.00 TL, 1.60 TL, 1.15 TL. 522 Terminal-Bahtılı-Doyran, 2.00 TL, 1.60 TL, 1.15 TL. 524 Gaziler-Kurşunlu-Topallı arası 1.70 TL, 1.45 TL, 0.95 TL. Gaziler-Varsak 1.70 TL, 1.45 TL, 0.95 TL. Gaziler-Aksu 2.00 TL, 1.60 TL, 1.15 TL Aksu-Topallı-Varsak 2.00 TL, 1.60 TL, 1.15 TL. Aksu-Kurşunlu-Varsak 2.25 TL, 1.75 TL1.50 TL. 525 Meydan-Altınova-Zeytinlik 1.70 TL, 1.45 TL, 0.95 TL. 527 Güzeloba-Kundu-Aksu arası 1.70 TL, 1.45 TL, 0.95 TL. Güzeloba-Aksu 2.25 TL, 1.75 TL 1.50 TL

Haber Merkezi
http://www.akdenizmanset.com