29 Ağustos 2011 Pazartesi

Ulaşım'da Tek sorumlu Akaydın

AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse, Ulaşımda insanların isyan ettiklerini belirterek, “Bunun sebebi Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’ın umarsız tutumudur. AK Parti iktidarında Konya-Ankara 1 buçuk saat, Antalya’da Meydan-Varsak ise, 2 saattir. Böyle rezalet olmaz” dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesinin ulaşımda yeni dönem adıyla bir uygulama hayata geçirdiğini belirten Köse, “Biz bekleyelim ve görelim neler yapılıyor, neler olacak biraz zaman tanıyalım, uygulamaları görelim öyle değerlendirme yapalım diye düşündük. Ancak yanlış uygulamalar ve kötü strateji ulaşımı arap saçına dönüştüren bir politika uygulandı ki, vatandaşımızın tepkisi çığ gibi büyüdü, bizde bayramlık ağzımızı açmak zorunda kaldık. Ulaşım, Antalya’nın en önemli sorunlarından birisi ve bunu en önemli sorun haline getiren de Büyükşehir Belediyesinin kendisidir. Bu sorun Akaydın’ın göreve geldiği ilk günden itibaren başlamıştır. Akaydın seçim döneminde ‘Antkart’ı iptal ettireceğim’, ‘Tramvayı çalıştırmayacağım’ diye seçim kampanyası yürütmüştür. Göreve geldi, Antkart’ı iptal etti, ama Halkkart’ı çıkardı. Kapalı kapılar arkasında yaptığı ihale ile 21 günlük firmaya ne olduğunu bilmediğimiz firmaya ihaleyi vermiştir. Bu ihale sürecinde öyle sıkıntılar yaşandı ki, halk sokaklara döküldü, kuyruklar olabildiğine uzadı ve yağmur altında insanlar rezil oldu. Ancak bir yetkili çıkıp olaylara bir açıklama yapmadı. Kimdir bunlar, nerde yaşarlar, ne yaparlar belli değildir” dedi.

Halkı dikkate alan bir belediyecilik anlayışı yok

Antalya karıştığını ve arap saçına döndüğünü belirten Başkan Köse, “Dışarıdan bakıldığı zaman bu şehirde neler oluyor, neden insanlar isyan noktasına geldi diye soruluyor. Bunun sebebi tamamen Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Akaydın’ın umarsız tutumudur. Bizim dönemimizde yapılan ulaşım master planını beğenmiyoruz dediler. Yenisini yapacağız dediler ve Nisan 2012’de biteceğini açıkladılar. Ancak ortada plan yokken böylesi radikal değişikliklere imza attılar. Ulaşımda problem vardır ve çözülmesi şarttır. Ancak, böyle bir uygulama ile çözülmesi mümkün değildir. Vatandaş çileden çıkmış durumdadır. AK Parti iktidarında Konya-Ankara 1 buçuk saat, Antalya’da Meydan-Varsak 2 saattir. Menderes Altınova Mahallesi’nden bir vatandaş hastalansa hastaneye 3 vasıta değiştirerek gitmek zorundadır. Böyle bir vicdan olabilir mi? İnsanlar nereye nasıl gideceklerini bilmiyorlar. Bırakın vatandaşı şoför esnafı nereye nasıl gideceğini bilmiyor. Dolmuşçular buradan dolmuş geçer mi? diye birbirlerine soruyor. Bunun da müsebbibi Akaydın’dır. Halkçı belediye ancak halka uzaktan yakından alakası yok. Halkı dikkate alan bir belediyecilik anlayışı yok. Niye böyle yaptığını düşünüyorum, herhalde Akaydın doktor ya herkes sağlıklı yasasın istiyor. Millet otobüse binmesin herkes yürüsün istiyor. Bugün Antalya’da yürüyerek daha çabuk gidiyorsunuz. Önceden dolmuşla 10 dakikaya gittiğimiz mesafeye bugün bir saatte gidiyorsunuz. Bu mu dolaşmayan hat. Akaydın üniversitede Hoca’ydı ya Antalyalıları imtihan ediyor. Herkesin eline harita vermiş, aksamdan çalışın bakalım sabah gideceğiniz yeri bulabilecek misiniz? Millet harita mühendisi mi? Haritalar da bulmaca gibi. Yol iz bilmeyen bu şehre yeni gelmiş insanlar var, yaşlısı, kadını, erkeği var. Böyle bir zulüm insanlara yapılır mı? 5 Ağustos’ta açıklama yapılıyor, 20 ağustosta uygulamaya geçiyorsunuz. Altyapısı oluşturulmamış, şoför esnafı bilgilendirilmemiş sonra da çıkıp uygulamayı hayata geçiriyorsunuz, sorun olunca da suçu şoförlere atıyorsunuz” dedi.

İcraat yapmayı bilmiyorlar, reklam yapıyorlar

Akaydın’ın Antalyalıları Antalya’ya yabancılaştırdığını belirten Köse, “Siz ulaşımdaki kaosu çözmek için yeni yollar açacağınıza, master planınızı yaparak köprülü kavşaklar, altgeçitler yapacağınıza ne idüği belirsiz bir sistem yapıyor ve bu sistemi de yanlış bir şekilde uyguluyorsunuz. Antalyalıları Antalya’ya yabancılaştırdılar. Herkesin elinde harita zannedersiniz ki, Antalya’ya gelen turist sayısı 20 ya da 30’a katlandı. Böyle bir belediyecilik anlayışı olur mu? CHP’de olur. Çünkü CHP belediyeciliği halk belediyeciliği değil. Belediyecilik toplum için yapılır. Taşıma esnafının, halkın sırtına basarak belediyecilik yapılmaz. Ama bu arkadaşlar icraat yapmayı bilmedikleri halde reklam yapmayı çok iyi biliyorlar. Ne kadar cadde varsa Antalya’da ‘Caddenizi güle güle kullanın’ diye pankart asmışlar. Soruyorum, yeni bir cadde mi açtın. Yeni bir düzenlememi yaptın? İki şık şık, bir tık tık, bir yama sonra günlerce yol kapatılıyor, bir açılıyor caddenizi güle güle kullanın. Birinin kral çıplak demesi lazım, ortada yapılmış bir icraat yok. Sen al reklamını tepe tepe kullan. Ortada güle güle kullanılacak bir şey yok ki. Biz o kadar icraat yapıyoruz hiçbir zaman böyle bir reklamın içine girmedik. Ortada hiçbir icraat yokken de reklam var. CHP zihniyetinde bu var. Senelerdir vatandaşın içerisindeyiz ama hiçbir zaman bunun reklamını yapmadık. CHP’liler nasıl yolunu buldular, nasıl oldu da fakir sofrasına oturuyorlar sonra da bunu manşet manşet gazetelere haber yaptırıyorlar. Böyle bir bakış açısı kesinlikle CHP’yi yansıtıyor” diye konuştu.

Vatandaşı hiçe sayan tavrından vazgeçmelidir

CHP’nin bu kadar uzun süre muhalefette kalmasının sebebinin açıkça ortada olduğunu belirten Köse, “İktidara geldiklerinde de ceberut bir anlayışları var. Kırcami ile ilgili oylama yapılıyor. Bizim meclis üyelerimiz emsalle ilgili bilgi verin. Kırcami kamu yararı kararı alınırken vatandaşın lehine uygulansın. Kırcami halkı memnun olsun kamu yararı kararı alacağız deyip, 80 altında emsal alırsanız vatandaş mağdur olur diyoruz. Biz çekimser oy kullanıyoruz diyoruz, Akaydın sanki biz ret vermişiz gibi karar yazdırıyor. Genelde iktidara gelseler Türkiye’yi nasıl bir kaosa sürükleyeceklerini varın sız düşünün. CHP’li belediye vatandaşı hiçe sayan görmezden gelen tavrından vazgeçmelidir. Ben yaptım oldu mantığı ile hareket edilmemelidir” dedi.
http://www.akdenizhaberci.com

27 Ağustos 2011 Cumartesi

Vali’den sert uyarı

Mersin tarafından kaçak içki girişi olduğunu belirten Vali Altıparmak, “Bayramı fırsat bilerek hiç kimse gerek çikolata, tatlı, gerekse alkollü içki konusunda sahteliğe veya hijyen olmayan ortamlarda üretime kalkışmasın” dedi.


Vali Ahmet Altıparmak, Ramazan Bayramı öncesinde yapılan denetimlerde Gazipaşa ilçesinde 900 şişe kaçak içki ele geçirildiğini bildirdi. Vali Altıparmak, makamında düzenlenen okul protokol töreninde gazetecilere, Ramazan Bayramı öncesinde yapılan denetimlerle ilgili bilgi verdi. Altıparmak, Ramazan Bayramı'nın huzurlu geçmesi için en üst seviyede tedbirler aldıklarını belirterek, ''Bu manada hem Antalyalı vatandaşlarımız hem dışarıdan gelenlerin huzur ve güven içinde tatillerini geçirmeleri için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz'' dedi.



Gıda güvenliği önemli

Emniyet, jandarma, sağlık ve zabıta ekiplerinin görevlerinin planlandığına değinen Altıparmak, ekiplerin bayramda da çalışacağını ifade etti. Altıparmak, gıda güvenliği konusuna büyük önem verdiklerini belirterek, şunları kaydetti: ''Mersin tarafından maalesef kaçak içki girişi oldu, jandarmamız bunu yakaladı. 900 şişe kaçak alkol yakalaması oldu. Dolayısıyla bayramı fırsat bilerek hiç kimse gerek çikolata, tatlı, gerekse alkollü içki konusunda sahteliğe veya hijyen olmayan ortamlarda üretime kalkışmasın. Şu an ilçelerimizde bütün ekiplerimiz, tarım müdürlüğü ekipleri, özellikle pastane ve tatlı imalathanesi gibi yerlerde ciddi denetimler yapıyor. Sizlerin aracılığıyla söylüyorum; kesinlikle böyle bir şeye tevessül etmesinler. İşyerlerinin kapanması an meselesi olur. Daha dikkatli davranmalarında fayda var.''



Gazipaşa'nın Zeytinada köyünde jandarmanın D400 karayolunda yaptığı yol kontrolünde durdurulan U.K'nin (40) kullandığı 07 NZM 33 plakalı minibüste 75 koli içinde 900 şişe bandrolsüz içki ele geçirildi. Numune alınarak laboratuvara gönderilen içkilerin İlçe Tarım Müdürlüğüne teslim edileceği bildirildi. Minibüs şoförü U.K. gözaltına alınırken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.

http://www.antalyaekspres.com

Turizmin lokomotifi Almanlar

Türkiye’ye yılın ilk yedi ayında gelen turist sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10,64 artarak 17 milyon 624 bin 969’a yükseldi. Ocak-Temmuz döneminde Türkiye’ye en fazla ziyaretçi yine Almanya’dan geldi.

Ruslar ikinci sırada Temmuz ayında Türkiye’ye turist gönderen ülkeler arasında Almanya ilk sırada yer alırken, Rusya ikinci, İngiltere üçüncü oldu. Yedi ayda gelen 17 milyon 624 bin 969 turistin 990 bin 906’sı (yüzde 5,62) günübirlikçilerden oluştu. Ocak-temmuz döneminde Almanya’dan 2 milyon 581 bin 202, Rusya’dan 2 milyon 78 bin 741, İngiltere’den 1 milyon 401 bin 833, İran’dan 1 milyon 107 bin 67, Bulgaristan’dan 813 bin 976 ve Hollanda’dan 718 bin 965 ziyaretçi geldi. Aynı dönemde Almanya’dan gelen turist sayısı yüzde 14,29, Rusya’dan 11,79, İngiltere’den 7,95, İran’dan 6,28, Bulgaristan’dan 4,62 ve Hollanda’dan 4,08 oranında arttı. Yedi aylık dönemde Türkiye’ye gelen yabancı ziyaretçiler yüzde 33,57’lik oranla en çok Antalya’dan giriş yaptı. Bu dönemde Antalya Havalimanı’ndan 5 milyon 916 bin 398 turist giriş yaptı. Diğer iller ise yüzde 25,41 ile İstanbul, yüzde 9,48 ile Muğla, yüzde 9,11 ile Edirne ve yüzde 4,20 ile İzmir sıralandı. Temmuz ayında 4,5 milyon turist geldi Temmuz ayında Türkiye’ye gelen turist sayısı da geçen yılın aynı ayına göre yüzde 6,67 oranında artarak 4 milyon 597 bin 475 olarak gerçekleşti. Temmuz ayında en fazla turist gönderen ülkeler sıralaması ise değişmedi. Almanya, Rusya, İngiltere, Hollanda ve İran temmuz ayında en fazla turist gönderen ülkeler oldu. Bir aylık dönemde Almanya’dan gelen ziyaretçi sayısı yüzde 13,11, Rusya’dan yüzde 12,77, İngiltere’den yüzde 9,46, Hollanda’dan yüzde 5,28 ve İran’dan 4,17 artış gösterdi. Temmuzda Almanya’dan 602 bin 511, Rusya’dan 586 bin 905, İngiltere’den 435 bin 143, Hollanda’dan 242 bin 870, İran’dan ise 191 bin 681 ziyaretçi geldi. Temmuz ayında Türkiye’yi ziyaret eden 4 milyon 597 bin 475 yabancı ziyaretçinin 310 bin 225’i (yüzde 6,75) günübirlikçiler olarak kaydedildi. Temmuz ayında en çok giriş yapılan sınır kapıları Antalya, İstanbul, Muğla, Edirne ve İzmir olarak sıralandı

http://www.akdenizhaberci.com

Tebrik kartları ile Güzellikleri tanıtıyor

AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak, milli ve dini bayramlarda seçmenlerine ve tanıdıklarına gönderdiği bayram tebriği ve elektronik postayla turizm şehrinin tarihi ve doğal güzelliklerini tanıtımına katkıda bulunuyor.

AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak, milli ve dini bayramlarda seçmenlerine ve tanıdıklarına gönderdiği bayram tebriği ve elektronik postayla turizm şehrinin tarihi ve doğal güzelliklerini tanıtımına katkıda bulunuyor. Önceki bayramlarda Manavgat Şelalesi, Altınbeşik Mağarası, Elmalı sikkeleri, Korkuteli barajı, Alanya Kalesi, Elmalı Ömer Paşa Camii, Termessos Antik Kent, Xanthos Antik Kent, Side Apollon Tapınağı ve Gündoğmuş Uçansu Şelalesi'ni tanıtan Badak, bu Ramazan Bayramı'nda seçmenlerine dalış sporunun gözde mekanlarından biri olan Kumluca’ya bağlı Adrasan (Çavuşköy) beldesi koyunu tanıttı.

http://www.akdenizhaberci.com

Karşılıksız aşk cinneti

Antalya’da, sevdiği kadından karşılık alamayan bir kişi kadını çalıştığı avukatlık bürosunda pompalı tüfekle yaraladı, ardından çenesine dayadığı pompalı tüfekle intihar etti. Hastaneye kaldırılan genç kadın kurtarılamadı.

Muratpaşa Kızılsaray Mahallesinde bir avukatlık bürosunda meydana geldi. Avukatlık bürosunda sekreter olarak çalışan Fatma Y, bir süre önce tanıştığı ve kendisine aşık olan İsmail Arıkan tarafından telefonda rahatsız edilmeye başlandı. Sevdiği kadından karşılık alamayan İsmail Arıkan, kadına daha yakın olmak için aynı yerde bir yer kiraladı. Sevdiği kadın Fatma Y'dan aşkına karşılık alamayan İsmail Arıkan, bugün saat 15:30'da sevdiği kadının avukatlık bürosuna geldi. Burada Fatma Y ile tartışan İsmail Arıkan, ters cevaplar alınca sinirlendi. Bu sırada yan odada istirahatte bulunan avukat T.D gürültü üzerine uyandı. İsmail Arıkan'ı uyaran avukat T.D, polis çağırmak için binadan dışarı çıktı. Bu sırada İsmail Arıkan, yanında getirdiği pompalı tüfekle Fatma Y'ı sırtından tek el ateş ederek yaraladı, ardından kendi çenesine dayadığı pompalı tüfekle intihar etti. Bürodan silah sesleri gelmesi üzerine olay yerine çok sayıda polis geldi. Binaya silahları ellerinde giren polisler, içeride zanlı olacağını düşünerek avukatlık kapısının önünde tedbir aldı. Yaralı kadının içeriden polislere,' Ne olur beni kurtarın' diye bağırdığı duyuldu. İçeriden inleme seslerini duyan polis kapıdan,'Kapıyı aç polis, içeri giriyoruz. Sorunu çözebiliriz" diyerek seslendi. Uyarılara karşılık alamayan polis, kapıyı kırmak için harekete geçti. Kapıyı tekmelerle kıran polisler içeri girdiğinde iki kişinin kanlar içinde yerde yattığını gördü. Hemen olay yerine sağlık ekipleri çağırıldı. Yaralı kadına olay yerinde ilk müdahalesi yapıldıktan sonra özel sedye ambulansla apartmandan alınarak ambulansla Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. İsmail Arıkan'ın yapılan müdahalesinde ise hayatını kaybettiği tespit edildi. Avukatlık bürosuna gelen olay yeri inceleme ekipleri çalışmalarına devam ederken, olay yerinde pompalı tüfek ve patlamamış fişek bulundu. Olay sonrası avukatlık bürosunun sahibi T.D'nin ise olayın şoku içinde olduğu gözlendi. Antalya'da, aşkına karşılık vermediği şahıs tarafından çalıştığı avukatlık bürosunda pompalı tüfekle vurulan Fatma Ana Yanmaz, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.
http://www.akdenizhaberci.com

Halkkart’a halk isyanı

Asgari ücretli vatandaş, CHP’li belediye yüzünden maaşının yarısını ulaşıma harcıyor!
Sivil Toplum ve Diyalog Merkezi (STDM)Başkanı Avukat İbrahim Güllü, “Halkkart’a ve yeni ulaşım sistemine tepki çığ gibi. Kartından bakiyesi durduk yerde buhar olan, evine saatlerce gidemeyen vatandaş isyan ediyor. Bize yüzlerce şikâyet geldi” dedi.

Sivil Toplum ve Diyalog Merkezi’ne gelen Fedai Bircan isimli heykeltıraş elindeki şikâyet dilekçelerini STDM Başkanı Avukat İbrahim Güllü’ye teslim etti. Eskiden yarım saatte evine gidebildiğini söyleyen vatandaş Fedai Bircan “Şimdi aynı evime bir saatten önce ulaşamıyorum. Üstüne de 2-3 araç değiştiriyorum. Fazladan para ödüyorum. 1.70 yerine 3.40 lira ödüyorum. Bir arabadan iniyorum diğerine biniyorum. Kızım bile bu karmaşa ve keşmekeşlikte trafik kazası geçirdi. Ayda 630 lira asgari ücretle yaşayan bir insanım ve paramın 300 lirasını yani yarısını ulaşıma veriyorum. Bu hırsızlıktır” dedi. Sivil Toplum ve Diyalog Merkezi (STDM)Başkanı Avukat İbrahim Güllü şikâyet dilekçelerini tek tek alıp işleme koydu. Güllü açıklamasında “Halkkart’a ve yeni ulaşım sistemine tepki çığ gibi. Kartından bakiyesi durduk yerde buhar olan, evine saatlerce gidemeyen vatandaş isyan ediyor. Sivil Toplum ve Diyalog Merkezimize yüzlerce şikâyet geldi. Biz de kurum olarak bu yaşananlara sessiz kalmayacağız. Halkkart ve yeni ulaşım sistemi ile ilgili olarak incelemelerde bulunuyoruz. Tüketici olarak yasal haklarımızı kullanacağız. Adli başvurularımızı en kısa sürede yapacağız” diye konuştu.
http://www.akdenizmanset.com
Şükrü AĞIRMAN



Akaydın herkesi öğrenci ilan etti

Büyükşehir Belediyesi tarafından 20 Ağustos'ta uygulamaya konan ancak birçok kesimden tepki gören ulaşımda yeni dönem projesi siyasi partilerden de nasibini aldı. Antalya’daki ulaşım sıkıntısının çok ciddi bir sorun haline geldiğini söyleyen AK Partili Başkan Mustafa Köse, uygulama konulan projeye 1 haftadır çok büyük tepkilerin olduğunu, vatandaşların 10–15 dakikada ulaşabildikleri yerlere artık 1 saatte bile gidemediğini açıkladı. Yeni sistemi başlatan CHP’li Başkan Akaydın’ın doktor ve bilim adamı olduğunu hatırlatan Mustafa Köse, “Sanırım hoca insanlar sağlıklı yaşasın diye otobüse binmesin yürüsünler istiyor. Ulaşım için getirilen çözümler çözüm değil” dedi.

Akaydın herkesi öğrenci ilan etti
Antalyalı vatandaşların sokaklarda evlerine gidebilmek için ellerinde haritalarla dolaştığını ve Başkan Akaydın’ın Antalya’da herkesi öğrenci gibi gördüğünü ifade eden Mustafa Köse, “Meselenin özündeki temel yanlışın bu olduğunu, Akaydın’ın kendisini profesör veya öğretmen gibi zannediyor. Hâlbuki bu vatandaş onlara öğretecek kadar her şeyi iyi biliyor. Birer kitap gibi ellerine harita tutuşturulan herkesin istiyorlar ki her gün akşam derslerine çalışsınlar okusunlar ertesi gün sınav yapmak isteyen öğretmen gibiler. İnsanlar her gün akşam oturup bu haritalara çalışacak halleri yok” diye konuştu. Antalyalı vatandaşların hepsinin turist yapıldığını ifade eden Köse, şehre herkesin bir günde yabancılaştığını kaydetti. Ulaşımdaki sorunun da tüm tarafların bir arada buluşarak ortak fikirle çözüleceğini açıklayan Köse, “Ama büyükşehir belediyesinin hiçbir şekilde böyle bir mantığı olamaz. Bu yerel belediyenin elinde bu yönetim oldukça bir çözümün de olacağını tahmin etmiyorum.” diye konuştu.

25 Ağustos 2011 Perşembe

- Konut satışlarında patlama


Türkiye'de bu yılın ikinci çeyreğinde konut satışları, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 18.87, bir önceki döneme göre de yüzde 17.83 arttı.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), bu yılın ikinci çeyreğine (Nisan-Mayıs-Haziran) ilişkin konut satış istatistiklerini açıkladı. Buna göre, söz konusu dönemde 107 bin 308 adet konut el değiştirdi.

Konut satışları geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 18,87, bir önceki döneme oranla da yüzde 17,83 artış gösterdi.

Bu yılın ikinci çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre konut satışlarında tüm bölgelerde artış gerçekleşti. En çok artış gösteren bölgelerin başında yüzde 100,44 ile Ağrı, Kars, Iğdır, Ardahan bölgesi geldi. Bu bölgeyi yüzde 85,41 ile Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Yalova, yüzde 54,65 ile Erzurum, Erzincan, Bayburt, yüzde 53,20 ile Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye ve yüzde 52,26 ile Van, Muş, Bitlis, Hakkari bölgesi izledi.

BİR ÖNCEKİ DÖNEME GÖRE EN ÇOK ARTIŞ

Konut satışlarında bir önceki döneme göre en yüksek artış yüzde 51,06 ile Erzurum, Erzincan, Bayburt bölgesinde gerçekleşti.

Konut satışları bir önceki döneme göre Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Yalova bölgesinde yüzde 47,49, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli bölgesinde yüzde 44,49, Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye bölgesinde yüzde 36,18 ve Mardin, Batman, Şırnak, Siirt bölgesinde yüzde 34,21 arttı.

Aynı dönemde konut satışlarında bölge düzeyinde bir önceki döneme göre azalış gösteren tek bölge yüzde 41,32 ile Ağrı, Kars, Iğdır, Ardahan bölgesi oldu.

4 DÖNEMLİK ORTALAMALAR

2011 yılının ikinci döneminde 4 dönemlik ortalamalara göre değişimlere bakıldığında ise Türkiye genelinde yüzde 6,10 oranında düşüş oldu.

Konut satışlarında 4 dönemlik ortalamalara göre 14 bölgede artış, 12 bölgede düşüş gerçekleşti. Ortalamalara göre en yüksek artış gösteren bölge yüzde 61,23 ile Ağrı, Kars, Iğdır, Ardahan bölgesi, en yüksek düşüş gösteren bölge ise yüzde 18,09 ile Erzurum, Erzincan, Bayburt bölgesi oldu.
http://www.akdenizhaberci.com

- Yerli turiste yer kalmadı

Turizm sezonunun en yoğun yaşandığı döneme denk gelen 9 günlük Ramazan Bayramı tatilini Antalya’da geçirmek isteyen yerli turistler, tesislerin yerli turiste ayırdığı kontenjanın dolması yüzünden yer bulmakta zorlanıyor.

Bayramda Antalya bölgesindeki otellerin yüzde 100 dolu olduğunu belirten Özsoy, ''Çok şükür hareketlilik hem yabancı, hem de yerli turistte pozitif. Yabancı turistte yüksek sezon olması nedeniyle yerli turistleri kabul edemeyen oteller var. Otellerin bayram için ayırdığı yerli turist kontenjanı az'' dedi. Antalya'daki 5 yıldızlı otellerin çoğunun bayram tatilinde ünlü sanatçılara yer vermediğini bildiren Özsoy, bayram tatili döneminde Antalya bölgesi otellerinin de yüksek sezon yaşadığını bildirdi. Özsoy, ''Bu nedenle yerli turisti çekmek için ekstra program düzenlemeye, ünlü sanatçılara sahne vermeye gerek duymuyorlar'' diye konuştu. Özsoy, ünlü sanatçıların bayram tatilinde Antalya yerine KKTC'deki otellere yöneleceğini kaydetti. Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Osman Ayık, Ramazan Bayramı için bölgeye talebin yüksek oluşuna dikkati çekti. Yabancı turistte geçen yıla göre yüzde 13 artış olduğunu belirten Ayık, Antalya'daki hareketliliğin ise Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu kaydetti. Tatilin 9 gün olmasıyla iç pazarda da hareketlilik oluştuğunu söyleyen Ayık, ''Oteller muhtemelen dolu olacaktır'' dedi. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Sururi Çorabatır ise tatilin 9 gün olmasının turistik tesis sahipleri için ''sevindirici'' olduğunu söyledi. Çorabatır, 'Ə günlük tatil, iç piyasada tatile çıkmak için bekleyenleri hareketlendirdi. Bölgemizde yabancı misafirlerden dolayı belli bir doluluk yaşanıyordu. Ama şimdi daha da dolu geçeceğini tahmin ediyoruz'' diye konuştu. Belek Turizm Yatırımcıları Birliği (BETUYAB) Başkan Yardımcısı Yusuf Hacısüleyman da Antalya yüksek bir turizm sezonu geçirdiği için otellerin yerli turist çekebilmek için ekstra program düzenlemeye ya da sanatçılı programlara yer vermeye gerek duymadığını kaydetti. Hacısüleyman, bayram tatilinin 9 gün olmasının sevindirici olduğunu ancak kararın erken alınması halinde daha çok yerli turistin tatil fırsatını değerlendireceğini söyledi.

http://www.akdenizhaberci.com

19 Ağustos 2011 Cuma

-İhaleyi hangi şirket aldı



Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin inşaatı yarım kalan yeni hizmet binasının tamamlanması için açtığı ihale, gerçekleştirildi. İhalede, 4 teklif sunuldu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin, Adnan Menderes Bulvarı üzerinde bulunan ve inşaatı yarım kalan belediye hizmet binasının tamamlanması amacıyla açtığı ihale, Danışmanlar Ofisi Toplantı Salonu’na gerçekleştirildi. İhaleye biri 3’lü ortak olmak üzere toplam 4 istekli tarafından teklif dosyası sunuldu. İhalede Durmaz İnşaat 13 milyon 450 bin lira, Özler-Özmir-Kopmaz ortaklığı 17 milyon 700 bin, Çağdan Mühendislik 15 milyon 6 bin ve Görk İnşaat 14 milyon 486 bin liralık teklif verdi. İhalenin muhammen bedelinin 19 milyon 875 bin 11 lira 95 kuruş olduğu açıklandı. Yapılacak incelemenin ardından ihaleyi hangi şirketin aldığı ilan edilecek.



42 BİN METREKARELİK ALAN

Bütün binanın toplam inşaat alanı ek otopark ile birlikte yaklaşık 42 bin metrekare alandan oluşacak. Bina, 2 bodrum kat, zemin kat, 4 normal kat ve ek otopark yapısından ibaret olacak. Binada yer alacak mekanlar ise Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve hizmet birimleri, meclis, gerektiğinde sergi, performans ve benzeri etkinlikler için kullanılabilecek holler ve sirkülasyon alanları, nikah ve konferans salonu, toplantı salonları ve fuayeleri, belediye çalışanları için kafeterya, genel arşiv ile değişik amaçlar için kullanılabilecek depo alanları, kapalı garaj, teknik servis alanları olacak.



YAŞAYAN KENTSEL MEKAN

300 kişilik nikah salonu, 500 araçlık kapalı garaj bulunacak alanda, toplantı salonları gerektiğinde kongre, sempozyum, gösteri gibi amaçlarla paralel kullanım olanakları sunacak şekilde tasarlandı. Bina, belediye binası olmasının yanı sıra bir kültür merkezi işlevini de üstlenecek. Bina cephesinde ve çatı ışıklıklarında kullanılan güneş kırıcı elemanlarla etkili bir güneş kontrolü yapılacak, aynı zamanda gün ışığından maksimum düzeyde yararlanılması sağlanacak. Binanın kuşattığı alan ise nitelikli bir peyzaj tasarımıyla donatılacak olan bir kent meydanı özelliğinde olacak. Bu alan, çevresinde oluşturulan oturma, gölgelik, su, yeşil alanlar gibi peyzaj unsurlarıyla “yaşayan kentsel mekan” olacak.
http://www.akdenizhaberci.com

- Konyalılar Kepez’de coştu

Kepez Belediyesi, Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında, her akşam bir birinden eğlenceli programlara yer veriyor.
Hacivat ile karagöz, orta oyunu, aşuk ile maşuk, halk oyunları gösterileri yanı sıra, her hafta sonu ünlü bir sanatçının sahne aldığı etkinliklerde, hemşeri buluşmasını sağlamak düşüncesiyle, Antalya’da faaliyet gösteren derneklere de program yapma fırsatı veriliyor. Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında program hazırlayan Konyalılar Derneği, bir birinden renkli gösterilerle, etkinlik alanında binlerce Kepezliye eğlence dolu bir gece yaşattı.

Kepez etkinlik alanında hemşehri buluşması
Konyalılar Derneği’nin, Kepez Belediyesi Ramazan Etkinlik alanında düzenlediği gecede, Konyalıları yalnız bırakmayan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Devam eden Ramazan ayı etkinliklerinde, Antalyalıların her akşam ayrı bir eğlenceye tanık olduğunu belirtti. Renkli gösterilerin ve bir birinden değerli sanatçıların sahne aldığı Ramazan ayı etkinliklerinde, hemşehri derneklerine de yer vererek bir memleket buluşması sağlamak istediklerini dile getiren Başkan Tütüncü, Konyalılar Derneği’nin hazırlamış olduğu bu programla da binlerce Konyalı’nın bu alanda buluştuğunu kaydetti. Haber Merkezi
http://www.akdenizmanset.com


15 Ağustos 2011 Pazartesi

- Asıl müjde Erdoğan’dan

Antalya’da geniş katılımlı bir konferans düzenlenirken stat için önemli bir adım atıldı.
Antalya’da geniş katılımlı bir konferans düzenlenirken stat için önemli bir adım atıldı. Ancak asıl müjde Başbakan Recep Tayip Erdoğan’dan geldi. 2020 olimpiyatlarının İstanbul'un adaylığı ile ilgili yapılan toplantıda konuşan Başbakan Erdoğan, Erzurum, Trabzon ve Kayseri'ye yaptıkları spor tesisleri yatırımlarından bahsettikten sonra Antalya'yı da dile getirdi. Erdoğan, “Şimdi Antalya'da çok ciddi yatırımlara giriyoruz” dedi. Bu ifadeler Antalyalı sporseverleri mutlu ederken, başta stadyum, spor salonu ve yüzme havuzu eksiği olan Antalya’nın kısa zamanda hak ettiği tesislere kavuşacağının müjdesi olarak yorumlandı.
http://www.akdenizmanset.com
Haber Merkezi

- Stat için güç birliği

Stat için konferans düzenlendi. Tarihi buluşmaya Ak Parti ve CHP Milletvekilleri, belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile Antalyaspor yöneticileri katıldı. Konferansta 100. Yıl ve Dokuma öne çıktı.
Önemli isimler katıldı
Kent Konseyinde düzenlenen konferansa Antalya Vali Yardımcısı Ali Nazım Balcıoğlu, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Antalya milletvekilleri Vecdi Gönül, Menderes Türel, Sadık Badak, Hüseyin Samani, Gökçen Özdoğan Enç, CHP Antalya milletvekilleri Osman Kaptan, Arif Bulut ve Yıldıray Sapan, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, ilçe belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Açılış konuşmasını yapan Vecdi Gönül Antalya'nın çözülmeyen en büyük probleminin stadyum olduğunu söyledi.

Gelir getirmesi önemli
AK Parti Antalya Milletvekili Menderes Türel ise arama konferanslarının ''Beyin fırtınası'' anlamına geldiğini belirterek, “Bu toplantıyı bundan sonraki yol haritasını tespit etmek amacıyla düzenledik” diye konuştu. AK Parti eski Antalya Milletvekili Abdurrahman Arıcı ise, İngiltere ve İspanya'da 15 gün çalışma fırsatı yakaladıklarını ve 8 şehirde 10 stat incelediklerini ifade etti. Arıcı, “Statların içerisinde kafeteryalar, alışveriş merkezi ve müzeler gibi çeşitli faaliyetler yer alıyor. Bunlar dikkate alınmalı” dedi. ASKF Başkanı Metin Bulut ise stadın yanı sıra havuz sorununa da dikkat çekti.
Konyaaltı ve üniversite önerisi
Toplantıda söz alan Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Hurma Mahallesi ile Çakırlar bölgesi arasında yer alan kum ve çakıl ocaklarının bulunduğu alanda hazineye ait 100 dönümlük alan bulunduğunu, stat için bu bölgenin de alternatif oluşturabileceğini vurguladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, yapılacak stadın yürüme mesafesinde olması gerekmediğini ancak şehir içinde olmasından yana olduklarını kaydederek, Akdeniz Üniversitesi içerisinde yer alan stadyumun acil çözüm için Antalyaspor için uygun olduğunu ifade etti.

Alternatifler belirlendi
Antalyaspor Başkanı Hasan Akıncıoğlu ise toplantıdaki atmosferin kendisini mutlu ettiğini vurguladı. Akıncıoğlu, hiçbir etnik, siyasi ve milli duygu öne çıkmadan sporun konuşulmasının kendisini memnun ettiğini bildirdi. Akıncıoğlu, “Antalyaspor şu an iyi durumda ve başarı basamaklarını hızla yükseliyor. Ancak stat sorunu var. 100. Yıl bizim için en uygun alan olarak görünüyor. Fabrikalar Mahallesi’ndeki karayolları arazisi de bizim için uygun” dedi. Konferansta Dokuma, Yeşilbayır, Yüzüncü Yıl, Fabrikalar mahalleleri ile Varsak ve Aksu Çamköy'deki arazilerin avantaj ve dezavantajları ele alındı.
http://www.akdenizmanset.com
Haber Merkezi


14 Ağustos 2011 Pazar

- Antalya Ak Parti 10.yıl Kutlaması

Başbakan Yardımcısı Babacan, AK Parti'nin kuruluşunun 10. yıl dönümü dolayısıyla Kepez Kent Ormanında düzenlenen iftar yemeğine katıldı. Yemeğe, AKPM Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, eski Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Antalya milletvekilleri ve partililer katıldı.
Her şey Türkiye için
Dua okunmasının ardından konuşan Babacan, Ramazan ayının ülkeye bereket getirmesini diledi. AK Partinin 10 yıl önce ''yüzleri ak, yürekleri sıcak'' insanlar tarafından, ''Her şey Türkiye için'' diyerek kurulduğunu anlatan Ali Babacan, kuruluşta görev alanların samimiyet, azim ve kararlılığı karşısında ''karanlıkların yırtıldığını, perdelerin kenara savrulduğunu'' söyledi. Babacan, AK Partinin kısa sürede her yerde örgütlendiğini belirterek, ''Bir cemre gibi bu ülkenin çorak bırakılmış, hor görülmüş, unutulmuş insanlarının engin gönlünde açtı partimiz. Halkımız dalga dalga AK Partiye kucak açtı. Engellemeler, yasaklamalar, 'Muhtar bile olamaz' beyanları, kapatma davaları, hep halkın güçlü iradesine geldi çattı. Halkımız kararını vermişti ve kader de hükmünü icra etti'' dedi.

Durmak yok yola devam
Partinin kuruluşundan 14 ay sonra iktidar olduğunu hatırlatan Babacan, halkın yolsuzluk, yoksulluk ve karanlığına ''Dur'' , demokrasi, refah, saygınlık ve aydınlığa ''Geç'' dediğini anlattı. ''On yıldır milletin emanetine sırt çevirmedik'' diyen Babacan, AK Partinin de hep ''milletin partisi'' olarak anıldığını belirterek şöyle konuştu: ''Sırtımızda siyasetin ateşten gömleği vardı, biz 'Her şey Türkiye için' dedik. Bu bayrağı, bu milleti üstün tuttuk. Her engele, sıkıntıya göğüs gererek bir an olsun durmadık. 'Durmak yok yola devam' dedik ve yolumuza devam ettik. Ne olursa olsun, kim hangi engeli koyarsa koysun biz milletin emanetini asla yere düşürmedik.''

10. Yıl pastası kesildi
Babacan, AK Partinin Türkiye'yi aydınlığa, zenginliğe açtığını, halkın da kendine hizmet edenleri sevdiğini ifade etti. ''Millet AK Parti aynasında kendisini gördü'' diyen Babacan, ''Millet kendisiyle, kendi değerleriyle mücadele edenleri her zaman olduğu gibi elinin tersiyle kenara itti. Millet kendisiyle gülen, kendisiyle ağlayan, kendi derdini dert edinen AK Parti'ye güvendi. AK Parti de milletine güvendi'' diye konuştu. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, AKPM Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, eski Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Antalya Milletvekilleri, İl Başkanı Mustafa Köse, ilçe başkanları ve belediye başkanları daha sonra hep birlikte 10. yıl pastasını kesti. AA
http://www.akdenizmanset.com



- Babacan'dan reform müjdesi

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Antalya Girişimci İş adamları Derneği'nin düzenlemiş olduğu iftar yemeğine katıldı.

Bir dizi inceleme ve toplantı için Antalya'ya gelen Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Antalya Girişimci İşadamları Derneği'nin (AGİD) Rixos Downtown Otel'de düzenlemiş olduğu iftar yemeğine katıldı. Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı ve Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Antalya milletvekilleri Menderes Türel, Sadık Badak, Gökçen Enç, Rixos Grup Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince ve iş dünyasından çok sayıda ismin yer aldığı iftar yemeğinde Somali'de açlık, Suriye ve diğer ülkelerde yaşanan savaşlar gündeme geldi. 12 Eylül referandumu başarısının 20 30 yıl sonra daha iyi anlaşılacağından bahseden Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, 12 Haziran seçimlerinde de halkın devam sinyalini açık bir şekilde aldıklarını ve bunun aslında şartlı bir destek olduğunu kaydetti.

YENİ REFORMLAR
Bu yılki ikinci ekonomi koordinasyon toplantısına Adalet Bakanı'nı da davet ettiklerini belirten Ali Babacan, "Ekonomimiz, iş dünyamız için güvenilir bir ihale sistemi ve gerçek anlamda bir hukuk devleti olmak, olmazsa olmazdır. Türkiye'de biz ekonomik istikrarı kalıcı olarak tesis etmek istiyorsak, Türkiye'de perspektifi vadeli planlamak istiyorsak, ufkumuzu çok daha genişletmek istiyorsak, mutlaka yargı konusunda adım atmamız gerekiyor. Ve yargı reformu stratejisinde iş dünyamızı ilgilendiren maddeleri
biz, yatırım ortamını iyileştirme ile ilgili hazırladığımız yasa paketinin içine koyma kararı verdik. Daha sonra bunu bakanlar kurulumuza ve başbakanımıza arz ettim. O da gerekli talimatları verdi ve inşallah ilk fırsatta meclis açıldıktan sonra, 'Yatırım ortamını iyileştirme' yasa paketi içerisinde iş dünyamızı ilgilendiren yargı adımlarını da yerleştirmiş olacağız.
Hukuk devleti ile ilgili tüm adımları atıp geleceğe, 10 20, 30 sene sonraya çok daha güçlü bir Türkiye bırakmamız gerekiyor. Hukuk devleti olmakla ekonomi çok iç içe kavramlar ve aksi halde yılların emeği, birikimi biranda yok olup gider. İşte yakın çevremizdeki gelişmelere bakın, gerçek anlamda demokrasinin olmadığı ülkeler. Petrol olsun, olmasın doğal zenginlikler olsun olmasın sürdürülebilir bir ekonomik istikrara bir türlü ulaşamadılar. Uzun vadeli sürdürülebilir siyasi istikrar istiyoruz" dedi.

EĞİTİMDE YENİ MÜFREDAT
Türkiye'de 25 yaş üstü nüfusun okulda harcadığı dönemin 6 buçuk yıl olduğunu belirten Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, "Yani 6'ncı sınıftan 7'nci sınıfa geçememiş bir nüfusumuz var ve maalesef ortaokul ortalamasındaki bu nüfusun üretebileceklerinin de sınırları var. Eğitimde tabulardan, yasaklardan arındırılmış, korkmayan bir müfredat gerekiyor Türkiye'de. Bugünün dünyasının gerektirdiği ve öğrencilerimizin en önemli becerilerle donatıldığı bir eğitim sistemi gerekiyor aksi halde nüfusun büyüklüğü ile övünmemiz yetmiyor. Nüfus ama nasıl nüfus. Bu nüfusun bilgisi, dünyaya bakışı,olayları kavraması üretmesi, katma değer oluşturması bundan sonraki dönemde çok önemli olacak. Köklü reformları korkmadan yapalım" ifadesini kullandı.
Konuşmaların ardından Babacan, iş adamlarına başarılarından dolayı plaket takdim etti.
http://www.akdenizhaberci.com

- Kepez’e Aspendos gibi anfi tiyatro

Kepez Belediyesi, Kent Ormanı Projesi’nin 2. etabı Meşe Kapısı’nda, tarihi Aspendos mimarisinde, ulusal ve uluslararası organizasyonların yapılabileceği 2 bin kişilik anfi tiyatro yapacak.

Kepez Belediyesi, 500 kişilik kültür merkezi, 2 bin kişilik çok amaçlı kongre ve sergi merkezinin ardından, ilçeyi kültür ve sanat şehri yapacak bir projenin daha hazırlığını tamamladı.

Kepez Belediyesi, yaz aylarında birçok sanatsal etkinliğin yapıldığı Antalya şehir merkezine, ikinci bir anfi tiyatro kazandırıyor. Kent Ormanı Projesi’nin 2. etabı olan Meşe Kapısı bölümünde 2 bin kişi kapasiteli anfi tiyatro inşa edilecek. Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı mimarlar tarafından tiyatronun projesi hazırlandı.



Her türlü profesyonel etkinlik yapılabilecek



Doğaya uygun şekilde mimari projesi hazırlanan, tarihi anfi tiyatrolara benzerliği ile dikkat çeken gösteri yeri, 2 bin 800 metrekarelik alana inşa edilecek. Kepez’e hareket getirecek olan anfi tiyatro, ulusal ve uluslararası sanatsal ve kültürel organizasyonların icra edileceği şekilde inşa edilecek. Bu kültür ve sanat tesisinde sahne, kulis, soyunma odaları, teknik oda, büfe, seyirciler için lavabolar bulunacak.



Kepez kültür ve sanat şehri oluyor



Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de, ihalesinin yapılmasının ardından, anfi tiyatronun yapımına başlanılacağını belirtti. Kepez’in bir hayalini daha gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Tütüncü, tesisi, ormana zarar vermeyecek şekilde inşa edeceklerini ifade etti. Tütüncü, büyük oranda tamamlanan 500 kişilik Erdem Bayazıt Kültür Merkezi, projesi hazırlanan 2 bin kişilik kongre ve sergi merkezi ve 2 bin kişilik anfi tiyatro projesi ile Kepez’in, kültür ve sanat şehri olması yolunda, önemli bir adım attıklarını söyledi.

Tütüncü, “Anfi tiyatro projesi ile meşe kapısı dediğimiz bölge, karanlık olmakdan kurtulacak ve aydınlanacak. 2 bin kişilik anfi tiyatrosu ile birlikte Kepez, yaz aylarında birçok kültürel, sanatsal etkinliğin, konserlerin yapıldığı bir ilçe haline gelecek.” diye konuştu.

http://www.akdenizhaberci.com

12 Ağustos 2011 Cuma

- Antalya’ya inanıyorum

Başbakan Yardımcısı Babacan, ATSO’da işadamlarıyla bir araya geldi.
Oda yönetimi ve üyeler ile Başkan Çetin Osman Budak’ın odasında 1 saat basına kapalı görüşen Babacan daha sonra Meclis Toplantı Salonu’nda iş adamlarına seslendi

Antalya ile ilgili konuları hem oda hem milletvekilleri aracılığıyla yakından takip ettiklerini ifade eden Babacan, ''Yapabileceğimiz adımlar varsa, atabileceğimiz adımlar varsa, alacağımız kararlar varsa, bu adımları atarak devam ediyoruz. Ben Antalya'nın potansiyeline inanıyorum. Bundan 5-10 sene sonrası Antalya Akdeniz'in belli başlı modern sahil şeridinden birisi olarak dünyada tescil edilmiş olacaktır. Sadece Türkiye'nin değil, tüm Akdeniz havzasının, Avrupa'nın en gözde kentlerinden birisi olarak dünyaca tanınacak, Antalya'nın bu potansiyeli var. Trendler de o yöne gittiğimizi gösteriyor'' diye konuştu.

Yaşananlar sıra dışı
''Küresel konjonktüre bakıldığında sıra dışı dönemden geçiyoruz'' ifadesini kullanan Babacan, ''Dünya daha önce görülmemiş türden ekonomik ve finansal sorunlarla karşı karşıya. Yani bu dünyada yaşadığımız hele hele yanı başımızdaki Avrupa'da yaşananlar, daha önce belli bir tarih diliminde yaşanmış sonuçları da (şöyle olmuş) diyerek mukayese edebileceğimiz gelişmeler değil. Bu, neredeyse ilk örneği diyebileceğimiz türden gelişmelerdir'' diye konuştu. AA
http://www.akdenizmanset.com


- Kırcami için yeni formül

Bugüne kadar yapılan tüm planlar mahkeme kararıyla iptal edilen Kırcami için yeni bir formül geliştirildi
Bölgenin imara açılabilmesi için gerekli planlamanın yapılmasını sağlayacak kamu yararı kararı alınması CHP ve MHP grupları olumlu yaklaştı. AK Parti grubu karardan önce bölgeyle ilgili plan yapılmasını istedi. AK Parti grup sözcüsü Murtaza Tamyürek, Kırcami planı önümüze gelsin, görelim. Ondan sonra kamu yararı kararı alalım. Ancak bu karar kaç emsalle alınacak. Yüzde 80 ve üzeri emsal olacağına söz verin, iki ay içinde kamu yararı kararı aldıralım.” talebinde bulundu. Böyle bir söz vermesinin mümkün olmadığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, bölgeyi planlayamadıklarını hatırlatarak Tamyürek’i ‘tribünlere oynamakla’ suçladı. Akaydın, “Kamu yararı kararı olmadan söz veremem. İki sene önce plan yapmışım iptal olmuş. Tarım arazisinde belediyenin plan yapma hakkı yok. karşılığını verdi. Kamu yararı kararı alınmasını içeren madde AK Parti’nin karşı oyuna rağmen CHP ve MHP gruplarının oy çokluğuyla kabul edildi.

Nostaljik tramvaya modern makyaj
Meclisin gündeminde yer alan konulardan biri de eski belediye başkanlarından Hasan Subaşı döneminde, 1999 yılında Zerdalilik ile Müze arasında hizmet vermeye başlayan nostaljik tramvay oldu. Vagonları eskidiği, güvenli olmadığı, kliması bulunmadığı gibi gerekçelerle, çağın gereklerine cevap veremediği iddia edilen nostaljik tramvayın yenilenmesi için meclisten Ulaşım AŞ’ye yetki vermesi istendi. Maddenin görüşmeleri sırasında CHP grup sözcüsü Erdem Armen, “Nostaljik tramvay kendini taşıyamaz halde. Yolcu taşıyamaz halde. İyileştirilmesi gerekiyor.” görüşünü savundu.

AK Parti Sözcüsü Murtaza Tamyürek ise Ulaşım AŞ’ye 2886 sayılı devlet ihale kanunu hükümlerine tabi olmaksızın yetki verilmek istenmesine karşı çıktı. CHP grubu ve Mustafa Akaydın, yasada yapılan son düzenlemeyle buna gerek olmadığını söyledi. Tamyürek’in bu bilgilendirmeye ‘veremezsin’ karşılığını vererek Akaydın’ı “Siz belediye düşmanı mısınız?” diye suçlaması üzerine konuşmaların tonu yükseldi. Tamyürek’e “Sen düşmansın” karşılığını veren Akaydın, Ulaşım AŞ’ye ihalesiz verme yetkisi olduğunu bir kez daha vurguladı.
Tartışmaların ardından nostaljik tramvayın yenilenmesi için belediye iştiraki olan Ulaşım AŞ’ye yetki verilmesini içeren madde görüşülmek üzere plan ve bütçe komisyonuna gönderildi. CHA
http://www.akdenizmanset.com


"Susurluk davası" sanıklarından E.U., Antalya'daki evinde gözaltına alındı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün yürüttüğü soruşturma kapsamında, "Susurluk davası" sanıklarından E.U., Antalya'daki evinde gözaltına alındı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün yürüttüğü soruşturma kapsamında "Susurluk davası" sanıklarından, eski özel harekat polis memuru E.U., Antalya Emniyeti Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından Lara bölgesinde bulunan evinde gözaltına alındı. E.U.'nun soruşturma kapsamında daha önce tutuklanan Ayhan Çarkın'ın verdiği ifadede adının geçtiği gerekçesiyle gözaltına alındığı ve Ankara'ya gönderildiği belirtildi.
http://www.akdenizhaberci.com

http://www.akdenizhaberci.com

- Asılı olarak bulundu

Alanya'da bir kişi, iple kendini on metre yüksekliğindeki istinat duvarının demir korkuluklarına astı.

Dinek Mahallesindeki seyir terasında sabah sporuna çıkan bir kadın, 10 metre yüksekliğindeki istinat duvarının demir korkuluklarına bağlı ipin ucunda boynundan asılmış halde bulunan bir kişiyi fak etti. İhbar üzerine gelen polisler, olay yerini güvenlik şeridiyle çevirerek nöbetçi cumhuriyet savcısına bilgi verdi. 10 metrelik istinat duvarında asılı cesedi yukarı çıkarmak için Alanya Belediyesi itfaiye ekipleri cesedin yanına iple indi. Yapılan incelemede cesedin Diyarbakır Silvan nüfusuna kayıtlı Münir Yağlı'ya ait olduğu belirlendi. Ceset, otopsi yapılmak üzere Alanya Belediyesi Mezarlığı morguna kaldırıldı.

http://www.akdenizhaberci.com

Antalta Genelevi mühürlendi

Antalya'da, kırk yıl önce açılan ve zamanla yanına cami yapılan genelev, belediye ekipleri tarafından mühürlendi.

Kepez Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nden 20 Temmuz'da gönderilen tebligat uyarınca, Antalya Valiliği Zührevi Hastalıklar Fuhuşla Mücadele Komisyonu Başkanlığı Komisyonu kararına göre, 'Genel Kadınlar ve Genelevlerin Tabi Olacakları Hükümler ve Fuhuş Yüzünden Bulaşan Zührevi Hastalıklarla Mücadele Tüzüğü' kapsamında 40 yıl önce Antalya Kuzeyyaka Mahallesi'nde açılan ve zamanla yanına cami yapılan genelev mühürlendi.
Kıbleye durduklarında karşılarında genelevin bulunması sebebiyle cemaati bile kalmayan Abdurrahman Gazi Camii çevresindeki vatandaşlar ise önce mühürlenen ardından da yıkılacak genelev kararının doğru olduğunu belirtti. Mühürleme sırasında genelevde çalışan bir kadın mağdur olduğunu ve borçlarını nasıl ödeyeceğini bilemediğini belirtti.
Yaklaşık 130 bin kişinin yaşadığı genelev bölgesinde huzurun kalmadığını belirten Kuzeyyaka Mahallesi Muhtarı Binali Güney, "Millet adresini vermekten utanıyor. Yanında cami var. Daha güzel bir yer yapsınlar. Çevredekiler evlerini kiraya veremeyip, satamıyor. En doğru karar buydu. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz" dedi.
Genelev çevresinde evi bulunan Hasan Özdemir, "Genelev şehrin ortasında kalmış. Binalar var artık burada. Türkiye'de şehrin ortasında kalan başka bir yer yok. Genç çocuklarımız var. Bundan sonra cami dolar" ifadesini kulland
http://www.akdenizhaberci.com

-Ülkesine geri dönemiyor

Antalya'nın Manavgat ilçesine tatile gelen bir İngiliz, pasaportunu kaybetmesi nedeniyle 15 yıldır ülkesine geri dönemiyor.

Tatile geldiği Manavgat'ta kimlik ve pasaportunu kaybeden İngiliz John Barlao (63), Manavgat'ta 15 yıldır yaşıyor. İngiltere Bath Nr. Biristol nüfusuna kayıtlı olduğunu iddia eden John Barlao'nun ülkesine dönebilmek için bugüne kadar yaptığı girişimler sonuçsuz kalırken, talihsiz adamın Manavgat ve Side'de vatandaşların desteğiyle yaşamını sürdürdüğü belirtildi.
Geceleri Manavgat ırmağında bulunan botlarda yatan ve üzerinde kimliği ve uyruğuna ait hiçbir belge bulunmayan Barlao, "tek isteğinin yetkililerin kendisine sahip çıkmaları ve ülkesine geri göndermeleri olduğunu" söyledi.
http://www.akdenizhaberci.com/

-60 turist sokakta kaldı

Antalya'nın Alanya ilçesinde 20 yıldır hizmet veren bir apart otel, çalışma ruhsatı olmadığı gerekçesiyle belediye tarafından boşaltılarak mühürlendi. Otelden çıkarılan 60 turist ise kendilerine yeni bir otel bulunmasını bekliyor.

Alanya'da Dinek Mahallesi'nde hizmet veren 70 yataklı Venüs Apart Otel, çalışma ruhsatı bulunmadığı gerekçesiyle polis kontrolünde zabıta tarafından boşaltıldıktan sonra mühürlendi. Polisin güvenlik önlemi almasının ardından, aralarında tur rehberlerinin de bulunduğu, Rus, Ukraynalı, Moldovalı, Gürcistanlı ve Azerbaycanlılardan oluşan 60 müşteri, eşyasını toplayarak otelden ayrıldı. İşletme sahibi Abdil Demir, 20 yıldır faaliyet gösteren oteli için Alanya Belediyesi'nin kapatma kararı aldığını belirterek, kararın ertelenmesi için 5 Ağustos'ta dilekçeyle başvurduklarını söyledi. Otelin bulunduğu arsanın tapusu olmadığı gerekçesiyle işletme ruhsatı alamadıklarını kaydeden Demir, otelden ayrılmak zorunda kalan müşterilerin kendisinden para istedikleri için zor durumda kaldığını söyledi.
Sezonun ortasında alınan kararın hem kendilerini hem de turistleri mağdur ettiğini belirten Abdil Demir, "Turizm sezonu olması nedeniyle otelimiz dolu. Rezervasyon yaptıran müşterilerimiz de var. Otelin bulunduğu alandaki birçok arsanın tapusu yok. Bizim arsamızın da tapusu olmadığı için ruhsat alamadık. Ruhsat aldığımız takdirde tekrar açabileceğimiz söyleniyor" dedi.
Kararın ardından eşyasını alarak otelden çıkan turistler, kendilerine yeni bir otel bulunmasını bekliyor.
http://www.akdenizhaberci.com

8 Ağustos 2011 Pazartesi

- Yeşilyurt şehirleşti

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Yeşilyurt Mahallesi’nde, yaptıkları asfalt, kaldırım, park ve sosyal belediyecilik çalışmaları ile güzel bir şehir görüntüsü oluşturduklarını söyledi.
Çalışmaları inceledi
Başkan Tütüncü, Yeşilyurt Mahallesi’nde yapılan 5 bin metrekare parke kaldırım çalışmasını yerinde inceledi. Tütüncü, Yeşilyurt Mahalle Muhtarı Mehmet Karadeniz ile kaldırım çalışmasının yapıldığı caddeleri gezdi. Tütüncü, gezi sırasında vatandaşların taleplerini dinledi. Kaldırım çalışması ile ilgili açıklama yapan Tütüncü, her yeni günle birlikte Kepez’in şehirleşme ile ilgili eksiklerini bir bir ortadan kaldırdıklarını söyledi. Tütüncü, Yeşilyurt Mahallesi’nin de imar probleminin çözülmesinin ardından hızlı bir şekilde şehirleşerek Kepez’in en güzel yerleşim yerlerinden biri haline geldiğini belirtti.

Kaldırım yapıldı
Kentsel dönüşümü ile örnek bir mahalle olan Yeşilyurt’ta, bazı caddelerde yarım kalan kaldırımların yapılması ve yeşil alan miktarının artırılmasının talep edildiğini kaydeden Hakan Tütüncü, “Göreve geldiğimizden günden itibaren mahallede kaldırım ve yeşil alanla ilgili ciddi bir çalışma yaptık. Ana caddelerde yarım kalan kaldırım çalışmalarını tamamladık. Burada 5 bin metrekare parke kaldırım çalışması gerçekleştirdik.” ifadesini kullandı.

Yeşilyurt’a AKMEK Şubesi
Tütüncü, kaldırım, asfalt, yeşil alan ve sosyal belediyecilik çalışmalarıyla mahallede, güzel bir kent görüntüsü oluşturduklarını vurguladı. Mahallede sosyal belediyecilik noktasında çok ciddi çalışmalar yaptıklarını işaret eden Tütüncü, kadınlar ve gençler için önemli bir çalışma olan Antalya Kepez Meslek Eğitim Kursları (AKMEK)’nın, bir şubesini de bu mahallede açtıklarını bildirdi.
http://www.akdenizmanset.com


- TOKİ’den Tursun’a Teşekkür

Çıplaklı TOKİ konutlarında yerleşimin başlaması ile ortaya çıkan sorunları teker teker çözüme kavuşturan Döşemealtı Belediye Başkanı Nurettin Tursun’a TOKİ site yönetimi ve vatandaşlar çalışmalarından dolayı teşekkür etti.
Ne dediyse yaptı
Site Müdürü Bünyamin Özyurt açıklamasında ‘Periyodik olarak yaptığımız toplantılarda belediye başkanımız ile birlikte sorunları belirleyerek çözüme kavuşturuyoruz dedi. Özyurt, başkanımız bugüne kadar bizlere ne söz verdiyse hepsini gerçekleştirdi. Yaptığı çalışmalarla Çıplaklı TOKİ konutlarını örnek yaşam alanı konumuna getirdi. Hala devam eden çalışmalar tamamlandığında sosyal donatı alanlarımız yaşamımızı kolaylaştıracaktır’ dedi.

Döşemealtı Belediyesi TOKİ Konutlarında refüj ve çevre düzenlemesini sil baştan düzenleyerek yeşillendiriyor. Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü binlerce ağaç ve ağaçcığı toprakla buluştururken, çocuk oyun grupları, kamelya, spor aletleri, oturma bankları ve çevre aydınlatmasını çağın gerektirdiği modern aletlerle donatıyor. TOKİ yeşillendirme çalışmalarını üstlenen Döşemealtı Belediyesi’ne vatandaşlar övgü yağdırıyor. Site Müdürü Bünyamin Özyurt, görevleri olmadığı halde bir çok sorunumuzu çözüme kavuşturan Başkanımız Nurettin Tursun’a tüm TOKİ sakinleri adına teşekkür ediyoruz. Her aradığımızda kolaylıkla ulaşabildiğimiz, halk adamı olan bir başkana sahip olmaktan son derece memnunuz şelinde konuştu.

Çıplaklı TOKİ konutlarında bulunan okulun çevre ve sulama sistemi çalışmalarını da yapan Döşemealtı Belediyesi, bir yandan da TOKİ’nin çevre duvarı çalışmasını sürdürüyor. Yine site içerisinde faaliyet binası çalışması sürdüren belediye ekipleri, yaptıkları yapay havuzlarla modern bir çevre düzenlemesi gerçekleştiriyor. Yüzlerce ailenin yaşadığı TOKİ konutları yapılan bu çalışmalarla yeniden şekilleniyor. Yapılan tüm bu çalışmalar sayesinde TOKİ sakinleri tüm sorunlarından kurtuluyor.
http://www.akdenizmanset.com
Haber Merkezi

- ulaşımda kartsız Son gün Cuma

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım esnafı ile birlikte oluşturduğu yeni toplu taşıma sisteminden faydalanmak isteyen vatandaşların 12 Ağustos Cuma günü sonuna kadar kart almaları gerekiyor.

Ulaşımda yaşanan sorunları çözmek için harekete geçen Antalya Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşım esnafı ile birlikte ‘Ulaşımda Yeni Toplu Taşıma Dönemi’ni başlatıyor. 20 Ağustos 2011 tarihinde tüm toplu taşıma araçlarında uygulanmaya başlanacak yeni sistem ile yolcular 45 dakika içinde aynı yönde iki toplu taşıma aracına tek biniş ücretiyle binebilecek. En kısa yoldan yolcu taşımayı sağlayan yeni düzenlemeyle kısa hatlara indirimler uygulanacak. Antalya 24 saat kesintisiz toplu taşımayla tanışacak.
Yeni toplu taşıma döneminde nakit ücret toplama sistemi yer almıyor. 12 Ağustos Cuma gününden itibaren toplu taşımadan faydalanmak isteyen vatandaşların kart sahibi olmaları gerekiyor. 20 Ağustos’ta hayata geçecek, tek ücretle aktarmalı olarak seyahat etmeye olanak sağlayan yeni toplu taşıma sistemi kartlı binişi zorunlu hale getiriyor. Bu nedenle 12 Ağustos’tan itibaren tüm toplu taşıma araçlarında nakit biniş kalkıyor. Elektronik biletleme sistemi (kart) üzerine kurulan yeni planlamadan yararlanacak vatandaşların mutlaka kart almaları gerekiyor.
Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, kartsız binişleri kaldırmakla birlikte toplu taşıma araçlarında 5 TL yüklü kartların satılacağını bildirdi. Yetkililer, kenti ziyarete gelen ya da sürekli toplu taşıma araçları kullanmayanların kart almak için kart satış yerlerine gitmelerine gerek olmadığını, toplu taşıma şoförlerinden de kart alabileceklerini açıkladı. 5 TL’nin yanı sıra kartlar için başka bir bedel alınmayacağı vurgulandı. Kartlardaki 5 TL’nin, biniş ücreti olarak kullanılacağı, uygulamanın halkın kırmızı otobüsler dediği araçlarda bir süredir başladığı da kaydedildi.
Yetkililer, sistemden ya da validatör arızasından kaynaklanabilecek olası sorunlarda ya da sürücüde 5 TL’lik kart bulunmaması gibi durumlarda vatandaşların ücretsiz seyahat edeceklerini belirterek kesinlikle sürücüye nakit ücret ödemeyeceklerinin de altını çizdi.
http://www.akdenizhaberci.com

- YALANCININ MUMU!.

Anne: Özür dileyip, mağduriyetimi gidermezlerse bir anne olarak onlara sütümü helal etmiyorum, haram ediyorum
Sütümüz size helal olsun” diyerek günde 16 bin çocuğa süt dağıttığını öne süren CHP’li Akaydın’ı bilboardlar ve başkan sıfatıyla sahibi olduğu belediye gazetesi Büyükşehir Antalya yalanladı. Bilboard ve gazetedeki çocukla ailesi, hayatlarında belediyeden hiç bedava süt almadıklarını öne sürdü .

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 2011 yılının Mart ayında başlattığı Her çocuk güne süt içerek başlayacak projesi” kapsamın da evlerine kadar 200 cc ücretsiz süt dağıttığı çocuk sayısı iddiaya göre günlük 16 bine ulaştı. Milli Eğitim Müdürü ise bilboardlar, basın açıklamaları ve belediye gazetesinde yer alan bu rakamı yalanlamıştı. Bir çocuğun aylık süt ihtiyacı olan 6 litre süt, sözde toplam 16 bin çocuğun evine ücretsiz olarak ulaştırılıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, “Ülkenin en yetkili organlarının dahi diline doladığı projemiz, başarıyla sürüyor. Çocuklarımız rahat olsun. Her sabah uyandıklarında sütleri ayaklarına gelecek. Son olarak çocuklarımıza bir mesajımız var sütümüz size helal olsun” demişti.
CHP’li Akaydın’ı genel seçimler öncesinde 16 bin değil 400-500 çocuğa süt yardımı yapıldığını söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü’nün ardından şimdi de, başkanı olduğu Büyükşehir Belediyesi’nin bilboardları ve başkan sıfatıyla sahibi olduğu Büyükşehir Antalya isimli belediye gazetesi yalanladı. Bilboard ve gazete haberlerinde yer alan süt içen çocuk ve ailesi ortaya çıktı. Büyükşehir Belediyesi’nden hayatları boyunca hiçbir zaman süt yardımı almadıklarını öne sürdü. Anne Hülya Şemsinur Kul ve 7 yaşındaki kızı 80.Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencisi Devrim Damla Kul, bugüne değin kendilerine Büyükşehir’den hiç süt yardımı yapılmadığını öne sürdü. Bilboard ve gazete haberlerindeki fotoğrafların mizansen olduğunu, fotoğrafların izinsiz yayımlandığını belirtti.

Süt içmedik ki haber olalım
Anne Hülya Şemsinur Kul, “Eşim Yılmaz Kul ile kızımızı 80.Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu’na kaydettirdik. Sanırım 2009-2010 öğretim yılıydı. Kızım bu okulun anaokuluna gidiyordu. Büyükşehir Belediyesi, okulun anaokulu bölümündeki öğrencilere ücretsiz kahvaltı vermeye başladı. Zaten bilboardlarda 2 bin 500 çocuğa kahvaltı verildiği de yazılıyor. O dönem kızımın resmini çektiler. Gazeteye bastılar. Biz bir tek anaokulunda kahvaltı yardımı aldık. 2011 yılının başlarıydı. Kızımın resmini Büyükşehir Antalya isimli Büyükşehir Belediye gazetesindeki bir haberde gördüm. Benden izin amamışlardı ama bir kereliğine sesimi çıkarmadım. Ücretsiz süt dağıtıldığı yazılı haberde kızımın eline tutuşturdukları süt dolu bardakla ve okul sırasında otururken 2 resmini kullanmışlar. Sonra Temmuz ayında kızımın resmini bedava süt dağıtıldığı öne sürülen bir haberde bir daha belediye gazetesine bastılar
Dava açacak
Anne Hülya Şemsinur Kul sözlerini şöyle sürdürdü: “Kısa süre sonrada kentteki hemen hemen bütün bilboardlara kızımın resmini basmışlar. Bedava süt aldığını yazmışlar. Artık yeter dedim. Biz Büyükşehir Belediyesi’nden 2 yıl önce anaokulunda kahvaltı yardımı aldık. Ama hayatımızda hiç ama hiç Büyükşehir Belediyesi’nden süt yardımı almadık. Ben zaten sütümü BİM’den (market) alırım. Kızımın resmini izinsiz olarak gazeteye basıyorlar. Bedava süt aldığını yazıyorlar. Benim çocuğum bir yıldır zaten süt içmiyor. Komşularımız, akrabalarımız bizi arıyor. Kızım afişe oluyor. Ben Güneş Mahallesi’nde oturuyorum. Komşularımızdan hiçbirinin de süt yardımı aldığını görmedim. Bende süt almadım. Demek ki haber yalan. Bu yalan haberde kızımın resmini kullandıkları ve iznimizi almadıkları için dava açacağım. Benden özür dilemezlerse, mağduriyetimi gidermezlerse bir anne olarak onlara sütümü helal etmiyorum, haram ediyorum.”
http://www.akdenizmanset.com
Şükrü AĞIRMAN


7 Ağustos 2011 Pazar

-Ak Parti Antalya Millet vekilleri sorun çözmek için toplandı..

Antalya Ak Parti Millet vekilleri kentin sorunlarını çözmek üzere İl Başkanı Mustafa Köse Başkanlığında İl binasında bir araya geldiler.
Toplantıya Ak Parti Millet vekili Mevlüt Çavuşoğlu,Sadık Badak,Mendere Türel.Hüseyin samani,Gökcen Enç , İl Teşkilat Başkanı Ali Çetin ve Kadın kolları İl Başkanı Nezihe Yoldan Tezcan Katıldı. Yaklaşım 3 saatlik toplantı sonunda açıklama yapan İl Başkanı Mustafa Köse Antalya ile ilgili sorunları görüşmek üzere bir araya geldiklerini belirti İl Başkanı Mustafa Köse ,''Ak parti ikdidarında hak ettiği hizmeti alan antalyamıza daha fazla nasıl hizmet edebiliriz diye fikir alış verişinde bulunduk Antalyanın stadyum konusunun çözümü ile ilgili nasıl bir yol takip edilmesi ilgili detaylı olarak görüştük.Bu konu ile ilgili çalışmaları önümüzdeki günlerde kamu oyu ile paylaşacağız''dedi

5 Ağustos 2011 Cuma

- Antalya'da Sevgiliye elektro şoklu tecavüz...

Antalya’da evine götürdüğü eski sevgilisini elektro şok cihazıyla bayıltıp tecavüz eden ve bu görüntüleri internete koyup ailesine de CD içerisinde gönderen 34 yaşındaki M.Ç. polis tarafından aranıyor .
Korkudan bir şey söylemedi
Antalya'da oturan ve bir kafeteryada garson olarak çalışan 24 yaşındaki Ö.P., lise yıllarından tanıdığı turist rehberi M.Ç. ile sevgili oldu. Kısa süre sonra M.Ç. genç kızı annesinin oturduğu eve götürdü ve iddiaya göre elektro şok cihazıyla bayıltıp tecavüz etti. Olaydan sonra ayrılmak isteyen Ö.P.'ye karşı çıkan M.Ç., tehditle zaman zaman tecavüzü etti. Ailesinin duymasından korktuğu için kimseye bir şey anlatmayan Ö.P., geçen ay otobüs durağında araç beklerken yanına gelen M.Ç, ikna ederek, Altındağ Mahallesi Teomanpaşa Caddesi'ndeki evine götürdü. Burada birlikte olmak isteyen M.Ç, Ö.P.'nin kabul etmemesi üzerine elektro şok cihazı ve muşta ile etkisiz hale getirdiği kızı soyup tecavüz etti.

Her yerde aranıyor
M.Ç., Ö.P.'nin çıplak görüntülerini cep telefonuna kaydetti. M.Ç.'nin banyoya girmesi üzerine Ö.P. evden kaçtı. M.Ç. 17 Temmuzda Ö.P.'ye tecavüz ederken çektiği görüntüler 6 ayrı CD halinde evlerinin posta kutusuna bıraktı. Aynı gün cep telefonuyla çekilen tecavüz görüntüleri de internette sosyal paylaşım sitelerine konuldu. Bu durum üzerine hemen ailesiyle birlikte polis merkezine giden Ö.P. olanları anlatarak şikayetçi oldu. Polis Antalya 8'nci Sulh Ceza Mahkemesi'nden aldığı kararla M.Ç.'nin evine baskın düzenledi. Şüpheli M.Ç.'nin ortadan kaybolduğu ve yakalama çalışmalarının sürdüğü açıklandı.
http://www.akdenizmanset.com

- Devrim değil çile

Antalya tarihinde ilk kez, 7 ana güzergâhta 24 saat kesintisiz toplu ulaşım hizmeti verilecek. Hatlar kısalacak. Parayla biniş yasaklanacak. Halk ulaşım için önce yürümek sonra 2-3 araç değiştirmek zorunda kalacak.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, toplu ulaşımda tarihi dönüşümün detaylarını kurmaylarıyla birlikte düzenlediği basın toplantısıyla kamuoyuna açıkladı. Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı Antalya Toplu Taşıma Yapılanma Planı uyarınca başlatılan yeni dönem 20 Ağustos 2011 tarihinde tüm toplu taşıma araçlarında uygulanmaya başlanacak. Toplu ulaşımdaki önemli yeniliklerden birisi, mevcutta 137 olan hat sayısının 81’e düşürülmesi. Halen 71 hat üzerinde çalışan 663 AB plakalı midibüs ile 66 hat üzerinde yolcu taşıyan 161 özel halk otobüsü bulunuyor. Yeni düzenlemede 137 olan hat sayısı, tekrarlar azaltılarak 81’e düşürülüyor ve aynı koridorlardaki fazla araç sayısının önüne geçiliyor. Böylece halk bir çok yerde, özellikle de Kepez bölgesinde toplu ulaşım aracı bulamayacak. Hat sayısı yarı yarıya azaltıldığı ve hat mesafeleri kısaltıldığı için bir çok yol da minibüs-otobüs yer almayacak. Vatandaş ya birkaç kilometre ilerideki en yakın durağa yürüyecek. Buradan bindiği toplu ulaşım aracıyla tramvayla gideceği yere ulaşmaya çalışacak. Ancak tramvay hattı sabit olduğundan mecburen üçüncü bir aktarma yapacak.

Çile kapıda
Örneğin Kepez ilçesi Çamlıbel-Göçerler bölgesindeki bir vatandaş Lara bölgesine gitmek isterse önce evinden yürüyerek tenha bölge olduğu için seyrek saatlerde çalışan yerel hatta ulaşacak. Buradan uzun süre bekleme sonucu binebileceği minibüs kendisini Antray’a götürecek. Antray ile kent merkezine gelip buradan da üçüncü bir araca (otobüs-minibüs) binecek ve Lara’ya gidecek. Bu sürenin ise 45 dakikayı aşacağı için vatandaş Lara’ya kadar ulaşım için iki ulaşım ücreti ödemiş olacak. Cebinden 1,70 yerine 3,40 lira para çıkacak. Cebinde parası var ama kartı yoksa bu çileyi kat be kat yaşayacak. Çünkü sistem sadece kartla binişi zorunlu tutuyor.

Aktarmalı sistem
Kırsaldan gelen toplu taşıma araçları, Toplu Taşıma Aktarma Merkezlerine yolcuları indirecek. Yolcular bu merkezlerden standart kent içi toplu taşıma otobüslerine 2’nci binişleri ücretsiz yaparak kent merkezine istedikleri noktaya ulaşabilecek. Raylı Sistem Besleme Hattı-Antray-Raylı Sistem Besleme Hatlarını ‘aynı yönde’ kullanan bir yolcu 3 araç değiştirmesine rağmen sadece 1,70 TL ödeyecek. Yeni düzenlemede çevredeki yerel hatlar dışında yolculuk bedelleri kent içinde 3 kademeli olacak. Besleme hatlarında 75 kuruşa yolculuk yapılıp toplam 1,50 TL’ye gidiş dönüş yapılabilecek. Kısa ve aktarmasız hatlar 1,50 TL olacak. 15 kilometreden daha uzun hatlar ve aktarmalı yolculuklar 1,70 TL olacak. Sık seferler konularak duraklarda bekleme süreleri en aza indirilecek.

24 saat hizmet
Toplu ulaşımda yeni dönemin en önemli yeniliği Antalya tarihinde ilk kez 24 saat toplu ulaşım hizmeti verilecek olması. Buna göre Lara, Aksu, Varsak, Fatih, Döşemealtı ve Konyaaltı’ndan sabah minibüs ve halk otobüslerinin sefere başlayacağı saate kadar ulaşım imkânı getirilecek. İklimsel koşullara göre ulaşım sefer sıklığı 15 ile 30 dakika arasında değişecek. Özellikle tatil dönemlerinde yolucunun durumuna göre bu süre daha da aşağıya çekilebilecek. Ama bu sürenin şu anda sabaha kadar bir saatlik periyotlar olacağı belirtildi.

Bir garip devrim
Yeni düzenlemeyi ‘toplu ulaşımda devrim’ olarak sunan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Akaydın, “Antalya ulaşımında önemli sorunlar yaşanıyor. Ulaşımda disiplinsizlik var. Geçiş aşamasında mutlaka sıkıntı olacaktır. Bu süreçte Antalyalılardan anlayış bekliyoruz. Antalya’nın yüzünü güldürecek bir model olduğuna inanıyoruz.” dedi. Yeni dönemli birlikte bir takım ilkler de yaşanacak. 444 37 08 numaralı danışma hattı 24 saat hizmet verecek. İlk bir iki hafta boyunca kriz yönetim masası oluşturulacak. Antalyalılar her türlü sorunlarına buradan cevap bulacak. “20 Ağustos ulaşım devriminin başlangıç tarihidir” diyen Akaydın, 12 Ağustos’tan itibaren toplu ulaşım araçlarında para alışverişinin tarihe karışacağını söyledi. Akaydın, sadece yerli ve yabancı turistler için araçlarda 5 TL’lik kartlar bulundurulacağını ve bunun da geçici olacağını anlattı.

Hani Halkkart belediyenindi
Yaklaşık 2 saatlik toplantı sonunda gazetecilerin sorularını cevaplayan Mustafa Akaydın, Antalya 1. İdare Mahkemesi’nin 2 Haziran 2011 günü ‘açıklık ve rekabet’ ilkesine aykırı bulduğu için iptal ettiği Halkkart’la ilgili bir soruyu şöyle yanıtladı: “Şu an için Büyükşehir Belediyesi ile Halkkart arasındaki ilişki hukuken sonlandırılmıştır. Halkkart sistemini kullanmaya talip olanların (minibüsçü-otobüsçü), yani validatörleri kullanmaya talip olanlarla firma (Halkkart’ı işleten A-Kent firması) arasında yapılan kişisel sözleşmelerle devam etmektedir. Hukuka saygılıyız, gereklerini yerine getirmek zorundayız. (Mahkeme kararıyla AB plakalı olmaları iptal edilen M plakalı minibüslerle ilgili olarak) Aynı şey AB plakalı araçlar için de geçerlidir. Yakın bir gelecekte AB plakalı araçları da trafikten alıkoymak durumundayız. Aklın, bilimin, mantığın gerektirdiği doğruları bu kentte uygulamak için her türlü engelin ya üstünden atlarım ya kenarından dolaşırım.” Genel Sekreter Mehmet Rıfkı Aktekin’de bulunan sözleşme çözümünün bir ara formül olduğunu ve Danıştay’dan Halkkart ile ilgili mahkeme kararı çıkıncaya kadar böyle bir çözüm bulunduğunu, çıkacak karara göre hareket edeceklerini söyledi

Şükrü AĞIRMAN

http://www.akdenizmanset.com

- Fakire banka kartı hazırladı

Muratpaşa Kaymakamlığı, ihtiyaç sahiplerinin gıda, giysi gibi ihtiyaçlarını karşılamak üzere sosyal market kurarken, burada yapılacak harcamalarda kullanılmak üzere banka kartı hazırladı.
Sosyal market kuruldu
Muratpaşa Kaymakamı Fatih Kocabaş, Muratpaşa Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Nurettin Erdoğan, Türk Kızılayı Derneği Antalya Şube Başkanı Cengiz Nizam, Birebir Marketleri Genel Müdürü Altan Vural, Ziraat Bankası Antalya Bölge Müdürü Recep Özdemir ve vakıf mütevelli heyeti üyelerinin katılımıyla Dayanışma Evi Sosyal Market'te basın toplantısı düzenledi. Kaymakam Kocabaş, Dayanışma Evi Projesi'nin hizmet binasında, sosyal market kurduklarını, hayırseverlerin desteğiyle sağlanan gıda, giysi hatta beyaz eşyanın bu marketten ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağını bildirdi. Markette kullanılmak üzere Ziraat Bankası işbirliğiyle banka kartı hazırladıklarını söyleyen Kocabaş, ''Banka kartı uygulamasına geçmiş olan Dayanışma evi, Muratpaşa ilçesinde yaşayan, yardıma muhtaç durumda olan vatandaşlarımıza, bir alışveriş mağazasında alışveriş yapıyormuş gibi kendi isteklerine, ihtiyaçlarına ve beğenilerine uygun ortamı oluşturarak ihtiyaçların temin etmelerini sağlayacaktır''dedi.

Karta para yüklenecek
Projeye, Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğünün maddi kaynak sağladığını bildiren Kocabaş, 80 bin haneli Muratpaşa ilçesinde yaklaşık 5 bin haneye kadar verilebilecek banka kartına gıda ihtiyacı için 150 liraya kadar para yüklenebileceğini anlattı. Kocabaş, ''Böyle bir ödeme sistemi Türkiye'de ilk' dedi. Kocabaş, markette satılan ürünleri ihale yöntemiyle aldıkları için ve kar amacı gütmediklerinden ürünlerin piyasa fiyatının altında olduğunu kaydetti. Kocabaş, markette satışa sunulan bazı ürünlerin de hayırseverlerin desteğiyle sağlandığına işaret etti. Ziraat Bankası Antalya Bölge Müdürü Recep Özdemir, kartların ücretsiz hazırlandığın belirterek, karta SYDV tarafından yüklenen bakiye kadar ihtiyaç sahibinin marketten harcama yapabileceğini söyledi. Özdemir, projeye özel 5 bin banka kartı hazırladıklarını bildirdi. Birebir Marketleri Genel Müdür Altan Vural da sosyal marketin diğer marketler standardında bir market olduğunu belirterek, sosyal sorumluluk anlayışı çerçevesinde projeye katkı sağladıklarını söyledi.

AA

http://www.akdenizmanset.com

4 Ağustos 2011 Perşembe

- HAKAN TÜTÜNCÜ VATANDAŞLAR İLE EL ELE İFTAR SOFRASINDA

Her akşam ayrı bir bölgede halkın arasında iftarını yapan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 11 ayın sultanı Ramazan ayının ikinci gününde, Onay ve Özderin Aileleri’nin Karşıyaka mahallesi’nde verdiği iftar yemeğine katıldı.


Karşıyaka Mahallesi’ndeki Onay Hamamı otoparkına kurulan iftar sofrasında, vatandaşlarla birlikte iftarını yapan Başkan Tütüncü yaptığı konuşmada, ”Yüce dinimizden ilham alan geleneksel kültürümüzün "on bir ayın sultanı" olarak nitelediği Ramazan ayı, gerçekten sultan olan bir aydır. Mübarek Ramazan ayı, el ele vermek, kaynaşmak ve yekpare olmak için bir vesiledir. Ramazan ayı, tutulan orucuyla, akşamları iftarıyla, verilen fitre ve zekatıyla ibadetlerle dolu bir aydır

Bu ayda insanlar hem ibadetlerini yerine getirirler hem de aç ve yoksulların halini daha iyi anlamış olurlar. Bu nedenle Ramazan, paylaşma ve dayanışmaya vesile olan bir aydır.” Başkan Hakan Tütüncü, Onay ve Özderin Aileleri’nin de her akşam aç ve yoksul insanlara vereceği iftar yemeğiyle sevap dolu bu aydan en verimli bir şekilde faydalanmış olacaklarını söyledi.
Başkan Tütüncü, iftarını yapan vatandaşlarla selamlaşarak, hayırlı ramazanlar diledi
http://www.kepez-bld.gov.tr

- KEPEZ’DE RAMAZAN ETKİNLİKLERİNE BÜYÜK İLGİ

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Ramazan ayı etkinlikleri, Kepez’de büyük bir coşku uyandırdı.

Kepez Belediyesi’nin geleneksel Ramazan ayı etkinlikleri hacıvat ile karagöz, aşık ile maşuk, mehteran, halk oyunları ve çeşitli konserlerin yer aldığı dolu dolu bir programla devam ediyor. Kepez Spor Tesisleri yanında düzenlenen etkinlikler binlerce Kepezli’nin katılımıyla her akşam ayrı bir coşkuyla gerçekleştiriliyor.

Kepez Belediyesi’nin Ramazan etkinlikleri için alana gelen ziyaretçiler, kültürel ve sanatsal etkinliklerin ötesinde hem alışveriş yapabiliyor hem de kurulan iftar çadırında iftarını açabiliyor. Eşi Dr. Ayşe Tütüncü’yle birlikte etkinliklerin yapıldığı alanı gezen Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, hem alışverişini yaptı hem de düzenlenen gösterileri izleyerek vatandaşlarla birlikte eğlendi.




Gecenin ilerleyen saatlerinde sahne alan Burak Ahızkalı ise, seslendirdiği bir birinden güzel şarkılarla Kepezlileri coşturdu.

Çocuklar için Lunapark hizmetinin de yer aldığı Ramazan etkinliklerinde, her cumartesi akşamı sevilen ses sanatçıları Kepezliler için sahne alacak.

http://www.kepez-bld.gov.tr

- Korsanlar işbaşında

korsan haşere ilaçlama firmaları kentte yine cirit atmaya başladı. Gerçek ilaçlama firma sahipleri ise bu duruma isyan ediyor.
Geçen yıl yaptığımız “Yaz mevsiminin gelmesiyle merdivenaltı haşere ilaçlama firmasında patlama yaşandı. Antalya’da Halk Sağlığı Alanında Haşerelere Karşı İlaç Uygulama İzin Belgesi bulunan 60 yetkili firma yanında merdivenaltı firma sayısı 10’dan 12’ye çıktı” konulu haberlerimiz üzerine Antalya İl Sağlık Müdürlüğü Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü yetkilileri araştırma başlattı. Birkaç korsan firma yasal hale getirildi. Ancak sokakta cirit atan büyük korsan firmalar hiçbir zaman bulunamadı. Merdivenaltı firmalarda çoğunlukla sabit bir telefon yok. Olan sabit telefonlar ise bir cep telefonuna yönlendirilmiş durumda. Bu kişiler kentin sokaklarında cirit atıyor ve apartman apartman gezerek ilaçlama yapıyor.

Etkin denetim şart
Etkin denetim yaptıklarını öne süren Antalya İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri telefon numaraları, çalıştıkları alanları, araç plakaları belirli olan bu adamları bir türlü bulamıyor. Apartmanlara yapıştırdıkları stickerlara yazılı adreslerde de bu korsan firmalara rastlanmıyor. Bu firmalar, evlere giderek ortalama 60 lira olan ilaçlama işini 20-30 liraya yapıyor. Haşere ilacı olarak tarım ilacı içerikli ilaçlar kullanıyor. Etkisi aylarca yerine sadece birkaç gün süren ürünler kullanıyor. Halkı aldatıyor. Yetkili firmalar ise Dünya Sağlık Örgütü ve Sağlık Bakanlığı onaylı ilaç kullanıyor. Merdivenaltı firmalar ise bırakın bu tip ilaçları kullanmayı sigortalı olarak çalışan bile bulundurmuyor. Normal çalışanlarının sigortasını bile yapmıyor. Vergi ödemiyor. Yasadışı, etkisi düşük, insan sağlığına zararlı ilaçlar kullanıyor. Mesul müdür bulundurmuyor. Bu nedenle cüzi fiyata ilaçlama işi yapıyor.

İzin belgeleri yok
Merdivenaltı firmaların bir çoğunun reklamları apartman girişlerinde yer alıyor. Herkesin gördüğü bu reklamları, nedense denetimi yapacak olan Sağlık Müdürlüğü yetkilileri bir türlü göremiyor! Düşük fiyat garantisini gören vatandaş, Halk Sağlığı Alanında Haşerelere Karşı İlaç Uygulama İzin Belgesi’ni görmeden bu firmalarla çalışıyor. Halk Sağlığı Alanında Haşerelere Karşı İlaç Uygulama İzin Belgesi bulunan firmalar, Antalya İl Sağlık Müdürlüğü internet sitesinde yer alıyor. Çevrede kaçak olarak ilaçlama işini yapan firmaların isimleri ise bu listede yer almıyor. Piyasada ilaçlama işi yapıp reklam yapmalarına rağmen İmparator, İlas, saygın bir firmanın yan kuruluşu Rota, çok güvenilen bir firmanın yan kuruluşu Şafak,
Gezgin, Alo Börtü Böcek, Şifa gibi firmaların korsan olduğu öne sürülüyor. Bu firmaların isimleri Antalya İl Sağlık Müdürlüğü internet sitesinde Halk Sağlığı Alanında Haşerelere Karşı İlaç Uygulama İzin Belgesi bulunan firmalar arasında yer almıyor” dedi.

Şükrü AĞIRMAN

http://www.akdenizmanset.com

- Ulaşım zammı yargıya taşındı

Antalya’da büyük tepki toplayan ulaşım zamları yargıya taşındı. Ulaşım Hakkı İçin Mücadele Birliği üyesi, zamların geri alınması için hukuki süreç başlattı
Zam kabul edilemez
Kapalı yoldan Attolos Heykeli’ne kadar ellerindeki ‘Ulaşım hakkı satılamaz’, ‘Ulaşım hakkımız söke söke alırız’, ‘Susma haykır, zamlara hayır’ yazılı pankartlarla yürüyen birliği üyeleri, sık sık zamların geri alınması için slogan attı. Birlik üyelerine zamma tepki gösteren Antalyalılar da destek verdi. Attolos Heykeli önünde grup adına basın açıklamasını okuyan ÖDP Antalya İl Başkanı Zeynel Ergen, toplu ulaşıma yapılan zammın kabul edilemez olduğunu ifade etti. Ergen, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ile yaptıkları görüşmeden de olumsuz sonuç alındığını kaydetti.

Halkın çıkarları için
Akaydın’ın sadece, saat 21.00’dan sonra birçok semte ulaşım sağlanması hususunda çalışma yürüteceğini söylediğini anlatan Ergen, “Başta Sayın Akaydın olmak üzere belediye yetkilileri, 2008 yılından beri ulaşıma zam yapmadıklarını, mazota bu sürede yüzde 60’a varan zam yapılmasını zamlarına gerekçe olarak sürseler de Antkart sürecinden bugüne kadar ulaşıma yapılan yaklaşık yüzde 70 oranındaki zammı ve 2,5 liralık kartsız binişlerin mantığını hiçbir şekilde açıklayamamıştır” dedi. Birlik üyelerinden Şükran Hancıoğlu’nun bir hafta önce zamların geri alınması için hukuki mücadele başlattığını söyleyen Ergen, halkın çıkarları için mücadeleye devam edeceklerini ifade etti.
http://www.akdenizmanset.com
CHA

3 Ağustos 2011 Çarşamba

- Hırsız, kanepenin altından çıktı

Antalya'da hırsızlık ihbarı üzerine sözkonusu adrese giden polis ekipleri, kapıyı açan evsahibine, Beyefendi evinizde hırsız olabilir, kontrol etmek istiyoruz dedi. Polis, içerde yaptığı aramada, salondaki kanepenin altında saklanan hırsızı gözaltına aldı.
Olay, dün sabaha karşı saat 04.30 sıralarında Muratpaşa İlçesi Altındağ Mahallesi 161'inci sokakta meydana geldi. Sezgin Yağan'ın ikinci katta bulunan evine balkon kısmından tırmanarak çıkan birini görenler, durumu polise bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen Muratpaşa İlçe Asayiş Büro Amirliği ekipleri, hırsızlık şüphelisinin tırmandığı söylenen dairenin kapı zilini çaldı

Kapıyı açan ev sahibi Yağan'a polisler, Beyefendi evinizde hırsız olabilir. İzin verirseniz kontrol etmek istiyoruz dedi. Polis, evde yaptığı aramada salon kısmında bulunan kanepenin altında saklanan hırsızlık şüphelisi 23 yaşındaki E.K.'yı gözaltına alındı.

Şüphelinin cebinden evden topladığı 600 TL, 25 dolar, 5 Euro ve cep telefonu bulundu. E.K., sorgulanmak üzere Muratpaşa İlçe Emniyet Amirliği'ne götürüldü.

Şüphelinin, olaydan 1 saat önce yine aynı mahallede Hamza Yelken adlı kişinin evine girdiği, ev sahibiyle karşılaşınca balkondan atlayarak kaçtığı ortaya çıktı.

http://www.akdenizmanset.com

- Motor hararet yaptı bahanesiyle tecavüz

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde esrar içme bahanesiyle otomobiline aldığı Alman kadın turisti ormanlık alana götürerek zorla cinsel ilişkiye girdiği iddia edilen 26 yaşındaki A.Ç.tutuklandı.
Alman turist 29 yaşındaki J.S., Türk erkek arkadaşı E.S. ile bir diskoda eğlendikten sonra Atatürk Caddesi'nde yürümeye başladı. Bu sırada 07 NOG 43 plakalı otomobille yanlarına yaklaşan A.Ç., esrar içme teklifinde bulundu. Teklifi kabul eden Alman turist ve erkek arkadaşı, otomobile binerek Dim Barajı'na gitti. Burada otomobilin hararet yaptığını söyleyen A.Ç., E.S.'den su getirmesini istedi. E.S.'nin uzaklaşmasının ardından otomobili ormanlık alana götüren A.Ç., iddiaya göre Alman kadınla zorla cinsel ilişkiye girdi.

Otomobille geri dönüp E.S.'yi de araca alan A.Ç., kadın turisti oteline, erkek arkadaşını da evine bıraktı.

ERTESİ GÜN ŞİKAYETÇİ OLDU
Ertesi gün jandarmaya giden Alman kadın, cinsel saldırıya uğradığı iddiasıyla A.Ç.'den şikayetçi oldu. Turistin ihbarı üzerine araştırma yapan jandarma ekipleri, A.Ç.'yi gözaltına alındı. Jandarma, A.Ç.'nin evinde yaptığı aramada 3 gram esrar ele geçirdi.

Alman turistle birlikte esrar içtiklerini ve cinsel ilişkiye girdiklerini belirten A.Ç., ilişkiye girerken zorlama olmadığını söyledi.

Sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen A.Ç., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Alanya L Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu'na gönderildi.
http://www.akdenizmanset.com

2 Ağustos 2011 Salı

- Vize kalktı Rus turist patladı...

Rus turistlerin Muğla’ya olan ilgisinin artması üzerine Rusça bilen rehberlere rağbet arttı. Şu anda yeterli Rusça bilen rehberin olmaması üzerine oda ve dernekler önümüzdeki kış sezonunda Rusça kurslara ağırlık verecek.

Marmaris’e geçen yılın ilk 7 ayı içinde gelen Rus turist sayısı bu yıl aynı dönemde yüzde 38 artış göstererek 88 bine, Ukraynalı turist sayısı da yüzde 24 artış gösterip 43 bine ulaşınca, Rusça bilen rehber ve personel sıkıntısı baş gösterdi.
Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Marmaris Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Özbozdağ, otelcilerin, acentecilerin, hem de diğer işletmecilerin Rusça bilen personel sıkıntısının giderek büyüdüğünü belirterek, “1990'lı yılların başından bu yana Marmaris’e gelen turist profilinin yüzde 60-65'ini İngilizler oluştururdu. O zamanlar çok gerilerde olan Ruslar, 2008'de 3'üncülüğe yerleşti. Ancak, 2011 sezonuyla birlikte İspanya’nın, Avrupalı turistlere yönelik fiyatlarda büyük damping uygulaması tabloyu değiştirdi. İlçeye gelen İngiliz sayısında bariz düşüş yaşanırken, vize zorunluluğunun karşılıklı kaldırıldığı Rusya’dan gelen turist sayısında ise büyük artış yaşandı. Hal böyle olunca, işletmecilerimiz de bu oranda Rusça bilen personel ihtiyacı duymaya, sıkıntısı yaşamaya başladı” dedi.


ADAYLAR GETOB’A BAŞVURACAK
Rus turistlerdeki artış Güney Ege Otelciler Birliği’ni (GETOB) de harekete geçirdi. Birlik bünyesinde, Rusça bilen turizm personeli ile ihtiyaç duyan işletmeciyi buluşturmayı amaçlayan birim oluşturuldu. GETOB Başkanı İlhan Açıkgöz, “Rusça sıkıntısı daha da büyümeden önlem almaya çalışıyoruz. İş ve personel arayanlar birliğimize başvurabilir” diye konuştu.


RUSÇA KURSLARA AIĞRLIK VERİLECEK
Marmaris Esnaf Odası ve Muğla Esnaf Odaları Birliği Başkanı Şükrü Ayyıldız ise, önümüzdeki kış döneminde Rusça kurslara ağırlık vereceklerini belirterek, “Marmaris yıllardır Alman ve İngiliz turistlerin tatillerini geçirdiği bir ilçeydi. Şimdi Rusya ile vizelerin kalkmasının ardından Rus turist sayısındaki artış rehber sıkıntısını da gündeme getirdi. Oda olarak açtığımız yabancı dil kurslarında Rusça kurslara ağırlık vereceğiz” dedi.

http://www.akdenizhaberci.com