30 Nisan 2011 Cumartesi

“Büyük hayaller kurun”


Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Nobel ödüllü Meksikalı Yazar Octavio Paz’ın, ‘Bir düş kurdum ve düşüme layık olmaya çalışıyorum.’sözünü anımsattığı öğrencilere, ‘Siz de bir düş kurun ve düşünüze layık olmaya çalışın.’ tavsiyesinde bulundu.



--------------------------------------------------------------------------------

Başkan Hakan Tütüncü, Hacı Malike Mehmet Bileydi Anadolu Lisesi’nin, öğrencilerin meslekleri tanımaları amacıyla düzenlediği söyleşiye katıldı. Okulun konferans salonundaki söyleşide Tütüncü, tecrübelerini paylaştı, nasıl iyi bir meslek sahibi olunabileceği ile ilgili tavsiyelerde bulundu.



Geleceğin Türkiye’si ile konuşuyorum

Başkan Hakan Tütüncü, konuşmasında salonda bulunan öğrencilerin yüzünde aydınlık Türkiye’yi gördüğünü belirterek, “ 2023’te Cumhuriyet’in 100 yıl hedefine geldiğimiz zaman Türkiye’nin çok önemli noktalarında olacaksınız. Burada Türkiye’nin geleceği ile söyleşi yapmaktan dolayı da büyük bir mutluluk duyuyorum.” diye konuştu

Tütüncü, kariyer ve meslekle ilgili her türlü tecrübeyi, deneyimi edinebilecekleri ortamlarda bulunmalarını tavsiye ettiği öğrencilere, “Başarılı insanların davet edildiği organizasyonlara katılın. Orada bir kelime öğrenmeye gayret edin. Bazen aklınızda kalan bir cümle günün birinde yolunuzu aydınlatır.” hatırlatmasını yaptı



Öğretmenlerinizin öğrettiklerini sıkıntı olarak görmeyin

Lise döneminde, öğretmenlerinin ders konusunda kendilerini çok sıktığını anımsatan Başkan Tütüncü, “Geriye dönüp baktığım zaman öğretmenlerimi hep hayırla yad ediyorum. İyi ki diyorum derslerde bizi o kadar sıkmışlar. Öğretmenimizin bize öğrettiği hakikatler, ders anlamında öğrettikleri hala kulağımızın kenarında. Öğretmenlerinizin derslerdeki zorlamalarını sıkıntı olarak görmeyin.” ifadesini kullandı.



Türk ve dünya klasiklerini okuyun

Tütüncü, üniversitenin ihtisaslaşma yeri olduğuna işaret ederek, aydın insanın lise döneminde yetiştiğine vurgu yaptı.

Kitap okuma alışkanlığını, lise döneminde kazandığının altını çizen Başkan Hakan Tütüncü, şunları söyledi: “Kendisinde okuma alışkanlığı oluşmuş bireyler olarak okulunuzdan mezun olmanızı isterim. Gönlüm arzu eder ki bir lise öğrencisi, Türk edebiyatının klasiklerinin tamamını, dünya edebiyatının klasiklerinin de önemlilerini okumuş olsun. Bizi hayatın içerisinde güçlü kılan bilgidir. Ne kadar çok bilgiye sahipsek o kadar çok bu toplumun içerisinde yer edinebiliriz”

Tütüncü, internetin sunduğu imkanlarından faydalanılması gerektiğini, ama teknolojinin sunduğu imkanların da kitap okuma alışkanlığı ile olan bağı kesmemesi gerektiğine işaret etti.



Topluma yabancı bireyler başarılı olamaz

“Sadece derslerinde çok başarılı olan öğrenciler olmak değil, hem derslerinde başarılı olmuş hem de sosyal aktivelerde önemli sorumluluklar üstlenmiş kimseler haline gelmeniz lazım” uyarsında bulunan Başkan Tütüncü, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kendinizi bilgi çağının nimetleri ile baş başa bırakırsanız bulunduğumuz topluma yabancı bir birey haline gelirsiniz. Topluma yabancı hale gelen insanlar başarılı olamazlar. Çok iyi bir avukat olabilirsiniz ama karşınızdaki insanı tanımıyorsanız, insan iletişiminiz yoksa iyi bir avukat olamazsınız. Bu sıkıntıyı yaşamamanız için sosyal ilişkilere önem verin.”



‘İnsan hayal ettiği kadar yaşar.’

Tütüncü, “Kendinize büyük hedefler koyun ve kendinize güvenin.” dediği öğrencilere şu tavsiyelerde bulundu: Nobel ödüllü Meksikalı Yazar Octavio Paz diyor ki ‘Bir düş kurdum ve düşüme layık olmaya çalışıyorum.’ Siz de bir düş kurun ve düşünüze layık olmaya çalışın. Lise öğrencisi iken bu şehri ve bu ülkeyi yönetmek gibi bir hedefimiz vardı. Kendinize büyük hedefler koyum. Mühendis olacaksanız ülkenin en maharetli mühendisi olmaya çalışın. Öğretmen olacaksanız herkesin önünde ceketini ilikleyeceği öğretmen olmaya gayret edin. Yahya Kemal diyor ya, ‘İnsan hayal ettiği kadar yaşar.’ Hep hayalleriniz olsun. Toplumun içerisinde hangi mesleği yapıyorsanız en iyisini yapmaya çalışın. Toplumun içinde iyi yaptığınız işler size saygınlık kazandıracaktır. Büyük Atatürk, ‘Gelecek çalışkan olanlarındır.’ diyor. Türkiye’yi, 2023 hedefine sizler götüreceksiniz.”



Öğrencileri kırmadı

Okul Müdürü M. Ali Sarıca da bu güzel söyleşisinden dolayı Başkan Tütüncü’ye teşekkür etti

Söyleşinden duydukları memnuniyeti dile getiren öğrenciler ise Tütüncü’den, okul bahçelerine oturma alanı yapmalarını istedi. Tütüncü de bu isteğe olumlu cevap verdi. Okul idarecileriyle birlikte bahçeyi gezen Başkan Tütüncü, öğrencilerle basketbol da oynadı.
http://www.akdenizhaberci.com/haber

GENAR'ın son seçim anketi


Üç gün önce tamamlanan ankette AKP ve CHP yükselişte...
GENAR'ın 12 Haziran seçimi ile ilgili olarak 13-27 Nisan arasında 60 ilde yaptığı araştırma sonucunda AK Parti yüzde 48.7, CHP yüzde 25.2, MHP yüzde 11.9, BDP'nin bağımsız adayları yüzde 6.4 oy aldı

GENAR'ın aday listeleri YSK'ya verildikten sonra, 13-27 Nisan arasındaki dönemde 60 ilde yaptığı araştırmada AK Parti yüzde 48.7, CHP yüzde 25.2, MHP yüzde 11.9, BDP'nin bağımsız adayları yüzde 6.4 oy aldı. Diğer partilerin oy oranı toplamı ise yüzde 7.8'de kaldı. Ergenekon sanıklarını aday listelerine almasının CHP'ye yaramadığını gösteren araştırma, olası terör olaylarının MHP'nin oyunu artıracağını ortaya koydu.

AK PARTİ VE CHP'NİN OYLARI ARTTI
AK Parti'nin ise tek başına iktidar olacağı işaretini verdi. "Seçim Yarışı Başlarken" başlığı altında yapılan araştırma 60 il, 121 ilçe ve 23 köyde, 2 bin 250 kişiyle yüzyüze görüşülerek gerçekleştirildi. 22 Temmuz 2007'seçimlerine göre AK Parti ve CHP'nin oy oranının arttığını, MHP'de ise düşüş yaşandığını gösteren araştırmada partilerin alabilecekleri en fazla oy oranını belirlemek için katılımcılara, "12 Haziran 2011'de yapılacak milletvekili genel seçimi için 'oy verebilirim' veya 'kesinlikle oy vermem' şeklinde değerlendirebilir misiniz?" sorusu da yöneltildi.

AK PARTİ'NİN EN YÜKSEK ALABİLECEĞİ OY
AK Parti'ye "oy verebilirim" diyenlerin oranı yüzde 57.6 çıkarken, "kesinlikle oy vermem" diyenlerin oranı yüzde 42.4 olarak gerçekleşti. Böylece 12 Haziran seçimlerinde AK Parti'nin alabileceği en fazla oy oranının yüzde 57.6 olacağı tespit edildi. Potansiyel oranlar CHP için yüzde 36.7, MHP için ise yüzde 28.3, BDP için ise yüzde 9.6 olarak ortaya çıktı.

TERÖR VE MHP
Olası terör olaylarının seçim sonuçlarını nasıl etkileyeceğini tespit etmek için katılımcılara "Seçimlere doğru terör olaylarında bir artış olması durumunda oy vereceğiniz parti değişir mi?" sorusu yöneltildi. Katılımcıların yüzde 91.8'i terör olaylarının oy vereceği partinin değişmesine neden olmayacağını belirtirken yüzde 8.2'si, değişeceğini bildirdi. Terör olayları nedeniyle oy vereceği partinin değişeceğini bildiren katılımcıların ilk tercihi ise MHP oldu. Terör olayları nedeniyle partisini değiştireceklerin yüzde 41.5'i MHP'yi, yüzde 20.7'si AK Parti'yi, yüzde 14.5'i CHP'yi tercih edeceğini ifade etti.

ERGENEKON SANIKLARI CHP'YE YARAMADI
GENAR'ın araştırmasında CHP'nin Ergenekon sanıkları Mehmet Haberal, Mustafa Balbay, Sinan Aygün ve İlhan Cihaner'i aday göstermesi ise yüzde 42.1 "olumsuz", yüzde 10.3 "olumlu", yüzde 47.6 ise nötr karşılandı. GENAR'ın araştırması seçim yaklaştıkça vatandaşların baraj altında kalan partilerden büyük partilere doğru yöneldiğini de ortaya koydu. Ocak ayında yaptığı araştırma ile Nisan ayındaki araştırma karşılaştırıldığında AK Parti, CHP ve BDP'nin oylarında artış, MHP'nin oyunda ise düşüş olduğu saptandı. GENAR'ın Ocak ayında yaptırdığı araştırmadaki oy oranları şöyleydi: AK Parti yüzde 46.4, CHP yüzde 24.3, MHP yüzde 13.4, BDP yüzde 5.2.

http://www.akdenizhaberci.com/haber

29 Nisan 2011 Cuma

Özdilekpark’ta tasarım şenliği


Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Özdilekpark Alışveriş Merkezi evsahipliğinde gerçekleştirilen “1. Teknoloji ve Tasarım Şenliği”ne katılan öğrenciler, birbirinden ilginç tasarımlarını sergileme imkanı buldu.


Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Özdilekpark Alışveriş Merkezi evsahipliğinde gerçekleştirilen “1. Teknoloji ve Tasarım Şenliği”ne katılan öğrenciler, birbirinden ilginç tasarımlarını sergileme imkanı buldu. Şenlikte öğrencilerin tasarladığı gübre makinesinden, boyu ayarlanabilir aynaya, görme engelliler için tasarlanmış klavyeden, üç boyutlu satranç takımına, akıllı evden robota kadar çok sayıda eser sergilenmeye başlandı
http://www.antalyaekspres.com

Gelen giden memnun


Antalya bölgesinde tatil yapan turistlerin yüzde 100′e yakını kaldıkları otellerin hizmetinden memnun kaldıkları belirlendi.


Antalya bölgesinde tatil yapan turistlerin yüzde 100′e yakını kaldıkları otellerin hizmetinden memnun kaldıkları belirlendi. Akdeniz Üniversitesi’nin 41 tesiste bin 600 turistle yaptığı anket sonuçlarına göre, turistlerin yüzde 100′e yakını kaldıkları konaklama tesislerinden memnun olduğunu söyledi. Anket sonucu turizmcilere sezon başında moral desteği oldu.
http://www.antalyaekspres.com

Vali’ye büyük onur


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün himayesinde gerçekleştirilen ''Eğitim Her Engeli Aşar'' kampanyasına yardımlarından dolayı Vali Ahmet Altıparmak'a Hayrünnisa Gül tarafından plaket verildi.


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün himayesinde gerçekleştirilen ''Eğitim Her Engeli Aşar'' kampanyasına yardımlarından dolayı Vali Ahmet Altıparmak'a Hayrünnisa Gül tarafından plaket verildi. Gül, “Proje ile 2 yıl içinde eğitim gören engelli sayısında yüzde 109 oranında bir artış sağlandı. 2009 yılında eğitim gören engelli sayısı yaklaşık 150 binken bugün bu rakam 316 bine ulaştı” dedi.
http://www.antalyaekspres.com

Samani esnafla buluştu


Seçim çalışmalarını hızla sürdüren Milletvekili Adayı Hüseyin Samani esnaf ve vatandaşın sorunlarını dinledi
Seçim çalışmalarını hızla sürdüren Milletvekili Adayı Hüseyin Samani esnaf ve vatandaşın sorunlarını dinledi.
Seçim çalışmalarını hızla sürdüren Antalya AK Parti Milletvekili Adayı Hüseyin Samani Soğuksu ve Güvenlik mahallesi esnafıyla bir araya geldi.
12 Haziran’da yapılacak olan genel seçimler öncesi çalışmalarına hız veren AK Parti Milletvekili Adayı Hüseyin Samani Soğuksu ve Güvenlik Mahallesi esnafıyla buluştu. Soğuksu mahallesi muhtarını ziyaret eden Samani, mahallenin sorunları hakkında bilgi aldı. Muhtar ziyareti sonrasında esnaf sorunlarının başında gelen AVM’lerin AK Parti zamanında değil diğer partiler zamanında izin verildiğini söyledi. Vatandaşlardan olumlu tepkiler alan Samani, “Hep beraber olursak, daha güçlü oluruz. Yaptıklarımız yapacaklarımızın referansıdır” dedi.

“DEMOKRASİYE YÖN VEREN MİLLET OLSUN İSTİYORUZ”
Esnaf ziyaretinin ardından AK Parti Milletvekili adayı Veysel Dalmaz ile birlikte ‘Serik Pehlivanları Yaşatma ve Kalkındırma Derneği’nde vatandaşlarla buluşan Samani, ”12 Haziran’da milletin terazine çıkacağız. Milletin terazisi şaşmaz. Millet ne dediyse son sözü o söyler. Bizde bu karara sonuna kadar uyarız. 12 Haziran’da yapılacak olan seçimin hayati önemi var. AK Parti olarak demokrasiye yön veren millet olsun ve tamamen sivil anayasa olsun istiyoruz.” dedi.

“ENFLASYON CANAVARININ MECALİ KALMADI”
Geçmiş dönemler ile şimdiki dönem arasındaki farklara da değinen Samani, “Ülkemiz geçmişe oranla belli bir mesafe aldı. O zamanlar enflasyon denilen canavarın yok olacağı söylenseydi kimse inanmazdı. Artık o canavarın mecali kalmadı canlanmasın istiyoruz. Bu doğrultuda hedefimiz 2023 yılında ekonomisi en iyi 10 ülke arasına girmektir.” diye konuştu.
Samani’nin ardından konuşan Dalmaz ise, “İstikrar sürsün, hedef büyüsün. AK Parti vaat ettiklerinin dışında, vaat etmediklerini de gerçekleştirdi. Geldiğimiz şu nokta Türkiye diğer ülkelere gerek duymadan kendi enerjisini kendi üretebildiği gibi daha birçok alanda projelerimizi sizlere sunacağız.” diye konuştu.
http://www.akdenizhaberci.com/haber-3638-samani-esnafla-bulustu.html

BAYKAL’A YUMURTALI SALDIRI


CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletekili Deniz Baykal, Çeçim çalışması için gittiği0 Serik’te esnaf ziyareti yaparken, bir grubun yumurtalı saldırısına uğradı.


Yumurtalar pişmiş

CHP'den 1. sırada milletvekili adayı olan Deniz Baykal, yanında diğer milletvekili adayları ve il yöneticileriyle birlikte dün sabah seçim çalışması için gittiği Serik’te protesto edildi. Çınaraltı Meydanı'nda esnaf ziyaretine başlayan Baykal'a saat yaklaşan 4 kişilik grup pişmiş yumurta attı. Yumurtalar isabet etmezken Deniz Baykal de hiç bir şey olmamış gibi esnaf ziyaretine devam etti. Baykal, gazetecilerin sorularına ise, “İşinize bakın” diye yanıt verdi.





4 kişi gözaltına alındı

Baykal’a saldıranların milletvekili aday adayı olan ancak listeye alınmayan İbrahim Demir'in yeğenleri Mehmet Günal, Rahmi Günal, Zeki Bodur ve Çağdaş Öztürk olduğu belirlendi. Saldırganlar ilçe merkezinde saklandıkları yerde yunus timleri tarafından yakalandı. Baykal'ın yakın çevresine. “İyi ki böyle adamlar aday yapılmamış. Böyle particilik olmaz. Bu tür insanlar zaten listede olmamalı. Bu vatandaşın, Serikli'nin tepkisi değil" dediği ileri sürüldü.
http://www.antalyaekspres.com/default.asp?sayfa=haberdetay&id=8043&kategori=87

28 Nisan 2011 Perşembe

Emniyetten mesajınız var


Emniyet Müdürlüğü ; “Sizi arayarak veya mesaj göndererek çeşitli hediyeler kazandığınızı bildirenleri aramayınız, kredi kartı veya kişisel bilgilerinizi vermeyiniz. www.asayis.pol.tr” şeklinde sms göndererek vatandaşı uyarıyor.
Haber:Ebru AKELOĞLU

Ev ev dolaşıyorlar

Suçların önüne geçmek için ve vatandaşı bu tür olaylara karşı uyarmak adına emniyetin yapmış olduğu cep telefonlarına sms gönderme uygulaması bugünlerde oldukça konuşuluyor. Ayrıca ev ev dolaşarak apartman kapısının kapalı tutulması, tanımadığımız kişilere kapının açılmaması, kapının her zaman kilitli olması konusunda da vatandaşları uyarıyorlar.

Amaç bilinçlendirmek

Bu uygulamalarla daha güvenli bir ortam olacağı konusunda vatandaşa destek olan polisler toplumun güvenliği için çalışmaya devam ediyorlar. Antalya Emniyet Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre bu tür uygulamalar rutin olarak vatandaşı bilinçlendirme adına yapılıyor. Şu anda bu suçlarda herhangi bir artış söz konusu değil, amaç sadece bilinçlendirmek. Bu şekilde vatandaşın daha dikkatli olmasını sağlıyorlar.
www.akdenizhaberci.com/haber

YGS Türkiye birincisi hangi şehirden?


YGS Türkiye birincisi Ankara Fen Lisesi'nden çıktı. Birinci olan kişi Mahmut B. Doğan..
Üniversiteye girişte ilk imtihan olan YGS'de en başarılı iller, Kırşehir, Yalova, Aydın olarak belirlendi. En başarılı aday, Ankara Fen Lisesi'nden Mahmut Bilal Doğan oldu. Adayların aldığı puanlar, bugün saat 14.00 itibarı ile ÖSYM'nin internet sitesinde ilân edilmeye başlandı.

TARTIŞMALI MATEMATİK TESTİNDE SONUÇ
Tartışmalı hale gelen Matematik testinde 40 sorunun tümünü doğru yanıtlayan aday sayısı 1805 olarak belirlendi. Geçen yıl matematikte full çeken aday sayısı ise 2141..

27 Mart’ta yapılan YGS'de basına dağıtılan test kitapçığında matematik cevap şıklarının şifrelendiği ortaya çıkmıştı. Artvin’de söylentiyle başlayan ve öğretmenlerce çözülen formüle göre 40 soru bulunan Temel Matematik testinde cevap şıkları sayısal olarak küçükten büyüğe sıralanıp, soruyla üst üste konulduğunda çakışan şık doğru çıkıyordu. Yani şıklar, küçükten büyüğe sıralandığında çakışan iki şık varsa, küçük olan şık doğru cevabı veriyordu.

En başarılı iller sıralamasında Yalova yine birinci sırada. İşte 2010-2011 yılı illerin başarı durumu karşılaştırması

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı YGS’de şifre iddiasıyla başlattığı soruşturmayı kısmen tamamladı. Savcılık 1.700 adayın cevap anahtarlarını ve ilk bindeki adayların kitapçıklarını inceledi.

SAVCILIK SORUŞTURMASI SONRASI YGS SONUÇLARI AÇIKLANDI
Yapılan soruşturma sonrasında kitapçıklarda bir şifreleme olduğunu tespit ederken, cevap anahtarlarındaki sonuçlarda bir şifreleme olmadığı ve kopya çekilmediği sonucuna ulaştı. Bu karar sonrası da YGS sonuçlarını açıkladı ve 6 Mayıs’a kadar da LGS başvurularının yapılabileceği açıklandı.

BU YIL DA FEN LİSESİ BİRİNCİ ÇIKARDI
Sonuçlara göre birinci yine Fen Lisesi’nden çıktı. 2010 yılı YGS sınavının birincileri de Fen Lisesi’nden çıkmıştı. 2010 yılındaki sınavda Konya Meram Fen Lisesinden Ayşenur Şam ve İstanbul Özel Üsküdar Fen Lisesinden Günay Yolcu birinciliği paylaşmıştı. Bu yıl ise birinci Ankara Fen Lisesi öğrencisi Mahmut Bilal Doğan oldu.
www.akdenizhaberci.com/haber

“Stratejilerimizi belirledik”


AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından düzenlenen Belediye Başkanları Toplantısı Kumluca Mavikent Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
AK Parti İl Başkanı Av. Mustafa Köse’nin başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, proje ve bilgi paylaşımının yanı sıra 12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak genel seçimlerin değerlendirilmesi yapıldı.

AK Partili belediyeler insan ve merkez odaklı çalışmaktadır

Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse, “AK Partili belediyeler insan merkezli ve hizmet odaklı çalışmaktır, insanımızın huzuru ve refahı için çalışmaktır. AK Belediyecilik, katılımcı, demokratik karar mekanizmalarını işletmektir. Kentsel sorunlara çözüm üretmek ve geleceği en güzel şekilde inşa etmek için çalışmaktadır. Kentlilerin refah seviyesini artırmak için kent ekonomi ve ticaretinin geliştirilmesine önem vermektedir” dedi.

Başarılı sonuçlar alacağız

12 Haziran genel seçimlerinde koordineli çalışılması gerektiğini vurgulayan “Teşkilat olarak planlamalarımızı yaptık, stratejilerimizi belirledik. Seçim Koordinasyon Merkezimiz (SKM) tarafından bütün bölgelerde programlı çalışmalar gerçekleştireceğiz. Teşkilatlarla birlikte uyumlu çalışmalar neticesinde başarılı sonuçlar alacağız. Türkiye'nin 2023 vizyonunu gerçekleştirme bakımından 12 Haziran 2011 seçimi büyük önem taşımaktadır. 12 Haziran genel seçimlerinde herkesin üzerine düşeni yapacağını biliyorum” diye konuştu.

AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse’nin konuşmasının ardından milletvekili adayları kendilerini tek tek tanıttı.

Toplantıya, AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse, Yerel Yönetimler Başkanı Üzeyir Doğan, Teşkilat Başkanı Ali Çetin, Gençlik Kolları İl Başkanı Hıfzullah Şahbaz, milletvekili adayları Hüseyin Samani, Gökçen Enç, Veysel Dalmaz, Ahmet Şahin, İbrahim Türkiş, Abdullah Cengiz ve belediye başkanları katıldı.
/www.akdenizhaberci.com

3 rüya proje


DÖSİAD’ın “Tanışma-Kaynaşma” toplantılarının ilkinde AK Parti Milletvekili adayları kendilerini tanıtıp projelerini anlattı. Milletvekili Badak, 3 büyük proje müjdesini verdi.

Badak müjdeledi

Döşemealtı Sanayici ve İşadamları Derneği’nin “Tanışma-Kaynaşma” toplantılarının birincisi Orfe At Çiftliği’nde yapıldı. AK Parti Milletvekili adayları dernek üyelerine kendilerini tanıtarak projelerini anlattı. Toplantıda konuşan Milletvekili Sadık Badak, Döşemealtı’nda atlı sporları geliştirmeyi düşündüklerini ifade etti. Badak, “Önümüzdeki dönemde gece yarısı yarışlarının yapılacağı hipodromu Antalya’ya kazandıracağız. Döşemealtı’na yönelik bir lojistik köy ve otomobil ARGE Merkezi planımız var” dedi.



Projeleri durdurdular

Milletvekili adayı Menderes Türel de, “Antalya, asansörü çıkıyorken ara katta durdu. Birileri stop düğmesine bastı. Bu istemezük zihniyetiyle Antalya’nın mega projelerini durdurdular. Bizim 8-10 tane mega projemiz vardı” diye konuştu. Milletvekili Adayı Hüseyin Samani ise, AK Parti iktidarı döneminde Döşemealtı’nın tarihi hayalinin gerçekleşerek ilçe olduğunu vurguladı. Milletvekili adayı Gökçen Enç’te, listede seçilebilecek noktalara kadın adayların yerleştirilmemesinden yakındı ve AK Parti’nin bu konuda da kendisini kanıtladığını söyledi. Toplantı sonunda DÖSİAD Başkanı Gültekin Gencer adaylara birer plaket verdi.
www.antalyaekspres.com
Esin KÜMBETLİOĞLU

27 Nisan 2011 Çarşamba

Artık sürpriz yok


Bucaspor’un Fenerbahçe karşısında sergilediği futbol Mehmet Özdilek’i endişelendirdi. Genç çalıştırıcı, “Hiçbir maçın garantisi yok. İşimizi ciddiye almazsak sürpriz yaşayabiliriz” dedi.


Medical Park Antalyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, Bucaspor maçında sürpriz yaşamak istemedikleri için ciddiyetle çalıştıklarını söyledi. Teknik direktör Mehmet Özdilek, Süper Lig'de kalan 4 maçı da kazanmayı hedeflediklerine işaret ederek, şöyle konuştu:
“Bucaspor son maçında Fenerbahçe karşısında mükemmel oynadı. Hiçbir takımın küçümsenmemesi gerektiğini gösterdi. Bucaspor maçında sürpriz yaşamak istemiyoruz. Bu nedenle maça ciddiyetle hazırlanıyoruz. Bucaspor'u yenerek ligde daha üst sıralara çıkmak istiyoruz. Hedefimiz ligi ilk 10 takım arasında bitirmektir. Bunu da başaracağımıza inanıyorum. Medical Park Antalyaspor olarak bunu hak edecek bir futbol ortaya koyuyoruz.''

Kenan-Serge katılmadı

Bu arada Medical Park Antalyaspor, Bucaspor maçının hazırlıklarını kendi tesislerinde sürdürdü. Dün tek antrenman yapan kırmızı-beyazlı ekipte, futbolcuların neşeli olmaları dikkat çekti. Futbolcular, düz koşunun ardından çift kale maç yaptı. Dünkü antrenmanda hafif sakatlığı bulunan Tita düz koşu yaparken, sakatlığı süren Kenan ile Fransa'da dizinden ameliyat olan Serge antrenmana katılmadı. Kaleciler ise çalışmalarını takımdan ayrı yaptı. Kenan’ın durumunun maçtan önce belli olacağı öğrenildi. Fransa’da ameliyat olan Serge’nin durumu ise, Fildişi Sahilli oyuncunun Antalya’ya dönmesinden sonra belli olacak
www.antalyaekspres.com

‘Emret komutanım’


Antalya'da, silahlı suç örgütü kurarak çek senet tahsilatı ve tehdit suçlarına karıştıkları ileri sürülen 11 kişinin sorgusu sürüyor.


Antalya'da, silahlı suç örgütü kurarak çek senet tahsilatı ve tehdit suçlarına karıştıkları ileri sürülen 11 kişinin sorgusu sürüyor. Örgüt lideri emekli astsubay Y.A'ya diğer örgüt üyelerinin 'Komutan' dediği ve ifadelerinde de 'Komutan ne emrederse o olur' dedikleri ortaya çıktı Örgüt üyelerinden birinin evinde bulunan silah resimli saatin üzerinde 'Tetik düşer alem biter' yazısının bulunması dikkatleri çekti.
www.antalyaekspres.com

Polisten örnek proje


Emniyet Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan, Toplum Destekli Polislik hizmetleri çerçevesinde yürütülen Avrupa Gençlik Projesi olan “Güvenli Okullar” ve “Çiçekleri Soldurmayalım” projesi kapsamında 45 öğrenci Çanakkale Şehitliği’ni ziyaret etmeleri için dün otobüsle Çanakkale’ye uğurlandı.

Çocuk Şube Müdürü Ömür Saka, “Antalya’ya göçle gelen Kepez’deki mahallelerde ikamet eden maddi durumu kısıtlı ailelerin çocukların tarih bilincini artırmak, milli birlik ve beraberliğe katkıda bulunmak için böyle bir program yaptık” dedi. Saka, sokak çocuklarının sayısında yüzde 76’lık bir düşüş sağlandığına dikkat çekti.
www.antalyaekspres.com

Genç girişimciler


Genç Liderler ve Girişimciler (JCI) Derneği’nin Akdeniz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde düzenlediği “Uluslararası Girişimcilik ve İş Planı Hazırlama Eğitimi” ne üniversite ve iş dünyasındaki genç girişimci adayları büyük ilgi gösterdi.


Genç Liderler ve Girişimciler (JCI) Derneği’nin Akdeniz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde düzenlediği “Uluslararası Girişimcilik ve İş Planı Hazırlama Eğitimi” ne üniversite ve iş dünyasındaki genç girişimci adayları büyük ilgi gösterdi. Şube başkanı Sevgi Kunut, eğitimlerde girişimci adaylarının projeleri sunumla anlattıklarını söyledi.
www.antalyaekspres.com

İstikrar sürsün


AK Parti Milletvekili Adayı Hüseyin Samani, Teomanpaşa esnafını ziyaret ederek herkesin istikrardan yana oyunu kullanmasını istedi.


AK Parti Milletvekili Adayı Hüseyin Samani, Teomanpaşa esnafını ziyaret ederek herkesin istikrardan yana oyunu kullanmasını istedi. Samani, “İstikrar sürsün Antalya büyüsün” dedi.
www.antalyaekspres.com

AVM’lerin mimarı CHP


AK Parti Milletvekili adayı ve Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Menderes Türel, kent içindeki AVM’lerin gerçek mimarının kendileri olmadığını söyledi.


AK Parti Milletvekili adayı ve Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Menderes Türel, kent içindeki AVM’lerin gerçek mimarının kendileri olmadığını söyledi. Türel, “Biz AK Partili Büyükşehir Belediyesi olarak sadece ve sadece CHP’li ve MHP’li belediyelerin ilk kez attıkları adımların kanuni mecburiyetler karşısında gereğini yerine getirdik’’ dedi.
www.antalyaekspres.com

DTO’dan müjde


Antalya Deniz Ticaret Odası (DTO) Meclisi, aylık toplantısını Beymelek Belediyesi'nde yaptı.


Antalya Deniz Ticaret Odası (DTO) Meclisi, aylık toplantısını Beymelek Belediyesi'nde yaptı. DTO Başkanı Ahmet Erol, geçen hafta Ankara'da sektör temsilcileriyle beraber, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile sorunları görüştüklerini bildirdi. Erol, teknelere ruhsat alırken takvim yılı ibaresinin kaldırılacağını, ruhsatın bir yıllığına düzenleneceğini belirtti.
www.antalyaekspres.com

6 sektöre teşvik


BAKA’nın başvurusu üzerine Burdur, Antalya ve Isparta illerinde teşvikler konusunda iyileştirmeler sağlandı.


BAKA’nın başvurusu üzerine Burdur, Antalya ve Isparta illerinde teşvikler konusunda iyileştirmeler sağlandı. Bakanlar Kurulu, BAKA'nın önerilerini ele aldı ve ''Medikal Tıbbi Aletler'', ''İlaç'', ''Kağıt ve Kağıt Ürünleri'', ''Hava Taşıtları ve Motorlarının Bakım ve Onarımı'', ''Makine ve Teçhizat İmalatı'' ve ''Elektrikli Makine ve Cihazların İmalatı'' sektörleri, teşvik edilecek sektörler kapsamına alındı
www.antalyaekspres.com

BİSİKLETTE CEZA TURU


47. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu için Antalya’ya ikinci kez ceza veriliyor. Antalya turu kaldırılan yarışlar için Cumartesi günü ana yolların tamamı kapanacak.


Hafta sonu çile dolu

Türkiye Bisiklet Federasyonu’nun Antalya’ya karşı anlaşılamaz tutuma devam ediyor. Finike- Antalya ve Antalya- Alanya etabını kaldırarak kent halkına ceza veren federasyon, şimdide Tekirova- Manavgat turunun geçişi için cumartesi günü Tekirova’dan başlayarak bütün yollar araç trafiğine kapatarak ikinci kez ceza vermiş olacak. Kapanacak yollar neniyle hafta sonu binlerce kişiye zehir olacak.



İşte kapanacak yollar

Bisiklet turu nedeniyle kapanacak yolar ve istikametleri söyle: “Tünektepe'den başlayıp Liman Kavşağı, Konyaaltı sahil yolunu takiben Antalyaspor Kavşağından (Migros Kavşağı) sağa Sakıp Sabancı Bulvarı- Yüzüncü Yıl Bulvarı-Yener Ulusoy Buharı - Adnan Menderes Bulvarı - Mevlana Kavşağı- Kızılırmak Caddesi- Köroğlu Kavşağı - Düden Kavşağından sağa dönüş Gazi Bulvarı - Hal Kavşağı- Demokrasi Kavşağı (Tedaş) Serik Caddesini takiben Aksu ilçesi - Serik ilçesi ve Side istikameti”
www.antalyaekspres.com

26 Nisan 2011 Salı

AKPM Başkanı Çavuşoğlu, Hırvatistan’a Resmi Ziyaret Gerçekleştirecek


Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, 27-29 Nisan tarihleri arasında Hırvatistan’a resmi ziyaret gerçekleştirecek.

AKPM Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu ziyaret sırasında; Hırvatistan Cumhurbaşkanı Ivo Josipoviç, Meclis Başkanı Luka Bebiç, Başbakan Jadranka Kosor, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri ve Avrupa ile Entegrasyon Bakanı Gordan Jandrokoviç ile görüşmelerde bulunacak.

Hırvatistan’daki temasları sırasında AKPM Başkanı Çavuşoğlu’nun, Meclis Başkan Yardımcısı ve Avrupa ile Entegrasyon Komisyonu Başkanı Neven Mimica, Hırvatistan Dış İlişkiler Komisyonu ve AKPM Delegasyonu Başkanı Frano Matusiç, AB Müzakereleri Takip Komisyonu üyesi Vesna Pusiç ve İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Furio Radin ile temaslarda bulunması bekleniyor.

AKPM Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun ayrıca, 28 Nisan Perşembe günü Zagreb Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde ‘’Avrupa’nın karşılaştığı sorunlar ve Avrupa Konseyi’nin Rolü’’ konulu bir konferans vermesi bekleniyor.
www.mevlutcavusoglu.com

YÖREX’te geri sayım


2. Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX, 28 Nisan -1 Mayıs tarihlerinde EXPO Center'da düzenlenecek.


2. Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX, 28 Nisan -1 Mayıs tarihlerinde EXPO Center'da düzenlenecek. 52 ilin katılacağı fuarda Anadolu'ya özgü yöresel ürünler ve kültürel değerler sergilenecek. Sanatçı Sümer Ezgü’nün sazıyla katıldığı basın toplantısında ATB Başkanı Ali Çandır, fuarın açılışını TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun yapacağını açıkladı.
www.antalyaekspres.com

Kaymakamlarla seçim toplantısı


Vali Ahmet Altıparmak, 24. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri öncesinde, seçim döneminin huzur ve güven ortamında geçmesini sağlamak için yapılan çalışmaları değerlendirmek, Kaymakamlarla bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu.


Vali Ahmet Altıparmak, 24. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri öncesinde, seçim döneminin huzur ve güven ortamında geçmesini sağlamak için yapılan çalışmaları değerlendirmek, Kaymakamlarla bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu. Vali Altıparmak, “İl genelinde nasıl bir hazırlık yaptığımızı görüp değerlendirdik” dedi.
www.antalyaekspres.com

Türel: Akaydın yaygara yapıyor


KONYSİAD üyeleriyle buluşan AK Parti Milletvekili adayı ve eski Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, halefi Başkan Mustafa Akaydın’dan yakındı.


KONYSİAD üyeleriyle buluşan AK Parti Milletvekili adayı ve eski Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, halefi Başkan Mustafa Akaydın’dan yakındı. Akaydın’ın borç edebiyatı yaptığını ileri süren Türel, “Akaydın'ın görev süresi içinde ödeme yapmasının söz konusu olmayan bir borç için yaygara yapmasını anlamakta güçlük çekiyorum” dedi.
www.antalyaekspres.com

Çin’den iş köprüsü


Türkiye-Çin Halk Cumhuriyeti İşadamları Dostluk ve Dayanışma Derneği (TUÇİAD) Antalya Şubesi, ticari ilişkileri geliştirmek amacıyla Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nden Dış Ticaret Genel Direktörü Nijat Yasin, Çinli İşadamları Li Da Quing ve Konser Töre'yi misafir etti.


Türkiye-Çin Halk Cumhuriyeti İşadamları Dostluk ve Dayanışma Derneği (TUÇİAD) Antalya Şubesi, ticari ilişkileri geliştirmek amacıyla Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nden Dış Ticaret Genel Direktörü Nijat Yasin, Çinli İşadamları Li Da Quing ve Konser Töre'yi misafir etti. TUÇİAD Başkanı Kemal Koçak ve Pamfilya Tur Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Sabutay’ın da hazır bulunduğu görüşmelerde iş konularında görüş alışverişinde bulunuldu.
www.antalyaekspres.com

Gövde gösterisi


AK Parti Antalya milletvekili adayları Alanya’da kendilerini tanıttı.


AK Parti Antalya milletvekili adayları Alanya’da kendilerini tanıttı. Tanıtım programında konuşan AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse, 5-6 gün önce Ankara'da AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve milletvekili adayları ile biraraya geldiklerini ve Erdoğan'ın burada kendilerinden başarı beklediğini söylediğini aktardı.
www.antalyaekspres.com

DEV 2B ÇIKARMASI


Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 2B ve Varsak'taki tarım alanı sorunuyla ilgili görüşmelerde bulunmak üzere 40 mahallenin muhtarıyla birlikte Ankara'ya gitti.


40 muhtarla gitti

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 2B ve Varsak'taki tarım alanı problemleriyle ilgili görüşmelerde bulunmak üzere 40 mahallenin muhtarı ile Ankara’ya çıkarma yaptı. Kafilede, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Üzeyir Doğan, AK Parti İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar, Kepez Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Sağdur, Osman Yılmaz, Kepez Muhtarlar Derneği Başkanı Feyzullah Büyükkeleş’te bulunuyor.



Bakanla görüşecekler

Heyet, sorunlarla ilgili Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Mahalli İdareler Genel Müdürü Selim Köşger ile görüşecek. AK Parti Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz da muhtarları, genel merkez binasında kabul edecek. Kepez Belediye Başkanı Tütüncü, bu önemli süreçte hangi çalışmaların yapıldığını muhtarların, birinci ağızdan öğrenip mağdur olan insanlara aktaracaklarını söyledi.
/www.antalyaekspres.com

25 Nisan 2011 Pazartesi

ISKALADIK!


Ligde ve kupada geçtiğimiz sezonun üzerine çıkmak için sezona başlayan Antalyaspor, erken veda ettiği kupadan sonra, ligde de 50 puana ulaşma hedefini matematiksel olarak kaybetti


Sezona, “Geçtiğimiz sezonun bir adım ilerisine gitmek” hedefi ile başlayan Medical Park Antalyaspor, Gaziantepspor yenilgisi ile geçen sezonun gerisinde kaldı. 2009-2010 sezonunda Ziraat Türkiye Kupası’nda yarı final oynayan, ligi de 49 puanda tamamlayan kırmızı-beyazlı ekip, Gaziantepspor yenilgisi ile 49 puanı geçme şansını matematiksel olarak kaybetti. Ziraat Türkiye Kupası’nda gruplardan çıkamayarak hedeflerden birini kaybeden Antalyaspor, ligde son 4 haftaya girilirken 37 puanda kaldı. Kalan maçların tamamını kazanması halinde 49 puana ulaşabilecek olan Antalyaspor, en iyi ihtimalle ligde geçtiğimiz sezonki başarıyı egale edebilecek.

Hatalar irdelenecek

Bu arada Gaziantepspor maçından sonra dün sabah uçakla Antalya’ya gelen kırmızı-beyazlı kafile, günü izinli olarak geçirdi. Bu sabah haftanın ilk antrenmanını yapacak olan Antalyaspor, aynı zamanda Gaziantepspor maçının kasetini izleyerek yapılan hataları irdeleyecek. Defansta yapılan bireysel hatalar nedeni ile maçtan puansız ayrılan Şimşekler’de Teknik Direktör Mehmet Özdilek’in hata yapan oyuncuları uyarması bekleniyor. Öte yandan Gaziantepspor maçı öncesi yapılan ısınma hareketleri sırasında sakatlanarak son anda 11’den çıkarılan Brezilyalı oyuncu Dos Santos Tita’nın durumu, bugün yapılacak kontrollerden sonra belli olacak.
www.antalyaekspres.com

Evden eve kaçak içki


Evden eve eşya taşıyan kargo şirketine ait kamyonda yapılan aramada bin 440 şişe kaçak içki ele geçirildi. Gözaltını alınan kamyon sürücüsü kolileri İstanbul Topkapı'dan aldığını,


Evden eve eşya taşıyan kargo şirketine ait kamyonda yapılan aramada bin 440 şişe kaçak içki ele geçirildi. Gözaltını alınan kamyon sürücüsü kolileri İstanbul Topkapı'dan aldığını, gönderen kişileri tanımadığını söyledi. Kamyon sürücüsü, kendisine ''Kolilerin içerisinde gıda maddesi var'' denildiğini öne sürdü.
www.antalyaekspres.com

Patronlara ziyafet


ATSO tarafından bu yıl 6'ıncısı düzenlenen 'Türk Müziği Günleri', ünlü sanatçılar Hakan Aysev, Umut Akyürek ve Göksel Baktagir'in Türkiye'de ilk kez Antalya'da gerçekleştirdiği 'Aşk Senfonisi' konseri ile sona erdi.


ATSO tarafından bu yıl 6'ıncısı düzenlenen 'Türk Müziği Günleri', ünlü sanatçılar Hakan Aysev, Umut Akyürek ve Göksel Baktagir'in Türkiye'de ilk kez Antalya'da gerçekleştirdiği 'Aşk Senfonisi' konseri ile sona erdi. Bu yılki etkinliğe, 21 Türk Sanat Müziği Korosu ve 12 Türk Halk Müziği Korosu olmak üzere toplam 33 topluluk katıldı
www.antalyaekspres.com

Çevre ödülü okulların


Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ile Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin ortaklaşa düzenlediği 'Akdeniz Üniversitesi Çevre Hizmet Ödülleri'nin sahipleri belli oldu.


AÜ Çevre Hizmet Ödülleri'nin sahipleri belli oldu. Antalya Ölçeği'nde 'Çocuk ve Çevre Dostu Okul' projesi ile Kepez Ersoy İlköğretim Okulu, geri dönüşüm ve kaynakların sürdürülebilir kullanılması konusunda gösterdikleri hassasiyetten dolayı Mavikent Çanakçı 75.Yıl İlköğretim Okulu Çevre Hizmet Ödülü aldı. Ödüller 10 Mayıs’ta sahiplerine verilecek
www.antalyaekspres.com

Türel durmuyor


AK Parti Antalya Milletvekili Adayı Menderes Türel, seçim çalışmalarında dur durak bilmiyor.


AK Parti Antalya Milletvekili Adayı Menderes Türel, seçim çalışmalarında dur durak bilmiyor. Döşemealtı’nda mevlide katılan Türel, vatandaşlarla biraraya geldi. Döşemealtılılardan gelen sorulara verdiği esprili yanıtlarıyla vatandaşları güldüren Türel, “Sorunları biliyorum. Burada bir çok hizmet yaptık. Sizlerin de desteğiyle Döşemealtı’nı birlikte şahlandıracağız” dedi.
www.antalyaekspres.com

Gönül rozet taktı


Milli Savunma Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili adayı Vecdi Gönül, Kepez’de AK Parti'ye yeni katılan 100 kişinin rozet törenine katıldı.


Milli Savunma Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili adayı Vecdi Gönül, Kepez’de AK Parti'ye yeni katılan 100 kişinin rozet törenine katıldı. Gönül, muhalefet partilerinin kaynağını açıklayamadıkları vaatlerde bulunduklarını söyledi Gönül, önemli olanın memleketin en iyi şekilde idare edilmesi ve vatandaşların beklentilerinin en iyi şekilde yaşayabilmesi olduğunu belirtti.
www.antalyaekspres.com

Hakkınıza razı olun


Bir grup taksici, durakların birleştirilmesiyle ilgili kararın uygulanmasını protesto etti. Taksiciler, karara, araçlarla konvoy oluşturarak tepki gösterdiler.


Bir grup taksici, durakların birleştirilmesiyle ilgili kararın uygulanmasını protesto etti. Taksiciler, karara, araçlarla konvoy oluşturarak tepki gösterdiler. Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan, üyelerinin tepkilerini anlamakta güçlük çektiğini belirterek, “İtiraz edenler haklarını yargıda arayabilir. Hata varsa düzeltilir ama kuralsız yaşayamayız. Dün imza atıp bugün bunu yok saymak olmaz'' dedi.
/www.antalyaekspres.com

TV OSCARLARI ANTALYA’DAN


2. Antalya Televizyon Ödülleri Yarışması 30 Nisan’da Antalya'da gerçekleştirilecek. Türkiye’nin en iyi dizileri ve oyuncuları seçilecek, TV yıldızları taçlandırılacak.


Antalya Televizyon Ödülleri'nin 2'ncisi 29- 30 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 30 Nisan gecesi Mardan Palace Otel'de düzenlenecek gecede ödüller sahiplerini bulacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, yarışmanın Jüri Başkanı Faruk Bayhan ve ön jüri üyeleri AKM’de düzenlediği basın toplantısında, “47 yıllık Altın Portakal geçmişine sahip Antalya'mız geçen yıldan itibaren televizyon dünyasının en iyilerini taçlandırıyor” dedi.


Akaydın, geçen yıl eski Dışişleri Bakanı ve TRT Genel Müdürü merhum İsmail Cem adına yapılan ödül törenin Cem Ailesi'nin isim hakkını vermemesi dolayısıyla 'Antalya Televizyon Ödülleri' olarak değiştirildiğini kaydetti. Türkiye'deki ilk televizyon dizilerinden "Kaynanalar"ın senaristi ve başrol Oyuncusu Tekin Akmansoy'a "onur ödülü" verileceğini belirten Akaydın, diğer ödülün Emir Berke Zincidi'ye verileceğini vurguladı.
www.antalyaekspres.com

'Öldürdün mutlu musun'


Antalya'da aynı sokakta son 5 ayda onlarca evcil ve sokak hayvanının kaldırımlara bırakılan köftelerle zehirlenerek öldürülmesine tepki gösteren 100'e yakın hayvansever, hayvan katilinin bulunmasını istedi.


Merkez Konyaaltı İlçesi Gürsu Mahallesi'ndeki 303 ve 308 sokaklarda geçen Aralık ayından bu yana kaldırım kenarına bırakılan zehirli köfte türü yiyecekleri yiyen onlarca kedi ve köpeğin telef olması, hayvanseverleri isyan ettirdi. Ankara Hayvanseverler Derneği Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Şubesi Temsilcisi Jale Ünsal'ın kapısını çalan hayvan sahipleri, hayvanların katilinin bulunması için yardım istedi.

Ünsal'ın girişimleriyle Konyaaltı Kent Meydanı'nda buluşan hayvanseverler, hayvanların öldüğü sokaklarda yürüyüş yaptı. Üzerinde 'Sevmek bu kadar zor mu?' yazılı siyah tişörtler giyip, ellerinde ölen hayvanların fotoğraflarının da yer aldığı 'Beni öldürdün, mutlu musun', 'Yaşamak erdem, öldürmek günahtır', 'Hayata saygı duyun', 'O köftelere harcayacağınız zamanı sevmeyi öğrenmek için harcayın', 'Canilerle aynı havayı solumak istemiyorum', 'Biz buradayız, katiller nerede?', 'Aramızda katilleri görmek istemiyoruz' yazılı dövizler taşıyan hayvanseverler, son ölen sokak köpeğinin gömüldüğü mezara kırmızı karanfiller bıraktı.

Aralık ayı ortasında gezdirdiği av köpeğinin 308 Sokak'ta yerde bulduğu köfteyi yemesiyle zehirlendiğini belirten mahalle sakinlerinden Ayşen Oral, "Köpek eti görünce dayanamayıp hemen yerdeki eti yedi. Farkedip durdurmama zaman kalmadan köfteyi tüketti. Zehirlendiğini anlayınca hemen veterinere götürdüm. Serumlarla tedavi ettirdim. Sağlığı yerine gelip evimde yaşamaya devam ettikten birkaç hafta sonra, aynı yerde yine zehirli köfte yedi. Bu kez kurtaramadık" diye konuştu.

Aralık ayının 15'inde 303 Sokak'ta köpeğinin yerde bulup yediği köfte yüzünden zehirlendiğini aktaran Dilek Yalçın ise zamanında veteriner müdahalesiyle hayvanını kurtarabildiğini söyledi. Bu sokakta onlarca sokak kedisi ve köpeğinin aynı yöntemle öldürüldüğünü belirten Yalçın, hayvan katilinin mahalle sakini olduğundan şüphelendiklerini söyledi.

Sokağa MOBESE kamerası yerleştirilmesi marifetiyle hayvan katilinin bulunmasını öneren Jale Ünsal, "Zehirli köfteler yüzünden yalnızca sokak hayvanları değil, sahibi tarafından gezdirilen sahipli köpekler de öldü. Artık bu katilin bulunmasını istiyoruz" diye konuştu.
www.gunhaber.com.tr/haber/

Çavuşoğlu diktatörleri uyardı


Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Bahar Dönemi Genel Kurulu Başkan Mevlüt Çavuşoğlu’nun açılış konuşması ile Strazburg’da başladı. AKPM Genel Kurulu'nda şu an 5 önemli dini liderin katılımıyla 'Kültürlerarası Diyaloğun Dinsel Boyutu' raporu görüşülüyor.

Gözde GÜRER Strazburg'dan bildiriyor

Konuşmasında bugünün Arap dünyasında yaşanan gelişmelerin Avrupa Konseyi’nin savunduğu değerler olan; insanlık onuru, insan hakları, demokrasi ve hukukun üstünlüğünün evrensel değerler olduğunu bir kez daha kanıtladığının altını çizen AKPM Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu,’’En zayıf ve en fazla ezilen insanları bile daha güçlü kılan bu değerler, en güçlü diktatörlükleri bile yenebilir’’ dedi. AKPM Başkanı Çavuşoğlu, Arap dünyasındaki gelişmelerin hem komşularımızla, hem toplumlarımız içinde diyalog ve karşılıklı anlayışı geliştirme ihtiyacının da bir kez daha altını çizdiğini de vurguladı.

Arap dünyasında yaşayan insanların daha demokratik toplumlar inşa etmek için ortaya koydukları meşru çabalarını desteklediklerini ifade eden Mevlüt Çavuşoğlu, öte yandan yaşanan devrimlerin trajik sonuçlar yarattığını vurguladı. Libya başta olmak üzere birçok ülkede yaşanan devrimlerin sürpriz olarak nitelendirilen sonuçlar ortaya çıkardığını söyleyen AKPM Başkanı Çavuşoğlu, bütün bu gelişmelere rağmen insanlığa karşı işlenen suçlara karşı önlem almaya çalıştıklarını ve bu ülkelerden gelen göçmenlerin sorunlarına çare bulmaya çalıştıklarının altını çizdi. Mevlüt Çavuşoğlu bu doğrultuda, bu hafta gerçekleşecek oturumlarda Kuzey Afrika’dan Avrupa’ya başlayan göçmen akını konusunun da ele alınacağını ekledi.

Avrupa Konseyi’nin hızlı reaksiyon gösterip Tunus ve Fas’ın yeni anayasa yapım süreci ve adil seçimlerin gerçekleştirilmesi alanlarında önemli katkılar sağladığını ifade eden Mevlüt Çavuşoğlu, Arap dünyasında yaşanan gelişmeler ile ilgili kapsamlı bir rapor ile birlikte, Fas ve Tunus ile ilgili iki ayrı raporun Haziran ayında düzenlenecek AKPM Genel Kurulu’nda görüşüleceğini söyledi.
Salı günü gerçekleştirilecek oturumlarda aralarında Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in de olduğu 5 dini liderin katılımı ile ‘Kültürlerarası Diyaloğ’un Dini Boyutu’ konusunun ele alınacağını hatırlatan Mevlüt Çavuşoğlu, aynı zamanda BM Medeniyetler İttifakı’nın Eş-başkanı da olan Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın davetlerini kabul ederek Çarşamba günü gerçekleşecek oturumlara katılacak olmasından büyük onur ve mutluluk duyduğunu da ekledi.

Gün sonunda geçmiş dönem AKPM başkanlarından iki parlamentere diploma ve madalyonlarının verildiği resepsiyonda konuşan AKPM Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu AKPM’nin çok önemli bir yapılanma olduğunun ve çok değerli dostluklara ev sahipliği yaptığının altını çizdi. Konuşmanın ardından Rusya Federasyonu’ndan Vladimir Grachev ve İspanya’dan Lluis Maria’ya diploma ve madalyonları takdim edildi.

BAŞBAKAN FRANSA'YA GELİYOR

Başbakan Erdoğan, 13 Nisan'da Strazburg'da gerçekleştirilecek Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi 2011 Genel Kurulu'nun İlkbahar Oturumu'na katılmak üzere Fransa'ya geliyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, 11-15 Nisan'da Strazburg'da gerçekleştirilecek Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) 2011 Genel Kurulu'nun İlkbahar Oturumu'na katılmak üzere bugün Fransa'ya .gelmesi bekleniyor.

İlkbahar Oturumu'na konuk Hükümet Başkanı sıfatıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da katılacak ve 13 Nisan günü Genel Kurul'a hitap edecek. Avrupa Konseyi'nin (AK) karar alma organı olan Bakanlar Komitesi'nin dönem başkanlığını 10 Kasım 2010 tarihinden bu yana sürdüren Dışişleri Bakanı Davutoğlu da dönem başkanlığını temsilen anılan oturuma katılacak ve 12 Nisan günü AKPM Genel Kurulu'na Bakanlar Komitesi faaliyet raporunu sunacak.

AKPM Genel Kurulu'na hitabı sonrasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, parlamenterlerin yöneltecekleri soruları cevaplandıracak. Strazburg ziyareti kapsamında Başbakan Erdoğan'ın AK Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland ve AKPM Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmesi ve ikili temaslarda bulunması öngörülüyor.

AKPM'yi ziyareti öncesinde Başbakan Erdoğan, 12 Nisan günü Strazburg'da Rhenus Spor Salonu'nda Türk vatandaşları ile de bir araya gelecek.
Türkiye, 11 Mayıs 2011 tarihine kadar devam edecek AK Bakanlar Komitesi Dönem Başkanlığı sırasında, AK'ın uluslararası alandaki siyasi rolünün, görünürlüğünün ve etkinliğinin arttırılması yönünde katkılarda bulunmuş ve bu faaliyetlere destek sağlamıştır. Ülkemizin güçlü desteğini teyit etmişlerdir. Başbakan Erdoğan'ın AKPM'nin İlkbahar Oturumuna katılması Türkiye'nin gerek AK içinde gerek bölgesel bağlamda oynamakta olduğu rolün vurgulanmasına da olanak sağlayacak.

BORÇLANMA İNSAN HAKLARI VE DEMOKRASİ

AKPM Genel Kurul’unda ekonomik kriz ve borçlanmanın insan hakları ve demokrasi üzerindeki etkileri tartışıldı.

Devletlerin aşırı borçlanmasının, demokrasi ve insan hakları için bir tehlike olduğunu
konusunun tartışıldığı AKPM Genel Kurulu “borç dengelenmesi ve müteakip azalma konusunda belirlenecek stratejileri" görüşmek üzere konseye üye olmayan Avrupa hükümetlerini de çağırdı. Ülkelerin "dış borçlanma halkın yaşam standartları ve vatandaşın sosyo-ekonomik haklarında erozyonu içerir" görüşü üzerinde fikir birliğine varan genel kurul üyeleri ‘devletler borçlanma öncesinde vatandaşlarının yaşam standartlarını ve demokratik haklarını onlara garanti etmelidir, halkın karşısında borçlanmanın etkileri mutlaka anlatılmalıdır’ dedi.

Ekonomik krizin insan haklarına etkileri konulu raporunu paylaşan Pieter Omtzigt "Ekonomik kriz döneminde uygulanan sertlik politikaları, vatandaşların yaşam koşullarını daha da zorlaştırır ve insan hakları ihlallerine zemin hazırlar” görüşünü savundu.

Kurul ayrıca, demokrasi korumak için devlet hesaplarının tam şeffaflığın sağlanması gerektiğinin önemini vurgulayarak, İzlanda ve Yunanistan örneği üzerinde durdu.

ÇAVUŞOĞLU DİNİ LİDERLER İLE GÖRÜŞTÜ

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanı, ve AK Parti Milletvekili Mevlüt bu sabah Strazburg’da 5 dini lider ile biraraya geldi.
Strazburg’da devam eden AKPM İlkbahar Dönemi Genel Kurul çalışmalarında bugün ‘Kültürlerarası Diyaloğun Dinsel Boyutu’ konulu rapor ele alınıyor. Lüksemburglu parlamenter Anne Brasseur'un hazırladığı raporun Genel Kurulu’nda görüşülmesinden önce beş dini lider AKPM Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu ziyaret etti.
Diyanet İşleri Başkanı Profesör Mehmet Görmez, Romanya Patriği Daniel, Vatikan'ın dinlerarası diyalog temsilcisi Kardinal Jean-Louis Tauran, Başhaham Berel Lazar, Almanya'nın Protestan Kilisesi Temsilcisi Bernhard Felmberg’nin AKPM Başkanı Çavuşoğlu’nu ziyaretleri yaklaşık 1 saat sürdü. ‘Kültürlerarası Diyaloğun Dinsel Boyutu’ konulu toplantıya öncülük ettiği ve AKPM Genel Kurulu’na kendilerini davet ettiği için Mevlüt Çavuşoğlu’na teşekkür eden dini liderler, Genel Kurul’da bugün görüşülen raporun önemine değindiler. Dini liderler AKPM Başkanı Çavuşoğlu ile gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından AKPM Genel Kurulu’nda konuşmalarını gerçekleştirdiler.
‘Kültürlerarası Diyaloğun Dinsel Boyutu’ konulu raporun rapörtörü olan Lüksemburglu parlamenter Anne Brasseur AKPM Genel Kurulu’nda gerçekleştirdiği konuşmasında; Herkesin eşit haklara sahip olduğu ve demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğü’ne yürekten inandığı yeni bir kültür oluşturulması gerektiğinin altını çizdi. Raporun görüşülmesine öğleden sonraki oturumlarda da devam edilecek.

DIŞİŞLERİ BAKANI DAVUTOĞLU STRAZBURG'DA

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nde (AKPM) konuşmak üzere Strazburg'a geldi.
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, yarın Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Genel Kurulu'nun İlkbahar Oturumu'na katılarak Bakanlar Komitesi faaliyet raporunu sundu.
Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi'nin dönem başkanlığını 10 Kasım 2010 tarihinden bu yana sürdüren Davutoğlu, Genel Kurul öncesinde AKPM Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu makamında ziyaret etti.
www.gunhaber.com.tr

Yörex'in Açılış ve Etkinlikler Programı Belli Oldu


Bu sene ikincisi yapılacak olan 2. Yörex Yöresel Ürünler Fuarının açılış ve etkinlikler programı belli oldu.
web tasarım
Açılış töreni, 28 Nisan'da saat 13.30'da
YÖREX İkinci Yöresel Ürünler Fuarı’nın açılış töreni programı belli oldu. 28 Nisan-1 Mayıs 2011 tarihlerinde; 10.00-20.30 saatleri arasında ziyarete açık kalacak olan fuarın resmi açılış töreni ilk gün saat 13.30’da gerçekleştirilecek.

Rifat Hisarcıklıoğlu YÖREX’in açılışına geliyor
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, YÖREX İkinci Yöresel Ürünler Fuarı’nın açılışına katılmak üzere Antalya’da olacak

Sümer Ezgü, YÖREX için konser verecek
Türk Halk Müziği’nin değerli sanatçılarından Sümer Ezgü, YÖREX İkinci Yöresel Ürünler Fuarı için bir konser verecek.

YÖREX büyüyerek geliyor!
YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı ikinci yılında yaklaşık % 30 oranında büyüyecek.

Geçen yıl ilki düzenlenen fuarda, katılımcı olarak temsil edilen il sayısı 41 olmuştu. Bu sene bu rakam şu an itibarıyla 52’ye çıkmış durumda. 3 bin metrekare satış rakamına ulaşan İkinci Yöresel ürünler Fuarı, 32 ticaret ve sanayi odası, 8 ticaret odası ve 23 ticaret borsası, 26 özel firma ile belediyeler, birlikler ve üç farklı kalkınma ajansını ağırlayacak.

24 Nisan 2011 Pazar

Tütüncü ye konser ile teşekkür


Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencileri, okulun bahçesini güzelleştiren Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ye mini bir konser ile teşekkür ettiler

ATSO Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Müzik Grubu, okullarını ziyaret eden Başkan Hakan Tütüncüıü, en sevdiği eserlerden bir tanesi olan “Bir Kızıl Goncaya Benzer Dudağın” adlı şarkı ile karşıladı. Okulun müzik bölümü öğrencileri, Tütüncü'ye mini bir konser de verdi. Tütüncü, konserlerinden dolayı öğrencileri tebrik etti.
Başkan Tütüncü, resim, müzik, heykel atölyelerini gezerek, okulda yapılan sanat çalışmaları hakkında bilgi aldı.
Tütüncü, sınıfları da ziyaret ederek, öğrencilerle sohbet etti. Burada öğrencilere seslenen Tütüncü, “ Sizleri çok iyi bir şekilde geleceğe taşımak için çalışıyoruz. Sizleri geleceğe iyi taşırsak, ülkemizin yarınlarının da çok daha güzel olacağını düşünüyoruz. Daha önce hiçbir belediye başkanı okulunuzda gördünüz mü, bilmiyorum. Eğitim hayatı boyunca okulumu ziyaret eden bir belediye başkanı hiç görmedim. Haftada iki ya da üç okulu ziyaret ediyorum. Öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin isteklerini, düşüncelerini dinliyorum. Bunlardan kendimize bir yol haritası çiziyoruz.” ifadesini kullandı.
Başkan Hakan Tütüncü, önemsedikleri ATSO Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi'nde kültür ve sanat noktasında modern bir eğitim verildiğini belirtti. Tütüncü, bu eğitim anlayışının da hem Antalya hem de Kepez için çok önemli olduğunu vurguladı.
Başkan Tütüncü, bu okulun fiziki alandaki ihtiyaçlarını karşılayarak, aynı zamanda kültür ve sanata da destek verdiklerini kaydetti.
Tütüncü, öğrencilerin, mezuniyet davetine de “Mezuniyet sevincinizi paylaşmak beni mutlu eder” yanıtını verdi.
Okul Müdürü Adnan Menderes Bulut ve öğrenciler de okul bahçesini güzelleştirdiği için Tütüncü'ye teşekkürlerini ilettiler.

myantalya.net

Döşemealtı'nda Turizm Haftası Kutlandı


Yurdun dört bir yanında kutlanan Turizm Haftası Döşemealtı nda renkli görüntüler oluşturdu

Ülkeler arası dostluk rüzgarı esti

Turizm Haftası Döşemealtı Şehir Parkında büyük bir katılım ile gerçekleşti. Döşemealtı Kaymakamlığı, Belediye ve İMKB Turizm Meslek Lisesi’nin işbirliği ile düzenlenen kutlamalar, bu yıl Uluslar Arası Çocuk Oyunları Festivali dolayısyla renkli görüntülere sahne oldu. Çocuk Festivali kapsamında kutlamalara katılan Tataristan, Litvanya, Romanya, Kanada, Azeri ve İran Türkleri Grubu yaptıkları danslar ile turizm haftası kutlamalarında ülkeler arası dostluk rüzgarı estirdiler. Yabancı konukların dans gösterilerinden sonra sahne alan Teke Yöresi Halk Oyunları ekibi, izleyenlere muhteşem bir oyun sundular. Azeri dans grubu sergiledikleri oyunlar ile izleyenleri adeta büyüleyerek, gösterilere damgasını vurdu.



Baygül ‘Turizmde daha iyi olmalıyız’

Kutlamalar Çerçevesinde konuşma yapan Döşemealtı Kaymakamı Mehmet Baygül, Antalya Türkiye turizminin bel kemiğini oluşturduğunu ifade ederek, turuzmin altyapısını her geçen gün daha iyiye ulaştırarak, ülkemizin dünya turizm pastasından daha çok pay almasını sağlamalıyız dedi.

Döşemealtı’na Tanıtım Kitabı

Döşemealtı Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından turizm haftasına özel hazırlanan ilçenin tarihi yerlerini ve kültürünü anlatan kitapçık, kutlamalar çerçevesinde dağıltı. Türkçe ve İngilizce olarak iki dilde hazırlanan kitapçık ile yurt içerisinde ve yurt dışında milyonlarca kişiye Döşemealtı’nın değerlerinin tanıtılması hedefleniyor.

Tursun ‘Turizmde Döşemealtı Hangi Noktada’

Turizm Haftası Kutlamaları’nda konuşma yapan Döşemealtı Belediye Başkanı Nurettin Tursun, bugün burada sadece turizm haftamız kutlu olsun diyemeyiz dedi. Başkan Tursun, ‘İnsanımıza iş aş ekmek kapısı olan, bacasız fabrika turizmde ilçe olarak neresindeyiz ve hangi noktada olmalıyızı konuşmalıyız. Biz Döşemealtı Belediyesi olarak öncelikle turizm envanterimizi çıkartarak, turizm geliştirme merkezini ilçemize kazandırmayı planlıyoruz. Hedefimiz Döşemealtı’nı turizm pazarında daha iyi tanıtmak ve ilçemize istihdam sağlamaktır’ dedi.

Davullu zurnalı gerçekleştirilen Turizm Haftası kutlamalarına, Döşemealtı Kaymakamı Mehmet Baygül, Garnizon Komutanı Kd.Yzb. Özgür Çeşmeci, Belediye Başkanı Nurettin Tursun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Semra Bekar, kurum ve kuruluşların temsilcileri ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.
myantalya.net

Tesis hizmete girdi


Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından yürütülen Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) kapsımında yapılan Korkuteli Küçükköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin 1 milyon TL maliyetli Soğuk Hava Deposu Tesisi açılışı yapıldı.


Küçükköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Fahrettin Karalar, soğuk hava deposunun temelinin 31 Mayıs 2010 tarihinde atıldığını ifade ederek, “Kooperatifimizin 164 üyesi var. Soğuk hava depomuzun faaliyete geçmesi ile birlikte başta üyelerimiz olmak üzere tüm Küçükköy'lü üreticilerimizin meyveleri artık burada saklanabilecek. Daha çok ürünü, daha iyi fiyattan pazarlama şansımız olacak” şeklinde konuştu.
Tarım İl Müdürü Bedrullah Erçin ise törende yaptığı konuşmada, “İklimi, doğal özellikleri ve coğrafi konumu ile Korkuteli tarımında önemli bir yere sahiptir. Bu potansiyele katkı sağlamak üzere bakanlığımızca yürütülen Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Projesi ile yeni bir soğuk hava deposu daha kazandırdık. Tarımsal ürünlerimizin değerlendirilmesi noktasında, üretilen ürünlerin işlenip ambalajlanarak marka değeri taşımaları ve muhafazaları büyük önem arz etmektedir. Açılışını yaptığımız bu tesis ile birlikte proje kapsamında yapılan bu tesisimiz ilçe çiftçisine hayırlı olsun” dedi.
Açılışa katılan Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu da Tarım Bakanlığı'nın Kırsal Kalkınma Projesi kapsamında üreticiye büyük destek verdiğine dikkat çekerek, değerli tarım topraklarına sahip bölgede tarımın önemli bir geçim kaynağı olduğunu vurguladı. Çavuşoğlu,”Tarımda üretim yapanların emeklerinin karşılığını almalarına katkı sağlayacak bu tesisin açılışını yapmanın mutluluğunu yaşıyorum. Devletle milletin elinin birleştiği bu projeler hem devlete hem millete güç katacaktır. Korkuteli ve Küçükköy tarımsal anlamda önemli bir üretim potansiyeline sahiptir” diye konuştu.
www.akdenizhaberci.com

AKP yara saracak


AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse ve Milletvekili Adayı Menderes Türel Döşemealtı'nda doludan zarar gören köyleri ziyaret etti.


AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse ve Milletvekili Adayı Menderes Türel Döşemealtı'nda doludan zarar gören köyleri ziyaret etti. Milletvekili Adayı Menderes Türel, “Dün olduğu gibi, her zaman yanınızda olacağız. Sorunlarınızı tek tek çözüme kavuşturacağız”.
www.antalyaekspres.com

‘Siyasete gir’ çağrısı


Yörük Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (YÖRSİAD) bu haftaki konuğu eski belediye başkanı, AK Parti Antalya Milletvekili Adayı Menderes Türel oldu.


Yörük Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (YÖRSİAD) bu haftaki konuğu eski belediye başkanı, AK Parti Antalya Milletvekili Adayı Menderes Türel oldu. Genç sanayici ve işadamlarına siyasete girme önerisinde bulunan AKP Milletvekili Adayı Türel, ''Siyasette ticaret adamının sayısı arttıkça siyaset gelişir'' dedi.
www.antalyaekspres.com

Başpolisler görevde


Emniyet Müdürlüğü Uncalı Tesislerinde “Başpolis” olmaya hak kazanan 208 polis memuru için rütbe alma töreni düzenlendi.


Emniyet Müdürlüğü Uncalı Tesislerinde “Başpolis” olmaya hak kazanan 208 polis memuru için rütbe alma töreni düzenlendi. Törende konuşan Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, Türk polis teşkilatının 166 yıldır vatandaşın asayiş ve huzuru noktasında mücadele eden, gerektiğinde bu uğurda şehit ve gazi veren çok ender teşkilatlardan biri olduğunu belirtti.
www.antalyaekspres.com

MÜSİAD, Antalya 4’üncü sektör kurulunu kurdu


Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Antalya Şubesi; inşaat, gıda, tarım, mobilya ve dayanıklı tüketim sektör kurullarının ardından, dördüncü meslek komitesi olarak ‘Hizmet Sektör Kurulu’nu oluşturdu.
Yeni sektör kurulunun ilk toplantısı, MÜSİAD üyesi Özel Antalya Şifa Hastanesi ev sahipliğinde, Varsak’ta bulunan hizmet binasında gerçekleştirildi. Toplantının açış konuşmasını yapan MÜSİAD Antalya Şube Başkanı Abdullah Aykut, dernek olarak sektör kurullarına ve kurulların hazırladıkları raporların yol haritası çerçevesinde hareket etmeye çalıştıklarını belirterek, yapılan değerlendirmelerin ardından dördüncü sektör kurulunun ‘hizmet sektöründe’ oluşturulmasına karar verdiklerini ve uygulamaya koydukları bildirdi. Sektör kurullarının, işadamlarının kendi sektörlerindeki sorunlarını çözmek için kurulduğunu ifade eden Aykut, “Sorunları yerelde çözmeye çalışıyoruz. Bunda başarılı olunmadığımız takdirde, genel merkez bazında çözüm arıyoruz.” dedi.
MÜSİAD olarak, her zaman sorunun değil, çözümün bir parçası olmayı hedeflediklerini vurgulayan Aykut, sektör kurullarının yönetimin yükünü hafiflettiğini ve soruna ulaşma-çözmede yönetim kuruluna birçok kolaylığı beraberinde getirdiğini belirtti.

MÜSİAD Antalya Şubesi Hizmet Sektör Kurulu başkanlığına getirilen Murat Menzilcioğlu, böylesi bir göreve layık görülmesinden ötürü duyduğu mutluluğu ifade ederek, MÜSİAD yönetim kuruluna teşekkür etti. Hizmet sektörü gibi geniş bir yelpazeye sahip grubun bekleyen önemli bir çok sorunu olduğuna dikkat çeken Menzilcioğlu, sektör kurulu olarak aldıkları sorumluluğun bilincinde olduklarını, hafta içi yapacakları değerlendirme toplantısının ardından vakit kaybetmeden çalışmalara başlayacaklarını aktardı.

www.kanalvip.com.tr

ENVAR KOLEJİ UZAY KAMPINDA



ANTALYA (İHA) - Antalya’da eğitim veren Özel Envar Koleji ilköğretim öğrencileri, İzmir’deki Uzay Kampına katıldı.
Özel Antalya Envar Eğitim Kurumları ilköğretim öğrencileri, Fen ve Teknoloji öğretmenleri Serkan Karagül ve Özlem Menemen ile birlikte İzmir’deki Uzay Kampına katıldı. Simülatörlerle tanıtılan kampta öğrenciler, astronotların eğitimi, kıyafetleri ve uzay araçları hakkında bilgiler edindiler. Nasa’nın yaptığı çalışmaları inceleyip deneylerle zenginleştirilen kamptan öğrenciler mutlu ayrıldılar.
/www.haberx.com/

Çavuşoğlu: Türkiye uçuşa geçiyor, Alanya ve Antalya uçuş biletlerini hazırlasın


Haziran'da yapılacak olan genel seçimlerin startını vermek üzere memleketi Alanya'ya gelen Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, yeni dönemde Türkiye'nin uçuşa geçeceğini belirterek, Alanya ve Antalya'nın, uçuş biletlerini şimdiden hazırlamasını istedi.AKPM Başkanı Çavuşoğlu, 12 Haziran'da yapılacak olan genel seçimlerin startını vermek için memleketi Alanya'ya geldi. Okurcalar beldesi Alpaslan Türkeş Bulvarı kavşağında toplanan AK Partililer, AKPM Başkanı Çavuşoğlu'nu bir bayram havasında karşıladı.

Burada trafiğin aksamaması için Alanya'da parti önünde konuşan Çavuşoğlu ile birlikte AK Parti'nin Antalya Milletvekili aday adayı olan ve temayülde birinci sırada olan, ancak aday gösterilmeyen İbrahim Aydın, İrfan Şavik, AK Partili olmayan Konaklı Belediye Başkanı Abdullah Sönmez de karşılayarak destek verenler arasındaydı.

"İLERİ DEMOKRASİ YOLCULUĞU YENİ BİR İVME KAZANDI"

Konuşmasına, "İnsan haklarının, demokrasinin, temel hak ve özgürlüklerin beşiği olan Avrupa Konseyi'nden, Avrupa Konseyi'nin bulunduğu yer olan Strazburg'dan Alanya'ya, Alanya'dan bütün Avrupa'ya selam olsun." diyerek selamla başlayan Çavuşoğlu, Türkiye'nin AK Parti'nin çıraklık döneminde acil eylem planıyla Türkiye'nin bekleyen meselelerini çözüme kavuşturduğunu söyledi. Kalfalık döneminde ise Türkiye'nin her alanda bir arınma sürecine girdiğini belirten Çavuşoğlu, ileri demokrasi yolculuğunun yeni bir ivme kazandığını söyledi. AK Parti'nin şimdi ustalık dönemi için milletin huzuruna çıktığını ve bu dönemde Türkiye'nin artık tam anlamıyla uçuşa geçeceğinin sözünü verdiklerini belirten Çavuşoğlu, Türkiye'nin buna hazır olduğunu kaydetti.

"TÜRKİYE UÇUŞA HAZIRDIR"

Hedeflerinin, 2023 olduğunu belirten Çavuşoğlu, "Türkiye uçuşa hazırdır ve inanıyorum ki Antalya ve Alanya uçuş biletini şimdiden hazırlamıştır. 2023 yılında AK Partili Türkiye, dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olacak. 2023 yılında AK Parti iktidarında kişi başına düşen milli gelir 25 bin dolar olacak. İhracatımız 500 milyar dolara çıkacak. En az 2 trilyon dolarlık bir ekonomi büyüklüğüne ulaşacağız. İşsizlik oranını 2023 yılı itibariyle yüzde 5'e indirmeyi hedefliyoruz. Bölünmüş yollarımızın toplamı 2015'te 26 bin kilometreye, 2019'da 31 bin kilometreye, 2023'te ise 36 bin 500 kilometreye çıkarılacaktır. TOKİ eliyle inşa edilen konut sayısı 1 milyona ulaşacaktır. 2002 yılında Türkiye'ye gelen turist sayısı 13 milyon kişi, turizm gelirleri ise 12 milyar dolar olarak gerçekleşmişti. 2010 yılında 2002 yılına göre, Türkiye'ye gelen turist sayısı yüzde 116 artışla 28.6 milyon kişi, turizm gelirleri ise yüzde 74.8 artışla 20.8 milyar dolar olarak gerçekleşmişti. Turizmin gelişmesinde en büyük payı artık Antalya ve Alanya alıyor. O yüzden 2023 turizm hedeflerimizin özellikle altını çiziyorum. Cumhuriyetimizin 100. yılında Türkiye'ye gelen turist sayısını 50 milyona çıkaracağız. Halen 22 milyar dolar olan turizm gelirini ise 50 milyar dolara yükselteceğiz. Hayal olanları başardık. Şimdi yeni hayallere gerçeğe dönüştürmek için yolculuğumuza devam edeceğiz." dedi.

Bugün çok anlamlı bir günde teşkilatla birlikte olmanın mutluluğu ve heyecanı içerisinde olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, bu vesileyle Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) 91. kuruluş yıl dönümünde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladığını belirtti. 23 Nisan, bütün dünya çocuklarının geleceğe umutla bakabileceği bir dünya için Türkiye'den yayılan müjdenin habercisi olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, 23 Nisan'ın, ulusal egemenliğin simgesi olduğunu ifade etti.

"TÜRKİYE SON 8.5 YILDIR 23 NİSAN'LARI BİR BAŞKA COŞKUYLA KUTLUYOR"

AKPM Başkanı olarak, 23 Nisan'ı kutlamanın şahsı, partisi ve ülkesi adına da gurur verici olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, Türkiye'nin son 8.5 yıldır 23 Nisan'ları bir başka coşkuyla kutladığını söyledi. Milli iradeyi gasp edenlerin, artık Türkiye'de cirit atmadığını belirten Çavuşoğlu, toplum mühendisliğine soyunanların artık işsiz kalmaya mahkum olduğunu kaydetti. Cumhursuz bir Cumhuriyetin, milletin tercihlerinden ayıklanmış bir demokrasinin, milletsiz bir milliyetçiliğin peşinden koşanların, artık şeffaf Türkiye'nin aydınlığında ayyuka çıktığını ifade eden Çavuşoğlu, Türkiye'nin tüm sorunlarının konuşulma, tartışılma, çözülme yerinin artık siyaset, Meclis, demokrasi olduğunu kaydetti.

"DÜNYANIN HER YERİNDE KARARLILIKLA, SAMİMİYETLE HAKKI, HUKUKU SAVUNAN BİR TÜRKİYE VAR"

Bugün dünyanın her yerinde, her platformda, cesaretle, kararlılıkla, samimiyetle, hakkı savunan, hukuku savunan bir Türkiye bulunduğunu açıklayan Çavuşoğlu, bugün artık Avrupa Konseyi tarafından denetlenen değil, AKPM'nin Başkanlığını yapan, Başkanlığı ilk kez Viyana'nın doğusuna taşıyan bir Türkiye bulunduğunu söyledi. Çavuşoğlu, şöyle dedi:
www.zaman.com.tr

Antalya'da patlama


Antalya'da petrol boru hattında meydana gelen patlamanın ardından yangın çıktı.
Antalya'nın merkez Kepez ilçesi Ünsal mahallesinde, akaryakıt boru hattında patlama meydana geldi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Ünsal mahallesinde, tarım ve yerleşim alanına yakın bölgeden geçen bir hatta, şiddetli bir patlamanın ardından yangın çıktığını bildirdi. Yangının boyutunun büyük olduğunu, çok sayıda ekiple alevlere müdahale edildiği belirtildi.

Alevlerin 20-25 metre yüksekliğe ulaştığını ve gökyüzünü siyah bir duman tabakasının kapladığını bildirildi.

Bu arada, bölgedeki vatandaşlar güvenlik görevlilerince uzaklaştırıldı.

Bölgede serası bulunan vatandaşlar, patlamanın hangi kuruma bağlı olduğunu bilmedikleri 4 kişilik bir ekibin bölgede sondaj çalışması yaptığı sırada meydana geldiğini öne sürdüler.
www.akdenizhaberci.com

Antalya'da 23 Nisan coşkusu


Antalya'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı düzenlenen törenle kutlandı.
Kızıltoprak Yüzüncü Yıl Spor Tesisleri'nde düzenlenen törende Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, 3. Piyade Eğitim Tugayı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Kemal Korkmaz, resmi geçitle halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı.
İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Günay yaptığı konuşmada, 100 yılın lideri Ulu Önder Atatürk'ün 23 Nisan 1920'de çocuklar için Türkiye'nin aydınlık geleceğini kurduğunu söyledi. Ömrünü milletine, hizmete adamış Atatürk'ün 23 Nisan'ı çocuklara bayram olarak hediye ettiğini dile getiren Gülay, ''Dünyanın hiçbir yerinde çocuklarına bayram hediye eden bir lider, bir ülke yoktur. Bu onur Türk çocuklarına verilmiştir. Tüm çocukların 23 Nisan Ulusal egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum. Daha çok çalışıp,
birlik ve beraberlik içinde bu bayramımıza sahip çıkmak için çok çalışmalıyız'' dedi.

Üç dilde anons
Şiirlerin ve öğrenci andının okunduğu törende, resmi geçidin ardından öğrenciler gösterilerini sergiledi. Program akışının çocuklar tarafından İngilizce, Almanca ve Rusça olarak da anons edildiği törene, Uluslararası Antalya Çocuk Festivali'ne katılan yurtdışından 700, 81 ilden 700, Antalya'dan spor kulüpleri dahil 340 öğrenci katıldı.

Çocuklardan valiye sevgi gösterisi
Alanda yer olmadığı için bazı aileler gösterileri dışarıdan izledi. Yüksek yerlere çıkan ve şemsiyeler açan aileler ilginç görüntüler oluşturdu.
Bütün çocukların sahaya gelmesiyle protokol töreninden inen Antalya Valisi Ahmet Altıparmak çocukların bayramını kutlayarak, onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Vali Altıparmak ile konuşmak isteyen öğrenciler küçük çaplı izdihama neden oldu. Vali Altıparmak, kendisiyle tokalaşmak isteyen çocuklarla tek tek ilgilendi.
www.akdenizhaberci.com