28 Şubat 2011 Pazartesi

CHP Muratpaşa Gençleri Kahvaltıda Buluştu


CHP Muratpaşa İlçe Gençlik Kollarının düzenlediği kahvaltıda Muratpaşa gençleri bir araya geldi.


Muratpaşa İlçe Gençlik Kolları Başkanı Yasemen Karaaşık yaptığı konuşmada Genel seçimlere 104 gün kala seçim öncesi moral depolamak, birlik beraberliğimizi güzelleştirmek, birbirimizle tanışmak, kaynaşmak için bu Pazar sabahında kahvaltıda bir araya geldiklerini, seçim sürecinde gençlik kollarına büyük görev düştüğünden dolayı yoğun bir çalışma içerisine girmek durumundayız dedi. Bu yoğun çalışma sürecinde böyle sosyal etkinliklerimiz ile genç arkadaşlarımıza güç ve moral vereceğimizi düşünüyoruz. Bu güç ve moralle de Cumhuriyet Halk Partisi gençliği Atasının izinde partisini iktidara taşıyacaktır taşımak zorundadır çünkü bu bizlerin ikinci kurtuluş savaşıdır.

CHP İlçe Başkanı Ercan Erkan gençlerin CHP olan ilgisinin artmasından mutluluk duyduğunu söyleyerek önümüzdeki sürecin ülkemizin geleceği açısından önemini anlattı.

Geleceğin yöneticisi ve milletvekili adayı gençlerimizle gurur duyduklarını ve omuz omuza çalışarak halkın iktidarına kavuşacaklarını söyledi. İl Gençlik kolları Başkanı Önder Önen de yaptığı konuşmada atamalarının hemen ardından ilçe örgütlenmelerinin tamamlandığını söyleyerek Muratpaşa ilçesinin öneminden bahsetti.

Muratpaşa İlçe yöneticilerinin ve meclis üyesi Mehmet Tosun’un da katıldığı toplantıya gençlerinin öneri ve görüşlerinin alınması ile devam edildi.

http://myantalya.net/haber

JCI Antalya, OSİAD Başkanı Hakan Karaca'yı Davet Etti


Genç Liderler ve Girişimciler (JCI) Derneği Antalya Şubesi, Bu Şehrin İnsanları temalı toplantısında Antalya nın önemli iş adamlarından Hakan Karaca yı ağırladı.


Cantek Soğutma firmasının sahibi ve OSİAD Başkanı olan Hakan Karaca, Cantek firmasının markalaşma sürecini, kendi kariyer adımlarını ve yaşadığı başarılı ve zor süreçleri genç liderlere aktardı. ANSİAD tarafından 2005 Yılın Girişimcisi ve 2008 Yılın En Başarılı İşadamı ödüllerini almış olan Karaca, genç liderlere çok çalışmanın, istekli ve sabırlı olmanın, başarılı olmak için önemli olduğunu ve pes etmemek gerektiğini sözlerine ekledi. Hakan Karaca toplantının ikinci yarısında ise, JCI'daki kariyer sürecini, 1999 yılında başkanlık görevini aldığını daha sonra da senator ünvanına layık görüldüğünü anlattı, anılarından ve JCI'ın kendisine kazandırdıklarından bahsetti. 2002 yılında JCI tarafından düzenlenen Türkiye'nin On Başarılı Genci Yarışması'nda İş Dünyası ve Ekonomi dalında ödül alan Hakan Karaca, JCI ile hem farklı insanlarla tanışma hem de iş ağını geliştirme fırsatı elde ettiğini belirtti. Toplantı sonunda, şube içinde yıl boyunca sürecek görevler alan direktörlere, JCI Antalya senatörleri Hakan Karaca, Pınar Tugay Karaca ve Arif Önder Gökkuş tarafından direktörlük pinleri takıldı. Antalya'da marka yaratmış bir isim olan Hakan Karaca'yı konuk etmekten ve paylaşımlarını dinlemekten memnun olduklarını belirten şube başkanı Sevgi Kunut Açan, Hakan Karaca'nın aynı zamanda bir JCI üyesi ve senatoru olmasının JCI ailesi için de gurur verici olduğunu ifade etti. Bu Şehrin İnsanları temalı toplantılarında bu sene daha birçok Antalyalı değerli iş insanını konuk edeceklerini sözlerine ekledi.

http://myantalya.net/haber

Sahipsiz hayvanlar güvenli ellerde


Antalya Büyükşehir Belediyesi Veteriner Şube Müdürlüğü, son bir yıl içinde 2 bin 498 sahipsiz hayvanı kısırlaştırırken, 162 hayvanı da sahiplendirdi.
Hayvan ve insan sağlığını koruma konusunda çalışmalarına devam eden Büyükşehir Belediyesi Veteriner Şube Müdürlüğü ekipleri 24 saat aralıksız görev yapıyor. Sahipsiz hayvanlar için kurulan Alo 153 hattına gelen ihbarları anında değerlendiren ekipler, yaralı hayvanlara müdahalenin yanı sıra müşahede, aşılama, işaretleme ile sahiplendirme işlemi yürütüyor.
Sahipsiz hayvanları kontrol altında tutmak için kısırlaştıran ekipler, kuduz aşılarını yaptıktan sonra alındıkları ortama geri bırakıyor. Özveri ile çalışan ekipler 2010 yılında 2 bin 498 sokak hayvanını kısırlaştırdı. 162 hayvanı sahiplendiren ekipler, yaralanan ve sağlık sorunu bulunan 745 hayvanı da tedavi etti.
http://www.akdenizhaberci.com/haber

Görünmez kaza


Antalya'nın Alanya ilçesinde bir iş hanındaki asansörden çıkan gencin başına, 2 metre uzunluğundaki demir profil düştü
Edinilen bilgiye göre Arif Kızkapan (25) isimli genç, asansörle Şekerhane Mahallesi'ndeki Altın İğne Pasajı'nın giriş katına indi. Asansörün kapısını açan Kızkapan'ın başına, merdivende bulunan hafriyatlar arasında bulunan yaklaşık 2 metre uzunluğundaki demir profil düştü. İlk müdahalesi olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından yapılan genç, ambulansla Alanya Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
http://www.akdenizhaberci.com/haber

Sahte parayla alışveriş yaptılar


Antalya'nın Korkuteli ilçesinde, sahte 100 TL ile üç ayrı yerde alışveriş yapan iki kişi yakalandı.
07 N 9858 plakalı araçları ile Korkuteli'ne gelen M.H. (38) ve A.Y.(34) isimli şahıslar, Karşıyaka Mahallesi'nde üç ayrı markette alışveriş yaptıktan sonra kayıplara karıştı. Yapılan kontrolde paraların sahte olduğu anlaşıldı. Şahısların markette yaptıkları alışveriş, kasaya geldiklerinde uzattıkları sahte para, para üzerine almaları ve marketten çıkmaları güvenlik kameralarından tespit
edildi.
Korkuteli İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekiplerinin yoğun çalışması sonucu M.H. ve A.Y. isimli şahıslar yakalandı. Şahısların üzerinde yapılan aramada, 34 adet sahte 100 TL ele geçirilirken, ifadeleri alındıktan sonra Korkuteli Cumhuriyet Savcılığına sevk edildiler.
http://www.akdenizhaberci.com/haber

Önce karısını sonra kendisini vurdu


Antalya'da, eşiyle tartışan bir şahıs, karısını kafasından silahla vurduktan sonra aynı silahla intihar etti.
Olay, Antalya'nın Kepez İlçesi Rasih Kaplan Caddesi üzerinde bir evde meydana geldi. 34 yaşındaki eşi T.D. ile henüz belirlenemeyen bir nedenle tartışan 35 yaşındaki Ö.D., eşini silahla kafasından vurduktan sonra aynı silahla intihar etti. Antalya Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği Olay Yeri İnceleme ekipleri evde inceleme yaptı.
http://www.akdenizhaberci.com/haber

ALTINOVA ALTIN GİBİ OLACAK


Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, imar problemi çözüldükten sonra yapacakları hizmetlerle Altınova bölgesinin altın gibi olacağını söyledi.


Başkanı Hakan Tütüncü, Altınova bölgesindeki Düden, Menderes, Orta ve Sinan Mahallelerini ziyaret ederek, vatandaşların taleplerini dinledi, yapılacak hizmetleri anlattı.
Tütüncü, 3 saat içerisinde 4 mahalleye giderek, onlarca vatandaşın taleplerini dinledi. Tütüncü, evlerinde ve kıraathanelerinde ziyaret ettiği bölge halkına, Altınova’nın imar planlama süreci ve belediye hizmetleri konusunda bilgilendirdi.




Vatandaşların planlama ile ilgili taleplerini de dinleyen Tütüncü, Altınova’nın 34 yıllık imar problemini çözmek için yaptıkları planlama çalışmasının bitme aşamasına geldiğini söyledi.
Başkan Tütüncü, çiçek üretimiyle, iş merkezleri ile Antalya’nın vitrini olan Altınova’nın problemlerinin çözümüne büyük önem verdiklerini belirtti.




Bölge sakinleri de, imar probleminin çözümüyle ilgili samimi yaklaşımından ve belediye hizmetlerinden dolayı Tütüncü’ye, çiçek vererek teşekkür ettiler. ,
Mahalle muhtarları da yolların asfaltlanması, yeşil alan, okul ve sağlık merkezi ile ilgili taleplerini Tütüncü’ye ilettiler.




Başkan Hakan Tütüncü de, 2011’de Altınova’da hizmet seferberliği başlattıklarını dile getirerek, bölgenin fen işleri, park bahçeler ile diğer belediyecilik hizmetleri ile ilgili taleplerini karşılayacaklarını ifade etti.




Tütüncü, kapalı olan imarlı yolları ulaşıma açılacağını, mevcut yollarda iyileştirme çalışması yapılacağını, kadastro yollarını da ıslah edeceklerini kaydetti.
Yolların iyileştirme çalışmasının başladığı bilgisini veren Başkan Tütüncü, önümüzdeki aylarda Düden, Menderes, Orta ve Sinan Mahallelerinde sıcak asfalt ve sathi kaplama asfalt çalışması yapacaklarını da dile getirdi.




Bölgeye bir tane de park kazandıracaklarının müjdesini veren Tütüncü, okul ve sağlıkla ilgili talepleri de ilgili bakanlıklara ileteceğini bildirdi.
http://www.kepez-bld.gov.tr/

TÜTÜNCÜ’DEN KAYA’YA MORAL ZİYARETİ


Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, kalp rahatsızlığı nedeniyle Akdeniz Üniversitesi (AÜ)Tıp Fakültesi Hastanesi nde tedavi gören Antalya 16. dönem milletvekili Galip Kaya’ya geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.



Başkan Hakan Tütüncü, babası Fevzi Tütüncü ile birlikte ziyaret ettikleri Korkuteli Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı (KEKSAV) Başkanı da olan Avukat Galip Kaya’ya, moral verip geçmiş olsun dileklerini ilettiler.
Tütüncü, bir dönem milletvekilliği yapan ve Antalya’ya önemli hizmetleri bulunan Kaya’nın kendisi için örnek bir siyasetçi olduğunu söyledi.
Kaya da, ziyaretin kendisine moral verdiğini belirterek, Başkan Tütüncü’ye ve babasına teşekkür etti.
http://www.kepez-bld.gov.tr/

KEPEZ ÇALIŞANI ÇOK MUTLU


Kepez Belediyesi, bu dönem maaş, ikramiye ve özendirme ödemelerinde borcu olmayan işçisine, geçmiş dönemdeki alacaklarının tamamına yakınını da ödedi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ile belediye çalışanı, maaş, ikramiye, özendirme alacaklarında en huzurlu dönemini yaşıyor. Alnının teri kurumadan işçinin hakkını vereceksin, diyen Başkan Tütüncü, hem ödemelerde hem de ücret artışında personelinin yüzünü güldürdü. Tütüncü, belediyenin çalışanına borcu olmaz, sözünün gereğini de, maaş, ikramiye ve özendirme alacaklarını zamanında personeline ödeyerek yerine getirdi.

Geçmiş dönemdeki işçi borcu ödeniyor.

2 yılda işçi kadrosundaki 396 personele ikramiye ve özendirme olarak 4 milyon 797 bin TL ödeme yapıldı. Kepez Belediyesi, bu dönem maaş, ikramiye ve özendirme de borcu olmayan işçisine, geçmiş dönemdeki alacaklarını da ödüyor. Bu kapsamda işçilere 1 milyon 581 bin TL ödeme gerçekleştirildi. Böylece işçilere, alacaklarının tamamına yakınını dönenmiş oldu.

Toplu sözleşme ile işçinin maaşı artırıldı.

Başkan Tütüncü, ücret artışında da çalışanını sevindirdi. Kepez Belediyesi, yetkili sendika ile Türkiye’nin en iyi toplu sözleşmesini imzaladı. Mart 2010 ile 29 Şubat 2012 dönemini kapsayan sözleşme ile en düşük yevmiyede yüzde 35, en yüksek yevmiye de ise yüzde 15 ücret artışı sağlandı. İşçilerin, sosyal yardım, sorumluluk zammı ve kıdem zammı özlük haklarında da artış yapıldı.

Memurların da sosyal denge ile yüzü güldü.

Tütüncü, sadece işçi personeli değil, memur çalışanlarının da ücretlerini iyileştirdi. Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (BEM -BİR-SEN) ile sosyal denge sözleşmesi imzalandı. 1. yılda yüzde 16’lık artışla sosyal denge ücreti, 420 TL’den 500 TL çıkarıldı. 2. yıl memurlar yüzde 10 sosyal denge zammı alacak. 1. yılda memurlar, her ay 500 TL sosyal yardım da alıyor. Memurlara dini bayramlarda 500 TL ek yardım ödeniyor.

Banka promosyonu personele ödendi.

Kepez Belediye Başkanı Tütüncü, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek banka promosyonunun tamamını personeline ödedi. ile elde edilen paranın tamamını belediye personelinin hesabına yatırdı. Banka promosyonu, kişi bayı 679 TL olarak işçi, memura ve sözleşmeli personelin hesabına yatırıldı.

Alnının teri kurumadan hakkını veriyoruz.

Başkan Tütüncü de, belediyenin personeline borçlu olamayacağına vurgu yaparak, “Bizim anlayışımız, alnının teri kurumadan hakkını vereceksin, diyor. Bu nedenle bizim dönemimizde personelimizin ikramiye, özendirme alacağı zamanında ödenecek, dedik, ödemeye de gayret ediyoruz.” diye konuştu. Göreve geldiğinde hesapları incelerken, belediyenin geçmiş dönemde personeline ciddi oranda borcu olduğunu gördüğünü anımsatan Tütüncü, bu borcu da büyük oranda ödediklerini belirtti
http://www.kepez-bld.gov.tr/

KENT KONSEYİ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI


Kepez Kent Konseyi’nin kuruluş yıldönümü nedeniyle yürütme kurulu üyeleri yemekte bir araya geldiler. Birlikte yönetimin en güzel örneğini segileyen Kepez Kent Konseyi, ilçenin yönetimi için herkesin seferber olmasını istedi.

Kepez Kent Konseyi kuruluş yılını düzenlenen yemek ile kutladı. Konseyin yürütme kurulu üyelerinin katıldığı yemekte Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kepez Kent Konseyi Başkanı Bekir Bülent Özsoy da hazır bulundu. Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği kent konseyi yemeğinde söz alan Kepez Kent Konseyi Başkanı Bekir Bülent Özsoy, desteklerinden dolayı Kepez Belediye Başkanı Tütüncü’ye teşekkür etti. 1 yıl önce Kent Konseyi Kepez Belediyesi’nin çağrısı ile kurulduğunu ve uyumlu bir tablo oluşturduklarını vurgulayan Özsoy, “O günden bu yana Kepez Kent Konseyi kendi organlarını oluşturmaya çalışıyor. Değerli yürütme kurulu üyelerinin yemeğimize katılımından dolayı teşekkür ediyorum. Kepez Belediyesi’nin desteği bu kadar kararlı olmasaydı, bugün 1. yılımızı kutluyor olmayacaktık. Yardımlarından dolayı başkan yardımcısı Gürsel Kaya’ya teşekkür ediyorum. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün de kent konseyine vereceği desteğin artacağına olan inancım sonsuzdur” dedi.

Merkez İlçeler arasında ilk olarak kent konseyini kurmuş olmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Çok büyük bir mutluluğu hep birlikte yaşıyoruz. Bundan 1 yıl önce hepimizin büyük gayretlerle kurmuş olduğumuz ken konseyi, arkasında çok güzel izler bırakarak 1 yılını tamamladı. Bizim anlayışımızda birlikte yönetim mantığını ortaya koymak, bu yolla da demokratik kültüre katkı sağlamak vardı. Kepez’i bu ilkelerle yüceltmemiz gerekiyordu. Bir kenti ortak akılla yönetebilmenin, çok sesliliği yönetime ulaştırabilmenin yolu kent konseyinden geçiyordu. Merkez ilçelere baktığımızda kent konseyini kuran ilk ilçe olduk. Her ne kadar bu yasal zorunluluk olsada, birçok yönetim bu adımı atmada imtina etmektedir. Bunun sebeplerini de hepimiz iyi biliriz. Eğer bir yerde ortak aklı benimsemiyorsa idareci, bu tip kurulların oluşmasından ürkerler. İstişare kültürünün ortaya çıkmasıyla demokrasinin kurumsallaşmasına fırsat verilirse, şeklin yanı sıra bir kıymet ifade eder. Biz bunu yapmayı amaçladık. Yürütme kurulunda yeterliliğe sahip bir heyetimizin olduğunu görüyoruz. Bu bizim için çok büyük bir mutluluk” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından, Urfalım Restoran’da düzenlenen yemek nice yıllarda tekrar bir araya gelme mesajları ile sona erdi.
http://www.kepez-bld.gov.tr/

'Türbanlı kadın cipe binmesin'


Türkiye’nin ilk simülatör uçuş eğitim okulu, Antalya’da açıldı.


Gerçek uçuş keyfi

TÜRK Hava Kurumu (THK) tarafından Türkiye’nin ilk simülatör uçuş eğitim okulu, Antalya’da açıldı.
THK Antalya Şube Başkanlığı'nca sportif havacılık alanında planör, serbest paraşüt, yamaç paraşütü, pilotaj eğitimlerinin yanı sıra, uçuş simülatörü pilot eğitimine de başlandı. THK Antalya Şubesi ve online uçuşların yapıldığı network sistemi IVAO birlikteliğinde yaklaşık 1 ay önce başlatılan eğitimlerin ilk döneminde 18 kursiyer bulunuyor. Gerçek uçuş şartlarında eğitimlerin verildiği online ortamda dünyada yaklaşık 5 milyon, Türkiye’de ise kayıtlı bin kişi uçuşlara katılıyor.

THK Antalya Şube Başkanı Vasıf Yüceliş, uçuş simülatörü pilot eğitiminin THK’nın özellikle gençlere yönelik havacılık alanındaki eğitimleri kapsamında Türkiye’de ilk kez verilmeye başlandığını söyledi. Eğitimlerin devam ettirileceğini açıklayan Yüceliş, burada gerçek bir uçuş okulunda verilen eğitim neyse, aynısını alma imkanının bulunduğunu kaydetti.

'TEMEL KURALLAR ÖĞRETİLİYOR'

Bu kapsamda kurulan ve eğitimlerden sorumlu Türkiye Simülatör Pilotlar Kulübü’nün başkanlığını yürüten Hakan Aytaç da, ilk eğitimlerin yaklaşık 1 ay önce başladığını belirterek, şöyle dedi;

"THK bünyesindeki genç kanatlarımızdan 18 kişi eğitimlere katılıyor. Gerçek uçuş eğitim prosedürlerini ve gerçek şartlardaki uçuş eğitimlerini veriyoruz. Eğitimlere gerçek pilotlar katılıyor. IVAO, uçuşları hobi olarak uygulamak isteyen kişilerin bir arada olduğu topluluk. O toplulukla THK’yı biraraya getirdik. Eğitimler gerçek uçuş şartları, kontrollü sahalarda, uçulacak seyir rotasındaki gerçek hava şartlarını simüle ederek, bilgisayarından takip ederek gerçekleştirilecek. Bu sayede uçuş okulu mantığında, hobileri havacılık olan insanları bir araya getirerek eğitim veriliyor. Buradaki uçuşta his yok, temel kurallar öğreniliyor. Gerçek uçuşlarda his var.”

Dünya üzerinde yaklaşık 5 milyon kişinin simülatör uçuşlara katıldığı anlatan Hakan Aytaç, Türkiye’deki iki platform IVAO ile VATSİM online ortamlarında kayıtlı olarak yaklaşık bin, kayıt olmadan uçanlarla birlikte toplam 5 bine yakın kişi bulunduğunu söyledi.

GERÇEK PİLOTLAR UÇUŞ ÖNCESİ KULLANIYOR

Simülatör pilot eğitimleri derslerine öğretmen olarak katılan öğrenci pilot Hande Sipahi de, IVAO ve sanal havacılık ile 1.5 yıl önce tanıştığını belirterek, sanal havacılığın gerçek havacılık için birebir çok büyük yardımcı eğitim kaynağı olduğunu söyledi.

Gerçek pilotaj eğitimleri öncesinde bu eğitimde yer almanın büyük avantaj sağlayacağına değinen Hande Sipahi, "Çünkü burada gerçekte uygulanan yer derslerinin aynısı anlatılıyor. En azından uçuş okullarına başladıkları zaman, uçağın sistemlerini tanımakta zorluk çekmeyeceklerdir" dedi.

HAYALLERİ PİLOTLUK

Eğitime katılan THK Genç Kanatlar Kulübü üyeleri olan Akdeniz Üniversitesi Fizik Bölümü öğrencisi Burak Yıldız, küçük yaştan beri pilot olmayı hayal ettiğini, şu anda bunu sanal ortamda gerçekleştirdiğini ve sıranın gerçek pilotluğa geldiğini söyledi.

AÜ Ziraat Fakültesi öğrenci Şahali Türk de, yamaç paraşütü ile tanıştığı havacılıkta pilotajlık isteğinin bir zehir gibi vücudunu sardığını ve tüm isteğinin bu eğitimlerin yardımıyla pilotluk olduğunu kaydetti.

http://www.gunhaber.com.tr/haber

Arıcı, futbolun patronu mu olacak?


Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener’in son dönemde yaptığı açıklamalar büyük kulüplerin tepkisini çekti. Bu tepkiler, federasyon başkanının değiştirileceği iddialarını da gündeme getirdi. AKP Antalya Milletvekili Dr. Arıcı’nın adı da başkanlık için geçince kendisine
sorduk

Dr. Abdurrahman Arıcı’yı biz Antalya Devlet Hastanesi Başhekimliği görevinden tanıyorduk. Oysa onun futbol dünyasında ayrı bir konumu vardı. Futbol hakemliği yapmış, Süper Lig gözlemciliği, Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu üyeliği görevinde bulunmuş, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği’nin Rize ve Yozgat kurucu başkanlığını yapmış, derneğin genel merkezinde genel başkan yardımcılığına kadar gelmişti.

Yani, kısaca Arıcı futbolla iç içe yaşayan biriydi. Dedikodular boşuna çıkarılmamıştı. “Özgener gidecek, Arıcı gelecek” diyenler haklı olabilir miydi?.. Biz de Gün Haber olarak bu soruyu muhatabı olan Abdurrahman Arıcı’ya sorduk. “Yok” dedi, böyle bir düşüncesi olmadığını söyledi. “Peki, başkanlık için teklif geldi mi?” diye sorduk, gelmediğini anlattı. Ve, ekledi: “Ben 12 Haziran’da yapılacak genel seçimlerde yine Antalya milletvekili aday adayı olacağım”…

Ancak, bize gelen duyumlar, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı için Arıcı’nın adının ciddi ciddi tartışıldığı, üç büyük futbol kulübü başkanının da Arıcı ismine ‘Hayır’ demeyecekleri ve üzerinde uzlaşı sağlayacakları bir isim olduğu yolunda. Arıcı, her ne kadar ‘Hayır’ dese de, ismi Özgener’in yerine geçen en kuvvetli aday.
(GÜN HABER/ÖZEL)
http://www.gunhaber.com.tr/haber/Arici-futbolun-patronu-mu-olacak/350984

Rakı balık suç aleti


Antalya'nın Aksu ilçesinde üvey ağabeyine ait restorandan balık ve rakı çalan 37 yaşındaki Gökhan Ö., ertesi gün bir parkta mangalda rakı balık keyfi yaparken yakalandı

Serik Caddesi üzerinde bulunan Ramazan Ö.'ye ait 'Ramazan'ın Yeri 2' adlı restorana gece tuvalet camını kırarak giren Gökhan Ö., dolapta bulunan balıkları, 10 şişe rakıyı ve bir miktar parayı çalarak kaçtı. Sabah işyerine gelen personel, hırsızlığı fark edince polise haber verildi.

Aksu İlçe Asayiş Büro Amirliği ekipleri, ertesi gün öğle saatlerinde Muratpaşa İlçesi'nde bulunan Şükrü Solmaz Parkı'nda elinde balık olan birkaç kişinin oturduğu bilgisine ulaştı. Parka giden polis, balıklarla birlikte 4 kişiyi mangal yakmak için hazırlık yaparken yakaladı. 3 şüpheli, parkta oturdukları sırada Gökhan Ö.'nün yanlarına balıkla geldiğini ve birlikte yemeyi teklif ettiğini söyledi. Suçlamaları kabul eden Gökhan Ö. gözaltına alınırken, diğer 3 kişi serbest bırakıldı. Gökhan Ö., tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı. (Antalya- DHA)
http://www.gunhaber.com.tr/haber

AKP ile flört için görüşler


CHP, DYP ve MHP arasında mekik dokuduktan sonra, “GATAB Başkanı” olabilmek için iktidar partisi AKP ile flört halinde olduğu belirtilen Kemer’in MHP’li Belediye Başkanı Mustafa Gül ile ilgili açıklamalar da gelmeye başladı.


İşte bu flört konusunda muhatapların görüşleri:

AKP Antalya Milletvekili Abdurrahman Arıcı: “Mustafa Gül’ün partimize geçmesi partimize bir menfaat getirecekse tasvip ederim. Bunun kararını verecek olan da il ve ilçe teşkilatlarımızdır. Onlar almak isterlerse onların yanında dururum.”

AK Parti Kemer İlçe Başkanı Zafer Yaman : “ Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül’ün AK Parti’ye geçeceği konusunda bir söylenti var ama bize böyle bir şey için gelinmedi. Varsayımlar üzerinden konuşmak doğru olmaz ama böyle bir talep olursa oturup konuşuruz, değerlendiririz.”

MHP Antalya İl Başkanı Adnan Kaya: “ Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül’ün AK Parti’ye geçeceği haberleri gerçek değildir. Zaman zaman buna benzer haberler oluyor, kendisiyle istişare yapıyoruz ama AK Parti’ye geçeceği yönde bir isteği yok.”

GÜN HABER DUYURMUŞTU

MHP’li Gül’ün AKP’ye geçmek için araya aracı koyduğu haberini ilk olarak Gün Haber duyurmuştu. İşte o haber:

“Adı sık sık yaptığı çapkınlıklarla anılan Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül’ün, CHP, DYP ve MHP’den sonra AKP’ye transfer olmak için çalışmalara başladığı ortaya çıktı. Bu amaçla bazı kişileri araya koyarak Ak Parti ile temasa geçtiği öğrenilen Gül, son günlerde bu girişimini hızlandırdı.

İL BAŞKANI KÖSE; EVET DUYDUK

Ak Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse, Gün Haber’in bu konudaki sorularını cevapladı. Köse, “MHP’li Başkan Mustafa Gül’ün Ak Parti’ye geçmek istediği söyleniyor, bu doğru mu?” sorusuna, “Evet, biz de duyduk. Böyle bir talep var. Ama henüz parti genel merkezinden bize bir görüş sorulmadı” cevabını verdi.

Köse, konunun bir önceki İl Başkanı Hüseyin Samani döneminde de gündeme geldiğini belirtti. Ak Parti İl Başkanı Köse, Gül’ün bazı aracılar vasıtasıyla partiye geçmek için çalışmalar yaptığını kaydederek, “Böyle bir talep muhatabından (Gül’ü kastediyor) gelmedikçe biz ciddiye almayız” dedi.

Mustafa Köse, “Peki, size talepte bulunur ve partiye geçmek istediğini söylerse, siz ne yaparsınız?.. İl başkanı olarak kararınız ne olur?” sorumuza ise, “Aracıları devre dışı bırakır, direkt kendisinden talep gelirse arkadaşlarımızla oturur, ilgili kurulları toplar konuyu değerlendiririz. Şimdiden kabul ederiz veya etmeyiz diyemem” diye konuştu.

GATAB SEÇİMİ VAR

Bu arada, yakınlarda bölgeye hizmet götüren birlik olan GATAB’ta başkanlık seçimi olacağı ve Gül’ün böyle bir manevra ile bu birliğin başkanlığını amaçladığı ileri sürüldü. Geçtiğimiz dönem Tekirova Belediye Başkanı Ak Parti’li Yusuf Üras ile başkanlık yarışına giren Gül, başarısız olmuştu.
http://www.gunhaber.com.tr/haber/

Antalya'da çürüyen mahalle


TURİZM kenti Antalya’nın göbeğinde, Büyükşehir Belediyesi’ne 50 metre mesafedeki Haşim İşcan Mahallesi, kaderine terk edilmiş, hayalet bir şehir görünümünde.
‘Kentsel Sit Alanı’ kapsamında koruma altına alınan tarihi özellik taşıyan ahşap binalardan bazıları, şiddetli fırtına ve yağmurun da etkisiyle tamamen enkaz yığınına dönüşürken, harabeleşen boş binalarda yuvalanan kedi büyüklüğündeki fareler ise sokaklar da cirit atıyor. Boş alanları da, çevre esnafı çöplüğe dönüştürünce, çevreye yayılan pis kokularla mahallenin havası değişti.

İSYAN BAYRAĞI ÇEKİLDİ
Her an çökme tehlikesi olan ahşap evler de, halen yaşama savaşı veren mahallenin yerli sakinleri, Büyükşehir Belediyesi’nce hazırlanan, ‘Koruma Amaçlı İmar Planı’nın hayata geçirilmemesine isyan etti. Mahalleli,‘’Doğup, büyüdüğümüz evlerimiz, tek bir çivi bile çakamayınca, göz göre göre çürürken, içlerinde yaşayan bizler de çürüdük. Sit uygulaması yüzünden sağlığımızla, çocuklarımızın geleceğiyle oynandı. Mahallede rant olmadığı için, belediye hizmetlerinden yoksun kaldık. Yeter artık’’ diyerek tepki gösterdi.

CAN GÜVENLİĞİ KALMADI
Haşim İşcan Mahallesi Muhtarı Emine Pehlivan, tarihi özellik taşıyan ahşap binalardan birçoğunun harabeleştiğini, içinde yaşayanların can güvenliklerini tehdit etmesi sonucu da boşaltıldığını söyledi. Şehrin ortasında, harabe bir mahalle görüntüsünün ortaya çıktığını, dünyaya açılan pencere olarak bilinen turizm kentine yakışmadığını belirten Pehlivan, mahallede yaşanan sıkıntıları şöyle anlattı;

ROMAN KÜLTÜRÜ YOK OLDU
‘’Mahallemiz, Atatürk, Arık, Fevzi Çakmak, Tınastepe, Recep Peker caddeleri arasında kalan eski bir yerleşim alanı. Eskiden Roman aileler çoğunluktaydı. Roman kültürü, mahalleye renk katıyor, ortalık müzikle çınlıyordu. Binalar, harabeye dönüşünce, mülk sahipleri evlerini boşaltıp, başka semtlere taşındı. Az sayıda yerli aile kaldı. Mahallenin nüfusu, çevremizdeki apartman ve işyerleri de dâhil, 5 bin kişi civarında.’’

SOKAKLAR KARANLIK
Emine Pehlivan, 17 sokak içinde, tarihi bir kilise de dâhil 39 tescilli binanın bulunduğunu, yıkılmaya yüz tutmuş birçok yapının, can güvenliğini tehdit ettiğini de belirtti. Pehlivan, sözlerini ‘’Haşim İşcan, Tarihi Kaleiçi semtinin devamı niteliğinde. Çocukların oynayabileceği, küçük bir parkımız bile yok. Sokaklarımız, birkaç eski tip elektrik direğinin lambası ile aydınlatılıyor. Aydınlatma yetersiz. Gece, sokaklarımız bu yüzden çok karanlık ve de tehlikeli. Belediyeden, sadece çöp toplama hizmeti alabiliyoruz’’ diyerek sürdürdü.

TARİHİ DOKU BOZULDU
Muhtar Emine Pehlivan, ‘’5 bin nüfuslu mahallemizin yerli aileleri, ahşap binalar harabeye dönüşünce, doğup, büyüdükleri evlerini terk etti. Bir tek çivi bile çakılamayan, kaderlerine terk edilmiş birçok boş binada, her an çökme tehlikesi mevcut. Tarihi doku da tamamen bozuldu’’ dedi. Belediyelere, bir muhtar evi bile yaptıramamanın üzüntüsünü yaşayan Pehlivan, mahalleyi çevreleyen caddelerdeki kafeterya, bar, lokanta gibi işyerlerinin de, boş buldukları alanları, çöplüğe dönüştürmesine, pis kokuların çevreye yayılıp, insan sağlığını etkilemesine isyan etti.
http://www.gunhaber.com.tr/haber/Antalya

27 Şubat 2011 Pazar

EXPO Heyeti teftişte


''Çiçek ve Çocuk'' temalı Botanik EXPO 2016'nın yapılacağı alanın belirlemek için Antalya'ya gelen Uluslararası Bahçe Üreticileri Birliği'nden (AIPH) üç kişilik heyet ATSO'da organizasyon için yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirildi
AIPH Başkanı Doeke C. Faber, EXPO icra kurulu tarafından belirlenen Lara Kent Parkı ile Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nün (BATEM) Aksu'daki alanını inceledikten sonra, BATEM alanındaki toprağın EXPO için daha elverişli olduğunu kaydetti. Faber, ''Benim kriterlerime göre BATEM uygun. Ama arkadaşlarımızla da görüşeceğiz'' dedi.
Antalya'ya gelen AIPH Başkanı Doeke Faber ve AIPH Genel Sekreteri Sjaak Langeslag ile Japonya'dan AIPH Pazarlama ve Sergiler Komitesi Başkanı Shinya Wada, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ATSO) düzenlenen EXPO 2016 Meclis Toplantısına katıldı.
EXPO 2016 Antalya Meclis Başkanı adına konuşan Antalya Vali Vekili Mehmet Seyman AIPH heyetinin EXPO Antalya etkinliklerinin gerçekleştirileceği alternatif alanları incelenmek ve yer tespitini yapmak üzere Antalya'ya geldiklerini belirtti. Dünya botanik EXPO'sunun, en önemli organizasyonlardan biri olduğunu söyleyen Seyman, başta Antalya Valiliği olmak üzere ATSO, Antalya Ticarnet Borsası (ATB), 30'u aşkın STK, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya milletvekillerinin de içinde yer aldığı özenli ve arzulu çalışma ile dünyanın önemli organizasyonunun Antalya'da layığı ile gerçekleştirileceğini ifade etti.
EXPO İLE 8 MİLYON TURİST HEDEFİ
EXPO 2016'nın ''çocuk ve çiçek'' teması ile yapılacağını anımsatan Seyman, Antalya'nın 2016'da 6 ay sürecek EXPO için gelecek 8 milyon konuğa ev sahipliği yapmayı hedeflediğini bildirdi.
EXPO ile tüm yerel ve küresel çevre sorunlarını tartışmak, gelecek nesillere çevre bilincini aktarmak, ekolojik tarımın önemini tüm dünyaya aktarmanın da hedeflendiğini duyuran Mehmet Seyman, EXPO kapsamında dünyanın en önemli, en güzel sahne etkinliklerinin Aspendos'ta sergileneceğini bildirdi.
Seyman'ın konuşmasının ardından EXPO Danışmanı Serdar Akçay bir sunum yaptı. Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nün (BATEM) Aksu'da bulunan alanı hakkında bilgi veren Akçay, BATEM'in şehir merkezine 18.5, havaalanına 9.5, Antalya Şehirlerarası Otobüs Terminali'ne 23.5, kilometre mesafede olduğunu vurguladı. BATEM arazisinin 90 hektar olduğunu belirten Akçay, EXPO 2016'da her ülkeye ayrı alan, çocuk bahçesi ayrılacağını, Selçuklu motifleri ve Yivli Minare'den esinlenen EXPO kulesi tasarlandığını kaydetti. Akçay, EXPO alanında tarımsal sergi alanında ekolojik organik tarımın gelişimi ve gelecek yüzyıldaki yansımalarının yansıtılacağını da belirtti. 16 Nisan 2016'da açılışı yapılacak EXPO 15 Ekim 2016'ya kadar devam edeceğini söyleyen Akçay, 183 gün sürecek EXPO süresindeki 23 Nisan gibi özel günlerde özel etkinlikler düzenleneceğini anlattı.
HÜKÜMETİN DESTEĞİ ÖNEMLİ
AIPH Başkanı Doeke C. Faber de EXPO 2016 için yer tespitinde bulunmak üzere Antalya'ya geldiklerine değindi. EXPO'ya ev sahipliği yapacak Antalya'nın organizasyon için hükümetin desteğini almasının büyük önem taşıdığını ifade eden Faber, ''Antalya EXPO için hükümetin desteği çok önemli. Sadece gelecek olan binlerce ziyaretçi için değil, ekonomi, iş yaratma, turizm ve tarım için çok önemli. Ayrıca bu bir kültürel organizasyon'' dedi.
2016'da ise dünya bahçelerini Antalya'da kurup, çok sayıda ziyaretçiyi Antalya'ya getirerek Antalya'da aynı zamanda kültüre dayalı bir organizasyon yapacaklarını belirten Faber, ''Organizasyonunun ana teması çocuklar ve çiçekler. 2016 EXPO'sunda çiçeklerin, ekolojinin, çevrenin önemini göstermekle birlikte bunu da ileriki nesillere aşılamak, çocukların bu konuları önemsemesini onlara aşılamak bizim görevimiz'' diye konuştu.
Dünyada yeşil şehirler yaratmak gibi bir rüyalarının olduğunu belirten Başkan Faber, şöyle konuştu:
''Dünyanın nüfusunun yarıdan fazlası şehirde yaşıyor. Bu nedenle şehirlerde yeşil alanlar, parklar, açık alanlar, çocukların yaşamaktan memnun olacağı, yaşlıların rahatlıkla yaşayabileceği temiz, sağlıklı şehirler yaratmak istiyoruz. EXPO'da güneş enerjisi, rüzgar enerjisi ve diğer alternatif enerji kaynaklarıyla ilgili en yeni teknolojileri göstermemize yardımcı olursunuz. Tüm bu konular 2016'nın çok öneli parçası olacak.''
Vali Vekili Seyman daha sonra TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, AK Parti Antalya Milletvekili Abdurrahman Arıcı ve CHP Antalya Milletvekili Tayfur Süner'in toplantıya gönderdikleri mesajlarını okudu.
HÜKÜMET DESTEKLİYOR
Toplantıya katılan AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak ise, EXPO'nun Antalya için öneminin altını çizerek, şu bilgileri verdi: ''Öncelikle söylemek isterim ki hükümetin bütün iradesi EXPO'nun Antalya'da bahçecilik sergisi olarak yapılması yönündedir. Bu konuda yapılacak her türlü destek hükümet bazında verilmeye hazırdır. Bugün için resmen kesinleşmemiş olmakla birlikte EXPO 2016 organizasyonu için lider bakanlığın Çevre ve Orman Bakanlığı olacağını düşünüyoruz. Çevre ve Orman Bakanlığı'nın temsilcileri de bugün bu organizasyon için Antalya'da bulunuyorlar. Çevre ve Orman Bakanlığı'mız ile birlikte 8 ayrı bakanlığın koordinasyonunda devlet desteği bu organizasyonun arkasında olacak.'' EXPO'nun Antalya'da başarı ile gerçekleşeceğine inandığını vurgulayan Badak, ''Faber'e seslenmek istiyorum: Bizim hedefimiz de sizin rüyanızı hem Antalya'da hem Türkiye'de gerçekleştirmek, yeşil şehirler meydana getirebilmek'' dedi.
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI AKAYDIN
Antalya Büyükşehir belediye Başkanı Mustafa Akaydın da, belediye olarak güneş enerjisine önem verdiklerini, bu yönde çalışmalar yaptıklarını belirterek, EXPO'da bu konunun önemini vurguladı.
Badak'ın siyasi iradenin EXPO'nun arkasında olduğunu ifade ettiğini, yere iradenin de organizasyonun arkasında olduğunu söyleyen Akaydın, ''Ben de yerel iradenin Antalya Büyükşehir Belediyesi çatısı altında her türlü desteği vermeye hazır olduğunu belirtmek isterim'' diye konuştu.
ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, uzun süredir EXPO ile ilgili ciddi çalışmalar yapıldığını belirterek, ''Hükümetin desteğinin bu organizasyonun arkasında olduğunu, yerel yönetimlerinin de bu organizasyonun arkasında olduğunu söylediler. Ben de Türk ve Antalya özel sektörü olarak bu organizasyonun arkasında olduğumuzu söylemek istiyorum. Antalya'da çok güzel bir uyum var'' dedi.
HELİKOPTERLE İNCELEME
ATB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır ibe, Süs Bitkileri Tanıtım Gurubu Başkanı ve Antalya Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Osman Bağdatlıoğlu ile meslek odaları başkanlarının da bulunduğu toplantının ardından heyet üyeleri EXPO'nun yapılması planlanan arazilerde incelemede bulundu. Heyet, helikopterle hem Lara Kent Parkı hem de BATEM'e ait araziyi havadan inceledi. Heyet daha sonra BATEM'e gelerek bölgeyi karadan inceledi.
İncelemelerin ardından değerlendirmede bulunan AIPH Başkanı Doeke C. Faber, şunları söyledi: ''Biri denize çok yakın birisi de yaklaşık 10 kilometre içeride. Böyle olduğu için toprağın tuzdan daha az etkilenmiş olduğunu düşünüyorum. O yüzden şu anda daha çok BATEM tarafını tercih ediyorum. Toprağın türünden dolayı çiçekler ve bitkiler için çok uygun. Diğer taraf sırf kum olduğu için daha zor. BATEM civarında daha çok bitki var. Bunların EXPO'ya daha kolay entegre edilebileceğini düşünüyorum. BATEM'deki toprak bizim işimiz için mükemmel. Benim şahsi fikrim, benim kriterlerime göre BATEM uygun. Ama arkadaşlarımızla da görüşeceğiz.''
http://www.antalyagazetesi.com.tr

6. RUNTALYA 2011 MARATONU ve HALKIN FESTİVALİ


RUNTALYA 2011\'in tanıtım toplantısı geçtiğimiz Cumartesi günü Antalya\'nın Göynük ilçesindeki Majesty Mirage Park Resort Otel'de gerçekleştirildi. Öger Tur tarafından düzenlenen maratona Türkiye'den 32 ilden 2 bin 256, 40 ülkeden 853 sporcu olmak üzere toplam 3 bin 109 sporcunun katılacağı belirtildi. Sporcular, 42 kilometre maraton, 21 kilometrelik yarı maraton, 10 kilometrelik halk koşusu, minik adımlar ve engelli maratonunda yarışacak. Migros AVM Halk Koşusu için de şu ana kadar 2 bin 860 kişi kayıt yaptırdı. Toplantıda bu yıl 6\'ncısı gerçekleştirilecek olan Maratonun ana hatları tekrar çizildi ve bu maratonun Antalya\'nın en önemli spor etkinliklerinden birisi olduğu yinelendi.
FARKLI BİR HEYECAN VE RUNTALYA 2011
06 Mart 2011 günü 6. kez koşulacak olan maraton bana göre Antalya\'nın yüz akı. Bu maratonun yurt içinden ve aynı zamanda yurt dışından Türk ekonomisine katkısı, turizmimize etkisi yadsınamaz bir gerçek. Maratonun meşalesini 5 yıldır yılmadan taşıyan bu gönüllü lejyonerlerin gözlerindeki ışıltı, yüzlerindeki mutluluk ve geceli gündüzlü çalışmalarından dolayı izlenebilen yorgunluk başka bir şey. Bu meşguliyet onların 6\'ncı yıla daha farklı heyecanla girmelerine engel değil. En ince ayrıntısına kadar maratonun aksaksız yürümesini ve hayata geçmesini sağlıyorlar ve bu başarı öyküsü sponsorlarla adeta taçlandırılmış.
KEYİFLİ ANLAR VE PAİNT BALL
Tanıtım toplantısının hemen ardından otelin Paint Pall alanında Öger Tour\'un maraton görevlileriyle bir müsabaka yaptık. Bu etkinliğe yabancı olduğumuz için iddialı bir şekilde tesisatlarımızı kuşandık ve ‘Allah Allah\' nidaları ile alana adımlarımızı attık. Başarmak yeminimizin ardından kalemizden çıkarak siperlere attık ham bedenlerimizi. Sağımızdan solumuzdan ve başımızın üzerinden gelip geçen kurşunlara aldırmayarak Öger\'in kırmızı bayrağını almak için canımızı ortaya attık. 3 raunt\'luk bu keyifli müsabakanın ilkinde yabancı, ikincisinde daha olgun ve üçüncüsünde de daha iddialıydık. Best Ajans\'ın yetkilisi Celal Becel bizleri oyun süresince sürekli atıl ve hareketli tuttu ve o kırmızı bayrağı canı pahasına getirerek Basın\'ın bu oyundan kayıpsız geçmesini sağladı.
KUSURSUZ ORGANİZASYON VE ÖGER TOUR
Bedenimizdeki boyalarla ve o anlatılamaz yorgunlukla kendimizi şölen sofrasına attığımızda çok şey cevabını buluyordu. Bizlerin günden keyif almasını sağlamak için tüm güleryüzlerini ortaya çıkaran, sempatik duruşlarını bizden hiç esirgemeyen Öger\'in o gönüllü savaşçılarına veda ederken de aynı samimiyeti yaşadık. A\'dan Z\'ye her şeyle yakından ilgilenen, bu maratonun eksiksiz ve kusursuz hayata geçebilmesi için insan üstü bir gayret sarf eden bu insanlara Antalya\'nın teşekkür borcu var. Bu yıl 6\'ncısını yaşayacağımız RUNTALYA Maratonu bana göre Uluslar arası bir Maratona doğru yol alıyor ve Halkın Festivali olma yolunda önemli bir payın sahibi oluyor. Antalya Basını olarak bu maratonda söz sahibi olan tüm sponsorlara, bu muhteşem yapıya emek veren insanlara ve bu başarı madalyasını göğsümüze takan bütün hissedarlara ben Antalya adına teşekkür ediyorum.
6 FARKLI KATEGORİDE YARIŞILACAK
Yurt içinden 32 farklı ilden 2256, yurt dışından 40 ülkeden 853 yabancı olmak üzere toplam 3109 profesyonel sporcunun kayıtlarını yaptırdığı Runtalya maratonu, bu yıl 42 km.lik maraton, 21 km.lik yarı maraton, 10 km, Halk koşusu, Minik Adımlar ve Engelli maratonu olmak üzere 6 farklı kategoride gerçekleşiyor. Aynı gün koşulacak olan Migros AVM Halk Koşusu için şu ana kadar 2860 kişi kaydını yaptırdı. Turizm ile sporu birleştirerek kış aylarına canlılık kazandıran organizasyonda Antalya ve civarındaki 40 otel Runtalya\'da koşacak sporcular ve yakınları ile kontenjanlarını doldurdu.

MÜTEVAZİ ÖDÜLLER
Atletizm Sporunu geniş kitlelere yayarak toplumda spor bilincinin gelişmesi hedefinden yola çıkan Runtalya, organizasyonun ilk beş yılında spora ve sporcuya verdiği değerin karşılığını her yıl artan katılımcı sayısı ile almaktadır. Her yıl farklı madalya ve kupaların verildiği organizasyonda yarışmada dereceye giren sporcular özel olarak tasarlanan kupaların yanı sıra, bölgenin seçkin otellerinde tatil kazanıyorlar. Maraton, yarı maraton ve 10 km koşularının ilk üç derecesini kazanan atletler bayanlar ve erkekler kategorilerinde olmak üzere Hillside Su, The Marmara, Ramada, majesty Mirage Park, majesty Palm Beach, majesty Tuana Park, Delphin Palace, Fame Residence ve Wow otellerinde bir haftalık tatil ile ödüllendiriliyorlar. Yaş gruplarında dereceye giren sporcular özel Runtalya hediyesi ile ödüllendirilirken, tekerlekli sandalye ile yarışmaya katılan sporcular madalya ve kupanın yanı sıra bir haftalık tatil ödülü kazanacaklardır. Yarışmayı katılan her sporcuya hatıra t-shirtü, madalya ve maraton çantaları verilecektir.

RUNTALYA 2011\'İN PARKURU
Spor otoritelerince Dünya\'nın en güzel koşu parkurlarından biri olarak belirtilen, Antalya-Kundu sahil bandı, eğim farkı olmadığından sporcuların enerjilerini tasarruflu kullanmaları için ideal imkânları sunuyor. Organizasyon ekibi parkur boyunca sporcuların sorun yaşamaması için gerekli tedbirleri alacak. Sporcuların ihtiyaçlarını karşılamak için 42 km.lik parkur üzerinde kurulan 33 istasyondan 36.000 şişe su, 6000 şişe sporcu içeceği, 3 ton elma, muz ve portakal dağıtılacak. Sporcuların serinlemesi için istasyonlara kurulan su serinleme alanlarında 12.000 adet sünger kullanılacak. İstasyonlarda görev yapan 150 kişilik ekip sporcuların yarışlarında herhangi bir aksilik yaşanmaması için çaba sarf ederken, 10 Ambulans ve 20 Doktor sporcuların olası sağlık problemlerinde yardımcı olabilmek için parkur üzerinde görev yapacak. 280 kişiden oluşan polis ve jandarma ekibi trafiğin kontrolü ve güvenliğin sağlanması ile ilgili görevli olacak. Parkuru hareketlendirmek ve sporculara moral motivasyonunda yardımcı olmak için koşu yolu üzerinde Türkiye ve Anadolu kültürünü yansıtan gösteri ve etkinlikler gerçekleştirilecek. 50 animatör görsel ve akustik destekleri ile sporcuların koşu parkuru üzerinde renkli görüntülerle desteklenmesini sağlayacak. Yurt içi ve yurt dışından 15 kameraman, 23 fotoğrafçı parkur üzerinde quadlarla yarışı takip ederken, 50 ye yakın gazeteci yarışmayı yerinde izleyecek.

MİGROS AVM HALK KOŞUSU
Antalya Migros AVM sponsorluğunda gerçekleşen ve 06 Mart günü saat 10.00 da Antalya müzesi önünden başlayarak, Karaalioğlan parkında sona eren 4 kilometrelik Migros AVM Halk koşusuna bugüne kadar 2860 kişi kaydını yaptırarak koşu numarasını aldı. Kayıt için herhangi bir önkoşulun bulunmadığı Migros AVM Halk koşusuna katılmak isteyenler Migros AVM içindeki kayıt istasyonuna başvurarak koşu numaralarını temin edebilirler. Yarışa katılmak isteyenler için saat 09.00 da aşağıdaki noktalardan yarış alanına servis konulacaktır. : Meltem Halk pazarı, Dokuma Fabrikası Önü, Akdeniz Üniversitesi Kampus Girişi, Ofo Otel, Beyaz Dünya Karşısı, Migros AVM Önü, Dedeman Otel Önü, Sealife Otel Karşısı, Minicity Karşısı ve Kapalı Spor Salonu Önü. Koşuya katılanlar yarışma sonunda Migros AVM Halk Koşusu hatıra t-shirtü ve katılım belgesi sahibi olacaklar. Derece ölçümünün yapılmayacağı yarış sonrasında koşuya katılanlar kendilerine verilen kuponlarla stadyumda yapılacak çekilişlere katılma hakkı kazanacaklar.

MİNİK ADIMLAR MARATONU
Anadolu Hastanesi ve Öger Tours işbirliği ile hazırlanan Minik Adımlar Maratonu bu yıl ikinci kez gerçekleştiriliyor. Yarış günü saat 09.30 da Antalya müzesi önünden başlayarak 400 m uzunluğundaki mesafe koşulduktan sonra yine Antalya müzesi önünde sona erecek Minik Adımlar Maratonuna 07.03.2005 ile 07.03.2007 tarihleri arasında doğmuş olan 4-6 yaş grubu çocuklar katılacaklar. Derecelendirmenin yapılmayacağı mini maratonda koşuya katılan her çocuk, maraton çantası, t-shirtü ve katılım sertifikası kazanacak.

MAKARNA PARTİSİ
Dünyanın farklı yerlerinden sporcuların bir araya geldiği ve koşu evraklarını teslim aldıkları geleneksel Makarna Partisi 04.03.2011 ve 05.03.2011 tarihlerinde Migros Alışveriş Merkezinde gerçekleşecek. Belirtilen günlerde 10.00-19.00 saatleri arasında kayıt evraklarını teslim alacak olan sporcular, aynı gün 12.00-16.00 saatleri arasında majesty Otel Zincirleri tarafından hazırlanan makarnaların tadına varacaklar. Makarna partisi için Migros Alışveriş Merkezine sporcuların kaldıkları otellerden gidiş ve dönüş servisi yapılacak.

STADYUM, MARATON ŞENLİKLERİ ve HEDİYELER
Stadyumda yerlerini alan izleyiciler bir yandan yarışları takip ederken, bir yandan müzik eşliğinde gerçek bir spor şenliğine tanık olacaklar.
Yarışın finaline sahne olacak Atatürk stadyumunda saat 10.00\' dan itibaren başlayan Maraton şenliğinde yarışı izleyen seyirciler aynı zamanda çok değerli hediyelerin sahibi olacaklar.

ANTALYALILAR KOŞU PARKURUNA…
06 Mart tarihinde Antalya Müzesinden başlayarak, Atatürk Caddesi, Işıklar, Eski Lara yolu, Fener, Lara Beach sahil yolu ve Kundu\'ya kadar uzanan güzergâh koşu süresince trafiğe kapatılarak, zaruri geçişler için yetkililerce alternatif yollar gösterilecek. Binlerce sporcunun buluşacağı Runtalya organizasyonunda sporcuların yarış esnasında desteklenmeleri konusunda Antalyalılara önemli bir görev düşüyor.
http://www.antalyagazetesi.com.tr
Selahattin Yetgin

"Stadyum projem hazır"


Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, stadyum projesin hazır olduğunu, Gençlik Spor Genel Müdürlüğü'nün yer göstermesi halinde Antalya'ya 15-20 bin kişilik stadyum ve çok amaçlı bir spor kompleksi yapmaya hazır olduğunu söyledi.
Sivil toplum örgütleri ve mahalleleri ziyaret ederek halkla bir araya gelen Başkan Mustafa Akaydın, Antalya'ya yönelik çalışmalarını paylaşıyor. Bu hafta Ahıska Türkleri Derneği, Atatürk ve Yeşiltepe mahalleri sakinlerini ziyaret eden Akaydın, önemli açıklamalarda bulundu.
Antalya'ya stadyum kazandırmak için bir yıldır büyük uğraş verdiğini belirten Akaydın, spordan sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak ve Gençlik Spor Genel Müdürü (GSGM) Yunus Akgül ile ara ara görüştüğünü söyledi.
YER GÖSTERSİNLER
Akaydın, şöyle konuştu: "Bundan 2 ay önce GSGM Yunus Akgül ile tekrar görüştüm. Gelin Antalya'ya stadyumun da aralarında bulunduğu çok güzel bir spor kompleksi kazandıralım dedim. Yüzüncü Yıl'ın bize tekrar tahsil edilmesi durumunda burada stadın yanında kapalı olimpik yüzme havuzu, amatör sporlara yönelik tesisler kazandıracağımı söyledim. Geçen hafta tekrar Yunus Akgül ile görüştüm. Antalya'ya stadyum yapmak istediğimi ve bunun için yer istediğimi anlattım. Henüz bana cevap verilmedi. Ne stadyumu yapıyorlar, ne de yaptırıyorlar. Ama benim stadyum için projem hazır. Büyükşehir Belediyesi'nin görevi olmamasına rağmen stadyumu Antalya'ya kazandıracağım. Kamulaştırma yapamam, çünkü kamulaştırma stadyumdan daha pahalı olur. Bana yer gösterildiği takdirde 15-20 bin kişilik stadyum yapmaya hazırım. Bu stadyum Antalya'ya 30 yıl yeterli olur."
AHISKA TÜRKLERİ
Ahıska Türkleri ziyaretinde ise Başkan Mustafa Akaydın, soydaş kültürüne çok önem verdiğini anlattı. Akaydın, "Siz soydaşlarımız bizim için çok özelsiniz. Beni alakadar eden sorunlarınızı çözmeye hazırım" diye konuştu.
23 aylık başkan sürecinde en küçüğü 1 milyon, en büyüğü 75 milyon liralık 23 projeye imza attığını ifade eden Akaydın, en büyük yatırımları vatandaşların görmediği altyapıya yaptıklarını kaydetti. ASAT kanalıyla 428 kilometre içme suyu hattı, 141 kilometre kanalizasyon şebekesi ve 5.3 kilometre yağmur suyu drenaj hattı döşediklerini açıklayan Akaydın, Fen İşleri'nin de şu ana kadar 165 bin ton sıcak asfalta yolları kapladığını belirtti. Akaydın, 5 yıllık başkanlık sürecinde 500 milyonluk altyapı yatırımı yapacağını vurguladı.
http://www.antalyagazetesi.com.tr/

26 Şubat 2011 Cumartesi

Şimdi tam zamanı!


Nisan ve Mayıs ayından itibaren inşaat malzemelerinin fiyatlarındaki artış nedeniyle konut fiyatlarının yüzde 20 oranda artacağına işaret eden Sağlam, “ Ev almak için acele edin” dedi.


Antalya Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Şeref Sağlam, konut edinmeyi düşünenlerin konut kredi faizlerinin düşük olduğu bu dönemde ellerini çabuk tutması gerektiğini bildirdi.



Fiyat yükselecek

Şeref Sağlam, Antalya'da emlak sezonun Nisan ayında açıldığını ve Kasım ayına kadar devam ettiğini belirtti. Konut fiyatlarının, Nisan ve Mayıs ayından itibaren inşaat malzemelerinin fiyatlarındaki artış nedeniyle yüzde 20 oranda artacağına işaret eden Sağlam, bu nedenle konut edinmeyi düşünenlerin ev almak için acele etmeleri uyarısında bulundu. Bankaların konut kredi faizlerinin de şu an için uygun olduğunu söyleyen Sağlam, ''Konut edinmeyi düşünenler, konut kredi faizlerinin de düşük olduğu bu dönemde ellerini çabuk tutsunlar'' dedi.



Üretim azalıyor

Antalya'da 5-6 bin arasında konutun satışa hazır olduğunu ifade eden Sağlam, bu konutların yüzde 30'unun yeni konutlardan oluştuğunu söyledi. Antalya'da konut üretiminin geçmiş yıllara göre yüzde 40 oranında azaldığına işaret eden Sağlam, vatandaşların da artık konut alımında tercihlerinin de değiştiğini vurguladı. İnsanların daha önce ''Başımı sokacak dört duvar olsun'' diyerek ev satın aldığına işaret eden Sağlam, şimdi ise, kullanışlı olması, inşaatta kullanılan malzemenin kalitesi, binanın güvenliğinin ve havuzunun bulunması gibi özellikler de aradığını anlattı. Sağlam, ''Konutlarda geçmişte lüks olanlar artık erişilmez değil'' dedi.



Bu yıl iyi olacak

Konut alınırken artık can güvenliğinin ön planda tutulduğuna dikkati çeken Sağlam, depreme dayanıklı inşa edilen, çok yüksek katlı olmayan binaların daha çok tercih edildiğini bildirdi.

Antalya'da satış verilerinin 2009 - 2010 karşılaştırmasına göre, 2009'da konut satışı yüzde 80 iken 2010'da yüzde 60'ta kaldığını belirten Sağlam, bunda dünyada yaşanan ekonomik krizin etkili olduğunu söyledi. Sağlam, konut satışı açısından bu yılın daha iyi olacağını vurgulayarak, bu yılın iki ayında konut satışında geçen yılın altı aylık döneminin yakalandığını kaydetti.



Güvensizlik hissi

Sağlam, yabancıya konut satışında da düşüş olduğunu bildirdi. Şu anda yabancıya satışın durma noktasına geldiğini belirten Sağlam, ''Yabancılar, tapuya müracaat sonrası altı aylık oturum izni alıyor ancak biz altı aylık süreçte tapuyu vermekte zorluk çekiyoruz. Belirli prosedürler nedeniyle bu süre altı ayı geçebiliyor. Sürenin bu şekilde uzaması yabancılarda güvensizlik hissi yaratıyor'' diye konuştu.



Rusya büyük pazar

Konut üreten yerli firmaların, satış süresinin uzaması nedeniyle yabancıya satışa sıcak bakmadığına dikkati çeken Sağlam, prosedürlerin kolaylaştırılmasını istedi. Türkiye'de emlak piyasasının en büyük pazarının Rusya olduğunu ifade eden Sağlam, karşılıklılık anlaşması olmaması nedeniyle konut satışı dışında arsa ve arazi satışı yapamadıklarını söyledi.
http://www.antalyaekspres.com/

AESOB ve KALEDER Hanutçuluğa karşı işbirliği


AESOB ve KALEDER hanutçulukla mücadele için işbirliği kararı aldı. Sevimçok, ''Giderek büyüyen bu pastadan pay almak istiyorsak belirli kurallara da uymak zorundayız” dedi.


Antalya Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (AESOB) ve Kalekapısı Esnafları Güçlendirme ve Kalkındırma Derneği (KALEDER) hanutçulukla mücadele için işbirliği kararı aldı.

AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok, KALEDER Başkan Yardımcısı Hasan Kilit ve Genel Sekreter Abdullah Kara ile birlikte Kalekapısı esnafını ziyaret etti.



Turizm önemli

Antalya için en önemli sektörün turizm olduğunu vurgulayan Sevimçok, ''Giderek büyüyen bu pastadan pay almak istiyorsak belirli kurallara da uymak zorundayız. Bu kuralların başında da turistin her zaman gelmediği için şikayetçi olduğumuz çarşılarımızda gönül rahatlığı içinde ve özellikle korkmadan alışveriş yapabilmesini sağlamaktır. İşte bu noktada her esnafa görev düşmektedir'' dedi.



Turisti kaçırırız

Antalya esnafının ahilik terbiyesi ile yetiştiğini ifade eden Sevimçok, ''Ben de bu arastada yetiştim. Öncelikle birbirimize saygılı ve haklarımıza sahip çıkarak işimizi yapacağız. Hanutçu ya da çığırkan çalıştırmak bize ek müşteri kazandırmaz, aksine turisti kaçırırız. O yüzden elbirliği içinde bu çığırtkanlığa son vermeliyiz'' diye konuştu



İşbirliği içinde

KALEDER Başkan Yardımcısı Hasan Kilit de, bu konuda Antalya Valiliği bünyesinde kurulan Hanutçulukla Mücadele Komisyonu ile işbirliği içinde olduklarını söyledi. Hanutçulukla mücadelede kararlı olduklarını dile getiren Kilit, bu konuda AESOB ile birlikte çalışmaya hazır olduklarını kaydetti.



Ödüllendirildiler

KALEDER geleneksel olarak düzenlediği ''2010 Yılının Başarılı Personeli'' seçimi sonuçlandı.Düzenlenen törene AESOB Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, KALEDER Yönetim Kurulu ve bölge temsilcileri ile arasta esnafı katıldı. KALEDER'de esnaf yöneticilerinin oluşturduğu jürinin değerlendirmesi sonucu Cemal Çetin'in sahibi olduğu Çetingür Tekstil'in Personeli Ramazan Yüksel, Derya Ergin'in sahibi olduğu Derya Tekstil'in personeli Samiye İmecik ve Halil Acar'ın sahibi olduğu Acar Çeyiz'in personeli Mehmet Ali Eşenli 2010 yılının personeli seçildiler.

http://www.antalyaekspres.com/

Temizlik ve geri dönüşüme tam not


Antalya’da bulunan 3 Avrupa ülkesinin öğrencileri, Başkanı Evcilmen’i ziyaret etti. Yabancı öğrenciler kentin temizliği ve geri dönüşüm projesine duydukları beğeniyi dile getirdi.


Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, “İsraf Engellenemez Değildir Projesi” için Antalya’da bulunan Romanya, Bulgaristan, Polonya ve Türk gençlerden oluşan heyeti kabul etti.



Çalışmaları anlattı

Antalyalı gençlerden oluşan İsrafı Önleme ve Yoksullukla Mücadele Grubu’nca hazırlanan ve Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programı Merkezi Başkanlığı’nca kabul edilen İsraf Engellenemez Değildir Projesi kapsamında 8 günlük program için kentte bulunan gençleri kabul eden Muratpaşa Belediye Başkanı Evcilmen, çalışmalar hakkında bilgi verdi.



Hayran kaldılar

Başkan Evcilmen, enerji tasarrufu ve doğal zenginliklerin yok olmasının önlenmesinde önemli yere sahip Geri Kazanım ve geri dönüşümü mümkün poşet kullanımı projeleri hakkında bilgi aktardı. Başkan Evcilmen’e ülkelerine özgü armağanlar sunan gençler, Geri Kazanım ve doğada tamamen yok olabilen poşet kullanımı projeleri için kutlarken kentin temizliğine hayran kaldıklarını söyledi.



Dönüşüm Sergisi

Öte yandan, Antalya Koleji İlköğretim Okulu Eko-Tim öğrencilerinin “Atıkların Geri Dönüşümü” sergisi açıldı. Öğrencilerin pet şişe, plastik bardak, çatal, kaşık, plastik kapak, eski gazete, ayakkabı kutuları ve dergiler kullanarak yaptıkları balık, araba, vazo ve kelebek gibi şekiller ile soyut tabloları tek tek inceleyen Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Antalya Koleji İlköğretim Okulu Koordinatörü Mehmet Esen ve öğretmenlerden bilgi aldı

AB yolunda polis teşkilatı


Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Antalya AB Bilgi Merkezi tarafından, Türkiye'nin AB'ye tam üyelik sürecinde Emniyet Teşkilatı'na yönelik uyum çalışmaları ve yeni düzenlemeler konusunda Emniyet mensuplarını bilgilendirmek amacıyla düzenlenen ''Avrupa Birliği'ne Uyum Sürecinde Türk Polis Teşkilatı'' konulu konferans yapıldı.

Polis üretiyor

Konferansın açılışında konuşan ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Vücudi Özen, Türk Polis Teşkilatı'nın ifa ettiği kutsal görevinin yanı sıra proje geliştirme kabiliyeti ile de toplumun tüm kesimlerinin dikkatini çektiğini söyledi. Özen, ''Bugün Emniyet Müdürlüğü'nün internet sayfasına girdiğimizde karşımıza 50'ye yaklaşan sayıda proje çıkmaktadır. Projelerin içeriklerine baktığımızda tümünün öncü bir kamu kurumu olma sorumluluğu, yaratıcılık ve toplumsal bilinçle geliştirilmiş olduklarını görüyoruz'' diye konuştu.



Büyük değişim

Emniyet Müdürü Ali Yılmaz da, Türkiye'de özellikle polis teşkilatında büyük bir değişim, gelişim ve dönüşüm yaşadığını söyledi. ''Çağın gereklerine ayak uyduramayan değişimleri takip edemeyen, gelişmeleri gözleyemeyen hiçbir teşkilatın başarı şansı yok'' diyen Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Türkiye, özellikle polis teşkilatı nereden nereye geldi. Mevzuat değişikliğinden öte, Türkiye'de özellikle polis teşkilatı artık insan haklarından bahsediyor. Türkiye, kamu düzeni korunmalıdır ama korunurken temel hak ve özgürlükler zedelenmelidir konusunu konuşuyor.''
http://www.antalyaekspres.com

ALTINSİAD’da Şenoğlu dönemi


Altınova Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin (ALTINSİAD) 4. Olağan Genel Kurulu gerçekleşti. Dernek binasında yapılan genel kurulda üyeler, yeni yönetimi seçti. Genel kurul sonunda başkanlığa Orhan Şenoğlu seçilirken, başkan yardımcılığına Ayşe Karakaya ve İsmet Akıl, mali yönetmenliğe Orhan Gülel ve genel sekreterliğe de İbrahim Mete getirildi.


Yanlarında olacağız

Yüksek katılımla gerçekleşen genel kurulda konuşma yapan Eski Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Özgen, 9 ay önce aldıkları görevi 10 yönetim kurulu arkadaşıyla devam ettirdiklerini, Antalya ölçeğinde bölgenin önemini baştan beri bildiklerini söyledi. Yeni göreve gelen yönetimin her zaman yanında olmaya devam edeceklerini belirten Özgen, ''Her çalışmada yanlarında olacağız. Yeni yönetim kuruluna başarılar diliyoruz'' dedi.

Yeni projeler var

ALTINSİAD Başkanı Orhan Şenoğlu ise, geçmiş dönem yönetime çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Altınova bölgesinin Antalya ölçeğinde ciddi istihdam sağladığının unutulmaması gerektiğini belirten Şenoğlu, ''Altınova bölgesinde bundan sonra da çalışmalar devam edecek. Yeni projeler hazırlayacağız ve yatırımcıların bölgeye gelmesi için çalışmalar yapacağız. Devam eden imar çalışmasını da yakından takip edeceğiz'' diye konuştu.
http://www.antalyaekspres.com

‘CHP’ye oy yok’


Altınkum Mahallesi'ndeki bir sitenin giriş kapısının vaziyet planına uymaması ve şikayet üzerine Konyaaltı Belediyesi Encümeni'nin aldığı karar doğrultusunda yıkılması üzerine bir vatandaş, ''Bu Siteden CHP'ye Oy Yok'' pankartı astı.

Konyaaltı’nda Belediye Encümen’i sitenin giriş kapısını yıktırınca site sakinleri kazan kaldırdı ve‘CHP’ye oy yok’ pankartı astı. Altınkum mahallesi, 480. sokakta Özyeşilyurt sitesinin bahçe duvarı ile site giriş kapısı, vaziyet planına uygun yerde açılmadığı site sakinleri, iki yıl önce plan tadilatı yapılması kararı aldı. 76 üyeli siteden oybirliği ile karar çıkması halinde plan tadilatı yapılacağını belirten belediye, site yönetiminden 76 üyenin noter onaylı muvafakatını istedi. Ancak site sakinlerinden bir kişinin uygun görmediği plan tadilatı mahkemeye taşındı. Belediye ekipleri, Encümen kararı uyarınca, geçerli vaziyet planının uygulanmasını sağlamak amacıyla, vaziyet planına uygun olmadığı iddia edilen demir kapısını kaynakla kapatıp, planda kapı olarak görülen duvarın bir bölümünü, geçisi sağlamak amacıyla yıktı.



Pankart astılar

Yaşanan bu olaydan sonra, tepkisini dile getirmek isteyen site sakini Nadir Akılveren, '' Bu siteden CHP'ye Oy Yok'' pankartı astı. Akılveren, uygulamana için verilen bir mahkeme kararı olmadığını ve belediyenin site sakinlerini mağdur ettiğini ileri sürdü. Site Yöneticisi Cici Yay ise, yıllar önce hazırlanmış bir proje olduğunun, mevcutta kullanılan kapı için plan tadilatına gidildiğini anlattı. Yay, plan tadilatı için proje hazırladıklarını ve belediyeye sunulduğunu, ancak yargı sürecinin sonucu beklenmeden belediyenin işlem yaptığını kaydetti.

Siteye pankart asılmasının doğru olmadığını, bunun ferdi bir davranış olduğunu ileri süren Yay, ''Bir tane asıldı, bir tane daha asacaklardı, ellerinden aldım. 24 saat sitede pankart nöbeti tutamam'' diye konuştu.



İşlem yapılmayacak

Konyaaltı Belediye Başkan Yardımcısı Tuncay Sarıhan kararın Belediye Encümeni kararına bağlı olarak uygulandığını söyledi. Sarıhan, mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı vermediğini ve Belediye Hukuk İşlerinden de yazılı görüş alarak, belediye encümeninin aldığı kararın gereğinin yerine getirildiğini kaydetti. Sitede asılan pankartla ilgili bir işlem yapmayacaklarını, ancak site sakinlerini bu pankartı kaldıracaklarını düşündüğünü belirten Sarıhan, niyetlerinin kimseyi üzmek olmadığını, sitenin kendi içinde yaşadığı bir sorunu belediyeye yansıttığını ifade etti.

Gerekeni yaptık

Başkan Yardımcısı Sarıhan, sitenin yıllar önce planını hazırlayan mimarın, sonradan açılacak yolu öngörmeden proje oluşturduğuna değinerek, sitedeki bir bir vatandaşın giriş çıkışın vaziyet planına uygun olması talebiyle belediyeye başvurduğunu kaydetti. Sarıhan, plan tadilatı için sitedeki 76 kişiden bir kişinin muvafakat vermediğini anlatarak, sürecin bir kaç yıldır devam ettiğini, sonuç alamadıkları için tadilat ruhsatı veremediklerini ve uygulanması gereken işlemi yaptıklarını bildirdi.
http://www.antalyaekspres.com

Ulaşımda nikah!


Ulaşımda uzun yıllardır oldu olacak, birleşecekler tek çatı altına girecekler söylemi sonunda gerçekleşti. Minibüsçüler Esnaf Odası ile Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi birleşmenin ön protokolü imzalandı.
Davalardan feragat

Minibüs ve otobüs esnafı arasında işbirliği için ilk adım ön protokolle atıldı. Minibüsçüler Esnaf Odası ile Özel Halk Otobüsleri Taşıyıcılar Kooperatifi arasında birleşmenin ön protokolü Büyükşehir Belediyesi’nde imzalandı. Protokol ile taraflar birbirleri ve belediye aleyhine açtıkları davalardan feragat edecek ve havuz sistemine geçecekler. İmza töreninde konuşan Akaydın, ''Burada ulaşımda barış anlamı taşıyan protokole imza atılıyor” dedi.

Başkanlar memnun

Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Mustafa Gönenç, Mustafa Akaydın'ın minibüs esnafına her zaman sahip çıktığını belirterek, ''Protokol çocuklarıma bırakacağımız en iyi tapu. Hiçbir esnaf bundan sonra boynu bükük değil, artık esnaf geleceğe kararlı bir şekilde bakacaktır'' diye konuştu. Özel Halk Otobüsleri Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Nadir Karatoy da, anlaşmanın hayırlı olmasını diledi.

http://www.antalyaekspres.com/

25 Şubat 2011 Cuma

KADIN ÇİFTÇİLER YARIŞTI...


Sekiz yıldır aralıksız devam eden 'Çiftçi Kadınlar Yarışıyor' yarışmasının Finike İlçe elemeleri yapıldı. 10 çiftçi kadının yarıştığı yarışmada Hacer Kılbacak ve Gülay Morkaya birinci oldu
Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı tarafından 2004 yılında başlatılan proje kapsamında; Antalya Tarım İl Müdürlüğü’nün Antalya ilçelerinde sürdürdüğü bilgi yarışmasının Finike ayağı Turunçova Belediyesi Düğün Salonu'nda gerçekleştirildi.

Yarışmayı; Finike İlçesi Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, Emniyet Müdürü Haşim Çakmaklı, Turunçova Belediye Başkanı Mehmet Salur, Hasyurt Belediye Başkanı Muammer Genç, Tarım İl Müdürlüğü Çiftçi Eğitim Şube Müdürü Ali Ulvi Büyüksoy, Tarım İlçe Müdürü Remzi Aslan, Kurum amirleri, Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Uygun, Sahilkent, Hasyurt, Yeşilyurt ve Turunçova Beldesi'nden vatandaşlar izledi.

10 ayrı masada 10 kişinin katıldığı yarışma geçen yıllardan farklı olarak 2’li gruplar halinde yapılmadı. Jüri Üyeleri; yarışmanın sonunda iki yedek soruya rağmen durum eşitliği bozulmayan Hasyurt Beldesi’nden Hacer Kılbacak ve Gökbük Köyü’nden Gülay Morkaya’yı 130 puanla birinci ilan etti. Yarışmada dereceye giren kadın çiftçilere çeyrek altın, plaket katılım belgesi ve çeşitli hediyeler verildi.

Yarışmada; Hayvan bakımı, beslemesi, hayvan hastalıkları, arıcılık, meyve-sebze yetiştiriciliği ve zararlıları, mantar yetiştiriciliği, tarım aletleri, gıda muhafaza yöntemleri, aile ve çocuk sağlığı, beslenme ilkeleri gibi konularını içeren sorular soruldu. 15 sorunun yer aldığı yarışmaya Çiftçi Eğitim ve Yayım Şube Müdürü Ali Ulvi Büyüksoy Ziraat Mühendisi Hürriyet Atçakarlar, Hasan Ali Gültekin ve Dilek Taşgın Jüri Üyesi olarak katıldı.


Finike İlçesi Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, hayatın birçok alanın da olduğu gibi ülke tarımının da ana yükünü kadınların üstlendiğini ifade etti. Bu nedenle bu konudaki verililiği sağlamanın tarımsal konulardaki bilgi donanımını arttırmakla gerçekleşebileceğini vurgulayan Görgülüarslan, “Verim artışının en önemli nedeni olarak kadınlarımızın tarımsal bilgilerle donatılması, kalitelerinin arttırılması ve bilgilerinin geliştirilmesi önem arz etmektedir. Bu çerçeveden bakıldığında bu yarışmaların anlamlı olduğuna inanıyorum. Bu nedenle organizasyonu gerçekleştirenlere teşekkür ediyorum” dedi.
İlçenin tarımsal yapısı hakkında bilgi veren Finike Tarım İlçe Müdürü Remzi Aslan ise şu bilgileri verdi;


“71 bin dekar tarım alanına sahip ilçemizde Tarım alanında çalışan kadınlarımızın oranı yüzde 60 civarındadır. Bakanlığımız tarafından düzenlenen bu sosyal aktivite ile kırsal alanda yaşayan kadın çiftçilerin güven duygularını arttırmak, birbirleriyle kaynaşmalarını sağlamak ve tarımsal girişimcilik ruhlarını arttırmayı hedeflemekteyiz. Bu yarışmaya katılarak göstermiş oldukları medeni cesaretlerinden dolayı hepsihtmlni kutluyorum.”
http://www.finikeakdeniz.com/haber

FİNİKE'DE KAÇAK TÜTÜN YAKALANDI...


Finike Emniyet Müdürlüğü Ekipleri tarafından 50 kilogram kaçak tütün ve tütün sarma malzemeleri yakalandı.
Edinilen bilgiye göre; Finike Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan rutin kontroller sırasında Yeni Mahalle’de, Mürsel Anar’a ait 07 VFN 29 plakalı otomobilin bagajında ve aynı yerde bir iş makinesinin arkasında gizli sigara satışı yapan iki kişi yakalandı. Kaçak sigara satısı yapan Mürsel Anar(46) ve Recep Anar(32) yakalanarak adliyeye sevk edildi.
http://www.finikeakdeniz.com/haber

HAYVANCILIK DESTEKLEME MİKTARLARI AÇIKLANDI


Finike'de Hayvan üreticilerine 2010 yılı için verilecek destekleme miktarları açıklandı
Hayvancılığın desteklenmesi hakkındaki 2010/158 sayılı bakanlar kurulu kararına dayanılarak hazırlanan, hayvancılığın desteklenmesine ilişkin 2010/13 sayılı tebliğ gereği Finike İlçe Tarım Müdürlüğü 2010 yılı hayvancılık destekleme tutarları açıklandı.


Finike Tarım İlçe Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada bakanlar kurulu kararına göre Finike’de desteklenecek kişi, miktar ve sayılar açıklandı.


Karara göre; Arıcılık desteği 134 kişi 15.627 kovan 6 TL’den toplam 93.762 TL ödenmeye başlandı. Brucella aşılama (dişi buzağı) desteği 44 kişi 51 dişi buzağı 20 TL’den toplam 1.020 TL 10-16 Şubat 2011 tarihleri arası listeler askıya çıktı. Brucella aşılama (dişi kuzu-oğlak) desteği 50 kişi 1.527 kuzu-oğlak 4 TL’den toplam 6.108 TL 14-18 Şubat 2011 tarihleri arası listeler askıya çıktı. Suni tohumlamadan doğan buzağı desteği 96 kişi 122 buzağı 60 TL’den toplam 7.320 TL ödeme henüz başlamadı. Anaç koyun-keçi desteği 86 kişi 11.645 adet koyun-keçi 10 TL’den toplam 116.450 TL ödeme henüz başlamadı.
http://www.finikeakdeniz.com/haber

KIZILAY FİNİKE'DE 45 ÜNİTE KAN TOPLADI


Batı Akdeniz Kızılay bölge kan merkezi Finike'de 45 ünite kan topladı.Finike Atatürk Parkına konuşlanan Batı Akdeniz Kızılay Bölge Kan Merkezi Ekipleri, iki gün boyunca 45 ünite kan topladı.

Antalya Kızılay Batı Akdeniz Bölge Kan Merkezi yetkilileri, kan bağışçısı vatandaşların anket formu doldurduğunu belirterek; “18–65 yaş arası, ağırlığı 50 kg üzerinde, önemli bir sağlık sorunu olmayan, yapılan muayenede sağlığı uygun olduğu tespit edilen ve hemoglobin düzeyi uygun olan herkes 3 ayda 1 kez, yılda toplam 4 kez kan bağışında bulunabilir. Bir vatandaşımızın vermiş olduğu bir ünite kan, üç kişiyi hayat vermektedir
http://www.finikeakdeniz.com/

GİRİŞİMCİ İŞADAMLARI DERNEĞİ KAHVALTILI TOPLANTI DÜZENLEDİ


Finike Girişimci İşadamları Derneği'nin yönetim kurulu üyeleri, basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi
Dernek binasında yapılan toplantıya; FİGİAD Genel Sekreteri Mustafa Kemal Ercan, FİGİAD Eğitim Komisyonu Başkanı Cihat Baycan, yerel gazete sahipleri ve ulusal ajans ve ulusal gazetelerin yurt muhabirleri katıldı.

Önümüzdeki günlerde yapılacak geniş katılımlı konferansı duyurmak amacıyla toplantı düzenleyen FİGİAD Yönetim Kurulu Üyeleri; 2001 Yılı 3 Eylül tarihinde faaliyete geçen derneğin, kurulduğu günden bu yana seminerler, konferanslar, kermesler düzenleyerek sosyal sorumluluğu yerine getirmek için gayret gösterdiklerinin mesajını verdi.
http://www.finikeakdeniz.com/haber

Bir yol hikayesi



I. Durak
Ortalığa çöken karanlıkla beraber sokaklar da boşalmaya devam ediyor. Önceden iyi bilinen bir ortama, ola ki üzerinden bir felâket kasırgası geçmiş ve bünyesini değiştirmiş olsa bile insanın kendini uydurması daha kolaydır. Esaslı bazı çizgilerle belirlenmiş insanlar ve toplumun başlıca karakterleri hala ayaktalar… Ayakta kalmalılar…


Rüzgâr güneyden estiği sürece ve mavi rengin ufukta yerleştiği günlerde, bu ülkede iyimserlik hüküm sürmüştü. Şimdiyse hayalleri canlandıran güneş, yaşananları ve yıkık umutları onarılmış gibi gösteriyor. Eşyanın ve insanların üzerine çöken kötü bir kaderin ağırlığı hissediliyor.
Entrika ve komplo insanların hayatını mahvediyor! Aslında bütün bu yaşananları atların çektiği bir araba gibi görmek lazım, atlar arabayı, arabacının gitmek istemediği bir yere götürüyorlar ve araba her dönemeçte yaya kaldırımının bir köşesine bindiriyor. Arabacı rahatsız… Bu acayip gidiş sadece atları öldürmekle mi düzeliyor? Arabacının hiç mi suçu yok?
Bu sorunun cevabı neden kimsenin umurunda değil? Neden büyük çoğunluk, bugünkü moral bozucu durumu kayıtsızlıkla ve dudak bükerek seyrediyor?

İnsanların uğrunda savaşmayı ve ölmeyi göze aldıkları fikirler gerçekçi nedenlere dayanmalıdır. Savunulan herhangi bir görüş gerçekçi nedenlere dayanıyorsa, bizim gibi gazeteciler bu nedenleri ortaya koyar ve etkilerini beklerler. Böyle durumlarda fikirlerini ateşli bir şekilde savunmazlar, sükûnetle benimserler ve nedenlerini soğukkanlılıkla açıklarlar. Ateşli bir şekilde savunulan görüşler genellikle iyi bir temele dayanmayan görüşlerdir. Bugünlerde mevki sahibi bürokratlarda gözlemlediğimiz şiddetli duygusallık, görüş sahibinin gerçekçi kanıtlardan yoksun olduğunun bir göstergesidir. Özellikle politika ve din konularındaki görüşler genellikle aşırı duygusallık ile bağıntılı olan türden... Bu konularda güçlü inançları ve bilgisi olmayan kişilerin oluşturduğu “işi bilenler topluluğu”, bir kuruntuya kapıldığı zaman, kendi savlarına karşı gelindiğini hissettiklerinde kapıldıkları öfke, tek bir delininkiyle aynıdır ve maalesef o ulusun aklını başına getirecek tek şey okuduğunu anlamasıdır.

Milletlerin önüne düşüp onları aydınlığa çıkaran nice büyük şahsiyetlerin, ömürlerinin bir bölümünün, hapishanelerde çile ve işkence içinde geçtiğini ve böylece onların olgunlaşan ve aydınlanan gönülleriyle milletlerin diriliş yolunda birer ışık kaynağı haline geldiğini biliyorsunuz değil mi?
Büyük İmam Ebu Hanife Hazretleri'nin zindanlara atılarak saygısızca hırpalanıp inim inim bir hayat yaşadığını...
Ahmet Bin Hanbel Hazretleri'nin adi bir insan gibi tartaklanıp bayağı bir işkencelere maruz bırakıldığını...
Bediüzzaman Hazretleri'nin bir cani gibi muamele görerek memleket memleket sürgüne gönderildiğini...
Campanella 'nın zindanda Cervantes’in esarette, Dostoyevski’nin de kürek mahkumu iken kendilerini keşfederek milletlerinin gönüllerinde ölümsüzlüğe ulaştıklarını biliyor muydunuz?

Bu örnekleri seçme sebebim bilmem anlaşılıyor mu? Bu döngünün sağcısı, solcusu, milliyetçisi, devrimcisi, İslamcısı yoktur. Aslında bu durumun yüzyıllar sonra bile hala tek bir açıklaması vardır. “Gözle görülür, anlaşılır bir otorite yaratmak!”
Otoritenin ciddiyeti bir kere tanındıktan sonra, kişilerin göğüslemesi gereken en önemli sorun, davranışlarda otoritenin ne ölçüde etkili olduğudur. Bunu kavramayla birlikte halkın dikkatini çekmek için yapılan alçaltıcı şeyler, kişileri otoriteye bağımlı bir kurban yapar. Güçlüler, kendilerine güvendikleri ve yaptıkları işin doğruluğuna inandıkları için başkalarının gözünde itibar kazanırlar. Ama kendi iç hesaplaşmalarında kaybetmeye mahkumdurlar!

Son günlerde manşetlere taşınan “özgür basın” söylemleri popüler kültürün döngüsünde o kadar hızlı eritiliyor ki, saptırılan gerçekler sadece yüreklerimizi ve beyinlerimizi zedeliyor. Asıl özgürlük yazıyla ilintilidir ve özgürlüğü yok etmek isteyen bürokratlar kötü konuşur, kötü yazarlar, bütün anlamın kaybolduğu cümlelere sığınırlar. Her yurttaşın, özellikle de gazetecilerin görevi, bu tür cümle ve sözcükleri yakalayıp bunlara karşı savaşmaktır. Bu kaba, kısır dile karşı verdikleri mücadelede, emin olsunlar ki asla tek başlarına değillerdi. Kalemi elinden alınanları başkalarından ayıran, konuya sonsuz bir ciddiyetle eğilmeleri ve dille özgürlük arasında doğrudan bağlantı kurmalarıdır.

Suyun taşı delmesi gücünden değil, sürekli akmasındandır. Ateşe ateşle karşılık verenlerin ellerinde kalan ise sadece küldür!
(devam edecek…)
http://www.gunhaber.com.tr
Gözde Gürer

Antalya köprü oldu


Libya'nın Tripoli Havalimanı'ndan 1,5 saat arayla kalkan Mısır Havayolları'na ait iki uçak, Rönesans İnşaat firmasında çalışan 360 yolcuyu Antalya'ya getirdi.


Libya'da faaliyette bulunan Rönesans İnşaat şirketi çalışanlarını Türkiye'ye getirmeye devam ediyor. Dün bir uçakla 173 çalışanını Antalya'ya getirilen firmanın, 360 çalışanı, 2 ayrı uçakla Tripoli Havalimanı'ndan havalandı. 176 yolcusu bulunan uçağın ardından, 184 yolcusu bulunan uçak da Antalya Havalimanı'na indi.

Gümrük işlemlerinin ardından otobüslere yönelen işçilerden bazıları, "Memleketimize geldik" diyerek otobüslerde asılı Türk bayraklarını öptü. İşçiler, Libya'daki durumun çok kötü olduğunu, tüm Türklerin cep telefonlarının sim kartlarına, paralarına el konulduğunu anlattı. İşçilerden Şadi Akdemir, yaklaşık 15 saatten bu yana havalimanında tutulduklarını, özellikle Türklerin eziyet çektiğini söyledi.

İnşaat firmasının personel şefleri Can Sucu ve Murat Çeliker ise abartıldığı kadar korkulacak bir şey olmadığını, ancak havalimanlarının çok yoğun olduğunu, yüzlerce uçağın ve binlerce yabancının havalimanında perişan olduğunu ifade etti.

Elinde Türk bayrağı ile terminal binasından çıkan Gaziantepli işçi Hamit Yavuz, Türkiye'de yapılan her açıklamanın dikkatle izlendiğini söyledi. Kendilerini karşılayan firma görevlilerinin ikram ettiği ekmek arası köfte ve ayranı yiyen işçiler otobüslerle illerine sevk edildi.
http://www.gunhaber.com.tr/haber

'Biz görev adamıyız'


Antalya Genç İşadamları Derneği’nin The Marmara Otel’de düzenlenen gecesine katılan Muratpaşa’nın CHP’li Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, “Milletvekilliği teklif edilirse cevabınız ne olur?” sorusuna şu yanıtı verdi, “Biz görev adamıyız.”

ANTGİAD’ın gecesine konuk konuşmacı olarak katılan Süleyman Evcilmen, Muratpaşa Belediyesi’nin 12 dakikalık bir film tanıtımından sonra kürsüye geldi ve işadamlarının sorularını yanıtlayacağını söyledi.

İşadamları Evcilmen’i soru yağmuruna tuttu. Lara Plajı’ndan ulaşıma, çevre sorunlarından Kırcami’nin imar planına kadar tüm soruları yanıtlayan Evcilmen’e siyaset de soruldu. Bir işadamı Evcilmen’e, “Milletvekilliğine aday olacak mısınız?” sorusunu yöneltti. Evcilmen bu soruya önce, “Böyle bir düşüncem yok” yanıtını verdi. Bunun üzerine bir gazeteci, “Peki, milletvekilliği konusunda size bir teklif gelirse evet veya hayır ne cevap verirsiniz?” diye sordu. Evcilmen bu kez, “Biz görev adamıyız” diyerek milletvekilliği teklifi gelmesi halinde bunu reddetmeyeceği sinyalini verdi.

Muratpaşa İlçesi’nin 52 kentten daha büyük olduğunu kilometre başına düşen insan sayısının Antalya’da 157 iken bunun Muratpaşa bölgesinde 4 bin 145’e ulaştığını belirten Evcilmen, yaz nüfusunun ise 1 milyonun üzerinde olduğunun altını çizdi.

Evcilmen, üç kez belediye başkanı seçildiğini ve oy oranını yüzde 58 artırdığına dikkat çektikten sonra sözlerini, “Hizmetlerden kentteki insanların yararlanması benim için en büyük mutluluk. Belediye başkanlığını çok seviyorum” diye tamamladı.

Konuşmanın ardından ANTGİAD Başkanı Mustafa Alanyalı, Başkan Evcilmen’e konuk olduğu ve kentte yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür plaketi verdi.

http://www.gunhaber.com.tr/haber

Turistin ölümüne 'haksız tahrik indirimi' isteği


Antalya’da 2009 yılında yapılan Oktoberfest'te tanıştığı Alman vatandaşı 69 yaşındaki Agust Michael Nall'ın, kendisine eşcinsel ilişki teklif ettiği iddiasıyla yumruklayarak ölümüne neden olan üniversite öğrencisi 21 yaşındaki Buğra Güney için savcı 'haksız tahrik indirimi' talep etti.


Alman vatandaşı Agust Michael Nall'ın 5 Ekim 2009 tarihindeki ölümüyle ilgili açılan davanın ikinci duruşması, Antalya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görüldü. Cumhuriyet Savcısı Hacı Mehmet Güdül, mahkemeye sunduğu mütalaasında Alman vatandaşı Agust Michael Nall'ın Buğra Güney’e cinsel amaçlı tacizde bulunduğunu belirterek, ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan üniversiteli gence haksız tahrik indirimi uygulanmasını talep etti. Mahkeme savcının mütaalasına uyarsa 12 yıldan 18 yıla kadar hapis cezası verilebilecek.

Yaklaşık 10 dakika süren duruşmada 16 aydır tutuklu olan üniversite öğrencisi Buğra Güney, savcının mütalaasını hiçbir şey söylemeden dinledi. Buğra Güney’in avukatı yazılı savunma için süre istedi. Duruşma, karar verilmek üzere 22 Mart'a ertelendi.

ÜST GEÇİTTE ÖLÜM

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve bir bira şirketinin işbirliğiyle düzenlenen Almanlar'ın hasat bayramı Oktoberfest'e giden Alman turist Agust Michael Nall, Akdeniz Üniversitesi İnşaat Mühendisliği 3'üncü sınıf öğrencisi Buğra Güney ile tanışmış, festival alanından ayrılan ve aşırı alkollü olan ikili yaya üst geçidinde tartışmıştı. İddiaya göre Alman turist, üniversiteli gence eşcinsel ilişki teklif etmiş, bunun üzerine sinirlenen Güney, Nall'a yumruk atmıştı. Yere düşen Nall, olay yerinde hayatını kaybetmişti

http://www.gunhaber.com.tr/haber

Günay: 'I love you Kemer'


GATAB öncülüğünde Kemer’in tanıtımı amacıyla gerçekleştirilen Fuar maratonu 24-27 Şubat tarihleri arasında sürecek olan Sırbistan Belgrad IFTA Turizm Fuarı ile devam ediyor.

33. Uluslararası 2011 Belgrad Turizm Fuarı’nda, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın standı içinde yer alan Kemer’e büyük ilgi oldu. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından ziyaret edilen standda, bölge tanıtımı ile ilgili Kemer kış katalogu, tanıtım broşürleri ve çeşitli promosyon malzemeleri sergileniyor. Standda yer alan Kemer kış kataloğunu ve diğer materyalleri inceleyen Bakan Ertuğrul Günay’a, GATAB Turizm Tanıtım Sorumlusu Aydın Aytuğ tarafından bilgi verildi. İlk kez yaptırılan Kemer Kış Kataloğu'nu inceleyen Günay, bu çalışmayı oldukça başarılı bulurken diğer tanıtım materyallerini de tek tek inceledi. Günay, yaptığı inceleme sonrasında, yanında yer alan Özel Kalemi'ne, tüm ürünlerden birer numune alınarak Ankara’ya götürülmesi hususunda talimat verdi. Özellikle “I Love Kemer t-shirt’lerini “ çok orijinal bulan Bakan Günay, standa yer alan hostesle poz vererek, başarılar diledi.

http://www.gunhaber.com.tr/haber